-
@dettol said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Το news auto το εμπιστευόμαστε; Προσωπικά θα έλεγα εμφατικά όχι.
Είναι σάιτ της γνωστής αντικειμενικής κυβερνητικής πληροφόρησης. Ίσως ισχύει το συγκεκριμένο αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος.
-
Πρόσφατη εμπειρία μου,απο stock center Αλιμου.
Παμε χθες με την γυναίκα μου να δουμε ενα B Class,το ειδαμε μας αρεσε,πηραμε προσφορα(τι προσφορα δηλαδη,οσο ειχε στο car.gr απλα γραμμενο σε χαρτι),αφηνουμε τα στοιχεια μας,και γυρναμε σπιτι μας να το σκεφτουμε.
Σημερα το αμαξι ειναι πουλημενο....
Και ρωταω,οφειλε η επιχειρηση να μας ενημερωσει,οτι υπαρχει και αλλος ενδιαφερομενος,και να μας ρωτησει, αν ισχύει το ενδιαφερον μας,η οχι?
Κατ'αυτους οχι.Εφοσον δεν δεσμευσαμε το αμαξι με λεφτα,δεν υφισταται ενδιαφερον.
Τοσο απλα.Δεν εχουν περασει ουτε 20 ωρες απο την στιγμη που το ειδαμε...
Αλλα καθε εμποδιο για καλο λενε,ισως να μην έπρεπε να το πάρουμε -
Μα για να πήγατε μέχρι εκεί, δεν είναι προφανές ότι "ισχύει το ενδιαφέρον σας";
-
@accentwizard said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Κατ'αυτους οχι.Εφοσον δεν δεσμευσαμε το αμαξι με λεφτα,δεν υφισταται ενδιαφερον.
Δεν μιλάμε για προϊόν με στοκ.
Αν πήγε άλλος μετά από εσένα, γιατί να μην το πάρει.Αν υπάρχει κάτι μεμπτό, είναι να ήταν ήδη πουλημένο το αμάξι.
-
.
Καμια η υποχρεωση του πωλητη να ενημερωσει τον εκαστοτε πιθανο αγοραστη οτι υπαρχουν και αλλοι ενδιαφερομενοι.
Οπως δεν εχει υποχρωση και ο υποψηφιος αγοραστης να ενημερωσει εκ των υστερων τον πωλητη οτι δεν ενδιαφερεται. -
Σαφέστατα και όχι.
Δηλαδή δεν έχει άλλη δουλειά η επιχείρηση να παίρνει τηλέφωνο κάθε επισκέπτη για να τον ρωτήσει αν τον ενδιαφέρει γιατί υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος ? Προφανώς και δεν ασχολείται.
Από την άλλη υπάρχουν δύο πρακτικές που εμπορικά δεν είναι σωστές.
Η μία θα ήταν να σου έλεγε ότι έχω ενδιαφερόμενο, που εσύ μπορεί να το έπαιρνες ως πίεση και ψεύτικη είδηση, ενώ η άλλη θα ήταν να σε πάρει τηλέφωνο που θα θεωρούσες ότι δεν έχουν άλλο ενδιαφερόμενο και θα έμπαινες σε σκέψεις.
Σε κάθε περίπτωση αν κάτι μας αρέσει το παίρνουμε εκείνη την στιγμή,
Κανόνας στην αγορά.
-
Ok,μόνο που δεν πουλάει πατάτες.αμαξια πουλάει των 30000....
Και εφόσον εμφανιστηκα πρώτος,και άφησα και τα στοιχεία μου για να είμαστε σε επικοινωνια,κατ'εμε όφειλαν να με ενημερώσουν.
Εκτός και αν είχε εμφανιστεί ο άλλος πρώτος...
Εγώ σήμερα θα πήγαινα να το αγοράσω.... -
Κοίτα το ενδιαφέρον είναι ότι θα μπορούσε να πουληθεί και online ή από άλλο κατάστημα, χωρίς να το ξέρει ο συγκεκριμένος πωλητής που μίλησες.
Πολλά θα μπορούσε να υποστηρίξει η εταιρία.
