-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
245 45 18
Το καλύτερο σπορ λάστιχο: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Best-Performance-Summer-Tyres-For-2025.htm
Αλλά μην το πας στα χώματα και στα χιόνια. δεν είναι για τέτοια.
Ξέρεις τι γίνεται ο πατέρας μου θα το πάει το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση, όχι σε κάτι σκληρό αλλά θα έχει και ψευτο πέτρα. Βέβαια όλα στην ίδια μοίρα δεν θα είναι της κατηγορίας?
-
@ektoras κατάλαβα, όχι τεχνικά στα καλοκαιρινά είναι ίδιο το scrub radius απλά η μεγαλύτερη διάσταση επιρρεαζει ελαφρώς.
Στα χειμερινά με αποστάτες έχει αλλάξει πολύ αλλά+ το ρανφλατ θετικότατα.
Γενικά όπως λέτε η γόμα είναι το πρόβλημα .....και με πολύ σπορ λάστιχο θα βελτιωθεί η διάρκεια του κρατήματος αλλά όχι η χιλιομετρική απόσταση......
Μήπως κάτι μας διαφεύγει?
Υ.γ. τα michelin alpin 5 φαίνεται να μην καταλαβαίνουν τίποτα από φθορά. -
Βέβαια όλα στην ίδια μοίρα δεν θα είναι της κατηγορίας?
Ε ναι, σπορ λάστιχα είναι...
-
245 45 18
Το καλύτερο σπορ λάστιχο: https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/Best-Performance-Summer-Tyres-For-2025.htm
Δεν ξέρω με αυτές τις δοκιμές γιατί απ' όσο έχω καταλάβει ένα ελαστικό που είναι πολύ καλό σε Golf μπορεί να μην είναι το ίδιο καλό σε π.χ. αντίστοιχο μοντέλο της Ford.
-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
245 45 18
Δεν ξέρω με αυτές τις δοκιμές γιατί απ' όσο έχω καταλάβει ένα ελαστικό που είναι πολύ καλό σε Golf μπορεί να μην είναι το ίδιο καλό σε π.χ. αντίστοιχο μοντέλο της Ford.
Ένα καλό λάστιχο είναι καλό σε όλα τα αυτοκίνητα, ειδικά όταν μιλάμε για καθημερινά μοντέλα. Τα εξειδικευμένα αυτοκίνητα έχουν έτσι κι αλλιώς λάστιχα ειδικών προδιαγραφών.
-
245 45 18
Ένα καλό λάστιχο είναι καλό σε όλα τα αυτοκίνητα, ειδικά όταν μιλάμε για καθημερινά μοντέλα. Τα εξειδικευμένα αυτοκίνητα έχουν έτσι κι αλλιώς λάστιχα ειδικών προδιαγραφών.
Το μόνο που θα σχολίαζα εδώ, είναι να επιλέγουμε ελαστικά κοντά στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου και όχι υπερβολές είτε προς τα πάνω (συνήθως), είτε προς τα κάτω. Δεν έχει νόημα πχ να βάζει κάποιος UUHP ελαστικά σε αυτοκίνητο πόλης ή αυτοκίνητο με προδιαγραφές και χρήση στο μέσο όρο. Ενώ θα έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά, το εύρος λειτουργίας των ελαστικών δεν θα συμπίπτει με το εύρος χρήσης του οχήματος (πχ δεν θα φτάσει ιδανική θερμοκρασία).
-
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Προσωπικά όταν βλέπω χαμηλό δείκτη κατανάλωσης το πρώτο που σκέφτομαι είναι «ωχ, κούτσουρα θα είναι!!!».
Ειναι αρκετα σκληροτερα αλλα δε μπορεις να τα εχεις ολα απο ενα λαστιχο, κατεβαζεις την πιεση 4-5 λιμπρες και γινεται ανεκτο.
Πιο πολύ στην γόμα με ενδιαφέρει. Ο σκληρός σκελετός μου αρέσει γιατί δίνει άμεσο τιμόνι και δεν μαγουλιάζει στις στροφές. Αν είναι σκληρή η γόμα όμας γλιστράει.
