-
Αυτό τον μήνα πάντως ήρθαν όλα τα ρεύματα αυξημένα κάπου 20 % ή και παραπάνω. Δεν το έψαξα ακριβώς.
Εχω τα πράσινα τιμολόγια στην ΔΕΗ. Επαιξε γενικά κάποια αύξηση ?
-
@scotch said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Φάνη μήπως δεν έχεις υπολογίσει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (που υπολογίζονται επί της κατανάλωσης)
Προφανώς δεν έχω υπολογίσει ρυθμιζόμενες χρεώσεις, γιατι ειναι ίδιες για όλους. Οπότε ψάχνω πάροχο με το πιο φτηνό σταθερό τιμολόγιο. Συγκρίνω καθαρά (και αποκλειστικά) πόσο πληρώνω για ρεύμα, όχι όλα τα υπόλοιπα. Τώρα π.χ. με το κυμαινόμενο που έχω, πληρώνω κάπου €80-90 για ρεύμα (σε λογαριασμό €120-130) και κοιτάω πόσο μπορώ να το ρίξω.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@skg1958 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ότι άλλον μπαίνει ανάλογα της κατανάλωσης το κόστος είναι κοντά στο 0,20
Εγώ είπα για κόστος ρεύματος και οτι δεν αυξάνεται (όπως έγραψε ο Κορύζερ) όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Η τιμή ειναι σταθερή ανεξάρτητα από την κατανάλωση.
Αυξάνονται οι ρυθμιζόμενες ανάλογα με την κατανάλωση .Δείτε τον λογαριασμό που παράθεσε ο @scotch
-
Επειδή μεταξύ των άλλων είμαι και ενεργειακός σύμβουλος και συνεργάζομαι με αρκετούς παρόχους σήμερα το φθηνότερο σταθερό για παροχές Γ1 /Γ1Ν το έχει η ENERWAVE στο πρόγραμμα Reward Maximum με τιμή 0,088 ( με συνέπεια , αρχική 0,220 ) και πάγιο 12,90 τον μήνα
-
Μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ότι άλλον μπαίνει ανάλογα της κατανάλωσης το κόστος είναι κοντά στο 0,20
Εγώ είπα για κόστος ρεύματος και οτι δεν αυξάνεται (όπως έγραψε ο Κορύζερ) όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Η τιμή ειναι σταθερή ανεξάρτητα από την κατανάλωση.
Αυξάνονται οι ρυθμιζόμενες ανάλογα με την κατανάλωση .Δείτε τον λογαριασμό που παράθεσε ο @scotch
ο λογαριασμος του scotch ειναι συνολικα 394kwh. Οντως υπαρχει κλιμακα και στις ρυθμιζομενες αλλα αυτο συμβαινει >400kwh τον μηνα. Οποιος εχει ηλεκτρικο οχημα και φορτιζει σπιτι, θεωρω οτι 99.9% θα ξεπερασεις τις 400kwh τον μηνα.
Δειτε αυτο το pdf που τα εξηγει ωραια. Δειτε την σελιδα 3. Βλεπουμε οτι συμφερει η φορτιση κατα την ζωνη μειωμενης χρεωσης (νυχτερινο ρευμα) τοσο λογω αξιας kwh οσο και για τις ρυθμιζομενες. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δειτε αυτο το pdf που τα εξηγει ωραια. Δειτε την σελιδα 3. Βλεπουμε οτι συμφερει η φορτιση κατα την ζωνη μειωμενης χρεωσης (νυχτερινο ρευμα) τοσο λογω αξιας kwh οσο και για τις ρυθμιζομενες.
συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όμως πρατικά η αλλαγή που έκαναν με το διζωνικό, δηλαδή η μείωση σε 6 ώρες (συνολικά) απο τις 8, και τα πρωινά ωράρια (ειδικά) ειναι μη λειτουργικά για πολύ κόσμο που εργάζεται εκείνες τις ώρες. το τρίωρο το χειμώνα και το δύωρο το καλοκαίρι για το βράδυ, δεν φτάνουν για πλήρη φόρτιση
-
@dettol Δεν είδα λεπτομερώς το pdf, αλλά νομίζω πως οι 400kWh αφορούν κάθε ζώνη χωριστά, για να αλλάξει η κλίμακα. Δηλαδή, είχα ακόμη περιθώριο από τις 394kWh.
