-
@dettol said in Οδήγησα....:
@criuser said in Οδήγησα....:
Εστω και αν ο κοινός νούς, δεν είναι τόσο κοινός, όσο κοινώς νομίζεται....

νταξ, παρολο το ορθογραφικο, ηταν πολυ ωραιο αυτο!
Δεν είναι κατ' ανάγκη λάθος. Αν αυτό νομίζεται ευρέως.
-
Πάντως αυτα τα κομμουνιστικά με τα "κοινά" του ταξιδευτή ενισχύουν την υποψία μου ότι περνά πολύ καλά.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Πάντως αυτα τα κομμουνιστικά με τα "κοινά" του ταξιδευτή ενισχύουν την υποψία μου ότι περνά πολύ καλά.
Εκλεισε μπιζνα ντηλ πως το λενε οσα δεν θα βγαλεις εσυ ολη την υπολοιπη ζωη σου , και το γιορταζει.
-
@panos2171 said in Οδήγησα....:
Πόσο εύκολο τους είναι να υλοποιήσουν μια ανάρτηση ώστε να δουλεύει σωστά; Γιατί από εκεί ξεκίνησε το θέμα. Όταν οι ευρωπαίοι φτιάχναν αναρτήσεις οι κινέζοι τι κάναν; Δε γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να καταφέρουν να φτάσουν κάτι για το οποίο είναι αρκετά χρόνια πίσω
Καθόλου πίσω δεν είναι και τους είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξουν μια ανάρτηση όπως την θεωρούμε εμείς καλή. Το θέμα είναι ότι η δική μας καλή , δεν θεωρείται καλή για εκείνους αφού στην Κίνα όσο πιο άνετη είναι μια ανάρτηση τόσο καλύτερη είναι. Θυμίζω ότι έχει κάμερες κυριολεκτικά παντού και τα όρια ταχύτητας τηρούνται κατά γράμμα. Να τρέξεις πάνω από 120 δεν μπορείς πουθενά και η άνεση στην ανάρτηση είναι το μόνο που μετράει για αυτούς
-
Καλά δικαίωμα του καθενός είναι να νομίζει αλλά αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι ισχύει κιόλας.
Με κινέζικα προϊόντα αξίας από 2000 έως 30000€ έχω να κάνω καθημερινά και έχω έρθει σε προσωπική επαφή με κινέζους τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο και στο εμπορικό δε τα βγάζω από το μυαλό μου, όχι συγκεκριμένα στην αυτοκίνηση βέβαια αλλά πλέον και αυτά συσκευές τα έχουν κάνει
Θα ήθελα να μάθω και τη δική σου πληροφόρηση πάνω στο κινέζικο για να καταλάβω αν μπορούμε να συννενοηθουμεΈχεις πάει ποτέ στην Κίνα ? Ή απλά μιλάς με τους Κινέζους που έχεις εσύ επαφή πάνω στην δουλειά σου και έχεις βγάλει συμπέρασματα ??
Εγώ έχω πάει πάνω από 70-80 φορές τα τελευταία 15 χρόνια , κάθε χρόνο. Και έχω επισκεφθεί πάρα πολλές πόλεις και χωριά τόσο κεντρική Κίνα, νότια και βόρεια ακόμα και στα νησιά τους . Όπως και Κορέα , Σιγκαπούρη , ταυλανδη, Ιαπωνία . Έχω επαφές με πάρα πολλούς Κινέζους και Ασιάτες. Κάτι νομίζω έχω σαν γνώση πάνω στο θέμα
Θυμίζω εδώ ότι και το 80% των Αμερικανών αν μιλήσεις μαζί τους , βγάζεις συμπέρασμα ότι είναι πανιβλακες . Αλλά το 2% του πληθυσμού τους είναι ιδιοφυείς και είναι αρκετό να τους κάνει κυρίαρχους σε τεχνολογία τσιπ , όπλα και πολλά ακόμα. Μην βγάζεις συμπεράσματα από τους λίγους που έχεις επαφές
-
Εν τω μεταξύ, τίθεται υπό αμφισβήτηση η ικανότητά τους να πρωτοπορήσουν και να παράξουν χωρίς αντιγραφή. Τη στιγμή που τα PHEV τους είναι τελείως διαφορετικά σε υλοποίηση από των δυτικών. Οι δε μπαταρίες τους τελείως πρωτοποριακές. Δηλαδή εκεί ακριβώς που γίνεται η μεγάλη αλλαγή στη σύγχρονη αυτοκίνηση, οι δυτικοί τρέχουν και δεν μπορούν να προλάβουν τους σχιστομάτηδες. Και μεις λέμε ότι μόνο αντιγράφουν!
