-
@dettol said in TESLA FORUM:
υπο διαφορετικες συνθηκες θα συμφωνουσα μαζι σου, αλλα ειμαι στη δουλεια και δεν εχω βαμμενο τοιχο απεναντι να τον παρακολουθω ενω στεγνωνει.
τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για την Tesla έρχονται σύντομα, και αν το νέο Y δεν κάνει κάποια ξεπέταγμα στις πωλήσεις, που δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο (εκτος απο Νορβηγία κάτι πήρε το μάτι μου), κλάφτα χαράλαμπε!!! η μοναδική ελπίδα φέτος για την tesla ειναι το νέο μοντέλο, με την νεά φορολογία που πάει να περάσει στις ΗΠΑ ο Trump, μάλλον και απο Αμέρικα μεριά, δεν ειναι τα πράγματα τόσο αισιόδοξα
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
υπο διαφορετικες συνθηκες θα συμφωνουσα μαζι σου, αλλα ειμαι στη δουλεια και δεν εχω βαμμενο τοιχο απεναντι να τον παρακολουθω ενω στεγνωνει.
τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου για την Tesla έρχονται σύντομα, και αν το νέο Y δεν κάνει κάποια ξεπέταγμα στις πωλήσεις, που δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο (εκτος απο Νορβηγία κάτι πήρε το μάτι μου), κλάφτα χαράλαμπε!!! η μοναδική ελπίδα φέτος για την tesla ειναι το νέο μοντέλο, με την νεά φορολογία που πάει να περάσει στις ΗΠΑ ο Trump, μάλλον και απο Αμέρικα μεριά, δεν ειναι τα πράγματα τόσο αισιόδοξα
εσυ γιατι θελεις να παρεις ΜΥ και οχι καποιο αλλο ηλεκτρικο οχημα; και μαλιστα εχεις ηδη σκεφτει την διαμορφωση (χρωμα εξωτερικο, εσωτερικο σαλονι) που προτιμας
-
εσυ γιατι θελεις να παρεις ΜΥ και οχι καποιο αλλο ηλεκτρικο οχημα;
στα 40 μου πλέον, δεν συντάσσομαι με καμία εταιρία, εχω πάψει να ειμαι υποστηρικτής με κλειστά μάτια οπως ήμουν πχ με Apple. Ειμαι απλώς καταναλωτής που σκέφτεται την τσέπη του και το καλύτερο για μένα. Ποιο ειναι αυτό? ένα SUV για να έχω χώρους και ύψος για όταν πηγαίνω στο φ/β πάρκο της κοινότητας που είμαι μέλος (ειναι χωματόδρομος) , καλή κατανάλωση (efficiency), αποδεκτό κόστος συντήρησης, μακροβιότητα στην μπαταρία, καλό software Με συχνά updates, αποδεκτή εμφάνιση. Αν τα βάλεις κάτω όλα αυτά, νομιζω στο budget που κινούμαι, το Y (AWD) είναι ενδεχομένως η καλύτερη επιλογή. Δεν γουστάρω Tesla με κλειστά μάτια, ούτε αυτό σημαίνει οτι δεν θα δω τα μειονεκτήματα, οπως θα δω και τα πλεονεκτήματα τα οποία ανέφερα. Τα ψευτο-κολπάκια ομως του Musk δεν θα τα φάω αμάσητα, μεγάλωσα πλέον, δεν ειμαι οπαδός, αλλά φίλαθλος που λέμε και στο ποδόσφαιρο.
