-
Στις εφαρμογές πλοήγησης έχουν αλλάξει τα όρια;
Δεν το έχω παρατήσει.Και με τα συστήματα αυτόματης αναγνώρισης των ορίων που έχουν τα καινούργια αυτοκίνητα τι θα γίνει;
Θα βλέπουν ακόμη τις παλιές πινακίδες. -

...κεντρικοτατα, δηλαδη 80 για περιπου 20 μετρα....
στο βαθος η πινακιδα ειναι στα 100, οπως και η επομενη 150 μετρα μετα στη γεφυρα
...και στο στησιμο με ρανταρ φυσικα πριν τη γεφυρα για αυτα τα 20 μετρα... -
@vagkirk said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στο google maps χρησιμοποιεί τη νομοθεσία σε συνδυασμό με τα περιοδικά σκαναρίσματα από κάμερες (είτε της Google ή τρίτων).
Άντε να βγάλει άκρη το ΑΙ με το παρακάτω...
«Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ορίζεται σε τριάντα (30) χιλιόμετρα την ώρα. Σε μονόδρομους στους οποίους υπάρχουν δύο (2) τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με τουλάχιστον δύο (2) λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε πενήντα (50) χιλιόμετρα την ώρα. Τα όρια ταχύτητας της παρούσας εφαρμόζονται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά με ειδική σήμανση, κατά τα προβλεπόμενα στην περ. γ) της παρ. 7 του άρθρου 112, περί εξουσιοδοτικών διατάξεων».
-
Δεν το έχω παρατήσει.Και με τα συστήματα αυτόματης αναγνώρισης των ορίων που έχουν τα καινούργια αυτοκίνητα τι θα γίνει;
Θα βλέπουν ακόμη τις παλιές πινακίδες.Στο Waze ΟΧΙ ,στο γκούγκλ δεν ξέρω, ούτε στην εφαρμογή της Τογιότα είδα, γιατί δε ΒΛΕΠΕΤΑΙ...!!!
-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στο google maps χρησιμοποιεί τη νομοθεσία σε συνδυασμό με τα περιοδικά σκαναρίσματα από κάμερες (είτε της Google ή τρίτων).
Άντε να βγάλει άκρη το ΑΙ με το παρακάτω...
«Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, μέσα στις κατοικημένες περιοχές, ορίζεται σε τριάντα (30) χιλιόμετρα την ώρα. Σε μονόδρομους στους οποίους υπάρχουν δύο (2) τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με τουλάχιστον δύο (2) λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, και σε οδούς διπλής κατεύθυνσης με διαχωριστική νησίδα, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε πενήντα (50) χιλιόμετρα την ώρα. Τα όρια ταχύτητας της παρούσας εφαρμόζονται, εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά με ειδική σήμανση, κατά τα προβλεπόμενα στην περ. γ) της παρ. 7 του άρθρου 112, περί εξουσιοδοτικών διατάξεων».
Αντωνάκη λεβέντη μου ,
μου έφαγε καμμιά βδομάδα μέχρι να το συνειδητοποιήσω το κατεβατό και πάλι λάθη κάνω, εννοείται πινακίδες δεν κοιτάμε πλέον γιατί θα μας πάνε αυτόφωρο...!!!
Απορία αν έχει δύο λωρίδες και η μία είναι γεμάτη με παρκαρισμένα τι ισχύει..??!!
Μας το διευκρίνισε αυτό ο νομοθέτης..??!! -
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μας το διευκρίνισε αυτό ο νομοθέτης..??!!
Σήμερα μου κορνάρανε 4-5 επειδή δεν προσπερνούσα σχολικό σε δρόμο με διπλή διαχωριστική... Ωραία μέρα.
-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μας το διευκρίνισε αυτό ο νομοθέτης..??!!
Σήμερα μου κορνάρανε 4-5 επειδή δεν προσπερνούσα σχολικό σε δρόμο με διπλή διαχωριστική... Ωραία μέρα.
Το θέμα είναι ότι οι οδηγοί ευθυγραμμίστηκαν με τον νέο νόμο ,άλλοι από ανάγκη, άλλοι επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, κάποιοι επειδή νοιώθουν ΠΟΛΥ νομοταγείς, κ.λπ...., οπότε βλέπω το χαρτί της φορομπηχτικής εισπρακτικής πολιτικής πολύ γρήγορα να ΚΑΙΓΕΤΑΙ..!!
Ήδη ανακοινώθηκε σε κανάλι τηλεόρασης, ότι έπιασαν ποδηλάτη για το αλκοόλ...!!!
