Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    T
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 53
    • Best 13
    • Groups 0

tearinio

@tearinio

Please enter occupation - Please enter your interests

78
    Profile views
    53
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

tearinio Unfollow Follow

Best posts made by tearinio

• RE: Renault Clio VI

Παρέλαβα και εγώ.

729c7a41-d9aa-4d50-8389-0c1d8de777b2.jpg

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      T
      tearinio

Παιδιά, να πω κι εγώ την εμπειρία μου μετά από ένα ταξίδι ~600χλμ (400 Εγνατία + 200 επαρχιακούς). Το Renault Clio έγραψε κατανάλωση 3.8, που προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό.

Τα 160 άλογα για μένα είναι παραπάνω από αρκετά — στις προσπεράσεις που το πίεσα λίγο, τα 150 τα έφτανε πολύ άνετα, χωρίς κόπο. Η ηχομόνωση επίσης σε πολύ καλό επίπεδο, δεν σε κουράζει στο ταξίδι.

Επίσης, η πλοήγηση στην οθόνη πίσω από το τιμόνι αξίζει 100% — πρακτικά δεν χρειάζεται καν να κοιτάς την κεντρική οθόνη.

Τέλος να προσθέσω η αίσθηση όταν οδηγάς αποκλειστικά ηλεκτρικά είναι τέλεια, αυτή η ησυχία που έχει είναι απίστευτη και στην πόλη αλλά ακόμα και στην Εγνατία όταν είσαι με 120χλμ/ω, ακούς μόνο τον αέρα.

Συνολικά, πολύ θετική εντύπωση!

T
      tearinio
    • RE: Περί χρώματος αυτοκινήτου

Και εγώ το μπλε θα σου πρότεινα.

Καλοτάξιδο να είναι ότι και να επιλέξεις.

T
      tearinio

Νέα εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε, στα 740 χλμ σε Ιόνια & Ολυμπία οδό, έγραψε 4.2 L/100 το αυτοκίνητο και μετρήθηκαν 4.4 L/100 στην αντλία. CC στα 120 σε όλη την διαδρομή.

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό μέχρι στιγμής.

T
      tearinio

Πήγα το είδα και εγώ, μπορώ να πω ότι στο κόκκινο χρώμα είναι πολύ ωραίο.

Το εσωτερικό του μου άρεσε επίσης, αν και μου φάνηκε κάπως σαν το παρμπρίζ μπροστά να έχει λίγο μικρή κλίση το οποίο σου αφήνει την αίσθηση ότι είναι μικρό και δεν έχεις μεγάλο οπτικό πεδίο. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου δεν ξέρω.

Το πόρτπαγκαζ στο hybrid με την ρεζέρβα σαν extra ήταν ένα αρνητικό του. Δεν μου φάνηκαν για 309 λίτρα και μου είπαν ότι 309 είναι με το κιτ επισκευής και αν βάλεις εξτρα τη ρεζέρβα μικραίνει ακόμα.

Έκλεισα το Σάββατο να το πάρω 30΄ test drive για να το δω και στη πράξη και μετά θα σκεφτώ.

Στα δικά μου μάτια και στα 26κ δεν βρίσκω κάτι άλλο που να συγκρίνεται μαζί του στην εξωτερική εμφάνιση.

T
      tearinio

Το έκανα test drive εχθές, θα μπορούσα να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την ποιότητα κύλισης του για την κατηγορία του, σε σύγκριση με το τωρινό μου i20 του 2017 που έχω.

T
      tearinio

Μέχρι στιγμής το έχω λατρέψει. Η κατανάλωση στην πόλη είναι στο 3.8-3.9 και ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείτε αρκετά σπάνια μέσα στην πόλη. Σε εξόρμηση το ΣΚ σε Εγνατία και επαρχιακή οδό ήταν στα 4.2-4.4 στα 120 χιλιόμετρα που διένυσα.

Έχει αρκετά καλή ηχομόνωση και η ανάρτηση του είναι πιο μαλακή από το i20 που είχα πριν και αποσβένει αρκετά καλά τις ανωμαλίες του δρόμου.