-
@dettol Δεν είδα λεπτομερώς το pdf, αλλά νομίζω πως οι 400kWh αφορούν κάθε ζώνη χωριστά, για να αλλάξει η κλίμακα. Δηλαδή, είχα ακόμη περιθώριο από τις 394kWh.
Και στο site της ΡΑΑΕΥ χωρίζει τη κατανάλωση σε μέρα και νύχτα (για όσους έχουν)

-
αν ειναι ετσι, που μαλλον εχεις δικιο, τα πραγματα ειναι ακομα πιο ανετα.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δειτε αυτο το pdf που τα εξηγει ωραια. Δειτε την σελιδα 3. Βλεπουμε οτι συμφερει η φορτιση κατα την ζωνη μειωμενης χρεωσης (νυχτερινο ρευμα) τοσο λογω αξιας kwh οσο και για τις ρυθμιζομενες.
συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όμως πρατικά η αλλαγή που έκαναν με το διζωνικό, δηλαδή η μείωση σε 6 ώρες (συνολικά) απο τις 8, και τα πρωινά ωράρια (ειδικά) ειναι μη λειτουργικά για πολύ κόσμο που εργάζεται εκείνες τις ώρες. το τρίωρο το χειμώνα και το δύωρο το καλοκαίρι για το βράδυ, δεν φτάνουν για πλήρη φόρτιση
ακομα και να ειναι καλοκαιρι, να εχεις 2 ωρες νυχτερινο και να εχεις μονοφασικο ρευμα, θα φορτισεις 14kwh μεσα σε ενα βραδυ αποκλειστικα με "φτηνο" ρευμα. Ναι, δεν θα φορτισεις 0-100%, αλλα το 90% των χρηστων θα παρουν περισσοτερη ενεργεια απο οση καταναλωνουν μεσα σε μια ημερα.
-
ο λογαριασμος του scotch ειναι συνολικα 394kwh. Οντως υπαρχει κλιμακα και στις ρυθμιζομενες αλλα αυτο συμβαινει >400kwh τον μηνα. Οποιος εχει ηλεκτρικο οχημα και φορτιζει σπιτι, θεωρω οτι 99.9% θα ξεπερασεις τις 400kwh τον μηνα.
Δειτε αυτο το pdf που τα εξηγει ωραια. Δειτε την σελιδα 3. Βλεπουμε οτι συμφερει η φορτιση κατα την ζωνη μειωμενης χρεωσης (νυχτερινο ρευμα) τοσο λογω αξιας kwh οσο και για τις ρυθμιζομενες.Όταν λέω ότι είσαι ο πιο καλός ο μαθητής, αυτό εννοώ !

-
Επειδή μεταξύ των άλλων είμαι και ενεργειακός σύμβουλος και συνεργάζομαι με αρκετούς παρόχους σήμερα το φθηνότερο σταθερό για παροχές Γ1 /Γ1Ν το έχει η ENERWAVE στο πρόγραμμα Reward Maximum με τιμή 0,088 ( με συνέπεια , αρχική 0,220 ) και πάγιο 12,90 τον μήνα
Αυτό ακριβώς έγραψα παραπάνω, για την Enrwave - εκεί σκέφτομαι να μεταφέρω το ρεύμα μου.
Δεν διαφωνώ. Εγώ μίλησα καθαρά για την τιμή της Κβω, σε απαντηση του Κρούζερ που ανέφερε τιμή Κβω ανάλογα με την κατανάλωση.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δειτε αυτο το pdf που τα εξηγει ωραια. Δειτε την σελιδα 3. Βλεπουμε οτι συμφερει η φορτιση κατα την ζωνη μειωμενης χρεωσης (νυχτερινο ρευμα) τοσο λογω αξιας kwh οσο και για τις ρυθμιζομενες.Όταν λέω ότι είσαι ο πιο καλός ο μαθητής, αυτό εννοώ !

-
Δηλαδή άλλη δουλειά δεν θα κάνεις, αλλά θα κοιτάς πότε θα είναι φτηνή η φόρτιση, να προλάβεις να την κάνεις τότε, να κοιτάς κάθε μέρα το ρεύμα, όπως κοιτάμε το χρυσάφι και αυτό είναι ποιότητα αυτοκίνησης...

-
ακομα και να ειναι καλοκαιρι, να εχεις 2 ωρες νυχτερινο και να εχεις μονοφασικο ρευμα, θα φορτισεις 14kwh μεσα σε ενα βραδυ αποκλειστικα με "φτηνο" ρευμα. Ναι, δεν θα φορτισεις 0-100%, αλλα το 90% των χρηστων θα παρουν περισσοτερη ενεργεια απο οση καταναλωνουν μεσα σε μια ημερα.