Τα Yokohama Geolandar A/T G015 εχουν μαλακη γομα, τωρα αν αργοτερα γινει κουτσουρο θα το δουμε.
Φίλος που έχει αλλάξει 2 4αδες από αυτά μου έχει πει οτι μετά τον πρώτο 1-1.5 χρόνο αλλάζουν προς το χειρότερο, ειδικά στο βρεγμένο.
Επίσης έχουν κακή φήμη ως προς σκισίματα.
Σε τι αυτοκίνητο είναι;Εγώ πάλι για το συγκεκριμένο λάστιχο, έχω τις ακριβώς αντίθετες εντυπώσεις από την χρήση του! Αξιοσημείωτη σταθερότητα στα χαρακτηριστικά του όσον αφορά την γόμα του, αλλά και την συμπεριφορά του σε στεγνό και βρεγμένο.
Υστερούσαν μόνο στο χιόνι σε σχέση με 4 εποχών (αλλά σε δικίνητο όχημα) -
@ektoras κατάλαβα, όχι τεχνικά στα καλοκαιρινά είναι ίδιο το scrub radius απλά η μεγαλύτερη διάσταση επιρρεαζει ελαφρώς.
Στα χειμερινά με αποστάτες έχει αλλάξει πολύ αλλά+ το ρανφλατ θετικότατα.
Γενικά όπως λέτε η γόμα είναι το πρόβλημα .....και με πολύ σπορ λάστιχο θα βελτιωθεί η διάρκεια του κρατήματος αλλά όχι η χιλιομετρική απόσταση......
Μήπως κάτι μας διαφεύγει?
Υ.γ. τα michelin alpin 5 φαίνεται να μην καταλαβαίνουν τίποτα από φθορά.Βαρύ και μόνιμα 4κίνητο σίγουρα θα τρώει λάστιχο ειδικά αν το κυνηγάς. Σε αντίστοιχης λογικής αυτοκίνητο (156, Q4), πιο αδύναμο και πιο ελαφρύ, με εργοστασιακή διάσταση 225/55/17, κανένα σετ δεν μου έχει πάει πάνω από 30Κ και να εξακολουθεί να λειτουργεί.
Φωτεινή εξαίρεση τα yokohama advan fleva v701, που κρατούσαν παντού και πάντα, ειδικά σε στεγνό, πολύ καλά στο φρενάρισμα και πολύ ήσυχα. Μέχρι που άρχισαν να φεύγουν κομμάτια από το πέλμα (50Κ+ χιλιόμετρα) ούτε ένα γλίστρημα. Οι πιέσεις πάντα στο ανώτερο και λίγο παραπάνω (2,5-2,6 γύρω γύρω). Στο allroad οι προδιαγραφές και η λογική της μικτής χρήσης συστήσουν λάστιχα touring/ on-off, και όχι καθαρά σπορ. Ότι σπορ και να βάλεις θα αντέχει λιγότερο, αλλά θα κάνεις την στροφοδουλειά σου -
Tα ελαστικά 4 εποχών μάλλον είναι ποιο βαριά από θερινά;
-
Συνεργασία Hyundai και Michelin για την εξέλιξη των ελαστικών του μέλλοντος
-
Tα ελαστικά 4 εποχών μάλλον είναι ποιο βαριά από θερινά;
Τα Α/Τ ή ψευτοΑ/Τ σιγουρα, τα 4 εποχων δεν εχουν λογο να ειναι βαρυτερα.
-
Μόνο 100 χλμ με τα sf3 έως τώρα αλλά ησύχασε το αυτοκίνητο στην κύλιση και τις αναταράξεις/χαλασμενο οδόστρωμα . Λογικά είχαν σκληρύνει τα turanza 005 αλλά και καινουρια που ήταν δεν ήταν τόσο ήσυχα.
Καλώς εχόντων το 3ημερο θα τα δούμε και σε ταξίδι τι κάνουν. -
Ερώτηση προς γνώστες :
Στο 2 τόνων audi φοράω αυτή τη στιγμή 235 55 17 conti pc6.
Στοκ φοράει 225 55 17 .
