-
Τελικά μετά από 50000 χλμ σε 37 μήνες, τα crossclimate 2 πήγαν για απόσυρση. Δεν είδαμε χιόνι, ήταν μέτρια στον βρεμμένο και γέρασαν γρήγορα στον ήλιο.
Ετσι μετά από συζητήσεις με πρώην κατόχους και με τον λαστιχά που είμαι πελάτης του χρόνια, κατέληξα σε θερινά και κουβέρτες.
Ηθελα κάτι πιο οικονομικό και πήρα τα FIRESTONE 215/50 R17 95W XL ROADHAWK 2. B σε καύσιμο, Α σε βρεγμένο και 71 db.
Στα πρώτα χλμ ακούγεται ήσυχο και μαλακό όπως το ήθελα.
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τελικά μετά από 50000 χλμ σε 37 μήνες, τα crossclimate 2 πήγαν για απόσυρση. Δεν είδαμε χιόνι, ήταν μέτρια στον βρεμμένο και γέρασαν γρήγορα στον ήλιο.
Ετσι μετά από συζητήσεις με πρώην κατόχους και με τον λαστιχά που είμαι πελάτης του χρόνια, κατέληξα σε θερινά και κουβέρτες.
Ηθελα κάτι πιο οικονομικό και πήρα τα FIRESTONE 215/50 R17 95W XL ROADHAWK 2. B σε καύσιμο, Α σε βρεγμένο και 71 db.
Στα πρώτα χλμ ακούγεται ήσυχο και μαλακό όπως το ήθελα.
Αν πλακώσει χιονιάς τώρα, θα ξέρουμε ποιος φταίει
-
@petran17 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Αληθεια τα Asymmetric 6, βγαζουν τοσα χλμ? για πειτε οι κατοχοι!!
Για μενα, πηγαινε στο Asymmetric 6 !!!
Εξαιρετική αντοχή σε χιλιόμετρα και χρόνο τα Asymmetric 6: έχω φτάσει τα 54.500 Km σε 3 χρόνια και 2 μήνες και είναι καλύτερα από ότι ήταν τα PremiumContact 6 στα 40.000 Km.
Αυτοκίνητο Focus mk3 1.5 TDCi. -
και κουβέρτες
Τι εννοείς με αυτό;
Πως μπαίνουν κουβέρτες σε τοποθετημένα επάνω στο αυτοκίνητο ελαστικά;
-
Δεν ξέρω, δεν θα το χρησιμοποιήσω με χιόνια, απλά αν δεν έχεις από την στιγμή που δεν έχω πλέον 4 εποχών, τρώς κλήση.
-
@vagkirk said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
και κουβέρτες
Τι εννοείς με αυτό;
Δες στο yt . Τις απλωνεις κατω , παταει το αμαξι πανω και τις δενεις
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
και κουβέρτες
Τι εννοείς με αυτό;
εννοει μαλλινες
-
Δεν ξέρω, δεν θα το χρησιμοποιήσω με χιόνια, απλά αν δεν έχεις από την στιγμή που δεν έχω πλέον 4 εποχών, τρώς κλήση.
Α καλά παιδιά, λάθος μου , άλλο κατάλαβα εγώ .
Επειδή ο κρουζερ είπε πως τα CC γέρασαν γρήγορα στον ήλιο νόμιζα πως εννοεί κουβέρτες από αυτές που έχουν στους αγώνες για την αποθήκευση-συντηρηση των ελαστικών.
-
@vagkirk said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!!
Επειδή ο κρουζερ είπε πως τα CC γέρασαν γρήγορα στον ήλιο νόμιζα πως εννοεί κουβέρτες από αυτές που έχουν στους αγώνες για την αποθήκευση-συντηρηση των ελαστικών.
Για να ζεσταθουν τα λαστιχα τις χρησιμοποιουν αυτες
-
@otso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
και κουβέρτες
Τι εννοείς με αυτό;
εννοει μαλλινες
Ετσι μπαινουν κι αυτες
-
Δεν υπάρχουν και τέτοιες κουβέρτες για να αποθηκεύω απλά πχ τα χειμερινά μου λάστιχα στην αποθήκη μου;
-
Δεν υπάρχουν και τέτοιες κουβέρτες για να αποθηκεύω απλά πχ τα χειμερινά μου λάστιχα στην αποθήκη μου;
Μπορει , δεν ξερω
-
και κουβέρτες
Τι εννοείς με αυτό;
Και ποιος σκύβει από τα 1,94 μ. στα 66 του ?
-
Α καλά παιδιά, λάθος μου , άλλο κατάλαβα εγώ .
Σωστά πήγε το μυαλό σου στους αγώνες, αφού ξέρεις ότι έχω σιτροέν, κάτοχο τόσων wrc και άλλων νικών...
-
Τελικά ξέρουμε τι γίνεται με αλυσίδες και χειμερινά ελαστικά? Στο Καλαμπάκα-Παναγία η τροχαία βγάζει με το παραμικρό ανακοινώσεις για υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Έχω πάντα χειμερινά, αν χρειαστώ πραγματικά αλυσίδες απλά θα σπρώχνω το χιόνι οπότε δεν πρόκειται και να κινηθώ σε εκείνο το σημείο. Εκτός αυτού λέω να μην αγοράσω καν αλυσίδες για αυτό το αμάξι μιας που οποιαδήποτε αστοχία θα διαλύσει την αερόφουσκα της ανάρτησης.
