-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Διαφωνώ με κάθε πιθανό τρόπο. Τη μία φορά που θα σε σώσουν αυτά τα συστήματα θα έχουν κάνει αυτομάτως απόσβεση. Πχ κάλιστα μπορεί να έχεις ξεχάσει μέσα 1η θέλοντας να κάνεις όπισθεν. Ο μπροστα αισθητήρας θα σε κόψει απ' το σκάσεις στο μπροστινό ενώ εσύ περιμένεις να κινηθείς προς τα πίσω. Δεν είναι ότι γλιτώνεις ολική αλλά μία χαζομάριτσα απ' το πουθενά.
Αν δεν μπορεις να δεις απο την καμερα και τους καφρεπτες, αν μπερδευεις το εμπρος με το πισω, αν δεν ξερω τι αλλο για να εμπιστευθεις τους αισθητηρες και οχι τις αισθησεις σου μαλλον ηρθε η ωρα να σταματησεις να οδηγεις, εκτος αν διαφωνεις απλα για τη διαφωνια.
Ο έξυπνος προλαμβάνει (τα συστήματα δηλ αντ' αυτού) και κυρίως δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι αλάνθαστος.
-
Διαφωνώ με κάθε πιθανό τρόπο. Τη μία φορά που θα σε σώσουν αυτά τα συστήματα θα έχουν κάνει αυτομάτως απόσβεση. Πχ κάλιστα μπορεί να έχεις ξεχάσει μέσα 1η θέλοντας να κάνεις όπισθεν. Ο μπροστα αισθητήρας θα σε κόψει απ' το σκάσεις στο μπροστινό ενώ εσύ περιμένεις να κινηθείς προς τα πίσω. Δεν είναι ότι γλιτώνεις ολική αλλά μία χαζομάριτσα απ' το πουθενά.
Αν δεν μπορεις να δεις απο την καμερα και τους καφρεπτες, αν μπερδευεις το εμπρος με το πισω, αν δεν ξερω τι αλλο για να εμπιστευθεις τους αισθητηρες και οχι τις αισθησεις σου μαλλον ηρθε η ωρα να σταματησεις να οδηγεις, εκτος αν διαφωνεις απλα για τη διαφωνια.
Ο έξυπνος προλαμβάνει (τα συστήματα δηλ αντ' αυτού) και κυρίως δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι αλάνθαστος.
Χωρις αυτα τα συστηματα ο εξυπνος εχει συγγρουομενο και γυρω γυρω το λαστιχο οπως στα λουνα παρκ?
Το ξαναλεω, οποιος πιστευει οτι δε μπορει και χρειαζεται 40 "βοηθους" για το παρκαρισμα το αφηνει, απλα. -
Τωρα και σε επωνυμο.
-
@aenima said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:
To 1.8 με την ηλιοροφή το fl ξέρουμε πόσο βγαίνει?
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει;Ποια έκδοση;
Φαντάζομαι έχει αισθητήρες γιατί γράφει αυτά
αυτο αφορα απο ότι βλεπω στην προ fl μπροσουρα την lounge σωστά? εχει αλλαξει μηπως κατι στο νεο και την πήρε και η style?
Θα συμφωνήσω αισθητήρες που σε φρενάρουν είναι ότι καλύτερο.Το chatgpt μου λεει Style = αισθητήρες & αυτόματο φρένο πίσω ( και για την υφισταμενη και για την νεα εκδοση) . Εχει μπερδέψει τα μπουτια του (κλασικα?)
Είναι η αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης που είχε η lounge έκδοση, τώρα το έχει και η style, αλλά νομίζω λειτουργεί διαφορετικά από τους αισθητήρες παρκαρίσματα, βλέπει την κίνηση αλλού αντικειμένου που κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο.
Μάλιστα ενδιαφέρον. Τιμή για την νέα style 1.8 , στα 33 να υπολογίζουμε;
-
Χωρις αυτα τα συστηματα ο εξυπνος εχει συγγρουομενο και γυρω γυρω το λαστιχο οπως στα λουνα παρκ?
