-
Ήδη έχω λάβει κάποιες απόψεις από το thread του Mazda, ότι δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να μπω σε διαδικασία με κεραμική, PPF κλπ.
-
@dimitris-tech said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ήδη έχω λάβει κάποιες απόψεις από το thread του Mazda, ότι δεν αξίζει τον κόπο και τα έξοδα να μπω σε διαδικασία με κεραμική, PPF κλπ.
Και πολυ σωστα σου ειπαν. Η κεραμικη ειναι εντελως αμφιβολου αποτελεσματος και αστειωδως ακριβη, το ppf κανει δουλεια αλλα το κοστος ειναι απαγορευτικο, σε καμια 15αρια χρονια που μπορει να τα φτυσει το βερνικι σε ουρανο, καπο κλπ, περνας ενα βαψιμο και καθαρισες.
Ως τοτε, κερωμα με ενα κερι αυξημενης αντοχης σαν το collinite 915 ή το fusso coat και θα εισαι μια χαρα. -
@dimitris-tech said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για εμένα δεν αξίζει (μια φορά έχω κάνει κεραμική στην 116), τεράστιο κόστος χωρίς τα τόσο φοβερά αποτελέσματα που διατυμπανίζουν. Καλύτερα με αυτά τα χρήματα να βάψεις το αυτοκίνητο σε 10 χρόνια - εαν χρειαστεί. Μια καλή προστασία με συνθετικό κερί 2 φορές τον χρόνο και καθάρισες.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για εμένα δεν αξίζει (μια φορά έχω κάνει κεραμική στην 116), τεράστιο κόστος χωρίς τα τόσο φοβερά αποτελέσματα που διατυμπανίζουν. Καλύτερα με αυτά τα χρήματα να βάψεις το αυτοκίνητο σε 10 χρόνια - εαν χρειαστεί. Μια καλή προστασία με συνθετικό κερί 2 φορές τον χρόνο και καθάρισες.
Συμφωνώ,
για ένα καλό βάψιμο στο Astra H, μοντέλο 2007, που έχει ξεφλουδίσει όλος ο ουρανός και το καπό, θέλουν 1000€ (με στοκαρισματα κτλ), ενώ για ένα απλό από 600€.
Ποιος ο λόγος να προπληρωσεις αυτό το ποσό όταν είναι καινούργιο; -
Επίσης η πλάκα είναι ότι αν στον ένα χρόνο μετά την κεραμική γίνει λοκως, σου λένε ότι δεν έκανες σωστά πλυσίματα και ότι θέλει συντήρηση και λοιπές μπαρούφες.
Το αυτοκίνητο συντηρείται μόνο σε κλειστό γκαράζ και ένα κεράκι του είναι αρκετό. Τέλος.
Από τις 7 Ιουλίου που γύρισα από διακοπές το χω στην δροσιά της υπογας, αύριο θα το βγάλω -
@a-d-p said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Συμφωνώ,
για ένα καλό βάψιμο στο Astra H, μοντέλο 2007, που έχει ξεφλουδίσει όλος ο ουρανός και το καπό, θέλουν 1000€ (με στοκαρισματα κτλ), ενώ για ένα απλό από 600€.
Ποιος ο λόγος να προπληρωσεις αυτό το ποσό όταν είναι καινούργιο;Εξυπνοι τροποι να "μασουλανε" αρκετα λεφτα απο ετυχισμενους κατοχους νεων αυτοκινητων.
Υπερτιμημενες υπηρεσιες με διπλασιο κοστος απο μια καλη ολικη βαφη. -
@ilias-a said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Συμφωνώ,
Ποιος ο λόγος να προπληρωσεις αυτό το ποσό όταν είναι καινούργιο;Εξυπνοι τροποι να "μασουλανε" αρκετα λεφτα απο ετυχισμενους κατοχους νεων αυτοκινητων.
Υπερτιμημενες υπηρεσιες με διπλασιο κοστος απο μια καλη ολικη βαφη.Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!
Η ολική βαφή στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνή!
Στην κεραμική αυτό που πληρώνεις είναι τις πολλές εργατοώρες για όλα τα στάδια, από την προετοιμασία ως το φινίρισμα.
Η κεραμική είναι ένα καλό μέσον προστασίας του χρώματος αλλά χρειάζεται φροντίδα και πλύσιμο μακριά από βούρτσα. -
Και η σωστη ολικη βαφη εχει πολλες εργατοωρες, μονο το ξηλωσε-δεσε του αυτοκινητου και των πλαστικων να βαλεις αρκει.
Επισης αν στα 5-7 χρονια προχωρησεις σε βαφη φτιαχνεις και ολες τις γρατζουνιες και χτυπηματα που θα εχει το αυτοκινητο, εκτος και αν διαθετεις χωρο σταθμευσης στο σπιτι και οπου πας, τοτε πιθανον να μην εχεις.