-
εσυ γιατι θελεις να παρεις ΜΥ και οχι καποιο αλλο ηλεκτρικο οχημα;
στα 40 μου πλέον, δεν συντάσσομαι με καμία εταιρία, εχω πάψει να ειμαι υποστηρικτής με κλειστά μάτια οπως ήμουν πχ με Apple. Ειμαι απλώς καταναλωτής που σκέφτεται την τσέπη του και το καλύτερο για μένα. Ποιο ειναι αυτό? ένα SUV για να έχω χώρους και ύψος για όταν πηγαίνω στο φ/β πάρκο της κοινότητας που είμαι μέλος (ειναι χωματόδρομος) , καλή κατανάλωση (efficiency), αποδεκτό κόστος συντήρησης, μακροβιότητα στην μπαταρία, καλό software Με συχνά updates, αποδεκτή εμφάνιση. Αν τα βάλεις κάτω όλα αυτά, νομιζω στο budget που κινούμαι, το Y (AWD) είναι ενδεχομένως η καλύτερη επιλογή. Δεν γουστάρω Tesla με κλειστά μάτια, ούτε αυτό σημαίνει οτι δεν θα δω τα μειονεκτήματα, οπως θα δω και τα πλεονεκτήματα τα οποία ανέφερα. Τα ψευτο-κολπάκια ομως του Musk δεν θα τα φάω αμάσητα, μεγάλωσα πλέον, δεν ειμαι οπαδός, αλλά φίλαθλος που λέμε και στο ποδόσφαιρο.
επομενως θεωρεις οτι το ΜΥ ειναι το καλυτερο προϊον στο συγκεριμενο οριο τιμων που εχεις θεσει. Θεωρεις ταυτοχρονα ομως οτι η εταιρεια που το κατασκευαζει εχει προβλημα. Δεν σε προβληματιζει για το μελλον (υποστηριξη, ανταλλακτικα κτλπ) η αγορα ενος προϊοντος απο μια εταιρεια που αντιμετωπιζει τοσο σοβαρα προβληματα (οπως εσυ ισχυριζεσαι);
Τα "τερτιπια" (το λεω οσο πιο ευγενικα μπορω, ενω κατ ιδιαν χρησιμοποιω πολυ διαφορετικη ορολογια) του μασκ δεν ειναι θεμα συζητησης. Καθαρα για τις εταιρειες, συνολικα, μιλαμε. -
επομενως θεωρεις οτι το ΜΥ ειναι το καλυτερο προϊον στο συγκεριμενο οριο τιμων που εχεις θεσει. Θεωρεις ταυτοχρονα ομως οτι η εταιρεια που το κατασκευαζει εχει προβλημα. Δεν σε προβληματιζει για το μελλον (υποστηριξη, ανταλλακτικα κτλπ) η αγορα ενος προϊοντος απο μια εταιρεια που αντιμετωπιζει τοσο σοβαρα προβληματα (οπως εσυ ισχυριζεσαι);
θα με βόλευε μια μικρή εκπτωσούλα πχ 3-4 χιλιάρικα (σε αυτό ευελπιστώ ίσως) για να μειωθεί η διαφορά απο το νέο ΚΗ, αλλά προφανώς αυτό δεν θα καθορίσει την επιλογή μου. και ναι το Y AWD το θεωρώ σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη επιλογή, με τα μειονεκτήματα του (τα οποία αναγνωρίζω γιατι δεν εχω μετοχές Tesla Και δεν φοράω κόκκινα γυαλία αν και ειμαι father made γνήσιος ΓΑΥΡΟΣ). δεν με ανησυχεί η επιβίωση της tesla, θεωρώ οτι απλά θα μειωθούν οι πωλήσεις και θα αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή της πολιτική στις πωλήσεις, ενδεχομένως και στα service, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ομως οτι θα εξαφανιστεί. Ετσι και αλλιως, έχω ακούσει στην Ελλάδα για καθυστερήσεις στην παράδοση των ανταλακτικών (ενα έξτρα πρόβλημα). Επίσης, η Tesla έχει και την tesla energy, με πώληση ρεύματος, Powerwalls/φβ, έχει λύσεις και ειναι άλλα έσοδα εκτ΄ςο των οχημάτων. Απλά αυτό που προσπαθώ να πω τόσο καιρο και με κράζετε, ειναι οτι η Tesla δεν ειναι πλέο αυτή η φοβερή και τρομερή εταιρία που ήταν πριν 3-4 χρόνια, πλέον έχει ανταγωνισμό κοντά σε αυτή. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα χρεοκοπήσει, σημαίνει ομως οτι θα πρέπει να αναπροσαρμόσει κάποια πράγματα αν θέλει να παραμείνει εκεί που ειναι.