Το ξαναλεω, οποιος πιστευει οτι δε μπορει και χρειαζεται 40 "βοηθους" για το παρκαρισμα το αφηνει, απλα.εντάξει δεν είναι απαραίτητα , όπως και πολλά άλλα....είναι όμως nice to have....εγώ χρησιμοποιώ το αυτόματο παρκάρισμα, απλώς ελέγχω τη διαδικασία, δεν το εμπιστεύομαι πλήρως.
τον πρώτο καιρό ενεργοποιήθηκε 2 φορές και το αυτόματο φρενάρισμα σε όπισθεν, αλλά μια επόμενη φορά δεν σταμάτησε (το έχω αναφέρει στο τόπικ του t-roc ), με αποτέλεσμα ένα σπασμένο πίσω Φανάρι και -240 ευρώ ο τραπεζικός λογαριασμός
από τότε είμαι πιο προσεκτικός κατά την όπισθεν και δεν εμπιστεύομαι τυφλά τους αισθητήρες -
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Το ξαναλεω, οποιος πιστευει οτι δε μπορει και χρειαζεται 40 "βοηθους" για το παρκαρισμα το αφηνει, απλα.εντάξει δεν είναι απαραίτητα , όπως και πολλά άλλα....είναι όμως nice to have....εγώ χρησιμοποιώ το αυτόματο παρκάρισμα, απλώς ελέγχω τη διαδικασία, δεν το εμπιστεύομαι πλήρως.
τον πρώτο καιρό ενεργοποιήθηκε 2 φορές και το αυτόματο φρενάρισμα σε όπισθεν, αλλά μια επόμενη φορά δεν σταμάτησε (το έχω αναφέρει στο τόπικ του t-roc ), με αποτέλεσμα ένα σπασμένο πίσω Φανάρι και -240 ευρώ ο τραπεζικός λογαριασμός
από τότε είμαι πιο προσεκτικός κατά την όπισθεν και δεν εμπιστεύομαι τυφλά τους αισθητήρεςΚαλα κανεις, αλλα ολα τα ηλεκτρονικα εχουν αστοχιες και βλαβες, αν αφεθεις πανω τους καλα θα ειναι να ξεμπερδεψεις μονο με το να πληρωσεις.
-
Επίσης η style έχει αισθητήρες παρκαρίσματος ή μόνο η ακόμα πιο ακριβή έκδοση έχει;Ποια έκδοση;
αυτο αφορα απο ότι βλεπω στην προ fl μπροσουρα την lounge σωστά? εχει αλλαξει μηπως κατι στο νεο και την πήρε και η style?
Θα συμφωνήσω αισθητήρες που σε φρενάρουν είναι ότι καλύτερο.Το chatgpt μου λεει Style = αισθητήρες & αυτόματο φρένο πίσω ( και για την υφισταμενη και για την νεα εκδοση) . Εχει μπερδέψει τα μπουτια του (κλασικα?)
Αυτό που ανέβασα είναι ο εξοπλισμός της Style στο facelift μοντέλο.
-
@aenima said in Toyota Corolla Cross:
Είναι η αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης που είχε η lounge έκδοση, τώρα το έχει και η style, αλλά νομίζω λειτουργεί διαφορετικά από τους αισθητήρες παρκαρίσματα, βλέπει την κίνηση αλλού αντικειμένου που κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο.
Μάλιστα ενδιαφέρον. Τιμή για την νέα style 1.8 , στα 33 να υπολογίζουμε;
Δες εδώ
Είναι η δική μας style αν κρίνω από τα καθίσματα μέσα και όπως θα δεις έχει αισθητήρες μπρος πίσω. "Λογικά" και το δικό μας έτσι θα είναι, αλλά αν δεν ανέβει ο configurator στο site της Toyota με τους εξοπλισμούς δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.
Στην τιμή να υπολογίζεις την παλιά + 750€ για την Style.
