-
Μέχρι τώρα όμως την ευθύνη την έχει αυτός που κάνει τη διήθηση. Από τη στιγμή που είναι νόμιμος, η ευθύνη μεταβιβάζεται στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
-
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μέχρι τώρα όμως την ευθύνη την έχει αυτός που κάνει τη διήθηση. Από τη στιγμή που είναι νόμιμος, η ευθύνη μεταβιβάζεται στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
Το αναφερει ρητα η νομοθεσια, η ευθυνη ειναι της μοτοσυκλετας.
-
οι αλλαγές στον ΚΟΚ που έχουν άμεση ισχύ (από την δημοσίευση του ΦΕΚ, τα υπόλοιπα σε 3 μήνες)
-
Δηλαδή εξακολουθεί να τιμωρείται το αυτοκίνητο; Πίστευα ότι θα σταματούσε αυτό...
Για όσους το έχουν διαβάσει, άλλαξαν τα δύο σημεία που ήθελα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων την ημέρα.
- Προτεραιότητα σε αυτούς που κινούνται στον κυκλικό κόμβο κι όχι σε αυτούς που εισέρχονται.
-
Δηλαδή εξακολουθεί να τιμωρείται το αυτοκίνητο; Πίστευα ότι θα σταματούσε αυτό...
Για όσους το έχουν διαβάσει, άλλαξαν τα δύο σημεία που ήθελα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων την ημέρα.
- Προτεραιότητα σε αυτούς που κινούνται στον κυκλικό κόμβο κι όχι σε αυτούς που εισέρχονται.
σταμάτησε να τιμωρείται το όχημα στο κόκκινο και στις σταθμεύσεις, με εξαίρεση αυτές των θέσεων AMEA.
συνεχίζει να ισχύει σε ζώνη, κράνος, κινητό, αλκοόλ κ.α.
ενώ πλέον προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων για οδήγηση άνευ αδείας ικανότητας. -
η στάθμευση σε πεζοδρόμιο τιμωρείται πλέον, όπως και αυτή της θέσης ΑΜΈΑ. υπερβολικό μου φαίνεται
-
η ταχύτητα άνω των 200 χαω τιμωρείται με 2000 ευρώ και 1 έτος αφαίρεση διπλώματος
Τελικά Μια χαρά είναι και τα υβριδικά με 170 τελική -
Από αυτά που βλέπω το παράνομο παρκάρισμα επιδοτείται
Παρατάει ο άλλος στην γωνία το αυτοκίνητο , 30€ πρόστιμο, εντωμεταξύ εμποδίζει τους υπόλοιπους να στρίψουν με την μία και τους αναγκάζει να κάνουν εμπρός -πίσω και το κυριότερο στερεί την ορατότητα που αν υπάρχει ΣΤΟΠ δημιουργεί την προοπτική ατυχήματος με σοβαρότατες συνέπειες οχι φυσικά για τον παράνομα σταθμευμένο.
Πολλάκις εχει συμβεί σε διασταύρωση 50 μέτρα απο το σπίτι μου και δεν εχω δεί καμιά επίπτωση σε αυτούς που είχαν παρκάρει παράνομα παρα μόνο όταν αυτοί που τράκαραν έπεσαν στην συνέχεια πάνω τους.
Προσωπικά θα ξεκινήσω έγγραφες καταγγελίες στο ΑΣ της περιοχής μου για ελλιπή αστυνόμευση της παράνομης στάθμευσης που δημιουργεί προϋποθέσεις για ατύχημα να έχω μια αλληλογραφία αδελφέ αν λάχει στην βάρδια μου ...
Οι δικηγόροι του φόρουμ ευπρόσδεκτοι να βοηθήσουν ετοιμάζοντας μια "φόρμα" να έχουμε μια επαγγελματική εικόνα στο κείμενο
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
η ταχύτητα άνω των 200 χαω τιμωρείται με 2000 ευρώ και 1 έτος αφαίρεση διπλώματος
Τελικά Μια χαρά είναι και τα υβριδικά με 170 τελικήΤα τελευταία χρόνια απλά να έχεις e-pass σε κάνει τον γρήγορο της ΕΟ ιδίως τώρα το καλοκαίρι στο Κλειδί και τα Μάλγαρα προσπερνάς αυτόν που σε είχε περάσει στην... Κατερίνη!
-
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
e-pass
Πραγματικα δεν καταλαβαινω αυτους που πλεον δεν εχουν e-pass και τρωνε τις ουρες στα διοδια, ακομα και στην αττικη οδο τις ωρες αιχμης.
-
Γιατί σε ενοχλεί μόνο αυτό και δεν γελάς με το πόσο πρόβατα είναι οι περισσότεροι.
Πάνε στις θυρίδες των διοδίων ο ένας πίσω από τον άλλον, χωρίς να κοιτάνε τα φώτα που λένε ποιες μπορούν να περάσουν και έτσι μπορεί στην μία είναι 10 να περιμένουν και δίπλα άλλη άδεια....
Και βέβαια μόλις ένας από την ουρά το καταλάβει και στρίψει να πάει εκεί ξυπνάνε και οι άλλοι και μποτιλιάρουν την νέα ουρά...
-
Υποχρεωτική χρήση φώτων την ημέρα
Εννοεί φώτα ημέρας ή κανονικά φώτα;
-
Προφανώς κανονικά φώτα, αφού τα ημέρας είναι αναμένα έτσι και αλλιώς.
Μήπως έτσι έχουμε και αναμμένα φώτα στα τούνελ.
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
e-pass
Πραγματικα δεν καταλαβαινω αυτους που πλεον δεν εχουν e-pass και τρωνε τις ουρες στα διοδια, ακομα και στην αττικη οδο τις ωρες αιχμης.
Το οποίο στο δίνουν και τζάμπα οπότε και μια στο τόσο να πεις ότι το χρησιμοποιείς πάλι δεν πάει τζάμπα
-
Αυτό με τα μόνιμα αναμμένα φώτα ίσως είναι χρήσιμο, ο μισός στόλος είναι άσπρος ή γκρι πια, στολή παραλλαγής σε ξεθωριασμένη άσφαλτο.
-
Ίσως αφορά στα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που δεν έχουν φώτα ημέρας.
-
@georgemit said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ίσως αφορά στα αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας που δεν έχουν φώτα ημέρας.
Ακριβώς. Απ' όσο ξέρω ισχύει σε όλη την ΕΕ εκτός από την Ελλάδα.
-
Αν ισχυε σε ολη την ΕΕ τοτε μολις ανοιγες διακοπτη θα αναβαν και τα φωτα οπως στις βορειες χωρες της Ευρωπης απο παλια.
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αν ισχυε σε ολη την ΕΕ τοτε μολις ανοιγες διακοπτη θα αναβαν και τα φωτα οπως στις βορειες χωρες της Ευρωπης απο παλια.
Μα τα φώτα ημέρας είναι υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αλλά στις άλλες χώρες (ακόμα και στη Βορειομακεδονία) είναι υποχρεωτικό να ανάβεις τα μεσαία αν δεν έχει φώτα ημέρας το αυτοκίνητο. Αυτό λέω!
-
Καφέ επιτρέπεται τουλάχιστον να πίνουμε όταν μας πιάνει το φανάρι στην πολη;
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.