-
-
Θα πω κάποια πράγματα που συνέβησαν πριν λίγες μέρες, όσο μπορώ με λιγότερες λέξεις και χωρίς να φωτογραφήσω πρόσωπα και καταστάσεις.
Με φώναξε κάποιος γνωστός μου για ένα θέμα στην πολυκατοικία του που ζει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.
Καινούργια οικοδομή αγόρασε το σπίτι στα τούβλα.
Ο κατασκευαστής στην συγγραφή υποχρεώσεων άφηνε εκτός το κομμάτι του κλιματισμού, αν και η πολυκατοικία θα έπρεπε να γίνει Α+ και αν δεν έμπαιναν οι σωστές κλιματιστικές μονάδες, δεν θα μπορούσε να βγει το ΠΕΑ και να πάρει ρεύμα το κτίριο.
Ετσι ο κάθε αγοραστής ερχόταν σε συμφωνία με κάποιον που θα έφτιαχνε το σύστημα. Τα μηχανήματα ήταν προδιαγεγραμμένα από την μελέτη της πολεοδομίας, αλλά προφανώς το μοντέλο που είχε υπολογιστεί ήταν ενδεικτικό.
Ετσι κάποιοι, δεν ξέρω αν το έκαναν όλοι στην πολυκατοικία, ήρθαν σε επαφή με τον υδραυλικό που δούλευε στην πολυκατοικία και τους είπε ότι μπορεί να τους φτιάξει το σύστημα.
Η προμηθεύτρια εταιρεία όταν τελείωσε ο υδραυλικός εγκατέστησε το μηχάνημα και το λειτούργησε.
Το ίδιο έγινε και με τους ηλιακούς.
Δυστυχώς όμως το σύστημα δεν δούλεψε, οι άνθρωποι πληρώνουν κάπου 250 ευρώ τον μήνα ρεύμα, δεν έχουν ικανοποιητική θέρμανση, ούτε αρκετό ζεστό νερό και ο κάθε ένας από τους 2 προμηθευτές και τον εγκαταστάτη βγάζουν την ουρά τους έξω.
Αρχικά θεωρώ απαράδεκτο που ο κατασκευαστής είπε ότι δεν τα βάζει αυτός, αλλά πρέπει να μπουν για να πάρουν ρεύμα.
Και αν ένας αγοραστής έλεγε εγώ θα μπω σε 2 χρόνια, δεν το βάζω τι θα γινόταν ?
Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά των αγοραστών, που με τις κινήσεις τους, επιβραβεύουν τέτοιες πρακτικές των κατασκευαστών, ίσως γιατί η αρχική τιμή του σπιτιού είναι φτηνότερη από τον ανταγωνισμό. Και αυτό αντί να τους προβληματίσει και να βάλουν βρε παιδί μου έναν μηχανικό, κοιτάνε να γλυτώσουν το κόστος της αμοιβής του και στο τέλος τα πληρώνουν πολλαπλάσια, γιατί ήδη πλήρωσαν ακριβά αυτά που έβαλαν και θα πληρώσουν και άλλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.
Αυτό με την αγορά και ποιούς επιβραβεύει είναι διαχρονικό πρόβλημα και ισχύει παντού.
Και στα αυτοκίνητα είναι γνωστό πόσες έταιρείες έβγαζαν προβληματικά προϊόντα και τα χρέωναν ακριβά πουλώντας μούρη με αστείες εγγυήσεις και για τις βλάβες έλεγαν στον πελάτη, δεν ξέρεις να οδηγείς.
-
Εννοεις δεν τους εκανε εγκατασταση της αντλιας θερμοτητας η δεν τους εβαλε ουτε τα φαν κοιλς;
-
Το ίδιο γίνεται και εδώ, ειδικά στη Θέρμη. Ο ένας πουλάει 2800 το μετρό και ο διπλανός 2100 το μέτρο. Και πάει το πρόβατο και παίρνει το φθηνό για να είναι trendy και να κομπάζει ότι μένει στη Θέρμη και μετά από 1-2 χρόνια παραπονιέται που τραβάει το καζανάκι ο από πάνω και ξυπνάει αυτός από κάτω. Μην πω για τα ισόγεια που τα περισσότερα είναι κωπηλατοδρόμια από την υγρασία. Το ότι η επέκταση γίνεται σε αποξηραμένο βάλτο μάλλον είναι συμπτωματικό. Το κορυφαίο που είδα είναι ότι τραβούσαν το καζανάκι στον πάνω όροφο και το νερό ανάβλυζε στην κουζίνα του από κάτω….γέμιζε ο νεροχύτης του….
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εννοεις δεν τους εκανε εγκατασταση της αντλιας θερμοτητας η δεν τους εβαλε ουτε τα φαν κοιλς;
Ναι στην συγγραφή έλεγε ότι θα έβαζε κάποιες σωληνώσεις που ίσως του ζητούσαν αυτοί που θα αναλάμβαναν το όλο σύστημα.