-
Μην συγκρίνετε εξοπλισμούς στο εξωτερικό με εξοπλισμό στην Ελλάδα. Εδω φτιάχνουν ειδικά πακέτα συνήθως με καγκουριες αφαιρώντας εξοπλισμό ουσίας και σε καθε περίπτωση κουτσουρεμένο σε σχέση με αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού έξω.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Μην συγκρίνετε εξοπλισμούς στο εξωτερικό με εξοπλισμό στην Ελλάδα. Εδω φτιάχνουν ειδικά πακέτα συνήθως με καγκουριες αφαιρώντας εξοπλισμό ουσίας και σε καθε περίπτωση κουτσουρεμένο σε σχέση με αντίστοιχα επίπεδα εξοπλισμού έξω.
Πάντως στο βίντεο η έκδοση αυτή δεν έχει θερμαινόμενα καθίσματα, ενώ τα δικά μας θα έχουν από την Active Plus.
Αισθητήρες παρκαρίσματος θεωρώ ότι θα έχει η Style καθώς το ICS βλέπω ότι είναι ακριβώς αυτό, αισθητήρες παρκαρίσματος με αυτόματο φρενάρισμα.
-
Στην Ελλάδα τα θερμαινόμενα είναι άχρηστα για το 80% οδηγών.
Έστω κάποιοι που ξυπνάνε και οδηγούν 6πμ το χειμώνα από Θεσσαλία και βόρεια, να τα ανάψουν 20 φορές το χρόνο, να ιδρώσει το ασκρακ τους και να τα παρατήσουν.
Αεριζομενα αν βάζανε σαν έξτρα, θα τα χρησιμοποιούσε όλη η Ελλάδα 5 μήνες το χρόνο.Αισθητήρες με αυτοματισμους μακάρι να βάλουν, δεν είμαι αντίθετος.
Αντίθετος ίσως είμαι με το να δίνει ο κόσμος 40 χιλιάρικα για κορολα κρος και 30 για γιαρις... -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Έστω κάποιοι που ξυπνάνε και οδηγούν 6πμ το χειμώνα από Θεσσαλία και βόρεια, να τα ανάψουν 20 φορές το χρόνο, να ιδρώσει το ασκρακ τους και να τα παρατήσουν.
Αεριζομενα αν βάζανε σαν έξτρα, θα τα χρησιμοποιούσε όλη η Ελλάδα 5 μήνες το χρόνο.Αισθητήρες με αυτοματισμους μακάρι να βάλουν, δεν είμαι αντίθετος.
Αντίθετος ίσως είμαι με το να δίνει ο κόσμος 40 χιλιάρικα για κορολα κρος και 30 για γιαρις...Αδελφε τα θερμαινόμενα θα τα χρησιμοποιήσεις 20 φορες το χειμώνα στην Αθήνα αλλά είναι σωτηρία. Ειδικά αν δεν παρκάρεις σε υπόγειο πάρκινγκ αλλά εκτεθειμένο το αμάξι. Ζεσταινεσαι απευθείας.
Και τα αεριζόμενα είναι φοβερά αλλά πρέπει να είναι πανάκριβα για μπουν. -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Αντίθετος ίσως είμαι με το να δίνει ο κόσμος 40 χιλιάρικα για κορολα κρος και 30 για γιαρις...Αδελφε τα θερμαινόμενα θα τα χρησιμοποιήσεις 20 φορες το χειμώνα στην Αθήνα αλλά είναι σωτηρία. Ειδικά αν δεν παρκάρεις σε υπόγειο πάρκινγκ αλλά εκτεθειμένο το αμάξι. Ζεσταινεσαι απευθείας.
Και τα αεριζόμενα είναι φοβερά αλλά πρέπει να είναι πανάκριβα για μπουν.Στην Ιαπωνία πάντως έχει βάλει αεριζόμενα.