Ευθυγράμμιση απόκλιση μπροστά 0,18 συνολικά
Σύγκλιση πίσω 0,12 συνολικά.
Καμπερ -1,2 εμπρός
Καμπερ -1,5 πίσω.
Rake 1ποντο διαφορά.
Λεβελ1 είναι τα παραπάνω.
Με αυτό το σετ απ και πίεση 2,65 μπροστά, 2,55 πίσω το αμάξι έχει άψογη αίσθηση αλλά στο τέρμα στρίψιμο σε 3 στροφές πάνω από τους 10 βαθμούς τα λάστιχα υπερθερμαίνονται.( Ταχύτητα έχει και μάλιστα πολύ, αλλά τα λάστιχα παραδίδουν και νιώθεις ότι τα διαλύεις συνεχίζοντας)
Αντίστοιχα η φθορά είναι ισορροπημένη εσωτερικά -κεντρο- έξω. Ελάχιστα παραπάνω μέσα αλλά το κρατάμε σαν περιθώριο.
Άρα πιστεύω ότι από το σετ απ σχετικά με τη φθορά δεν έχουμε κάτι παραπάνω να κερδίσουμε. Οι μετακινήσεις είναι στροφές μόνο και λίγη Εγνατία.
Η συνολική φθορά του πέλματος είναι μεγάλη, δείκτες φθοράς στα 20.000κμ περίπου.
Πάω γρήγορα αλλά όχι 100% για να τα διαλύω.
Είμαι ευγενικός με τα λάστιχα........
Η ερώτηση:
Πάω σε 225 55 17 σπορ μοντέλο της conti pc7 (όχι και τόσο) Michelin ?
Πάω σε 225 55 17 όπως τα χειμερινά που έβαλα ρανφλατ και σε στροφές με βροχή 3-4-5 βαθμούς στρίβει επαναλαμβανόμενα με ταχύτητα?
Ή μιας που έτσι και αλλιώς θα χρειαστει να αγοράσω ζάντες να πάρω ζάντες μερκ 18αρες για λάστιχο 245 45 18 που εκεί υπάρχουν πραγματικά σπορ λάστιχα? *- Τα πραγματικά σπορ λάστιχα θα πάνε για 30.000κμ ή λόγο πολύ σπορ θα έχουν πολύ φθορά άρα πάλι στα 20.000κμ θα βρεθούμε?
Διαβασε λίγο αυτό γενικά από ότι κατάλαβα ειναι μοντέλο που τρώει λάστιχα η το έχετε χαμηλώσει η πειράξει την ανάρτηση η δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ( προφανώς πρέπει να το δει κάποιος που γνωρίζει καλά το μοντέλο )
https://www.audizine.com/forum/showthread.php/957246-Allroad-alignment
https://www.superproeurope.com/products.cfm?vehicleid=9981
https://www.superproeurope.com/part.number.cfm?partnumber=OCT1070
-
Βρήκα ένα βίντεο από Ιανουάριο 2019 όπου τότε έκανα δοκιμές τα All.S.C και πήρα screenshot.
- Δίρφυ προς Στενή , 2. Στενή με Τυπά όπου έχει μείνει με 4χ4 suv με ρωτάει στην συνέχεια γιατί δεν φοράω αλυσίδες
3) Αυτοκίνητο που έχει μείνει με χαμηλή ανηφορική κλίση.
Αν καταφέρω θα το βάλω στο Youtube.
Επίσης ξεκαθαρίζω ότι τα 4 εποχών και τα χειμερινά ειναι για να κάνεις την δουλειά σου και να σε βγάλουν από μια δύσκολη κατάσταση. Στην πρώτη φώτο είχε ξεκινήσει χιονοθύελλα και την έκανα σφαίρα.

- Δίρφυ προς Στενή , 2. Στενή με Τυπά όπου έχει μείνει με 4χ4 suv με ρωτάει στην συνέχεια γιατί δεν φοράω αλυσίδες
-
@K20_Grim-Reaper ναι πριν αρχίσω το στήσιμο τα έξω διαβάσει όλα αυτά..... Αυτοί που δεν στρίβουν το αμάξι γκρινιάζουν ότι τρώει λάστιχο μέσα.