Στην πράξη δεν έκανε τίποτα και βέβαια δεν έχει και καμία ευθύνη για ότι έχει συμβεί...
Εξυπνο από μέρους του, σαν ιδέα, για να γλυτώσει ταλαιπωρία, ρίσκο σφαλμάτων και κάποια χρήματα, προφανώς θα έχει τώρα κακές κριτικές, αλλά βλέπεις η αγορά των σπιτιών δεν έχει ανακύκλωση πελατών, αφού γίνεται 1-2 σε κάθε γενιά.
Επίσης και η αγορά τον επιβράβευσε, αφού τα πούλησε όλα και σχετικά γρήγορα από ότι μου είπαν.
-
Πλήρωσε ο άλλος 2500 το τμ και έβγαινε το καζανάκι στην κουζίνα;
Χριστέ μου…..
Εμ όταν λέμε για εργολάβους, δεν μιλάτε.
-
Πάμε για τρέλες
Στις ΣεϋχέλλεςΠοιο φθηνά θα βγει
-
Ισχύει είχα δει σχετικό ντοκυμαντέρ για αυτά τα εξωτικά νησιά
Με 300-400Κ ως αποταμιεύσεις στην σύνταξη τους οι Ευρωπαίοι πάνε εκεί, και έχουν με τα λεφτά αυτά και προσωπικό να διατηρεί το σπίτι και λεφτά για το υπόλοιπο του βίου τους και σπίτια που αν τα δεις θα μείνει κάγκελο. Μιλάμε για βίλλες όχι σπίτια.
Και εδώ δεν μπορείς να πάρεις ούτε αποθήκη.
-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το ίδιο γίνεται και εδώ, ειδικά στη Θέρμη. Ο ένας πουλάει 2800 το μετρό και ο διπλανός 2100 το μέτρο. Και πάει το πρόβατο και παίρνει το φθηνό για να είναι trendy και να κομπάζει ότι μένει στη Θέρμη και μετά από 1-2 χρόνια παραπονιέται που τραβάει το καζανάκι ο από πάνω και ξυπνάει αυτός από κάτω. Μην πω για τα ισόγεια που τα περισσότερα είναι κωπηλατοδρόμια από την υγρασία. Το ότι η επέκταση γίνεται σε αποξηραμένο βάλτο μάλλον είναι συμπτωματικό. Το κορυφαίο που είδα είναι ότι τραβούσαν το καζανάκι στον πάνω όροφο και το νερό ανάβλυζε στην κουζίνα του από κάτω….γέμιζε ο νεροχύτης του….
Το πιο αξιοσημείωτο από όλα είναι ότι έδωσαν και λεφτά να μείνουν στη θέρμη !
-
Τι έχει ρε παιδιά η θερμη; Την έχετε θάψει την περιοχή
-
Μια ωραιότατη κομπίνα καλά σχεδιασμένη από τον πασοκοδήμαρχο….ανάλυση αύριο, τώρα έχω δουλειά….
-
Εδώ δίνουν για να μείνουν στις Σεϋχέλλες.
Και δεν είναι κουνούπια.
Αυτά μένουν τζάμπα και μοιάζουν με ντρον...
Επίσης να θυμίσω ότι είχε πάει εκεί υποχρεωτική εκδρομή ο Μακάριος. -
Για την Μύκονο 1000 τμ σπίτια για 20 άτομα για 7 μέρες έρχεται 535 το άτομο η 1100 το δωμάτιο την ημέρα...
Λογικό νούμερο για χλιδατους
-
Καλά κορόιδευε εσύ....
Το ντοκιμαντέρ ήταν σε μέρη σαν το Μπαλί.
Βλέπω τώρα τιμες με 235Κ 185 τμ μονοκατοικία για 30 έτη leasing. Όπου δηλαδή δεν πληρώνεις τίποτα, για συντήρηση και επισκευή.
Και εκεί με τους μισθούς τους τα 200Κ είναι σαν να έχεις εδώ εκατομμύρια, οπότε με σύνολο 430Κ που έχουν οι συνταξιούχοι πάνε εκεί πέρα.
Έτσι θέλετε οι εργολάβοι να κάνετε τη χώρα μας. Ένα Μπαλί που θα εξυπηρετεί συνταξιούχους τουρίστες
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φανταστικές οι Σεϋχέλλες!!
-
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φανταστικές οι Σεϋχέλλες!!
https://www.travel.gr/experiences/lichadonisia-mpanio-kai-fagito-stis-s/
Ταπεράκι και παγοκύστες και φύγαμε για τις Σεϋχέλλες της Ελλάδας!
Να πας διακοπές, να σκας χιλιάρικο το άτομο και να βαράνε μέρα νύχτα 9 καζανάκια στο ίδιο σπίτι!
Γιατί κατά Κρουζερ, αυτά τα νοικιάζουν 20άδες ατόμων...
Π@ρτουζα να κάνουν, θα βουλώσουν οι αποχετευσεις απ τα προφυλακτικά...