-
Η οποια δεσμεση υπαρχει μονο οταν εχεις δωσει μια μικρη προκαταβολη 200-300 ευρω για καπαρο, να το εχεις υποψιν σου στο επομενο που θα δεις και θα σου κανει.
-
Και εφόσον εμφανιστηκα πρώτος,και άφησα και τα στοιχεία μου για να είμαστε σε επικοινωνια,κατ'εμε όφειλαν να με ενημερώσουν.
Εγώ σήμερα θα πήγαινα να το αγοράσω....Εντελώς λάθος είσαι και μην επιμένεις.
Αυτά στα λέω εγώ που πουλάω σπίτια.
Τα σπίτια κλείνουν στο τρίτο με τέταρτο ραντεβού.
Σιγά μην παίρνω εγώ τηλέφωνο, αν ενδιαφέρονται επειδή ήρθαν μια φορά.
Ούτε αυτοί παίρνουν να μου πουν ότι δεν ενδιαφέρονται.
Δίνεις προκαταβολή και το κλείνεις.
Κανόνας απαράβατος.
Και η προκαταβολή ισχύει για λίγες μέρες ανάλογα με το είδος.
-
Εγώ σήμερα θα πήγαινα να το αγοράσω....Καμία υποχρέωση δεν έχει μου έχει συμβεί παλιότερα σε αντιπροσωπεία να βρω καινούργιο αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο σε δελεαστική προσφορά και την επόμενη να έχει πουληθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις το κλείνεις επί τόπου με προκαταβολή και πριν γίνουν τα χαρτιά μεταβίβασης αν έχεις αλλάξει γνώμη υπαναχωρείς.
-
Πρόσφατη εμπειρία μου,απο stock center Αλιμου.
Παμε χθες με την γυναίκα μου να δουμε ενα B Class,το ειδαμε μας αρεσε,πηραμε προσφορα(τι προσφορα δηλαδη,οσο ειχε στο car.gr απλα γραμμενο σε χαρτι),αφηνουμε τα στοιχεια μας,και γυρναμε σπιτι μας να το σκεφτουμε.
Σημερα το αμαξι ειναι πουλημενο....
Και ρωταω,οφειλε η επιχειρηση να μας ενημερωσει,οτι υπαρχει και αλλος ενδιαφερομενος,και να μας ρωτησει, αν ισχύει το ενδιαφερον μας,η οχι?
Τοσο απλα.Δεν εχουν περασει ουτε 20 ωρες απο την στιγμη που το ειδαμε...
Αλλα καθε εμποδιο για καλο λενε,ισως να μην έπρεπε να το πάρουμεΕφοσον δεν δεσμευσαμε το αμαξι με λεφτα,δεν υφισταται ενδιαφερον.....έτσι ακριβώς
-
Γι αυτους εχει σημασια και ουσια, ποιος θα δωσει τα λεφτα πρωτος.
Ολα τα άλλα ειναι δευτερευοντα -
Ένα από τα ενδιαφέροντα βιντεάκια ( έχει και άλλα ο συγκεκριμένος) , για το πως περίπου δουλέυουν οι μαντράδες στην εισαγωγή και τι περιθώριο κέρδους έχουν . Νομίζω αφορά για τη μεγάλη εμπορία μεταχειρισμένων και ελέγχων που αναφέρθηκε και προηγουμένως.
Αληθοφανή φαίνονται όσα λέει.
-
Όλοι κρίνουν εξ ιδίων,ευτυχώς η δυστυχώς....
Επειδή και εγώ πουλάω,πολλά και διάφορα,που δεν είναι της παρουσης,όταν έχω πάνω από έναν ενδιαφερομενους παίρνω και ρωτάω,φίλε μου το θες ακόμα;Γιατι παρουσιάστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος και είναι ζεστός,ειδικά όταν δεν έχει περάσει ούτε 24ωρο από την στιγμή που είδα το αμάξι...