Όπως είπε και κάποιο όργανο στην τηλεόραση, ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ...!!!
Πατίνια, ποδήλατα, άλογα, πεζοί, ότι υπάρχει μέχρι κι ο αέρας που κινείται...!!!
Θα θεωρείται μεγάλη επιτυχία να φτάνουμε στον προορισμό μας χωρίς φέσι...!!!
Αν περνούσες τη διπλή γραμμή και σε έβλεπε κανένα μάτι , πάει το μηνιάτικο και φυσικά το δίπλωμα για κανένα δίμηνο...!!!
Προσωπικά νοιώθω ευτυχισμένος όταν κάνω τη διαδρομή Θεσσαλονίκη Έδεσσα και τη βγάζω καθαρή, εννοείται προσπαθώντας να μην κάνω καμμία παράβαση, πράγμα που είναι αδύνατον όσον αφορά τα όρια ταχύτητας τουλάχιστον...!!
Αν με σταματήσουν καμμιά φορά για τυχαίο έλεγχο και δούνε πίσω τις σακκούλες του Λιντλ, πάει την έβαψα...!!!
Προχθές κουβαλούσαμε 2 τσουβαλάκια με ξύλα στα πίσω καθίσματα και νοιώθαμε σαν την Μπόνι και τον Κλάιντ...!!! -
@gatoz said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
 🙂](https://forum.4troxoi.gr/plugins/nodebb-plugin-emoji/emoji/android/1f642.png?v=8a0hrunh66i)
-
Τι ισχύει πλέον με τις αντιολισθητικές αλυσίδες; – Το πρόστιμο, η αφαίρεση διπλώματος και τα leasing
-
Στο google maps που δούλεψα την Κυριακή δεν έχουν περαστεί τα νέα όρια. 50 γράφει μέσα σε στενά κλπ.
-
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στο google maps που δούλεψα την Κυριακή δεν έχουν περαστεί τα νέα όρια. 50 γράφει μέσα σε στενά κλπ.
Η Google ξέρει καλύτερα!
-
@babisstinson said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Πού είναι το αρνητικό να γράψουν ποδήλατο/πατίνι για αλκοόλ; Δεν κυκλοφορούν με τροχοφόρο σε δημόσιο δρόμο; Για να μην μιλήσουμε για τα φανάρια που ούτε καν τα κοιτάνε, δεν κόβουν καν. Είναι σε δικό τους σύμπαν "και οφείλεις να με σέβεσαι και να με προσέχεις αλλά εγώ δεν σέβομαι τον ΚΟΚ ούτε στο ελάχιστο".
Εγώ λέω να γράφουν και τους πεζούς για αλκοόλ...!!!
Και να βάλουμε έξω από τα διαμερίσματα και τα σπίτια αλκοολόμετρο, αν είσαι πάνω από το όριο να κοιμηθείς έξω στο παγκάκι, όπως ετοιμάζονται να το βάλουν και στα αυτοκίνητα...!!!
Μήπως δεν μας έκλεισαν μέσα το 19 και άρχισε να σαλτάρει ο κοσμάκης...??!!
Έγιναν πολλά τα αυτοκίνητα, γίναμε πολλοί κι εμείς , ε δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν οι VIP και εκνευρίζονται...!!!
Εντάξει αναλώσιμοι γίναμε, 7-8 δις να φάνε κι οι κότες λέμε...!!!Τέρρυ με έχει χτυπήσει ποδήλατο με ταχύτητα και με διέλυσε. Με πέταξε μέτρα μακριά και το μεταλλικό τιμόνι του μπήκε στα πλευρά μου ενώ η ρόδα του μου πάτησε και το πόδι από γάμπα ως κάτω. Δεν θες να ξέρεις πως είναι.
( ο λόγος που κάποτε μάλωσα στο forum με τον dimsaba που τόσο αγαπώ για τα ποδήλατα. Ήταν μια παρεξήγηση τελικά)
Αυτός έφυγε, εξαφανίστηκε για την ακρίβεια.
Για να καταλαβεις εαν αυτός και το ποδήλατο ήταν κοντά στα 100 κιλά με την ορμή από την ταχύτητα των 25 χλμ/ώρα πέφτει πάνω σου με βάρος 1, κάτι τόνους. Και χωρίς κάποιες ζώνες απορρόφησης της ενέργειας.
Δεν ξέρεις από που σου ήρθε, παθαίνεις σοκ, σαν να σε χτυπάει πυγμάχος του ρινγκ.
Είσαι σαν τον Θηριό τον Τρυφωνα
Καλή τύχη
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.