-
@scotch said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
για να συνδεσεις το teslafi τι χρειαζεσαι; μονο τα user credentials ή και token;
Δεν θυμάμαι
, το έχω συνδέσει από τότε που πήρα το Υ, νομίζω μόνο με τα credentials.Διαβάζω στο gemini:
Για να συνδέσεις το TeslaFi το 2026, η διαδικασία έχει εκσυγχρονιστεί για λόγους ασφαλείας. Δεν δίνεις πλέον τα credentials (email/password) απευθείας στην εφαρμογή, ούτε είναι απαραίτητο να βγάλεις χειροκίνητα ένα "token" (αν και υποστηρίζεται για προχωρημένους).
Σήμερα, η σύνδεση βασίζεται σε δύο επίπεδα:
-
Σύνδεση μέσω Tesla Account (OAuth)
Αυτός είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος (το χρησιμοποιεί το 99% των χρηστών).
Τι χρειάζεσαι: Τα credentials του Tesla λογαριασμού σου.
Πώς λειτουργεί: Το TeslaFi σε ανακατευθύνει στην επίσημη σελίδα της Tesla. Συνδέεσαι εκεί και δίνεις έγκριση στο TeslaFi να βλέπει τα δεδομένα σου.
Αποτέλεσμα: Η Tesla στέλνει πίσω στο TeslaFi ένα Token (ψηφιακό κλειδί), χωρίς το TeslaFi να μάθει ποτέ τον κωδικό σου. -
Tesla Virtual Key (Το νέο πρότυπο για το 2026)
Λόγω των αλλαγών στο Fleet API της Tesla, πλέον απαιτείται και ένα εικονικό κλειδί (Virtual Key) για να μπορεί η εφαρμογή να "διαβάζει" δεδομένα τηλεμετρίας και να στέλνει εντολές.
Τι χρειάζεσαι: Το κινητό σου με την εφαρμογή Tesla εγκατεστημένη.
Η διαδικασία: Μέσα από το TeslaFi, θα σου ζητηθεί να κάνεις "Enable TeslaFi Key". Θα εμφανιστεί ένα QR code ή ένα link που ανοίγει το Tesla App στο κινητό σου και σου ζητάει να εγκρίνεις το TeslaFi ως "κλειδί" για το αυτοκίνητο.
μια χαρα!
ισως καποια στιγμη κοψω το tessie, αλλα προς το παρον με εχει βολεψει και το πληρωνω καθε χρονο. Επισης δεν χρειαζεται να ταλαιπωρηθω ωστε με θεματα ασφαλειας και remote access, κατι που θα επρεπε να κανω για το teslafi (θα ηθελα να το εχω προσβασιμο και εκτος lan). -
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
πόσα έχω πληρώσει και πόσα έχω εξοικονομήσει
μεση κατανάλωση 20.7 kwh/100 km?
υποψιν οτι εχει το Χ
Το 20,7 πρέπει να αφορά τη συνολική κατανάλωση, μαζί με sentry και τυχόν απώλειες στη φόρτιση. Και το λέω αυτό επειδή στο μεν Υ είχα lifetime (35.000km) κατανάλωση στο bc του αυτοκινήτου 160wh/km όταν το έδωσα, ενώ στο Χ (22.000km) έχω 187wh/km.
Το όφελος είναι αυτό επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω πληρώσει σε SuC. Αν πλήρωνα, πράγματι θα ήταν μικρότερο.
Τα στατιστικά πιο πάνω αφορούν και τα δύο αυτοκίνητα.Φοβερά πράγματα !
-
Tesla’s 2026.2 update targets Matrix headlight glare from road signs
Όταν το είχα πρωτο αγοράσει άλλαζε μόνο μακρά με μεσαία !
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Καλη και σωστη κινηση.
Ειναι καπως ενοχλητικο οταν τα φωτα δουλευουν στην μεγαλη σκαλα στην ΕΟ και φωτιζουν τις ταμπελες τοσο πολυ. -
@chrisk6 said in TESLA FORUM:
Καλη και σωστη κινηση.
Ειναι καπως ενοχλητικο οταν τα φωτα δουλευουν στην μεγαλη σκαλα στην ΕΟ και φωτιζουν τις ταμπελες τοσο πολυ.Ποτέ δεν το έκανε αυτό, βλέπει τους απέναντι και προσαρμόζει τα pixel του προβολέα !
-
Καλη και σωστη κινηση.
Ειναι καπως ενοχλητικο οταν τα φωτα δουλευουν στην μεγαλη σκαλα στην ΕΟ και φωτιζουν τις ταμπελες τοσο πολυ.Ποτέ δεν το έκανε αυτό, βλέπει τους απέναντι και προσαρμόζει τα pixel του προβολέα !