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Εστω και αν ο κοινός νούς, δεν είναι τόσο κοινός, όσο κοινώς νομίζεται....

νταξ, παρολο το ορθογραφικο, ηταν πολυ ωραιο αυτο!
Αμ ΔΕΝ είναι ορθογραφικό...
Είναι ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟ...
Τι είναι το απαρέμφατο;
Ρηματικό Ουσιαστικό: Το απαρέμφατο λειτουργεί ως ρήμα (έχει χρόνους και φωνές) αλλά και ως ουσιαστικό (δεν κλίνεται, δεν έχει πρόσωπο ή αριθμό, αλλά μπορεί να συνοδεύεται από άρθρο).
Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να δηλώσει μια ενέργεια ή κατάσταση χωρίς να προσδιορίζεται ποιος την κάνει ή πότε ακριβώς (με χρονική έννοια).Επισκόπηση AI
Η φράση «ο κοινός νους δεν είναι τόσο κοινός όσο κοινώς νομίζεται» (συχνά αποδίδεται στον Βολταίρο) υπογραμμίζει ότι η λογική, η ορθολογική σκέψη και η πρακτική κρίση δεν είναι καθολικά χαρακτηριστικά, παρά την ευρεία πεποίθηση περί του αντιθέτου. Συχνά, ο «κοινός νους» συγχέεται με την υποκειμενική άποψη των πολλών, ενώ η έλλειψή του οδηγεί σε παράλογες συμπεριφορές, -
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Εν τω μεταξύ, τίθεται υπό αμφισβήτηση η ικανότητά τους να πρωτοπορήσουν και να παράξουν χωρίς αντιγραφή. Τη στιγμή που τα PHEV τους είναι τελείως διαφορετικά σε υλοποίηση από των δυτικών. Οι δε μπαταρίες τους τελείως πρωτοποριακές. Δηλαδή εκεί ακριβώς που γίνεται η μεγάλη αλλαγή στη σύγχρονη αυτοκίνηση, οι δυτικοί τρέχουν και δεν μπορούν να προλάβουν τους σχιστομάτηδες. Και μεις λέμε ότι μόνο αντιγράφουν!
Ότι αντιγράφουν αντιγράφουν κάποια πράγματα ειδικά σε σχεδίαση . Στην κουλτούρα τους η αντιγραφή δεν είναι κακή , τιμάνε αυτόν που αντιγράφουν και για αυτούς είναι τιμή για αυτόν που αντιγράφουν.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σε τεχνολογία software, μπαταριών και συστημάτων δεν είναι πολύ πιο μπροστά . Επίσης το μοντέλο που έχουν και περνάνε τα μοντέλα από το χαρτί στην παραγωγή είναι τόσο γρήγορος που οι Ιάπωνες σκέφτονται να το αντιγράψουν. Και οι Ιάπωνες έχουν άλλη κουλτούρα , δεν προσπαθούν να αντιγράψουν κάτι αν δεν το θαυμάζουν σαν υλοποίηση.
Τώρα το ότι δεν ξέρουν και δεν μπορούν να φτιάξουν αναρτήσεις και τιμόνια όπως οι ευρωπαιοι εξήγησα γιατί δεν θέλουν. Το ""δεν μπορούν"" το βρίσκω ως και αστείο που αναφέρεται και μη άξιο σχολιασμου
-
@cirus said in Οδήγησα....:
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Ότι αντιγράφουν αντιγράφουν κάποια πράγματα ειδικά σε σχεδίαση . Στην κουλτούρα τους η αντιγραφή δεν είναι κακή , τιμάνε αυτόν που αντιγράφουν και για αυτούς είναι τιμή για αυτόν που αντιγράφουν.
