-
Μτχ δίλιτρο και πάνω παίρνουν μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων.
Η μία είναι πιτσιρικάδες που παίρνουν ένα "όνειρο" για αυτούς και όσο το κρατήσουν, όπως το κρατήσουν και δεν σκέφτονται μακροπρόθεσμα.
Η άλλη είναι άτομα που είτε τα ίδια, είτε δικοί τους άνθρωποι, μπορούν να κάνουν καλή και φτηνή συντήρηση του αυτοκινήτου αυτού.
Δεν είναι μεγάλος όμως ο αριθμός τους και πρέπει το δίλιτρο να έχει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα τους τραβήξουν και δεν νομίζω ότι το ΚΚ, έχει κάτι πέραν του υβριδικού και της μεγάλης εγγύησης, που θα τράβαγε κάποιον ως δεκαετίας αμάξι.
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Καινούργιο δίλιτρο το παίρνεις συνειδητά.
Απλα δεν το παίρνει εύκολα κανείς μτχ.
Γιατί όσοι αγοράζουν μτχ σκέφτονται τα τεκμήρια περισσότερο από όσους αγοράζουν νέο.
Συνήθως κιόλας οι μτχ έχουν και μαύρα να ξεπλύνουν οπότε το ετήσιο τεκμήριο του δίλιτρου τους χαλάει τη σούπα.Όχι. Απλά παίρνεις με πολύ λιγότερα χρήματα ένα αυτοκίνητο που καινούριο έκανε 40-50 χιλιάρικα. Ούτε μαύρα, ούτε πράσινα.
-
This post is deleted! -
Νομίζω ότι θα έπρεπε να είστε λίγο πιο ευέλικτοι σε ότι αφορά το θέμα μας.
Όταν γράφουμε για τις τιμές ,τις επιδόσεις κ.λπ...ανταγωνιστικών αυτοκινήτων με το κκ, θα έπρεπε για μένα να είστε πιο ανοικτοί..!!
Δε γίνεται να γράφουμε έκθεση στις Πανελλήνιες και να μας διαγράφετε σαν να είμαστε εκτός θέματος.
Έχετε π.χ. αφήσει προσβολές να περάσουν κατ΄έπανάληψη, αυτές δεν ενοχλούσαν...???!!!
Για μένα έτσι δεν στέκει ένα σάιτ, αλλά δικό σας είναι εσείς αποφασίζετε, εάν και εφόσον...........εμείς απλά γράφουμε ή ΔΕΝ γράφουμε...!!
Τουλάχιστον ας αφήνατε το ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...!!!
Ούτε αυτό..??!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Νομίζω ότι θα έπρεπε να είστε λίγο πιο ευέλικτοι σε ότι αφορά το θέμα μας.
Όταν γράφουμε για τις τιμές ,τις επιδόσεις κ.λπ...ανταγωνιστικών αυτοκινήτων με το κκ, θα έπρεπε για μένα να είστε πιο ανοικτοί..!!
Δε γίνεται να γράφουμε έκθεση στις Πανελλήνιες και να μας διαγράφετε σαν να είμαστε εκτός θέματος.
Έχετε π.χ. αφήσει προσβολές να περάσουν κατ΄έπανάληψη, αυτές δεν ενοχλούσαν...???!!!
Για μένα έτσι δεν στέκει ένα σάιτ, αλλά δικό σας είναι εσείς αποφασίζετε, εάν και εφόσον...........εμείς απλά γράφουμε ή ΔΕΝ γράφουμε...!!
Τουλάχιστον ας αφήνατε το ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...!!!
Ούτε αυτό..??!!Απλώς έχουν μεταφερθεί αυτούσια στο τοπικό του QQ, γιατί νομίζω θα βοηθήσουν καλύτερα κάποιον που ενδιαφέρεται.