-
θα με βόλευε μια μικρή εκπτωσούλα πχ 3-4 χιλιάρικα (σε αυτό ευελπιστώ ίσως) για να μειωθεί η διαφορά απο το νέο ΚΗ, αλλά προφανώς αυτό δεν θα καθορίσει την επιλογή μου. και ναι το Y AWD το θεωρώ σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη επιλογή, με τα μειονεκτήματα του (τα οποία αναγνωρίζω γιατι δεν εχω μετοχές Tesla Και δεν φοράω κόκκινα γυαλία αν και ειμαι father made γνήσιος ΓΑΥΡΟΣ). δεν με ανησυχεί η επιβίωση της tesla, θεωρώ οτι απλά θα μειωθούν οι πωλήσεις και θα αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή της πολιτική στις πωλήσεις, ενδεχομένως και στα service, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ομως οτι θα εξαφανιστεί. Ετσι και αλλιως, έχω ακούσει στην Ελλάδα για καθυστερήσεις στην παράδοση των ανταλακτικών (ενα έξτρα πρόβλημα). Επίσης, η Tesla έχει και την tesla energy, με πώληση ρεύματος, Powerwalls/φβ, έχει λύσεις και ειναι άλλα έσοδα εκτ΄ςο των οχημάτων. Απλά αυτό που προσπαθώ να πω τόσο καιρο και με κράζετε, ειναι οτι η Tesla δεν ειναι πλέο αυτή η φοβερή και τρομερή εταιρία που ήταν πριν 3-4 χρόνια, πλέον έχει ανταγωνισμό κοντά σε αυτή. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα χρεοκοπήσει, σημαίνει ομως οτι θα πρέπει να αναπροσαρμόσει κάποια πράγματα αν θέλει να παραμείνει εκεί που ειναι.
α. κανενας δεν λεει οχι σε πτωση τιμων
β. ποτε δεν εχω υποστηριξει τυφλα μια εταιρεια. Απλα αναγνωριζω ποτε, με τα δικα μου κριτηρια, εχουν το καλυτερο προϊον, για την εκαστοτε κατηγορια τιμης.
γ. προσωπικα, σε "κραζω" διοτι θεωρω οτι αυτα που γραφεις δεν εχουν λογικη συνεχεια
δ. ουτε εγω εχω μετοχες οποτε το μονο που με νοιαζει ειναι απλα να υπαρχει η εταιρεια για να εχω υποστηρικη. Περα απο αυτο, αναθεμα και αν με ενδιαφερουν τα οικονομικα της στοιχεια. Λιγες μετοχες της που ειχα, τις πουλησα και εβγαλα ενα χαρτζιλικι -
Δεν βλεπω καποιο σεναριο να μην εχουν υποστηριξη τα οχηματα της γιατι ειναι απλες κατασκευες. Ισως το λογισμικο να εχει θεμα αν δεν υπαρχει η Τεσλα δεν θα μπορει καποιος να το διορθωσει αν εχει προβλημα.
Σε καθε περιπτωση καθε αγορα αυτοκινητου δεν ξερεις ποσο θα κρατησει στους δρομους, εχουμε καει απο Ιταλικα και Γαλλικα αυτοκινητα. Τα Αμερικανικα ειναι ποιο ανθεκτικα στον χρονο. Μιλαμε για αγορα να το κρατησεις για 10+ χρονια οχι να παρεις κατι με προοπτικη 4-5 χρονια.
