-
Η αμερικανική limited έκδοση φαίνεται να έχει αρκετά ποιοτικότερο εσωτερικό!
-

-
Το δεύτερο.
-
@gatoz said in Toyota RAV4 (2025):
@kostis20 said in Toyota RAV4 (2025):
Πολυ ωραίο. Μπαίνει στα υπόψιν το plugin για του χρόνου....Αν έρθει το woodland Ευρώπη ειδικά...
δεν ειναι αυτο που νομιζεις απο 4κινηση
Δε νομίζω οτι χρειάζομαι παραπάνω τελικα με τη χρήση που κάνω.Απο οτι είδα τα καταφέρνει καλύτερα απο τo CRV pπου χρησιμοποιει αξονα.Επίσης πλέον το RAV πρεπει να ειναι απο τα ελαχιστα PHEV που εχουν ρεζέρβα.
-
Καταργεί και η Honda τον άξονα στα επόμενα awd hev. Το νέο Rav4 υποτίθεται ότι θα διαχειρίζεται καλύτερα την τετρακίνηση, παρόλα αυτά έχουν τοποθετήσει ισχυρότερο κινητήρα μπροστά παρά την ήδη υπάρχουσα διαφορά απόδοσης μεταξύ εμπρός και πίσω ηλεκτροκινητήρων.
Αυτό που χαλάει είναι ο εσωτερικός διάκοσμος, περίμενα κάτι σε crown sport, αλλά δυστηχώς δεν.
-
Εμένα μου θυμίζει Land Cruiser και μου αρέσει...
Επίσης μη ξέχναμε οτι ακόμα και σήμερα ειναι απο τα ελάχιστα μοντελα που εχουn σχεδιαστει εξαρχής σαν υβριδικά...Αν δείτε πως εχουν τη μπαταρία τα CRV & to forester...Για αυτο δε παίρνουν ρεζέρβα. -
Είναι όντως σχεδιασμένο για hev, όμως τέλειο δεν το λες, εξηγώ. Οι awd εκδόσεις τροφοδοτούν τον πίσω άξονα από την μπαταρία, αυτό περιορίζει την αποδιδόμενη ισχύ του πίσω ηλεκτροκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα η ενέργεια αν αυτή προέρχεται από ανάκτηση ή από τον θερμικό περνάει πρώτα από την μπαταρία που σημαίνει ότι εκεί καταναλώνεται ένα μικρό ποσοστό.
Ιδανικά θα έπρεπε να είχαν εξελίξει μια μετάδοση όπως αυτή του xtrail ή όπως η επερχόμενη της Honda που τοποθετούν στον πίσω άξονα έναν υψηλής απόδοσης κνητήρα ο οποίος τροφοδοτείται από την μπαταρία αλλά και από τον θερμικό. Ειδικά στην τελευταία έκδοση phev του rav4 το μπροστινό traction motor (mg2) έχει φτάσει τα 200 hp που συνεπάγεται έναν αντίστοιχα μεγάλης ισχύς (mg1) πάνω από 100hp. Ο τελευταίος θα μπορούσε, στην θεωρία τουλάχιστον, να τροφοδοτεί κατευθείαν τον πίσω ηλεκτροκινητήρα, όπως γίνεται στο xtrail. Έτσι θα είχαμε μια πολύ ικανή διάταξη με δυναμικά χαρακτηριστικά εντός και εκτός δρόμου, με τον μπροστινό άξονα να τροφοδοτείται με ηλεκτρική και μηχανική ροή, μέσω του πλανητικού για μέγιστη οικονομία, και τον πίσω να έχει αρκετή πλέον ηλεκτρική ισχύ. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά.
-
https://bestcarweb.jp/news/scoop/1232486
Κυκλοφορούν scoops όπου τοποθετούν στο νέο Harrier τον 1,5τ.
Επαναφέρω το θέμα της μειωμένης ιπποδύναμης του rav4, μήπως τελικά δεν βάλουν ούτε τον 2,5 ούτε τον 2,0 και πάνε κατευθείαν στον 1,5τ?
"The X15 model is designed with electric assist in mind, and is said to have an excellent balance between fuel efficiency and power efficiency, with a maximum output of around 180ps."
Δύσκολο γιατί στο es έβαλαν τον 2,0 και ίσως ο 1,5 δεν είναι ολοκληρωμένος ακόμα, αλλά είναι και αυτό ένα ενδιαφέρον σενάριο.