Πάντως τραβάει βλέμματα, με έχουν σταματήσει ήδη 2 τυχαία άτομα στο σουπερ μαρκετ να μου πούνε για την ομορφιά του και είδικά για το κερασί χρώμα του.

Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι το a/c δεν μπορεί να δουλέψει με κλειστό κινητήρα, όποτε το ανοίγω ενεργοποιεί και τον βενζινοκινητήρα. Διάβασα στα γαλλικά site ότι θα υπάρξει update για αυτό.

T
      tearinio

Μου έδωσαν χρόνο παράδοσης 1 μήνα γιατί έτυχε η αντιπροσωπεία στην επαρχία που το πήρα να είχε βάλει ήδη πάραγγελεια την συγκεκριμένη έκδοση σε κόκκινο χρώμα που το ήθελα εγώ. Οπότε είχαν λάβει ήδη ημερομηνία παραγωγής και έκλεισα αυτό.

Αν πήγαινα για οποιαδήποτε προσθήκη ( ζάντες και φορτιστή κινητού που σκεφτόμουν εγώ) θα έπρεπε να μπει νέα παραγγελία με εκτιμώμενη παράδοση τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου.

T
      tearinio

Το εσωτερικό του πάντως το θεωρώ 2 σκαλιά πάνω από τον άμεσο ανταγωνιστή του το yaris στα 26-27k στην hybrid έκδοση. Ξέρω ότι η αξιοπιστία είναι σημαντική και συμφωνώ, αλλά το να το οδηγάς κάθε ημέρα και να χαμογελάς είναι εξίσου σημαντικό.

T
      tearinio

@ad276 said in Renault Clio VI:

Συγγνώμη ρε παιδιά... Σας φαίνεται ακριβό το Κλιο alpine στα 28000.... Ναι είναι ακριβό.
      Έχετε δει όμως πόσο έχει το top yaris GR sport bitone...
      Φεύγει πανω απο 30.000
      Για να ξέρουμε τι λέμε.

Το ότι το yaris έχει 30κ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας φανούν αρκετά τα 28κ της alpine. Ακόμα και τα 750 ευρώ που έδωσα για το χρώμα αρκετά μου φαίνονται αλλά οκ.

T
      tearinio

Latest posts made by tearinio

Νέα εξόρμηση που πραγματοποιήθηκε, στα 740 χλμ σε Ιόνια & Ολυμπία οδό, έγραψε 4.2 L/100 το αυτοκίνητο και μετρήθηκαν 4.4 L/100 στην αντλία. CC στα 120 σε όλη την διαδρομή.

Δεν έχω να πω κάτι αρνητικό μέχρι στιγμής.

T
      tearinio

Παιδιά, να πω κι εγώ την εμπειρία μου μετά από ένα ταξίδι ~600χλμ (400 Εγνατία + 200 επαρχιακούς). Το Renault Clio έγραψε κατανάλωση 3.8, που προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικό.

Τα 160 άλογα για μένα είναι παραπάνω από αρκετά — στις προσπεράσεις που το πίεσα λίγο, τα 150 τα έφτανε πολύ άνετα, χωρίς κόπο. Η ηχομόνωση επίσης σε πολύ καλό επίπεδο, δεν σε κουράζει στο ταξίδι.

Επίσης, η πλοήγηση στην οθόνη πίσω από το τιμόνι αξίζει 100% — πρακτικά δεν χρειάζεται καν να κοιτάς την κεντρική οθόνη.

Τέλος να προσθέσω η αίσθηση όταν οδηγάς αποκλειστικά ηλεκτρικά είναι τέλεια, αυτή η ησυχία που έχει είναι απίστευτη και στην πόλη αλλά ακόμα και στην Εγνατία όταν είσαι με 120χλμ/ω, ακούς μόνο τον αέρα.

Συνολικά, πολύ θετική εντύπωση!

T
      tearinio

Μέχρι στιγμής το έχω λατρέψει. Η κατανάλωση στην πόλη είναι στο 3.8-3.9 και ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείτε αρκετά σπάνια μέσα στην πόλη. Σε εξόρμηση το ΣΚ σε Εγνατία και επαρχιακή οδό ήταν στα 4.2-4.4 στα 120 χιλιόμετρα που διένυσα.

