-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Τηλεφωνο και ερωτηση για αλλαγη λαδιων και φιλτρου μονο. Τιποτα αλλο
Και μου λεει...τιμη 220 κατι...

Ρε σεις συνελθετε.
Οταν μου ειπε οτι θελει λιγο χρονο μονο τα γελια δεν εβαλα...
Θελει 45-50 λεπτα λεει...για τα λαδια του λεω?
Βαρια ενα 20λεπτο 30 λεπτο του λεω θελει...
Πρεπει να λυθει η ποδια κλπ κλπ λεει...
Eντο με ταξι απο κατω ο Ιαπωνας εχει βαλει πορτακι γι αυτη την δουλεια ωστε να μην λυνεις ποδιες κλπ κλπ. Ρε τι τραβαμε να ακουμε τετοιες μλκιες απο επισημους...Με βλεπω να αγοραζω λαδια/φιλτρο/ροδελα και να το κανω μονος μου να τελειωνω...
Οι τιμές στα σέρβις είναι πανάκριβες.
Εγώ με λάδια, φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας και αέρος 300 έγραψε το κοντέρ! 90 ευρώ χρέωση χωρίς ΦΠΑ είχε η εργασία...... -
Ακριβώς για τα ίδια πράγματα και εγώ σήμερα στον Μάν.....γλου Θεσσαλονίκη πλήρωσα 318 € !!!
Περί μπαταρίας συνέχεια (από ξένο forum):I've got the following reply to my questions from Mazda UK:
"Thank you for contacting Mazda UK.The Mild Hybrid system on the CX-30 has been designed and tested to work with a standard lead acid JIS 55D23L or DIN 12V 60Ah/20HR - 12V 65Ah/20HR battery. Mazda cannot recommend any other type or size of battery is used and would strongly advise against the fitment of an EFB or AGM type battery as these have not been tested or approved for the vehicle.
If we can be of any further assistance, please feel free to reply to this email or call us on 03457 484848.
Yours sincerely
Natasha Bradley
Customer Relations Manager
Customer Service Department"Επομένως είναι κατανοητό ότι στο M hybrid βάζουμε απλή μπαταρία και όχι EFB.
-
Σε προηγούμενες σελίδες έχουν γίνει αναφορές για τα λάδια:
Mazda by Total 5l: 120euro
Total: 60euro -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Total: 60euroΕχεις παει με Τοταλ στο συνεργειο για αλλαγη?
Εισαι εκτος εγγυησης ή εντος?@dimitrioskosmas Μεχρι 07/2029 μεσα σε εγγυηση.
@jeronimo-g Η 6ετια ειναι εργοστασιακη. Τα σερβις ετησια και λαδια λενε ανα χρονο ή 20Κ. Θα τα δεις μεσα στο manual. -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Total: 60euroΕχεις παει με Τοταλ στο συνεργειο για αλλαγη?
Εισαι εκτος εγγυησης ή εντος?Τα λάδια τα προμηθεύτηκε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο κι είμαι εντός εγγύησης. Άλλωστε το manual ορίζει προδιαγραφές του λιπαντικού κι προτείνει τα λιπαντικά της MAZDA. Τα λιπαντικά της TOTAL υπεκαλύπτουν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή
-
Ενδιαφέρον συγκριτικό με τον 2.5L SkyActiv-G με τους 140 ίππους ενάντια στον 2λιτρο SkyActiv-X. Λόγω έξτρα κυβικών και μικρότερου βάρους φαίνεται ο SA-G είναι λίγο πιο γρήγορος/παρόμοιος μέχρι τα 150χλμ, μετά ανοίγει πολύ η ψαλίδα.
-
@criuser said in Mazda CX-30:
Εγώ δεν το απενεργοποιώ ποτέ.
Φαίνεται ότι για εσάς οι ινφλουένσερς της ούτσας θα ξέρουν περισσότερο από τους μηχανικούς των κατασκευαστών, οι οποίοι προφανώς θα είναι ηλίθιοι που το βάζουν....