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σε τεχνολογία software, μπαταριών και συστημάτων δεν είναι πολύ πιο μπροστά . Επίσης το μοντέλο που έχουν και περνάνε τα μοντέλα από το χαρτί στην παραγωγή είναι τόσο γρήγορος που οι Ιάπωνες σκέφτονται να το αντιγράψουν. Και οι Ιάπωνες έχουν άλλη κουλτούρα , δεν προσπαθούν να αντιγράψουν κάτι αν δεν το θαυμάζουν σαν υλοποίηση.
Τώρα το ότι δεν ξέρουν και δεν μπορούν να φτιάξουν αναρτήσεις και τιμόνια όπως οι ευρωπαιοι εξήγησα γιατί δεν θέλουν. Το ""δεν μπορούν"" το βρίσκω ως και αστείο που αναφέρεται και μη άξιο σχολιασμου
Νόμιζα πως στην τεχνολογία οι Ιάπωνες ήταν πίσω και κάνανε αντιγραφές αν μπορείς να το πεις αντιγραφή. Δηλαδή η Mercedes πρώτη είχε φέρει το Abs και η Ιάπωνες σε ότι ακολούθησαν ήταν λίγο αντιγραφή.
-
Καλά δικαίωμα του καθενός είναι να νομίζει αλλά αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι ισχύει κιόλας.
Με κινέζικα προϊόντα αξίας από 2000 έως 30000€ έχω να κάνω καθημερινά και έχω έρθει σε προσωπική επαφή με κινέζους τόσο στο τεχνικό κομμάτι όσο και στο εμπορικό δε τα βγάζω από το μυαλό μου, όχι συγκεκριμένα στην αυτοκίνηση βέβαια αλλά πλέον και αυτά συσκευές τα έχουν κάνει
Θα ήθελα να μάθω και τη δική σου πληροφόρηση πάνω στο κινέζικο για να καταλάβω αν μπορούμε να συννενοηθουμεσχεδον οτιδηποτε εχουμε τριγυρω μας στην κατηγορια consumer electronics εχουν κατασκευαστει εξ ολοκληρου ή σε μεγαλο ποσοστο στην κινα. Το industrial capacity τους ειναι πολυ μπροστα απο οποιαδηποτε αλλη χωρα στον κοσμο. Το τεχνολογικο κομματι στο οποιο οντως υπολειπονται, τοσο σε σημειο σχεδιασμου οσο και κατασκευης ειναι τα τσιπ κατω απο 10nm (μπορει να κανω λαθος σε αυτο). Πιθανοτατα να υπολειπονται και σε καποια πολυ συγκεκριμενα εργαλεια ή συσκευες με εξειδικευμενη χρηση.
Αλλα απο αυτο εως το carpet statement "σοβαρο engineering δεν εχουν για να φτιαξουν κατι που σχετιζεται με μηχανολογια" υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση.Αλλο όμως κινεζικής κατασκευής και άλλο κινεζικής σχεδίασης !
-
Θα ήθελα να μάθω και τη δική σου πληροφόρηση πάνω στο κινέζικο για να καταλάβω αν μπορούμε να συννενοηθουμεσχεδον οτιδηποτε εχουμε τριγυρω μας στην κατηγορια consumer electronics εχουν κατασκευαστει εξ ολοκληρου ή σε μεγαλο ποσοστο στην κινα. Το industrial capacity τους ειναι πολυ μπροστα απο οποιαδηποτε αλλη χωρα στον κοσμο. Το τεχνολογικο κομματι στο οποιο οντως υπολειπονται, τοσο σε σημειο σχεδιασμου οσο και κατασκευης ειναι τα τσιπ κατω απο 10nm (μπορει να κανω λαθος σε αυτο). Πιθανοτατα να υπολειπονται και σε καποια πολυ συγκεκριμενα εργαλεια ή συσκευες με εξειδικευμενη χρηση.
