-
Τα καλύτερα all season ελαστικά και διαφορές με ένα θεωρητικά τοπ καλοκαιρινό.
Δείτε στο aquaplaning σε ευθεία και στρίψιμο… -
@wantone said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@kostis20 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εγω βλέπω ουτι ειχε πάρα πολύ νερό .Αν πηγαινε και γρήγορα δε θέλει και πολύ.Ειδικά αν φοραγε και φαρδύ λαστιχο.
Tα all saeson ειναι χειρότερα στο βρεγμένο στο στρίψιμο.Δε ξέρω αν παρουσιαζουν μωριτερα aqua planing.αφού έχουν μεγαλύτερα ανοίγματα για να φεύγει το νερό πως είναι χειρότερα; το ανάποδο είναι
Και ομως στο στρίψιμο έχω πολύ νωρίτερα υποστροφή. Αν δεις και τις δοκιμές συμφωνούν. Μάλλον λόγω γομας και σχεδίασης.
-
Πάντως η πλειοψηφία του κόσμου απλά δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Μιλάω για τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και τις βροχές αυτές τις μέρες.
Παντού λιμνάζοντα νερά, δεξιά και αριστερά στις οριακά 2 λωρίδες κυκλοφορίας που έχουν απομείνει, απίστευτη βροχή, χαμηλή ορατότητα, 06:50 το πρωί και η πλειοψηφία των οδηγών να κολλάει στα προπορευόμενα οχήματα, παίξιμο φώτων σε αρκετές περιπτώσεις.
Να πηγαίνεις με 60-70 km/h, να αισθάνεσαι ότι κινείσαι ήδη παραπάνω από αυτό που επιτρέπουν οι συνθήκες και να περνάει από δίπλα σου αυτοκίνητο με 100+km/h πετώντας άπειρη ποσότητα νερού στο παρμπρίζ σου.
Ειλικρινά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Μόνη λύση να βάλουν παντού κάμερες στον περιφερειακό και να στέλνει αυτόματα τις κλήσεις στα ΑΦΜ.
-
Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αλλά έχετε βρει τη μόνη σωτηρία λύση, άρα υπάρχει ελπίδα.
Κατάλαβα σωστά; -
Πάντως εμένα μου φαίνεται για κλασική υδρολίσθηση.
-
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αλλά έχετε βρει τη μόνη σωτηρία λύση, άρα υπάρχει ελπίδα.
Κατάλαβα σωστά;Δεν υπάρχει ελπίδα στο να αλλάξουμε μόνοι μας συμπεριφορά. Η λύση είναι ο βούρδουλας.
Από εξυπνάδες πάντως έχουμε χορτάσει, δε χρειαζόμαστε άλλες.
-
-
-
Civic 25+ χρονών χωρίς αερόσακους , 22 χρονών οδηγός , καθόμαστε πάνω στις περασμένες πίσω απο το σώμα ζώνες να μην μας ενοχλεί το λαμπάκι ...
Τέτοια βίντεο πρέπει να τα παίζουν στα σχολεία μαζί με σκηνές απο τον απεγκλωβισμό και τον θρήνο στην κηδεία μετά μήπως κάποιοι βάλουν μυαλό.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Civic 25+ χρονών χωρίς αερόσακους , 22 χρονών οδηγός , καθόμαστε πάνω στις περασμένες πίσω απο το σώμα ζώνες να μην μας ενοχλεί το λαμπάκι ...
Τέτοια βίντεο πρέπει να τα παίζουν στα σχολεία μαζί με σκηνές απο τον απεγκλωβισμό και τον θρήνο στην κηδεία μετά μήπως κάποιοι βάλουν μυαλό.Τραγικό πραγματικά. Συμφωνώ με το τελευταίο, κάτι πρέπει να γίνεται από το σχολείο για την οδηγική παιδεία.
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τέτοια βίντεο πρέπει να τα παίζουν στα σχολεία μαζί με σκηνές απο τον απεγκλωβισμό και τον θρήνο στην κηδεία μετά μήπως κάποιοι βάλουν μυαλό.