Το παραδοξο για εμενα ειναι οτι αυτοι που εφαρμοζουν κατι παρομοια "καλουδια" καταφερνουν να πεισουν τον ανηξερο πελατη για το κοστος των υλικων και τελικα χρεωνουν "κρυφα" την εργατοωρα τους 2+ φορες πανω απο εναν πολυ καλο βαφεα.
Στα μεσης κατηγοριας αυτοκινητα, με αυτο το κοστος (+νανοτεχνολογιες κλπ ομορφες τεχνολογιες για μεμβρανες τζαμιων) ο πελατης θα μπορουσε να παρει την ακριβοτερη εκδοση εξοπλισμου.
Ειναι η μοδα της εποχης βλεπεις. -
Δεν θυμαμαι αν έγραψα.....στην 2η εφαρμογη σύντομα, το fusso coat φαινεται να διαρκεί αρκετά καλά. Θα δείξει χειμερινούς μήνες.
-
@limited_one said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@ilias-a said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Συμφωνώ,
Υπερτιμημενες υπηρεσιες με διπλασιο κοστος απο μια καλη ολικη βαφη.Δεν ειναι ακριβώς έτσι τα πράγματα!
Η ολική βαφή στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνή!
Στην κεραμική αυτό που πληρώνεις είναι τις πολλές εργατοώρες για όλα τα στάδια, από την προετοιμασία ως το φινίρισμα.
Η κεραμική είναι ένα καλό μέσον προστασίας του χρώματος αλλά χρειάζεται φροντίδα και πλύσιμο μακριά από βούρτσα.Ο,τι και να πληρωνεις στην κεραμικη, ειναι δυσαναλογο με την οποια προστασια προσφερει. Αν ειναι να φροντιζεις το αμαξι περισσοτερο και απ'το να μην εχει τιποτα μηπως και διατηρηθει η κεραμικη, ε κανε την ιδια φροντιδα χωρις να εχεις δωσει ενα καρο λεφτα και το χρωμα στο αμαξι μια χαρα θα ειναι. Και στην τελικη σε καμια 15αρια χρονια το βαφεις και ειναι καινουριο, κατι που δεν θα συμβει ποτε με την κεραμικη, ακομα και καθε δυο χρονια να την περνας. Χωρια οτι θα εχεις δωσει και πολλαπλασια χρηματα.
-
@w202-amg said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν θυμαμαι αν έγραψα.....στην 2η εφαρμογη σύντομα, το fusso coat φαινεται να διαρκεί αρκετά καλά. Θα δείξει χειμερινούς μήνες.
Διαρκεί όντως. Κι εγώ το πέρασα 2η φορά πριν κάποιους μήνες. Το διάστημα από την 1η μέχρι τη 2η εφαρμογή ήταν 11 μήνες και ακόμα είχε κερί.
Βέβαια το πλένω κάθε 2 -3 μήνες αφού δε λερώνεται, το κυκλοφορώ κάθε 4 ή 5 μέρες. -
Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ένα καινούργιο βαμμένο αυτοκίνητο με το βερνίκι του ρίχνουν και άλλα χρήματα για κεραμικές.
Περίμενε λίγο να περάσει ο καιρός και εάν φύγει το βερνίκι κάνεις ξανά βερνίκωμα και προστασία χρώματος.
Έχουμε χαζέψει με ότι κυκλοφορεί στα social media.
-
Βερνίκωμα να ξανακάνεις δε νομίζω πως γίνεται, ένα γυαλισματάκι στην 5ετία - 6ετία ναι ίσως το έκανα και πάλι κερί από πάνω.
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Βερνίκωμα να ξανακάνεις δε νομίζω πως γίνεται, ένα γυαλισματάκι στην 5ετία - 6ετία ναι ίσως το έκανα και πάλι κερί από πάνω.
Εγώ δεν κάνω τίποτα.... ας τα κάνει ο επόμενος
-
Ναι είναι κι αυτή μια άποψη ειδικά αν δε το κρατήσεις πολύ.
Προσωπικά για θερμικό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και λέω να το κρατήσω, οπότε θα του κάνω ένα φρεσκαρισμα στα 5 - 6 χρόνια.
Εκτός κι αν μου τη βαρέσει και πάρω κανα chr. To νέο μου αρέσει πάρα πολύ. Ή κανα ηλεχτρικό. -
Ολα αυτα περί κεραμικών, νανοτεχνολογίας και άλλων πρωτακουστων και ψαγμένων λέξεων είναι κατά βάσει για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ελάχιστα ώστε με τα ελάχιστα πλυσίματα που θα έχουν να φαίνονται πάντα λαμπερά λες και μόλις βγήκαν από μουσείο (γιατί και από την αντιπροσωπία να το πάρεις πάλι φαίνονται τα αραχνιάσματα).
Αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης ανά 3-4 χρόνια το κάνεις ένα φρεσκάρισμα (αν ασχοληθείς μόνος σου ακόμα καλύτερα) και αν το έχεις πάνω από δεκαετία σκέφτεσαι το βάψιμο. Άλλωστε θα είχει γίνει κ@λος ο προφυλακτήρας από τα πετραδάκια και σαφώς θα έχει αρπάξει πολλά γδαρσίματα.
Τα κεραμικά και όλα αυτά ίσως να προστατεύουν το χρώμα εφόσον γίνεται τακτικό και σωστό πέρασμά του αλλά κάτι τέτοιο θέλει ή πολύ ελεύθερο προσωπικό χρόνο ή και χρήμα. Δυστυχώς αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης δε γίνεται να έχει για πάντα την λάμψη του όπως όταν βγήκε από το εργοστάσιο.
Για τα χρώματα μπλέ, μαύρο και κοντινές παραλλαγές τους καλή τύχη. Ούτε να τα πλύνεις δεν αξίζει που λέει ο λόγος, μετά από λίγες ώρες πάλι λερωμένα φαίνονται
-
Τρομερος αυτος ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ευτυχως προλαβα εναν σε αυτο το επιπεδο.
Youtube Video -
Σε αυτοκίνητο που έχει περαστεί με κεραμική προτείνουν πλύσιμο στο χέρι σε επαγγελματία για έναν και μόνο λόγο.
Αυτός είναι ότι αν πας να κάνεις διόρθωση με αλοιφή για να φύγουν οι αράχνες, θα κατέβει η κεραμική και θα φύγει.Το έπαθα εγώ πρόσφατα, με την μόνη διαφορά οτι την είχα περάσει μόνος, και την πέρασα ξανά μόνος μου.
Εδώ να σημειώσω ότι την πρώτη φορά πέρασα ένα επώνυμο DIY ενώ τώρα πέρασα ένα no name που πήρα από ebay. To no name μου φαίνεται πολύ καλύτερο με μεγαλύτερα υδροφοβία.
Στο επόμενο πλύσιμο θα δω και την αντοχή του σε χημικά γιατί καθάρισα σταγόνες ρετσίνης με ασετόν.
-
To no name μου φαίνεται πολύ καλύτερο με μεγαλύτερα υδροφοβία.
link παρακαλώ
-
@argg said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
To no name μου φαίνεται πολύ καλύτερο με μεγαλύτερα υδροφοβία.
link παρακαλώ
Είχα πάρει αυτό,
https://www.ebay.com/itm/395003733594?_skw=9h+ceramic+coating&itmmeta=01K0E4X9JARMA19V9Y60MFD01N&hash=item5bf80ea65a:g:yecAAOSwyiBkLQ-c&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1ckTMsQpYpw9vDqC9W2ZcicMNWKeOzT5C2Psrest%2FVOOwJRrf4%2Fa9i3I%2Bjf64jNH0fEjBZYkvUbv0Lx2sz87Z84AQSD%2F5oI4CfTXsfJDLy3Ba8Sk3c%2BGWMY%2F75i8ocDjA22UPbJcUI5iTCihhF9LnHSYWbTQrX1EWD2gcU9klx0%2FgreIbAtSAama4bVpXDLYXYCnUPvT0zA3rM5%2BYfKdf5mkcWS3Qus26eP%2BgQl0zfdMm9koOPvZv77iCjBMFYVyhvCnz9y0YlKq97vGhQmTAIHF0nkU31CTvAsU%2FJojP9P%2Fw%3D%3D|tkp%3ABFBMpJn1xINm
Τώρα λέω να πάρω αυτό,
https://www.ebay.com/itm/356915107840?_skw=graphene+car+coating&itmmeta=01K0E52VJVZ8EPD28FWWNWX9F4&hash=item5319cc5800:g:YZ4AAOSwR-xnJ10f&itmprp=enc%3AAQAKAAAA8FkggFvd1GGDu0w3yXCmi1cLvzq9OnvOguz%2F2VoOLBMlkG%2BClSOrVj2iVVfQqqOaoL00KRf0%2FeK4G2uW0d8PvnA5oF3rtGtitBx6UIwOWykctVy9LWipN%2FvsrPpMDXgwm1poJV414XfxH3JI4ROFd7a2kTmJfLSpWAH5El2wk%2F9cxU8lpBN5oha5l1Vx2bh6x5BjIXPWXYZ2wsOSH4ktn2Km%2BedbFqdLk0CAdGl242MgGpAFEFygYlV3y8v0%2FF7jX5RY6rdBK5e2LZk6XExx3Bg6cggxHkZf08LoWB%2FRJfjoNDsOIAGhNF31J1silA6wrg%3D%3D|tkp%3ABFBMyrmLxYNm
Είναι γραφενίου και θεωρούνται πιο ισχυρά.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