σωστά το λες, απλά θα προτιμούσα να είχα ένα τρίωρο -τετράωρο να του φουλάρω-βαριέμαι κάθε μέρα να κάνω αυτή την δουλειά. Επίσης, βλέπω σιγά σιγά κάποιες εταιρίες βγάζουν και αυτοκίνητα με 22kwh ac φορτιστη (πχ στα νέα ηλεκτρικά toyota), οποτε στο δύωρο μπορείς να πάρεις περισσότερο (εχω φορτιστή wallbox copper στα 22kva). μιας και συζητάμε και για κόστος ρεύματος, περιμενω να δω και τα δυναμικά τιμολόγια που θα βγουν σε οικιακές παροχές από Απρίλιο, αν θα συμφέρουν. αν πάμε στο μοντέλο του Ηρωνα με 3 ώρες δωρεάν ρεύμα, δεν το λες και άσχημο (αρκει να μπορείς να φορτίσεις στο συγκεκριμένο τρίωρο)
-
Εγώ τέσσερα χρόνια με το phev δεν έχω κοιτάξει τίποτα από όλα αυτά.
Απλά το πριζώνω ότι ώρα και να είναι και φεύγω.
Ο λογαριασμοί του ρεύματος ψίλο ίδιοι μου φαίνονται με πριν. Το πλυντήριο πρέπει να καίει περισσότερο.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
σωστά το λες, απλά θα προτιμούσα να είχα ένα τρίωρο -τετράωρο να του φουλάρω-βαριέμαι κάθε μέρα να κάνω αυτή την δουλειά. Επίσης, βλέπω σιγά σιγά κάποιες εταιρίες βγάζουν και αυτοκίνητα με 22kwh ac φορτιστη (πχ στα νέα ηλεκτρικά toyota), οποτε στο δύωρο μπορείς να πάρεις περισσότερο (εχω φορτιστή wallbox copper στα 22kva). μιας και συζητάμε και για κόστος ρεύματος, περιμενω να δω και τα δυναμικά τιμολόγια που θα βγουν σε οικιακές παροχές από Απρίλιο, αν θα συμφέρουν. αν πάμε στο μοντέλο του Ηρωνα με 3 ώρες δωρεάν ρεύμα, δεν το λες και άσχημο (αρκει να μπορείς να φορτίσεις στο συγκεκριμένο τρίωρο)
στα 2 χρονια που εχω τα ηλεκτρικα, ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκα "μακαρι να ειχε 22kw φορτιση"
-
στα 2 χρονια που εχω τα ηλεκτρικα, ουτε μια στιγμη δεν σκεφτηκα "μακαρι να ειχε 22kw φορτιση"
εγώ το έχω 3.5 χρόνια. ναι πρακτικά έχεις δίκιο, και εγώ ποτέ δτν το χρειάστηκα. αν ήταν στο optional εξοπλισμό με έξτρα κόστος πιθανόν να μην το έβαζα, αλλά αφού είναι standard στις καλές εκδόσεις, δεν με χαλάει
-
Αυτή η ιστορία με την ισχύ φόρτισης, είναι αντίστοιχη των ιντσών στις τηλεοράσεις. Ισχύει το ότι όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Ιδανικό πεδίο για τους μαρκετίαρς, νομίζω θα είναι το νέο Ελ Δοράδο.
-
Εγω να ευχαριστησω που ειστε μεσα απο τις συζητησεις τοσο χρησιμοι. Πηγα στο Reward Maximum και ειχα Reward Ultra στην Enerwave. Πληρωνω εδω και καιρο που ειμαι Enerwave (και παιρνω συμβουλες απο το τηλεφωνικο κεντρο τ συμβολαιο να κανω) ηδη λιγοτερα ειδικα απο τη ΔΕΗ, που εχουν ολοι οι συγγενεις μου και αυτοι δεν εχουν ηλεκτρικο, ενω εγω εχω! Σημειωτεον το Αττο 3 ειδικα με θερμανση εχει μεγαλη καταναλωση. Εχει καλυτερη εξυπηρετηση η Enerwave (πρωην Elpedison) εντωμεταξυ απο τις αλλες ιδιωτικες. Πριν τελειωσει το συμβολαιο σου σε τηλεφωνει να ανανεωσεις, οχι σαν τις αλλες που σε πετανε σε ασυμφορο συμβολαιο. Να ειστε παντα καλα
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων