-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ναι μου είναι αδιάφορα όλα αυτά γιατί δημιουργούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού και κοινωνικού ρατσισμού. Η Γερμανία έχει κινταγκελντ , φθάνουν μια χαρά,οι Τούρκοι γενοβολανε για το επίδομα,δεν τους δίνουν οι Γερμανοί όλα αυτά τα γελοία της Ελλάδας.
Και σου ξαναλέω με αυτό το σκεπτικό ας δώσω εγώ σαν ιδιώτης προτεραιότητα πρόσληψης προσωπικού πολύτεκνους,οι άλλοι κατουρησαν στο πηγάδι. Ας μου δώσει και φοροελαφρυνση το κράτος για bonus.....
Γελοιοτητες συζητάμε, γελοιοτητες προτείνω.Έχεις όμως καταλάβει ότι με ρυθμό γεννήσεων περί το 1,3 αφενός θα εξαφανιστούμε αφετέρου πολύ πριν αυτού θα σκάσει το ασφαλιστικό ; Όποια χώρα δέχθηκε και αφομοίωσε μετανάστες έγινε μεγάλη και σοβαρή !
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ναι, αλλά ο άλλος θα βγάλει 4 εργαζόμενους στην οικονομία που θα πληρώνουν τη σύνταξη σου!
Δίνει μέλλον στην οικονομία! Να μην τον βοηθήσουμε ;
Δεν είναι απαραίτητο αυτό
-
Στις κοινωνίες όπως λες υπάρχει ο κοινωνικός αυτοματισμός αλλά και η αλληλεγγύη! Σήμερα αυτός απολαμβάνει μια φορολογική εξαίρεση αύριο εσύ μια σταθερή σύνταξη λόγω της εξαίρεσης/ απαλλαγής αυτού πριν 20-25 έτη!
Και οι δύο θα βγείτε κερδισμένοι αλλά σε διαφορετικές φάσεις!
Δεν γίνεται σε όλα να υπάρχει ο λεγόμενος ανταγωνισμός της αγοράς και ζούγκλας χωρίς κοινωνικές προβλέψεις! Είναι αυτοκαταστροφικό
-
Τα παιδιά να δίνουν πρόσβαση σε φοροαπαλλαγές ή να είναι τεκμήριο ; Τι θετε ;
-
Σωστό μέτρο η επιλογή της φοροαπαλλαγής αντί επιδόματος για τα παιδιά. Πρέπει να δίνεται όμως σαν σταθερό ποσό για κάθε παιδί και να είναι και γενναιόδωρο, όχι σαν ποσοστό του εισοδήματος.
Αν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα, μπορεί η φοροαπαλλαγη να συμπληρώνεται με επίδομα, μέχρι το ύψος του ποσού που δικαιούται για τα παιδιά του.
Πρέπει να ξέρει κάποιος στον οικογενειακό προυπολογισμό του την κρατική βοήθεια που θα περιμένει για κάθε παιδί.
Η κυβέρνηση προφανώς έτρεξε κάποιο οικονομικό σενάριο με βάση το πλήθος των πολυτέκνων και τα δηλωμένα εισοδήματά τους. Υπολόγισε την οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό. Και επέλεξε για επικοινωνιακούς λόγους να το πλασάρει με τον πιο "πιασάρικο τρόπο"'. Δεν ακούγεται πιο ωραίο φοροαπαλλαγή για κάθε παιδί σαν ποσοστό του εισοδήματος?
Αλήθεια, βγαίνει το ίδιο ποσό ανά παιδί για όλους τους πολύτεκνους, ή μεταβάλλεται με το εισόδημά τους?
-
Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο, από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Παολο Μαλντινι
-
Υποθετικα, εχω 4 παιδια εγω και 4 παιδια ο γειτονας μου, εγω βγαζω 50000 και ο γειτονας 12000, εγω βοηθεια πηρα απο τη μειωση φορων, ο γειτονας πηρε?
-
Υπάρχουν άνισα ελληνόπουλα στα μάτια του κράτους? Ας μου το εξηγήσει κάποιος...
-
12:20 το βράδυ ξεκίνησαν οι φιλοσοφικές αναζητήσεις!
Έχω και εγώ μια!
Τι να σκεφτόταν άραγε ο πρώτος άνθρωπος που άρμεξε κατσίκα ;
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Υποθετικα, εχω 4 παιδια εγω και 4 παιδια ο γειτονας μου, εγω βγαζω 50000 και ο γειτονας 12000, εγω βοηθεια πηρα απο τη μειωση φορων, ο γειτονας πηρε?
Ναι
Δεύτερη ερώτηση, πολύτεκνος ο πατέρας ή και η μάνα μαζί;;;
Ωπ Ωπ Ωπ!!!!
-
Αυτός με τα 12χιλ κάτι μας κρύβει σίγουρα...
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Παολο Μαλντινι
Νομίζω το είπε ο Αριστοτέλης...
Πάολο Μαλντίνι ξέρω μόνο τον ποδοσφαιριστή...
Εκτός αν χάνω κάτι από το, μερικές φορές, ιδιότυπο χιούμορ σου
-
@antoniokon said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Παολο Μαλντινι
Χιούμορ προφανώς
Τον Μαλντίνι που τον θυμήθηκε; -
@v_a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεκτη η αποψη σου αλλα ατοπη, υπαρχουν 6μελη οικογενειες με πραγματικα χαμηλο εισοδημα που τα φερνουν δυσκολα βολτα και με βοηθεια απο εκκλησια και γειτονους.
-
Παολο Μαλντινι
Χουμορ !
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ναι
Δεύτερη ερώτηση, πολύτεκνος ο πατέρας ή και η μάνα μαζί;;;
Ωπ Ωπ Ωπ!!!!
η οικογενεια.
-
Οκ, απ' ότι φαίνεται η φοροαπαλλαγή για τα παιδιά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση κυρίως σαν μέτρο κατά της φοροδιαφυγής.
Δήλωσέ μου εισοδήματα, να σε φορολογήσω περισσότερο και κάτι θα σου δώσω πίσω για τα παιδιά σου.
Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική. Ανατολίτικο αλισβερίσι είναι. Καλύτερα να έδινε επίδομα.
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Παολο Μαλντινι
Χιούμορ προφανώς
Τον Μαλντίνι που τον θυμήθηκε;Όσοι γράφουν κάτι βαθυστόχαστο το υπογράφουν με το «ΠΑΟΛΟ ΚΟΕΛΙΟ» ! Το πήγα λίγο παρακατω
-
Δεν πήρε, αλλά την επόμενη χρονιά θα δηλώσει κάποια από τα μαύρα στην εφορία και θα πάρει κ αυτός.
-
@v_a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεκτη η αποψη σου αλλα ατοπη, υπαρχουν 6μελη οικογενειες με πραγματικα χαμηλο εισοδημα που τα φερνουν δυσκολα βολτα και με βοηθεια απο εκκλησια και γειτονους.
Σίγουρα τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, αλλά τόσο χαμηλά πραγματικά εισοδήματα (12000) πρέπει να είναι εξαιρέσεις.
Έχουν σχεδόν εξασφαλισμένη θέση στο δημόσιο, οπότε θα δουλεύουν και οι δύο. Ο μισθός τους έχει προσαύξηση κατά 220€ (4τεκνα) και για τους δύο εργαζόμενους. Για αυτούς που έχουν όρεξη και κουράγιο υπάρχει και η διπλοθεσια στο δημόσιο. Έχω φίλο με έξι παιδιά που δουλεύει σε δύο δημόσιες υπηρεσίες. Και γνωρίζω και 2-3 ακόμα περιπτώσεις.Έδω αναφέρονται τα δικαιώματα
https://sites.google.com/view/eopa21/δικαιώματα-πολυτέκνων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3