Έχει αρκετά καλή ηχομόνωση και η ανάρτηση του είναι πιο μαλακή από το i20 που είχα πριν και αποσβένει αρκετά καλά τις ανωμαλίες του δρόμου.

Πάντως τραβάει βλέμματα, με έχουν σταματήσει ήδη 2 τυχαία άτομα στο σουπερ μαρκετ να μου πούνε για την ομορφιά του και είδικά για το κερασί χρώμα του.

Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι το a/c δεν μπορεί να δουλέψει με κλειστό κινητήρα, όποτε το ανοίγω ενεργοποιεί και τον βενζινοκινητήρα. Διάβασα στα γαλλικά site ότι θα υπάρξει update για αυτό.

T
      tearinio

Παρέλαβα και εγώ.

729c7a41-d9aa-4d50-8389-0c1d8de777b2.jpg

T
      tearinio
    • RE: Renault Symbioz 2024

Ισχύει ότι η πρώτη παρτίδα του hybrid της renault είχε θέμα με διαρροή στο κιβώτιο, κάτι το οποίο όμως αφορά μοντέλα από το 2022 και πριν, και έγινε ανάκληση. Επίσης όσα αυτοκίνητα είχαν το συγκεκριμένο θέμα το εμφάνισαν σχετικά νωρίς στα πρώτα 1-3 χρόνια όπου ήταν και μέσα στην εγγύηση και έγινε ολική αντικατάσταση του κιβωτίου. Διαβάζοντας τα γαλλικά forum δεν βρίσκω κάτι σημαντικό για μοντέλα του 2024 και μετά.
      Τέλος θυμίζω ότι μόνο το 2025, στην Ευρώπη η Renault πούλησε πάνω από 400K hybrid με το συγκεκριμένο κιβώτιο και συνολικά την τελευταία 5ετια έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Αριθμοί που πέρα από την toyota που είναι ο βασιλιάς φυσικά στα υβριδικά, οι υπόλοιποι ευρωπαίοι κατασκευαστές θα κάνουν αρκετά χρόνια για να τα δούνε.

T
      tearinio

@nick007 said in Renault Clio VI:

@tearinio said in Renault Clio VI:

Προσωπικά προχώρησα σε παραγγελία της techno έκδοσης με τις 16αρες ζάντες. Θεώρησα ότι τα 2κ που ζητάει η alpine δεν τα αξίζει και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, καλύτερα να τα φάω σε κανά ταξίδι.

Καλοτάξιδο και με το καλό να παραλάβεις. Τι χρόνο παράδοσης σου έδωσαν; Είχες κάνει test drive με την 16 άρα;

Η πλάκα είναι όταν πήρα το Yaris το 2021, μόλις είχε κυκλοφορήσει στο Cliο έκδοση με υβριδικό κινητήρα. Ήταν όμως πιο ακριβό σε σχέση με το Yaris, δηλ το μοντέλο που είχα επιλέξει στην Renault είχε 3.5 χιλιάρικα παραπάνω εάν θυμάμαι καλά. Τώρα τo Clio 1-1 σε έκδοση πχ, Techno με Style / Chic είναι κοντά στις τιμές εάν δεν κάνω λάθος.

Εάν δεν μου είχαν κλέψει το Yaris, σίγουρα δεν θα άλλαζα για 2-3 χρόνια ακόμα αμάξι, και θα ήθελα να δω που θα πέσει η μπίλια με την υποδομή στα ηλεκτρικά. Shit happens και αλλάζουν τα δεδομένα.

Test drive έκανα και εγώ σε 18αρες, και μου φάνηκε πολύ άνετο, θεωρώ με τις 16αρες θα είναι καλύτερο.

T
      tearinio

Μου έδωσαν χρόνο παράδοσης 1 μήνα γιατί έτυχε η αντιπροσωπεία στην επαρχία που το πήρα να είχε βάλει ήδη πάραγγελεια την συγκεκριμένη έκδοση σε κόκκινο χρώμα που το ήθελα εγώ. Οπότε είχαν λάβει ήδη ημερομηνία παραγωγής και έκλεισα αυτό.