Αλλα απο αυτο εως το carpet statement "σοβαρο engineering δεν εχουν για να φτιαξουν κατι που σχετιζεται με μηχανολογια" υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποσταση.είναι βαρετή δουλειά να συναρμολογεις consumer electronics αλλα ταιριαζει στους ασιατες που εχουν πειθαρχια συν οτι επρεπε να βρουν στις μαζες κατι να κανουν. τα τσιπς ομως τα εισαγαγουν απο εξω, κανουν προσπαθεια για δικα τους αλλα ακομα θελουν πολλα χρονια να φτασουν στο επιπεδο των αλλων ειτε τους λενε κορεατες ειτε ταιβανους ειτε δυτικους. δεν εχουν τα μηχανηματα λιθογραφιας που ειναι ευαισθητη τεχνολογια για να τα φτιαξουν (εχουν ηδη φτιαξει αλλα δεν ειναι καλα ακομα) στο επιπεδο της δυσης θα παρει χρονια..
-
Θα ήθελα να μάθω και τη δική σου πληροφόρηση πάνω στο κινέζικο για να καταλάβω αν μπορούμε να συννενοηθουμεΈχεις πάει ποτέ στην Κίνα ? Ή απλά μιλάς με τους Κινέζους που έχεις εσύ επαφή πάνω στην δουλειά σου και έχεις βγάλει συμπέρασματα ??
Εγώ έχω πάει πάνω από 70-80 φορές τα τελευταία 15 χρόνια , κάθε χρόνο. Και έχω επισκεφθεί πάρα πολλές πόλεις και χωριά τόσο κεντρική Κίνα, νότια και βόρεια ακόμα και στα νησιά τους . Όπως και Κορέα , Σιγκαπούρη , ταυλανδη, Ιαπωνία . Έχω επαφές με πάρα πολλούς Κινέζους και Ασιάτες. Κάτι νομίζω έχω σαν γνώση πάνω στο θέμα
Θυμίζω εδώ ότι και το 80% των Αμερικανών αν μιλήσεις μαζί τους , βγάζεις συμπέρασμα ότι είναι πανιβλακες . Αλλά το 2% του πληθυσμού τους είναι ιδιοφυείς και είναι αρκετό να τους κάνει κυρίαρχους σε τεχνολογία τσιπ , όπλα και πολλά ακόμα. Μην βγάζεις συμπεράσματα από τους λίγους που έχεις επαφές
Όχι αυτοί έρχονται. Δηλαδή από αυτά που έχεις δει μπορούν οι Κινέζοι να βγάλουν κάτι ποιοτικό που να απαιτεί ποιότητα μετάλλων, γνώσεις μηαχανολογιας και φυσικής κρατώντας το κόστος χαμηλά;
Δε λέω ότι δε μπορούν λέω ότι αν το κάνουν δε μπορούν να το κάνουν με χαμηλό κόστος όπως στο κομμάτι με τα ηλεκτρονικά. -
@lap said in κινέζικα αυτοκίνητα (merged):
-
Για τις τιμές των κινεζικών αυτοκινήτων άκουσα ότι στην Κίνα είναι χαμηλές γιατί η βιομηχανία έχει πάρει πολλές επιδοτήσεις και Χαμηλότοκα δάνεια άρα είναι επιδοτούμενες τιμές. Στο εξωτερικό θα πρέπει να πάρουν πίσω τα κοστολόγια που έχουν γιαυτο τα δίνουν σε διπλές τιμές. Σε κάθε περίπτωση αυτό το μοντέλο δεν είναι ανθεκτικό στον χρόνο σε κάποια στιγμή θα σκάσει και τότε τα αμάξια δεν θα έχουν ανταλλακτικά και υποστήριξη.
-
Ενώ η τεσλα πχ δεν παίρνει επιδοτήσεις από δικαιώματα ρύπων ?