-
@ataim said in Toyota RAV4 (2025):
https://bestcarweb.jp/news/scoop/1232486
Κυκλοφορούν scoops όπου τοποθετούν στο νέο Hartier τον 1,5τ.
Επαναφέρω το θέμα της μειωμένης ιπποδύναμης του rav4, μήπως τελικά δεν βάλουν ούτε τον 2,5 ούτε τον 2,0 και πάνε κατευθείαν στον 1,5τ?
"The X15 model is designed with electric assist in mind, and is said to have an excellent balance between fuel efficiency and power efficiency, with a maximum output of around 180ps."
Δύσκολο γιατί στο es έβαλαν τον 2,0 και ίσως ο 1,5 δεν είναι ολοκληρωμένος ακόμα, αλλά είναι και αυτό ένα ενδιαφέρον σενάριο.

-
Καλημέρα! Για να κινήσω λίγο το θέμα, έχουμε καθόλου πληροφόρηση για τιμές στην Ελλάδα και πότε θα ανακοινωθούν επίσημα; Από κινητήρες απ' όσο ξέρω για τον 2.5λιτρο πάμε και πάλι, με μειωμένη όμως ιπποδύναμη λόγω ρύπων. Στην Ιταλία έχουν ανακοινωθεί εκδόσεις και χαρακτηριστικά οπότε έχουμε μια καλή εικόνα. Συγκεκριμένα τα HEV έρχονται με 183 ίππους και το GR Sport 191 (αρκετά μειωμένοι θα έλεγα σε σχέση με το τωρινό μοντέλο). Από επιδόσεις όμως φαίνονται οριακά βελτιωμένες (0-100 σε 8.1 και 7.7 το GR Sport).
Τιμές ξεκινάνε από 45k για δικίνητο, +2500 για AWD. Παίζει μια αρχική έκπτωση γύρω στα 2500 ευρώ για το δικίνητο, άρα πάει περί τα 43k (απ' όσο κοίταξα στο ιταλικό site).
Για πείτε αν έχετε καμιά πληροφορία ακόμα...
-
1,5t και 40αρα μπαταρια να βγαζει 150-200χλμ ηλεκτρικα σαν τους κινεζους θελει για μενα
-
Απ' τη στιγμή που δε θα υπάρχει θέμα με φόρο πολυτελείας (ελπίζουμε να μην πάει κάτι στραβά εκεί βέβαια) γιατί προτιμάς 1.5T;
-
@fsword said in Toyota RAV4 (2025):
Απ' τη στιγμή που δε θα υπάρχει θέμα με φόρο πολυτελείας (ελπίζουμε να μην πάει κάτι στραβά εκεί βέβαια) γιατί προτιμάς 1.5T;
Μπας και πέσει η τιμή χαχαχαχαχαχαχα
-
Το μόνο που αξίζει για μένα είναι το phev gr sport, το οποίο όμως θα πιάνει τα 60Κ και θα είναι πολύ κοντά τιμολογιακά στο NX phev το οποίο ξεκινάει από 65Κ με ένα πολύ ωραίο hazel tahara trim.
-
Από οσο λένε οι αντιπροσωπείες για παραγγελίες και τιμές παει 2026.
-
@mariolas said in Toyota RAV4 (2025):
Μπας και πέσει η τιμή χαχαχαχαχαχαχα
Γιατι ειμαστε στο ελληνικο κρατος..και γιατι δεν με νοιαζουν τα αλογα..ειτε 180 ειτε 300+ για μενα ειναι το ιδιο δεν θα μου κανει αισθηση οταν ειχα αμαξια 600 κ 700 αλογα..μου αρκει τοσο οσο να ναι οικονομικο και να κανει ασφαλη προσπερασματα οταν το χρειαστεις..και προφανως και με χαμηλοτερη τιμη
-
Τα περισσοτερα κινεζικα phev σ αυτο το μεγεθος ειναι με 1,5t και μεγαλουτσικη μπαταρια..οποτε θα υπηρχε και πιο αμεση συγκριση τιμης
-
Ok σεβαστό, προσωπικά προτιμώ τον 2.5 για λόγους αξιοπιστίας (πάντα με δεδομένο να μη βαράνε φόρο πολυτελείας, αλλιώς να μου λείπει).
-
-
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε λίγο καιρό θα μπορούμε να παραγγείλουμε όλο το εσωτερικό του Rav4 στα temu.
Toyota RAV4 (2025)