-
γ. προσωπικα, σε "κραζω" διοτι θεωρω οτι αυτα που γραφεις δεν εχουν λογικη συνεχεια
σου απάντησα για την λογική μου για την πτώση των τιμών, τώρα αν εσύ το γενικεύεις δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. Η οικονομία ειναι ψυχολογιά, δεν ειναι απαραίτητα λογική. Και αν υπάρχει λογική συνέχεια, καλύτερα ας το αφήσουμε να το κρίνει ο χρόνος... εδώ θα ειμαστε!!!
-
@dettol said in
ουτε εγω εχω μετοχες οποτε το μονο που με νοιαζει ειναι απλα να υπαρχει η εταιρεια για να εχω υποστηριξη.
Ουτε αυτο θα επρεπε να σε νοιαζει ιδιαιτερα. Κυριως αφορα τους αγοραστες που αγοραζουν μεταχειρισμενα πενταετιας και πανω
-
Πολύ το ψειριζετε. Πάρτε εκεί πέρα ενα αμαξι που σας αρέσει και θα το φχαριστηθειτε και εχει ο Θεός που λένε. Στην τελική δεν παντρευομαστε. τιποτα. Τραβάς ενα πωλητήριο και πάμε στο επόμενο.
-
BYD και zero-kilometer used cars
αρχίζουν και βγαίνουν διάφορα
και βγαίνουν μέσα από την Κίνα
για να κάνει έρευνα και το κινεζικό υπουργείο μεταφορών κάτι σάπιο υπάρχει
Youtube Video -
@monman2 said in TESLA FORUM:
BYD και zero-kilometer used cars
αρχίζουν και βγαίνουν διάφορα
και βγαίνουν μέσα από την Κίνα
για να κάνει έρευνα και το κινεζικό υπουργείο μεταφορών κάτι σάπιο υπάρχει
Youtube Videoκαι ποια εταιρία δεν έχει κρύψει πράγματα? και παλαιότερα δεν έλεγαν οτι η BYD εχει παρκαρισμένα οχήματα για να αυξάνει τις πωλήσεις της? τα σάπια της tesla τα έχουμε ξεχάσει?
-
Το ξέρω ότι θα το μετανιώσω, αλλά δεν κρατιέμαι. Ποια ήταν τα «σάπια της Tesla”;
-
Το ξέρω ότι θα το μετανιώσω, αλλά δεν κρατιέμαι. Ποια ήταν τα «σάπια της Tesla”;
χαχαχαχα
Εσύ πρέπει να είσαι ωραίος τύπος από κοντά!
-
Σαν αυτόν με τίποτα.
-
Ενα μεγάλο θέμα έχουν τα τεσλα.
Ειναι μαούνες ! -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ενα μεγάλο θέμα έχουν τα τεσλα.
Ειναι μαούνες !Μόνο τα Χ και λίγο τα Σ. Τα άλλα ειναι μια χαρά μικρά και μανιτζέβελα. Εχουν και μικρό κύκλο στροφής και κάμερες παντού και ειναι πανεύκολα για την πόλη. Ιδανικά αμάξια για Αθήνα με τις τόσες παγίδες, σε προστατεύουν!
-
α τιποτα...μάλλον εγώ σε άλλο κόσμο. Αφου θα το μετανιώσεις, δεν έχει νόημα να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, εξάλλου δεν έχω λογική- ειπαμε θα τα ξαναπούμε την κατάλληλη στιγμή, μέχρι τότε φιλάκια!!!
-
α τιποτα...μάλλον εγώ σε άλλο κόσμο. Αφου θα το μετανιώσεις, δεν έχει νόημα να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα, εξάλλου δεν έχω λογική- ειπαμε θα τα ξαναπούμε την κατάλληλη στιγμή, μέχρι τότε φιλάκια!!!
Γραψε τι παγαποντιες εχει κανει η εταιρεία. Εχω όρεξη για κουτσομπολ σημερα
-
Αυτό που σας νοιάζει πόσες πωλήσεις κάνει μια εταιρεία και πόσα λεφτά βγάζει ο κάθε επιχειρηματίας, πραγματικά με ξεπερνά...
TESLA FORUM