-
@panos2171 said in κινέζικα αυτοκίνητα (merged):
Όχι αυτοί έρχονται. Δηλαδή από αυτά που έχεις δει μπορούν οι Κινέζοι να βγάλουν κάτι ποιοτικό που να απαιτεί ποιότητα μετάλλων, γνώσεις μηαχανολογιας και φυσικής κρατώντας το κόστος χαμηλά;
Δε λέω ότι δε μπορούν λέω ότι αν το κάνουν δε μπορούν να το κάνουν με χαμηλό κόστος όπως στο κομμάτι με τα ηλεκτρονικά.@panos2171 said in κινέζικα αυτοκίνητα (merged):
Δε λέω ότι δε μπορούν λέω ότι αν το κάνουν δε μπορούν να το κάνουν με χαμηλό κόστος όπως στο κομμάτι με τα ηλεκτρονικά.Θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα ότι ΦΥΣΙΚΑ και μπορούν . Έχουν ότι ποιότητα θες με ότι προδιαγραφές θες. Αλλά όχι φυσικά δεν θα έχει το ίδιο κόστος. Δεν θα είναι φτηνό. Θα είναι λίγο φτηνότερο από ότι να το πάρεις από Ευρώπη (με τα μεταφορικά μεσα) Αλλά φτηνό δεν θα είναι.
Το ότι όλοι διαλέγουν το φτηνό ή κάποια ποιότητα στο μέτριο γιατί τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το κόστος δείχνει πολλά. Πάντως δεν δείχνει ότι οι Κινέζοι δεν μπορούν να σου παράξουν ότι ποιότητα με ότι προδιαγραφές θες.
Επίσης δεν το λέω για σένα αλλά για όλους , αν μπόρεσετε να πάτε κάποια στιγμή Ιαπωνία, Κορέα ή Κίνα πράξτε το , ΑΞΙΖΕΙ. είναι άλλος κοσμος, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με πολλά και μιλάω και για κουλτούρα όχι μόνο για τεχνολογία, κατασκευές
-
Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαινόμαστε
-
Μάλλον θα μιλάτε κινέζικα...

Εχει τόσες διαλέκτους εκεί...

-
@panos2171 said in κινέζικα αυτοκίνητα (merged):
Το ίδιο πράγμα λέμε αλλά δεν ξέρω γιατί δεν καταλαβαινόμαστε
Στα αυτοκινητα πληρωνουμε χρονια υπεραξιες στους Ευρωπαιους που μας ληστευουν, ειδικα οι γερμανοι που τα πληρωνεις ολα ΕΞΤΡΑ. Μας πουλανε εξτρα τα παντα που θα επρεπε να ειναι μεσα στην τιμη. Δεν ειναι πολύ φτηνα τα κινεζικα κανονικη τιμή έχουν. Πολυ ακριβα τα ευρωπαικα ειναι.
Αν βαλεις ενα κινεζικο αμαξι διπλα σε ενα ευρωπαικο σε τιμη κοντα ειναι, λιγο πιο ακριβο το ευρωπαικο αλλα οχι πολυ (απλα ειναι γυμνο, ενα τιμονι και 4 ροδες). Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι ο κινεζος εχει 2 ή 3 εκδοσεις και απο την 2η κιολας σου δινει σχεδον τα παντα ολα. Αντιθετα ο ευρωπαιος ακομα και στην κορυφαια πρεπει να δωσεις παρα πολλα ακομα για να παρεις αυτα που σου δινει ο κινεζος δωρεαν στην τιμη
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ
-
Εδώ δείτε, λέει έκαναν ένα γρήγορο facelift και ταυτόχρονα βελτίωσαν την γεωμετρία των αναρτήσεων, το τιμόνι, πέταξαν και ένα turbo επάνω στο HEV σύστημα τους , άλλαξαν μια βλακεία που είχαν κάνει με την 12V μπαταρία που έπιανε χώρο στο πορτμπαγκάζ, κάποιες βελτιώσεις στο εσωτερικό σε εργονομία κλπ.
Άκουσαν τα παράπονα φαίνεται κάποιων και είπαν εντάξει αλλάξτε τα , έτσι απλά λες και έγραψαν 10 γραμμές κώδικα σε software.
ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]