9 μπάνια λέει... τώρα καταλαβαίνω γιατί είναι μαύρα τα βότσαλα του γιαλού σε κάτι τέτοια μέρη -
Θα πω κάποια πράγματα που συνέβησαν πριν λίγες μέρες, όσο μπορώ με λιγότερες λέξεις και χωρίς να φωτογραφήσω πρόσωπα και καταστάσεις.
Με φώναξε κάποιος γνωστός μου για ένα θέμα στην πολυκατοικία του που ζει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.
Καινούργια οικοδομή αγόρασε το σπίτι στα τούβλα.
Ο κατασκευαστής στην συγγραφή υποχρεώσεων άφηνε εκτός το κομμάτι του κλιματισμού, αν και η πολυκατοικία θα έπρεπε να γίνει Α+ και αν δεν έμπαιναν οι σωστές κλιματιστικές μονάδες, δεν θα μπορούσε να βγει το ΠΕΑ και να πάρει ρεύμα το κτίριο.
Ετσι ο κάθε αγοραστής ερχόταν σε συμφωνία με κάποιον που θα έφτιαχνε το σύστημα. Τα μηχανήματα ήταν προδιαγεγραμμένα από την μελέτη της πολεοδομίας, αλλά προφανώς το μοντέλο που είχε υπολογιστεί ήταν ενδεικτικό.
Ετσι κάποιοι, δεν ξέρω αν το έκαναν όλοι στην πολυκατοικία, ήρθαν σε επαφή με τον υδραυλικό που δούλευε στην πολυκατοικία και τους είπε ότι μπορεί να τους φτιάξει το σύστημα.
Η προμηθεύτρια εταιρεία όταν τελείωσε ο υδραυλικός εγκατέστησε το μηχάνημα και το λειτούργησε.
Το ίδιο έγινε και με τους ηλιακούς.
Δυστυχώς όμως το σύστημα δεν δούλεψε, οι άνθρωποι πληρώνουν κάπου 250 ευρώ τον μήνα ρεύμα, δεν έχουν ικανοποιητική θέρμανση, ούτε αρκετό ζεστό νερό και ο κάθε ένας από τους 2 προμηθευτές και τον εγκαταστάτη βγάζουν την ουρά τους έξω.
Αρχικά θεωρώ απαράδεκτο που ο κατασκευαστής είπε ότι δεν τα βάζει αυτός, αλλά πρέπει να μπουν για να πάρουν ρεύμα.
Και αν ένας αγοραστής έλεγε εγώ θα μπω σε 2 χρόνια, δεν το βάζω τι θα γινόταν ?
Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά των αγοραστών, που με τις κινήσεις τους, επιβραβεύουν τέτοιες πρακτικές των κατασκευαστών, ίσως γιατί η αρχική τιμή του σπιτιού είναι φτηνότερη από τον ανταγωνισμό. Και αυτό αντί να τους προβληματίσει και να βάλουν βρε παιδί μου έναν μηχανικό, κοιτάνε να γλυτώσουν το κόστος της αμοιβής του και στο τέλος τα πληρώνουν πολλαπλάσια, γιατί ήδη πλήρωσαν ακριβά αυτά που έβαλαν και θα πληρώσουν και άλλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά.
Αυτό με την αγορά και ποιούς επιβραβεύει είναι διαχρονικό πρόβλημα και ισχύει παντού.
Και στα αυτοκίνητα είναι γνωστό πόσες έταιρείες έβγαζαν προβληματικά προϊόντα και τα χρέωναν ακριβά πουλώντας μούρη με αστείες εγγυήσεις και για τις βλάβες έλεγαν στον πελάτη, δεν ξέρεις να οδηγείς.
Στην τελευταία παράγραφο είσαι λάθος και το ξέρεις
.
Στα αυτοκίνητα δεν ισχύει αυτό.
Αν ίσχυε αυτό που λες θα ήταν πρώτη η Κοσμοκαρ και όχι ο Συγγελίδης και η Toyota. -
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πάμε για τρέλες
Στις ΣεϋχέλλεςΠοιο φθηνά θα βγει
 για να καταλήξουν στον τοίχο του κλιμακοστασίου, απ΄ όπου θα οδεύσουν κατακόρυφα.Η ερώτησή μου είναι γιατί η εμμονή της εταιρείας να χτιστεί μαντρότοιχος και μετά πώς θα περάσουν όλες οι σωληνώσεις κάθε διαμερίσματος από τον κήπο, αφού απαγορεύεται να περάσουν υπόγεια.
Στον Βόλο, μπαίνει ο μειωτήρας (ή πως λέγεται) στον δρόμο, μετά μια χοντρή σωλήνα μέσα στο οικόπεδο και τα ρολόγια καταλήγουν στην πυλωτή ή και στον ακάλυπτο. Γιατί δεν θέλει ο Αθηναίος με τίποτα να μπουν τα ρολόγια στον τοίχο εξωτερικά του κλιμακοστασίου που είναι πάνω από πέντε μέτρα;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