Εγώ θυμάμαι μας είχαν δείξει στο δημοτικό, κάπου το 1998 ένα με τον Τσιβιλίκα . Θυμάμαι ακομα χαρακτηριστικά να δείχνει πως σε ένα τρακάρισμα είναι σα να σε σπρώχνει ελέφαντας. Από τότε δεν μας ξανά έδειξαν κάτι αντίστοιχο.
Στο στρατό το 2013 μας μίλησε ο Ιαβέρης αλλά ήταν αργά γιατί μετά τα 18 ο καθένας αποκτάει τη δική του κρίση. Το αποτέλεσμα οι περισσότεροι να θεωρούν πως λέει βλακείες καθώς τα λεγόμενα του δε συμφωνούσαν με τη φυσική (περί δυνάμεων g κλπ). Δε μπορούσαν να καταλάβουν τα ζώα ότι κοιτούσαν το δέντρο και έχαναν το δάσος
-
@babisstinson said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
κάτι πρέπει να γίνεται από το σχολείο για την οδηγική παιδεία.
Δεν νομιζω προηγειται το ελληνορθοδοξο δογμα , που αποδεδειγμενα μας κανει καλους ανθρωπους , πως το λενε
δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν .
Ολα αυτα που βλεπουμε τριγυρω μας ειναι γιατι δεν εχουν το εικονισματακι του αγιου χριστοφορου .
Νομιζω οτι πρεπει να απαιτησει η ιερα συνοδος οτι εισαγεται φτιαγμενο απο χερια αλλοδοξων αλλοθρησκων να εχουν το φιουτσουρ να εμφανιζεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα ο αγιος στην οθονη και η να απαγγελλει απολυτικια με την βοηθεια της ΑΙ , η να ακουγεται στο βαθος ψαλμωδιες οπως η ζωη εν ταφω κτλ . -
Πραγματικά αυτό με τη ζώνη δεμένη κι ο επιβάτης από πάνω, το έχω ζήσει. Το είχε κάνει φίλος στο αμάξι μου, μετά από τέσσερα ποτά, γιατί δεν ήθελε να δεθεί.
Ευτυχώς οδηγούσα εγώ, φορούσα ζώνη και είχα πιει μόνον ένα ποτόΕν τω μεταξύ, όλοι εσείς που το παίζετε ειδήμονες περί της εκπαίδευσης, πόσα χρόνια άραγε έχετε να περάσετε έξω από ένα σχολείο;
Φυσικά και γίνονται πράγματα στα σχολεία, πολλές τέτοιες δράσεις, από το νηπιαγωγείο κιόλας, αλλά πού να το ξέρετε.
Το θέμα είναι ότι, όσα και να κάνουμε στα σχολεία, όταν το παιδάκι βλέπει τη μαμά να το βάζει στη θέση του οδηγού, χωρίς ζώνη, ενώ η ίδια με το ένα χέρι μιλάει στο κινητό και με το άλλο βάφει τα μάτια της, δεν έχουν καμία σημασία. -
-
-
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:.
Το θέμα είναι ότι, όσα και να κάνουμε στα σχολεία, όταν το παιδάκι βλέπει τη μαμά να το βάζει στη θέση του οδηγού, χωρίς ζώνη, ενώ η ίδια με το ένα χέρι μιλάει στο κινητό και με το άλλο βάφει τα μάτια της, δεν έχουν καμία σημασία.
Είμαι από αυτούς που στα 90s ήταν μικρά παιδάκια όπου παιδικό καθισματάκι δεν ήξερα τι είναι, όπου ο πατέρας ήταν βάλτε ζώνη έχει τροχαία και μόλις την παιρνουσαμε τις ξαναβγαζαμε. Που οδηγούσε έχοντας πιει ακόμα και με όλους μέσα, βέβαια δεν έτρεχε αλλά και πάλι έκανε όπως και όλοι της γενιάς του σχεδόν όλα τα λάθη.