Εννοείται ότι δεν άνοιξα το βίντεο...
Ούτε εγώ το απενεργοποιώ διότι το ήπιο υβριδικό σύστημα το έχει αναλάβει και μάλιστα χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.
-
Επίσης παρατηρούσα λίγο το γράφημα που δείχνει το Energy Flow σήμερα (στον SkyActiv-X).
Δύο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις:- Το SPCCI δουλεύει σχεδόν συνέχεια, ακόμα και με μεγάλα φορτία. Πρέπει να δώσεις τέρμα γκάζι στην ουσία για να γυρίσει σε συμβατική καύση (καλό).
- Ήξερα πως το mild-hybrid σύστημα μας, δεν κινεί τους τροχούς, όμως στο γκάζι δείχνει το γράφημα ροής ενέργειας προς τα μπροστά (τροχούς) ενώ στην κύλιση φρενάρισμα πίσω στη μπαταρία. Οπότε π.χ έβλεπες όταν έστελνε μπροστά να πέφτει η μπαταρία από 5 μπάρες σε 2-3 και όταν άφηνες γκάζι να ανεβαίνει πάλι σε 4-5. Απλά δίνει ρεύμα στα ηλεκτρονικά όταν στέλνει ενέργεια δηλαδή ή κινεί και τροχούς τελικά στην πορεία??
-
Ερωτηση προς κατοχους, επειδη ακουω γενικα διαφορα κ θα ηθελα να εχω μια αξιοπιστη γνωμη. Κοστος συντηρησης-service και ανταλλακτικων mazda, σε τι επιπεδα κυμαινονται? Ειναι οντως τοσο ακριβα οσο ακούγεται? Μιλαω για αυτοκινητα εντος εγγυησης σε αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενα service.
@panossss: Η ερώτησε σε ένα Θέμα αρκεί, ως εκ τούτου σβήστηκε η ίδια ερώτηση σε άλλα Θέματα. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια αν κάνατε την ίδια ερώτηση στο γενικό Θέμα της Mazda, αλλά αφήνουμε αυτήν την δημοσίευση. {Admin}
-
@panossss said in Mazda CX-30:
Ερωτηση προς κατοχους, επειδη ακουω γενικα διαφορα κ θα ηθελα να εχω μια αξιοπιστη γνωμη. Κοστος συντηρησης-service και ανταλλακτικων mazda, σε τι επιπεδα κυμαινονται? Ειναι οντως τοσο ακριβα οσο ακούγεται? Μιλαω για αυτοκινητα εντος εγγυησης σε αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενα service.
@panossss: Η ερώτησε σε ένα Θέμα αρκεί, ως εκ τούτου σβήστηκε η ίδια ερώτηση σε άλλα Θέματα. Θα ήταν προτιμότερο βέβαια αν κάνατε την ίδια ερώτηση στο γενικό Θέμα της Mazda, αλλά αφήνουμε αυτήν την δημοσίευση. {Admin}
Οκ ευχαριστω!
-
Οκ ευχαριστω!
Κατοχοι Μαζντα τα φωτα σας?
-
Οκ ευχαριστω!
Κατοχοι Μαζντα τα φωτα σας?
Είμαι ακόμα στα 8.000 χλμ οπότε δεν ξέρω τίποτα
-
Τα σερβίς εντός αντιπροσωπείας είναι τσιμπημένα. Κάτω από 220-250€ μην περιμένεις για το ετήσιο.
Τώρα σε εξουσιοδοτημένο ή αλλά εξειδικευμένο για Mazda ακόμα δεν ξέρω.
Μπορείς να ρωτήσεις για το μοντέλο που σε ενδιαφέρει τιμές με βάση τα ετήσια σέρβις.
Ωραία μαγκιά κάνει η Toyota που έχει αναλυτικά τιμές για τα ετήσια σέρβις αναλόγως του μοντέλου που κοιτάς. Πολύ καλό !! -
Τιμές ανταλλακτικών 09/2025 για skyactive X σε αντιπροσωπεία
ΛΑΔΙΑ 5LitX22€=110€
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 22,3€
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ 40€
ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ 51€
ΕΡΓΑΣΙΑ για τα παραπάνω 74,4€
ΜΠΟΥΖΙ 257€ + 37€ ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι τιμές είναι με ΦΠΑ -
-
Μη τα προσθέτεις όλα μαζί....
Φίλτρο Αέρα αλλάζει κάθε 60.000Κμ
Φίλτρο καμπίνας κάθε 40.000Κμ
Μπουζί κάθε 64.000Κμ -
Για αντιπροσωπεία μου έκανε εντύπωση η εργασία. Εδώ Αθήνα πρέπει να είναι κοντά στα 90κατι ευρω με ΦΠΑ. Το έχουν ξεφτιλίσει.
-
Για αντιπροσωπεία μου έκανε εντύπωση η εργασία. Εδώ Αθήνα πρέπει να είναι κοντά στα 90κατι ευρω με ΦΠΑ. Το έχουν ξεφτιλίσει.
Σε εξουσιοδοτημένο Τουοτα είναι τόσο!
(Πόνεσε το καλοκαίρι με την αλλαγή του μηχανισμού για την πίσω ζώνη το καλοκαίρι)
Σε άλλες μάρκες δεν ξέρω! -
@ivank said in Mazda CX-30:
Τιμές ανταλλακτικών 09/2025 για skyactive X σε αντιπροσωπεία
ΛΑΔΙΑ 5LitX22€=110€
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 22,3€
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ 40€
ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ 51€
ΕΡΓΑΣΙΑ για τα παραπάνω 74,4€
ΜΠΟΥΖΙ 257€ + 37€ ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι τιμές είναι με ΦΠΑΔιάβασα καλά;

Μπουζί 257€; 37€ εργασία μόνο για αντικατάσταση μπουζί; Μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά; -
@ivank said in Mazda CX-30:
Μη τα προσθέτεις όλα μαζί....
Φίλτρο Αέρα αλλάζει κάθε 60.000Κμ
Φίλτρο καμπίνας κάθε 40.000Κμ
Μπουζί κάθε 64.000ΚμΦίλτρα αλλάζεις όποτε χρειάζεται δεν πάει με χιλιόμετρα και μπορείς να τα ελέγξεις εύκολα μόνος σου. Πολλά λεφτά πάντως για φίλτρα που γεμίζουν σκόνες και θεωρούνται αναλώσιμα…
Mazda CX-30