Εγώ πάντως θέλω μόνο χιονοθύελλες και τις κυνηγάω όσο μπορώ. -
@K20_Grim-Reaper ναι πριν αρχίσω το στήσιμο τα έξω διαβάσει όλα αυτά..... Αυτοί που δεν στρίβουν το αμάξι γκρινιάζουν ότι τρώει λάστιχο μέσα.
Εγώ πάντως θέλω μόνο χιονοθύελλες και τις κυνηγάω όσο μπορώ.Η αλήθεια ειναι ότι ειναι ωραία να παίζεις στα χιόνια και ιδικά με 4wd όπως το δικό σου AUDI αλλά οι συνθήκες ειναι περίεργες στην Στενή , αν ξεκινήσει έχει τον ατελείωτο και απλά δεν επιστρέφεις.Έχω δει σουρεαλ καταστάσεις να ειναι μέτρα το χιόνι και το μόνο που να περνάει ήταν η πυροσβεστική με το ερπυστριοφόρο από το χωριό και πάνω για να πάνε εφόδια.
-
@k20_grim-reaper said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ πάντως θέλω μόνο χιονοθύελλες και τις κυνηγάω όσο μπορώ.Η αλήθεια ειναι ότι ειναι ωραία να παίζεις στα χιόνια και ιδικά με 4wd όπως το δικό σου AUDI αλλά οι συνθήκες ειναι περίεργες στην Στενή , αν ξεκινήσει έχει τον ατελείωτο και απλά δεν επιστρέφεις.Έχω δει σουρεαλ καταστάσεις να ειναι μέτρα το χιόνι και το μόνο που να περνάει ήταν η πυροσβεστική με το ερπυστριοφόρο από το χωριό και πάνω για να πάνε εφόδια.
Με την w202 χειμερινά+ αλυσίδες το μαξ είναι να περνάει το χιόνι από το καπό και να έρχεται παρμπρίζ......
Το audi είναι σε φάση εξερεύνησης,προς το παρόν το μαξ είναι 15εκ + ανηφόρα με τρελή κλίση.
Στενή έχω ακούσει τα καλύτερα, είναι στα πλάνα,αν δω ότι παίζει κακοκαιρία κατάλληλη. -
@k20_grim-reaper said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με την w202 χειμερινά+ αλυσίδες το μαξ είναι να περνάει το χιόνι από το καπό και να έρχεται παρμπρίζ......
Το audi είναι σε φάση εξερεύνησης,προς το παρόν το μαξ είναι 15εκ + ανηφόρα με τρελή κλίση.
Στενή έχω ακούσει τα καλύτερα, είναι στα πλάνα,αν δω ότι παίζει κακοκαιρία κατάλληλη.Καλά ειναι αλλά άμα πέφτει Σ.Κ γίνεται της μουρλής. Φέτος μόνο το Γενάρη χιόνισε και ειναι η πρώτη χρονιά που θυμάμαι τέτοια περίοδο να μην έχει καθόλου χιόνι ........
-
Στενή έχω ακούσει τα καλύτερα, είναι στα πλάνα,αν δω ότι παίζει κακοκαιρία κατάλληλη.Καλά ειναι αλλά άμα πέφτει Σ.Κ γίνεται της μουρλής. Φέτος μόνο το Γενάρη χιόνισε και ειναι η πρώτη χρονιά που θυμάμαι τέτοια περίοδο να μην έχει καθόλου χιόνι ........
Θα κάνει 1-2 καλές κακοκαιρίες ακόμα κάπου στην Ελλάδα.
-
Ford fiesta titanium.
Τοποθετήθηκαν Pirelli Cinturato P1 195/50/15 (ότι δίνει ο κατασκευαστής ).
330€ .
Με τους αισθητήρες πίεσης tps γνωρίζει κάποιος να κατευθύνει ;
Είχα ήδη 2 από το πωλητή , 1 δούλευε , και μπήκε καινούργιος .
Έγινε reset με διάγνωση.
Πρέπει όλοι να είναι με τον ίδιο κωδικό / συχνότητα .
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]