Δεν έκανα τίποτα από αυτά ούτε στα 18 ούτε τώρα οπότε μην τα ρίχνουμε όλα στο τι βλέπει ένα παιδί. Εμένα μου είχε χαραχτεί η εικόνα του βίντεο που μας είχαν δείξει στο δημοτικό που ανέφερα πριν, είναι και θέμα ανθρώπου στο κατά πόσο έχει άγνοια κινδύνου
-
@panos2171 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:.
Το θέμα είναι ότι, όσα και να κάνουμε στα σχολεία, όταν το παιδάκι βλέπει τη μαμά να το βάζει στη θέση του οδηγού, χωρίς ζώνη, ενώ η ίδια με το ένα χέρι μιλάει στο κινητό και με το άλλο βάφει τα μάτια της, δεν έχουν καμία σημασία.
Είμαι από αυτούς που στα 90s ήταν μικρά παιδάκια όπου παιδικό καθισματάκι δεν ήξερα τι είναι, όπου ο πατέρας ήταν βάλτε ζώνη έχει τροχαία και μόλις την παιρνουσαμε τις ξαναβγαζαμε. Που οδηγούσε έχοντας πιει ακόμα και με όλους μέσα, βέβαια δεν έτρεχε αλλά και πάλι έκανε όπως και όλοι της γενιάς του σχεδόν όλα τα λάθη.
Δεν έκανα τίποτα από αυτά ούτε στα 18 ούτε τώρα οπότε μην τα ρίχνουμε όλα στο τι βλέπει ένα παιδί. Εμένα μου είχε χαραχτεί η εικόνα του βίντεο που μας είχαν δείξει στο δημοτικό που ανέφερα πριν, είναι και θέμα ανθρώπου στο κατά πόσο έχει άγνοια κινδύνου
Φυσικά είναι θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα. Ίσως, στην περίπτωσή σου, τα βιώματα να πήραν τη μορφή ΑΡΝΗΤΙΚΉΣ ενίσχυσης κι έτσι να απέφυγες τα λάθη του πατέρα σου.
Επιμένω ότι η οικογενειακή καθημερινότητα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από κάτι που θα δουν ή θα ακούσουν τα παιδιά στα σχολεία μια φορά την εβδομάδα. -
Πατάς
"Κατανοώ και επιθυμώ να συνεχίσω"
και απο το 1ο δευτερόλεπτο σοκ και δέος
https://www.youtube.com/watch?v=_VKOoenqbOk&rco=1
το '59 δεν υπήρχε πολιτική ορθότητα ...
σου πέταγαν κατάμουτρα το αποτέλεσμα κακών επιλογών -
Πόσα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής λειτουργούν σήμερα; Τα περισσότερα έχουν ρημάξει, επειδή οι Δήμοι έχουν άλλες προτεραιότητες.
Χρειάζεται επίσης περισσότερη αστυνόμευση. Σε κάποια φάση είχε αλλάξει ο Διοικητής Τροχαίας και είχαμε για μια βδομάδα διαρκώς ελέγχους. Ήταν η πρώτη φορά που άκουσα παππού που έπαιρνε το εγγόνι από το σχολείο, να βάλει ζώνη γιατί η "Αστυνομία γράφει". Επειδή είμαστε Ελλάδα φυσικά, το "πανηγύρι" κράτησε μια βδομάδα και μετά επιστρέψαμε στα γνωστά...
Δυστυχώς οι πολιτικοί σκέφτονται το πολιτικό κόστος, οπότε προτιμούν τα πράγματα να είναι πιο χαλαρά. Εδώ μπήκαν οι ΑΙ κάμερες και όλοι μπαίνουν στα σχόλια και γράφουν ότι οι κάμερες μπήκαν για να μαζέψει το κράτος λεφτά! Λες και σε υποχρεώνουν να περνάς με κόκκινο, να μη φοράς ζώνη, ή να μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς. Αλλά αυτοί είμαστε που λέει και ο Κουτσούμπας!!!
-
ξέχασες το κορυφαίο
οι κάμερες ΑΙ μπαίνουν για να κόβουν πρόστιμα στους παραβάτες της ... καραντίνας στην επόμενη πανδημία!
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#