@A-d-P είμαι οκ με χειμερινά? -
Τι λέει η νομοθεσία (ΦΕΚ Β’ 1142/17.03.2022 & άρθρο 81 ΚΟΚ):
Ο οδηγός πρέπει να φέρει αλυσίδες ή ισοδύναμα αντιολισθητικά μέσα.
Ισοδύναμα μέσα αναγνωρίζονται και τα χειμερινά ελαστικά με σήμανση 3PMSF.
Άρα, αν τα έχεις, είσαι απολύτως νόμιμος. Δεν υπάρχει νομική βάση να σε υποχρεώσουν να βάλεις αλυσίδες.
Στην πράξη:
Η Τροχαία μπορεί να σταματήσει τα οχήματα σε συγκεκριμένο σημείο (π.χ. ανηφόρα με πάγο) και να ζητήσει να φορεθούν αλυσίδες για λόγους ασφάλειας.
Αν εσύ έχεις χειμερινά 3PMSF, μπορεί να το ελέγξουν και τυπικά πρέπει να σε αφήσουν να συνεχίσεις.
Όμως, αν οι συνθήκες είναι ακραίες (π.χ. παγωμένος δρόμος που ακόμα και χειμερινά γλιστράνε), ο αστυνομικός έχει διακριτική ευχέρεια να μην σου επιτρέψει να περάσεις χωρίς αλυσίδες, όχι επειδή παρανομείς, αλλά για να μην προκληθεί ατύχημα.
️ Συμπέρασμα:
Νομικά: με καθαρά χειμερινά (3PMSF) δεν υποχρεούσαι να βάλεις αλυσίδες.
Πρακτικά: σε ακραίες συνθήκες, η Τροχαία μπορεί να σε σταματήσει και να πει «αλυσίδες ή δεν περνάς», επικαλούμενη ασφάλεια. Εκεί δεν μιλάμε για πρόστιμο, αλλά για απαγόρευση διέλευσης.
Άρα, αν κινείσαι συχνά σε περιοχές με πολύ χιόνι/πάγο, καλό είναι να έχεις αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ ακόμη κι αν φοράς χειμερινά, ώστε να μην βρεθείς εγκλωβισμένος.
Βλέπω να πίνω καφέ μαζί με τον αστυνομικό περιμένοντας εκχιονιστικό και προσπερνώντας το μετέπειτα...... Όνειρο -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τελικά ξέρουμε τι γίνεται με αλυσίδες και χειμερινά ελαστικά? Στο Καλαμπάκα-Παναγία η τροχαία βγάζει με το παραμικρό ανακοινώσεις για υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Έχω πάντα χειμερινά, αν χρειαστώ πραγματικά αλυσίδες απλά θα σπρώχνω το χιόνι οπότε δεν πρόκειται και να κινηθώ σε εκείνο το σημείο. Εκτός αυτού λέω να μην αγοράσω καν αλυσίδες για αυτό το
αμάξι μιας που οποιαδήποτε αστοχία θα διαλύσει την αερόφουσκα της ανάρτησης.
@A-d-P είμαι οκ με χειμερινά?Υποχρεωτικές είναι όταν δεν έχεις χειμερινά ελαστικά ή με ένδειξη βουνοκορφών.
Edit: Αυτό που έγραψες. Με πρόλαβες.
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχω πάντα χειμερινά, αν χρειαστώ πραγματικά αλυσίδες απλά θα σπρώχνω το χιόνι οπότε δεν πρόκειται και να κινηθώ σε εκείνο το σημείο. Εκτός αυτού λέω να μην αγοράσω καν αλυσίδες για αυτό το αμάξι μιας που οποιαδήποτε αστοχία θα διαλύσει την αερόφουσκα της ανάρτησης.
@A-d-P είμαι οκ με χειμερινά?Ρώτησε στην τροχαία της περιοχής σου καλύτερα. Εγώ δεν είμαι τροχονόμος και μπορεί να σου πω καμιά μπαρουφα
. Τετρακίνητο με χειμερινά, είσαι οκ μάλλον, αλλά ρίξε και ένα ζευγάρι κουβέρτες στο πορτμπαγκάζ για σιγουριά (μην πέσεις σε κανέναν περίεργο)
-
Άσχετο, @w202-amg , πηγαινοέρχεσαι Καλαμπάκα - Πράμαντα καθημερινά;
-
Περυσι προς χιονοδρομικό καλαβρύτων στο ύψος της διασταύρωσης με πλανητέρο, άνδρες της τροχαίας σταματούσαν ΟΛΑ τα αυτοκίνητα κι είτε τους υποχρεώναν να τοποθετήσουν αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες είτε έλεγχαν τα λάστιχα αν έχουν την ένδειξη 3PMSF κι συνέχιζες.
Αν βρεθεί αστυνομικός που αν έχεις τα παραπάνω λάστιχα κι προσπαθήσει να επιβάλει αλυσίδες, τότε παρανομεί
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]