Κοβει και τα 2 φαναρια η μονο αυτο που ενοχλει τους απεναντι.
Το δικο μου (CX-30) κοβει την δεσμη εκει που ενοχλει τον απεναντι αλλα κραταει κομματια πχ δεξιο φαναρι που θα χτυπησει με μεγαλα τον δρομο δεξια και ψηλα προς ταμπελες. -
Καλη και σωστη κινηση.
ναι, τους απεναντι τους βλεπει (εκτος αν ειναι φορτηγο, οπου εκει υπαρχει προβλημα, το οποιο δεν ξερω αν μπορει να λυθει), αλλα τις πινακιδες δεξια δεν τις αναγνωριζει. Με μεγαλη σκαλα, φωτιζε παρα πολυ τις πινακιδες, οι οποιες επειδη ειναι ανακλαστικες, αντανακλουσαν πολυ φως πισω και σε σκοτεινο περιβαλλον ενοχλουσε.
-
Καλη και σωστη κινηση.
ναι, τους απεναντι τους βλεπει (εκτος αν ειναι φορτηγο, οπου εκει υπαρχει προβλημα, το οποιο δεν ξερω αν μπορει να λυθει), αλλα τις πινακιδες δεξια δεν τις αναγνωριζει. Με μεγαλη σκαλα, φωτιζε παρα πολυ τις πινακιδες, οι οποιες επειδη ειναι ανακλαστικες, αντανακλουσαν πολυ φως πισω και σε σκοτεινο περιβαλλον ενοχλουσε.
Σωστά !
Τωρα κατάλαβα τι εννοούσε ο φίλος ! -
Καλη και σωστη κινηση.
Σε καποιες περιπτωσεις το συστημα μπερδευεται απο αντανακλαση και μια σβηνει μια αναβει μεχρι να προσπερασεις την ταμπελα.
-
Οταν άκουσα για το update που θα έφερνε το grok στα Τ ήμουν meh και το θεωρούσα ως ένα ακόμα gimmick. Εκτός από τις χαζομαρούλες, που δείχνει το βίντεο, όντως υπάρχει και ουσία εκεί μέσα. Ουσία που μπορεί να διευκολύνει τη ζωή μας και στο δρόμο.
Οπως αναφέρει και το βίντεο, δεν αφορά μόνο τα Τ αλλά όλα τα αυτοκίνητα που σταδιακά θα ενσωματώσουν κάποιας μορφή ai. -
CarPlay να βάλουν επιτέλους
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Προσωπικά μου είναι τελείως αδιάφορο αυτο.
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Τι να το κάνουμε ρε συ ; Να τρώει τη μπαταρία του κινητού ;
-
Καλό είναι να υπάρχει επιλογή.
Να παίζουν οι εφαρμογές απευθείας από το κινητό και να μην εξαρτώνται από το software της tesla
Συν φυσικά εφαρμογές που δεν έχουν βγει σε τεσλα.
Γενικά εγώ θα ήθελα να το δοκιμάσω.
Μπαταρία δεν έχω δει να μου τρώει τόσο. -
Πώς μπήκε το 2026 για την Tesla στην Ελλάδα;
https://www.4troxoi.gr/agora/pos-mpike-to-2026-gia-tin-tesla-stin-ellada/
-
Xωρις ΚΗ για επιχειρήσεις και πάλι καλά. Αν αναλογιστεί κανεις οτι τα PHEV θα φάνε τη μεγάλη ήττα, μια χαρά θα παει η Tesla σε leasing
-
Η οθόνη οργάνων που φαίνεται πάνω από το τιμόνι τι είναι after market στο Υ?
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
το sexy dash της enhance ειναι αυτο. Ψαξε το στο youtube, το προμοταρει σε απειρους youtubers. Ειναι η εταιρεια που εχει κανει τα sexy buttons και το sexy knob (αυτο το εχω).
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
το sexy dash της enhance ειναι αυτο. Ψαξε το στο youtube, το προμοταρει σε απειρους youtubers. Ειναι η εταιρεια που εχει κανει τα sexy buttons και το sexy knob (αυτο το εχω).
Άμα κάποιος βγάλει μια 3d print το ντουλάπι που κλείνει το κενό στην κονσόλα κάνει την στάνταρ καλή επιλογή...
-
Στην Ελλάδα το 7θέσιο Tesla Model Y – Πόσο κοστίζει

https://www.4troxoi.gr/agora/stin-ellada-to-7thesio-tesla-model-y-poso-kostizei/
TESLA FORUM