Ηθικά,έτσι το βλέπω εγώ.... -
Δεν είναι έτσι αγαπητέ….σκέψου να έρθουν 5 άτομα για αυτό που πουλάς και να ενδιαφερθούν φιλολογικά όλοι….θα πρέπει να τους πάρεις όλους τηλέφωνο? Άλλη δουλειά δεν θα κάνεις. Η δικιά μου εμπειρία στις πωλήσεις είναι πως το 99% αυτών που δηλώνουν ενδιαφέρον στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Ειδικά δε μόλις ακούσω «το παίρνω» είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να το πάρει! Άλλωστε για αυτό υπάρχει και το τυπικό καπάρο.
Όταν υπάρχει πραγματικά κάποιος ενδιαφερόμενος και μόνο τότε το λέω στον επόμενο πελάτη και αυτό όχι πάντα γιατί όλοι το εκλαμβάνουν ως πίεση ή παραμύθια της χαλιμάς. -
Μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού με παραδόσεις στις πωλήσεις έχουν το σκεπτικό που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω.
Ναι επικοινωνούν οι ίδιοι ως μέσο προώθησης. Και όντως στις σύγχρονες μεθόδους πωλήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι το στενό μαρκάρισμα μέσω τηλεφωνικής κλήσης.
Το γεγονός ότι ήρθε ως εκεί να το δει και δεν πήγε για καφέ, σημαίνει πως ακόμα και αν ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, έχει κάνει το 50% της διαδικασίας πριν την αγορά. Πόσο μάλλον όταν δίνει το τηλέφωνο του.
Εμείς απλώς εδώ στην Ελλάδα είμαστε χωριάτες και δεν έχουμε ιδέα από marketing και πωλήσεις. Μπουρτζοβλαχοι που κατέβηκαν στις πόλεις και έγιναν και ειδικοί των πωλήσεων
-
@lap said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού με παραδόσεις στις πωλήσεις έχουν το σκεπτικό που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω.
Ναι επικοινωνούν οι ίδιοι ως μέσο προώθησης. Και όντως στις σύγχρονες μεθόδους πωλήσεων είναι αναπόσπαστο κομμάτι το στενό μαρκάρισμα μέσω τηλεφωνικής κλήσης.
Το γεγονός ότι ήρθε ως εκεί να το δει και δεν πήγε για καφέ, σημαίνει πως ακόμα και αν ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, έχει κάνει το 50% της διαδικασίας πριν την αγορά. Πόσο μάλλον όταν δίνει το τηλέφωνο του.
Εμείς απλώς εδώ στην Ελλάδα είμαστε χωριάτες και δεν έχουμε ιδέα από marketing. Μπουρτζοβλαχοι που κατέβηκαν στις πόλεις και έγιναν και ειδικοί των πωλήσεων
Ξερεις και οι Γκαγκαροι προβατα ειχαν εντος και εκτος χωριου Αθηνων . Μην ακους οτι οι παλιοι κατοικοι ηταν οικονομολογοι .
-
Όλοι κρίνουν εξ ιδίων,ευτυχώς η δυστυχώς....
Επειδή και εγώ πουλάω,πολλά και διάφορα,που δεν είναι της παρουσης,όταν έχω πάνω από έναν ενδιαφερομενους παίρνω και ρωτάω,φίλε μου το θες ακόμα;Γιατι παρουσιάστηκε και άλλος ενδιαφερόμενος και είναι ζεστός,ειδικά όταν δεν έχει περάσει ούτε 24ωρο από την στιγμή που είδα το αμάξι...
Ηθικά,έτσι το βλέπω εγώ....Αυτη η λογικη βολευει εσενα γιατι μονο εσυ κρινεις εξ ιδιων, ο εμπορος μπορει να δωσει για το ιδιο αυτοκινητο 15 προσφορες σε 2 μερες, οταν την τριτη μερα παει ενα 16ος με τα λεφτα στο χερι θα του πει, αδερφε περιμενε πρωτα να παρω 15 τηλεφωνα μηπως καποιος πονηρος απο τους 15 που δεν εδωσε κανεις καπαρο ερθει τωρα αμεσως και το αγορασει.
Πραγματικα τα θελεις και τα λες ή σου ξεφευγουν? -
Περισσότερο χωριάτης και πρόβατο από τον Έλληνα αγοραστή/καταναλωτή δεν υπάρχει.
Έμποροι μεταχειρισμένων