Για Μεσόγειο θα ήταν ότι καλύτερο πάντως. -
Στο site μπήκαν τιμές εκδόσεων και εξοπλισμός δειλά δειλά για όσους πιστούς. Από όσο καταλαβαίνω οποίος θέλει διλιτρο πάει gr η lounge αποκλειστικά (εκτός αν δεν έχουν προλάβει να φτιάξουν την διαμόρφωση σωστά.)
Η style υπερπλήρης πλέον αν και θα ήθελα και την 360 κάμερα. Βέβαια διαβάζοντας τον φίλο πιο πάνω θεωρώ ότι με τους αισθητηρες μπρος πίσω και την κάμερα θα γίνεται καλή δουλίτσα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει και Cross traffic alert ή είναι μόνο για τις εκδόσεις με 360.
Αναμένω style skyview μέσα στον Ιούλιο με το καλό..για να δούμε. -
Με τούτα και με κεινα η κορολα κρος δείχνει να γίνεται λίγο πιο ποιοτικια και χωρίς να ξεφύγει σε τιμή. Πάλι ουρές θα έχουμε...
Αυτοί οι αισθητήρες με φρενάρισμα πολύ καλοί μου ακούγονται. -
@ison said in Toyota Corolla Cross:
Στο site μπήκαν τιμές εκδόσεων και εξοπλισμός δειλά δειλά για όσους πιστούς. Από όσο καταλαβαίνω οποίος θέλει διλιτρο πάει gr η lounge αποκλειστικά (εκτός αν δεν έχουν προλάβει να φτιάξουν την διαμόρφωση σωστά.)
Η style υπερπλήρης πλέον αν και θα ήθελα και την 360 κάμερα. Βέβαια διαβάζοντας τον φίλο πιο πάνω θεωρώ ότι με τους αισθητηρες μπρος πίσω και την κάμερα θα γίνεται καλή δουλίτσα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει και Cross traffic alert ή είναι μόνο για τις εκδόσεις με 360.
Αναμένω style skyview μέσα στον Ιούλιο με το καλό..για να δούμε.Τι εννοείς όποιος θέλει δίλιτρο πάει σε lounge ή gr;
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση για το site.
Το γράφει ξεκάθαρα πάντως τώρα
Σύστημα Έξυπνων Αισθητήρων με Αυτόματη
Πέδηση (ICS – 4 Εμπρός + 4 Πίσω) -
Παιδιά στις παρακάτω 2 φωτογραφίες οι οποίες είναι από το website της Toyota λέει ότι η style έχει επιπλέον της Active Plus “Οθόνη αφής 10,5” “ ενώ στην Active Plus λέει “ Toyota Smart Connect με οθόνη 10,5” “.
Γνωρίζει κάποιες ποιες οι διαφορές? Είναι δυνατόν η οθόνη στην Active Plus να μην είναι αφής και να λειτουργεί μόνο με κουμπιά?? -
Κρίμα που η 1.8 εξακολουθεί να έχει ημιακαμπτο πίσω.
-
Εντάξει εννοείται όλοι στο δίλιτρο θα πήγαιναν αν δεν υπήρχε το φορολογικό. Τώρα όμως η πλειοψηφία πάει στο 1.8 . Αν δεν τα οδηγήσει κάποιος το ένα πίσω από το άλλο δεν καταλαβαίνει διαφορά. Τέλος ο ημιακαμπτος χρυσωνει το χάπι καθώς δίνει καμιά 30αρια επιπλέον λίτρα αποσκευών.
Πάντως τα 2.5Κ διαφορά των δύο εκδόσεων είναι υπερβολικά για τα έξτρα που παίρνεις. Θα έπρεπε να ήταν το πολύ 2Κ .
Οι αισθητήρες απεικονίζονται και στην οθόνη με γράφημα απόστασης ή όχι; -
Αν δε κάνω λάθος, με αμάξι άνω των 1.600 κυβικών σου κόβουν (ή θα σου κόβουν δεν έχω καταλάβει) και το επίδομα των παιδιων Α21. Τουλάχιστον δλδ 670 μείον τον χρόνο.
Toyota Corolla Cross