Αν πήγαινα για οποιαδήποτε προσθήκη ( ζάντες και φορτιστή κινητού που σκεφτόμουν εγώ) θα έπρεπε να μπει νέα παραγγελία με εκτιμώμενη παράδοση τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου.

T
      tearinio

@ad276 said in Renault Clio VI:

Συγγνώμη ρε παιδιά... Σας φαίνεται ακριβό το Κλιο alpine στα 28000.... Ναι είναι ακριβό.
      Έχετε δει όμως πόσο έχει το top yaris GR sport bitone...
      Φεύγει πανω απο 30.000
      Για να ξέρουμε τι λέμε.

Το ότι το yaris έχει 30κ δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μας φανούν αρκετά τα 28κ της alpine. Ακόμα και τα 750 ευρώ που έδωσα για το χρώμα αρκετά μου φαίνονται αλλά οκ.

T
      tearinio

@sarantism said in Renault Clio VI:

@nick007 said in Renault Clio VI:

Καλησπέρα στην ομάδα του forum!

Είμαι κοντά στο να κλείσω το νέο Clio και έχω κανονίσει test drive στο τέλος της εβδομάδας. Σκέφτομαι να κάνω μια μικρή υπέρβαση και να πάρω την έκδοση Alpine, αλλά δεν έχω οδηγήσει αμάξι με 18 άρα ζάντα. Η λογική είναι να πάω στην έκδοση Techno με 16 άρα με τους δρόμους που έχουμε στην Αθήνα. Ειλικρινά δεν ξέρω, και στο test drive σε 2 αντιπροσωπείς που πήγα, είχαν την έκδοση Techno με 18αρά διαθέσιμο. Δεν έχω αποκλείσει να πάρω και το Captur που το καλοείδαμε και θα δοκιμάσω.

Στην σύγκριση βασίστηκα στο gemini και μου προτείνει στην 16 αρά.

Όσον αφορά τις τιμές, αξίζει να δω παραπάνω αντιπροσωπείες; Υπάρχει διακύμασνη στις τιμές;

Προερχόμενος από το νέο Yaris που κλάπηκε είμαι. Ήμουν πολυ ευχαριστημένος με το αμάξι, αλλά δεν θα έπαιρνα το ίδιο ή το Cross.

Η Renault συνεργάζεται με την meta - systems μου είπαν. Έχει κανείς εμπειρία με το gps tracker τους;

Οι τιμές στις 18άρες πέσανε τώρα. Μετά από μία τριετία; Δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει επιλογή κάποιος για μελλοντική αγορά ελαστικών με βάση σημερινές τιμές τους (αν είναι χαμηλές).
      Στις 16 ίντσες είναι για καλές μάρκες στα 380 με 400 ίσως και λίγο παραπάνω ευρώ τώρα. Μετά.....
      Δεν διάβασα κάπου για προφίλ. 16 με 55 και 18 με 45, 40; Όπως γράφουν και παραπάνω οι Ελληνικές λακούβες είναι επικίνδυνες.
      Καλύτερα στις 16άρες, δεν ξέρω αν χάνεις πολύ σε αισθητική, κάνεις πάντως κάποια οικονομία. Πόσα άλογα είναι και δίνουν επιλογή και για 18άρες; Είναι 140+; 18άρες φοράσει BMW 2 Coupe Diesel 190ps 2λιτρο.....
      Το χειμώνα κατεβαίνει σε 16άρες για χειμερινά ελαστικά.

Είναι 160 άλογα. Οι 16αρες είναι 195/60 και οι 18αρες 205/45.

T
      tearinio

Προσωπικά προχώρησα σε παραγγελία της techno έκδοσης με τις 16αρες ζάντες. Θεώρησα ότι τα 2κ που ζητάει η alpine δεν τα αξίζει και δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, καλύτερα να τα φάω σε κανά ταξίδι.

Προσωπικά και εγώ ήμουν ανάμεσα σε clio και yaris, δεν πήγα καν να δω οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο λόγω μη υβριδικού συστήματος. Θα κοιτούσα μόνο ηλεκτρικό πέρα από αυτά τα δύο και δεν ήθελα ακόμα γιατί δεν το χρειάζομαι ακόμα στην ηλικία και στην οικογενειακή μου κατάσταση.

T
      tearinio
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