Καλή Ανάσταση !!! -
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά υγεία και ευτυχία πάνω από όλα. Παίδες για δώστε καμιά ιδέα για τεσσάρων εποχών λάστιχα αν μπορείτε. Εκτός των premium ελαστικών πάντα. Ευχαριστω
-
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα και χρόνια πολλά υγεία και ευτυχία πάνω από όλα. Παίδες για δώστε καμιά ιδέα για τεσσάρων εποχών λάστιχα αν μπορείτε. Εκτός των premium ελαστικών πάντα. Ευχαριστω
https://www.michelin.gr/auto/tyres/michelin-latitude-cross
https://www.yokohamatire.com/tires/geolandar-a-t-g015
https://www.pirelli.com/tyres/el-gr/car/catalogue/product/cinturato-all-season-sf-3. -
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
Φοράω εδώ και 10000 χλμ. τα Μισελέν crossclimate 2, τα έχω δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες, ανεβαίνω σε βουνό με παγωμένο χιόνι και καλή ανηφόρα..!! Με βροχή, σε μέτρια άσφαλτο.
Είναι καταπληκτικά, δε βγάζουν θόρυβο, είναι μαλακά.
Για μένα αν βγάλουν 30000-35000 χλμ. θα είναι σούπερ...!!!
Καμμία σχέση με τα εργοστασιακά εννοείται, τα οποία είναι κούτσουρα και θορυβώδη σε σχέση με τα Μισελέν..!!!
Έχω το δίλιτρο 4Χ4, για να ξέρεις σε ποιο κκ τα φοράω.
Τα λάτιτουντ που έγραψε ο φίλος , είναι πολύ πιο χειμερινά, θα τα συνιστούσα σε κάποιον που ζει και κινείται στην επαρχία, για πιο δύσκολους δρόμους , παρότι τα δικά μου στο χιόνι και τις κακοτοπιές αντιδρούν άψογα, ίσως να οφείλεται και στην τετρακίνηση. Δεν γλιστράνε, ούτε στο παγωμένο χιόνι...!!! -
Εγώ που μένω Πάτρα και δεν έχουμε χιόνια τι λάστιχα να βάλω στο Active plus 4x4 που είμαι άσχετος από αυτά; Πρέπει να πάω επειγόντως για αλλαγή, κοντεύω τα 50000χλμ.
-
Τα λάτιτουντ που έγραψε ο φίλος , είναι πολύ πιο χειμερινά, θα τα συνιστούσα σε κάποιον που ζει και κινείται στην επαρχία, για πιο δύσκολους δρόμους , παρότι τα δικά μου στο χιόνι και τις κακοτοπιές αντιδρούν άψογα, ίσως να οφείλεται και στην τετρακίνηση. Δεν γλιστράνε, ούτε στο παγωμένο χιόνι...!!!
Καλησπέρα. Τα latitude cross δεν είναι χειμερινά, δεν έχουν πιστοποίηση 3pmsf, είναι θερινά λάστιχα on-off 60-40. Προφανώς το cross climate είναι πολύ καλύτερο στο χιόνι ως πιστοποιημένο, και το latitude cross πολύ πιό ανθεκτικό στους κακοτράχαλους δρόμους. Ελαστικά για διαφορετικές χρήσεις, άριστα και τα δυο στο είδος του το κάθε ένα.
-
Έγραψε ο ερωτών "Εκτός των premium ελαστικών πάντα." αυτό δεν αποκλείει τα μισελεν που προτείνετε;
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Έγραψε ο ερωτών "Εκτός των premium ελαστικών πάντα." αυτό δεν αποκλείει τα μισελεν που προτείνετε;
Αποκλειει και τις 3 προτασεις μου, ομως δεν ειμαι τυπος που θα πρωτεινω κατι απο τα γραπτα αλλων χωρις να τα εχω δοκιμασει και να εχω ιδια αποψη.
-
@tjk said in Toyota Corolla Cross:
Τα λάτιτουντ που έγραψε ο φίλος , είναι πολύ πιο χειμερινά, θα τα συνιστούσα σε κάποιον που ζει και κινείται στην επαρχία, για πιο δύσκολους δρόμους , παρότι τα δικά μου στο χιόνι και τις κακοτοπιές αντιδρούν άψογα, ίσως να οφείλεται και στην τετρακίνηση. Δεν γλιστράνε, ούτε στο παγωμένο χιόνι...!!!
Καλησπέρα. Τα latitude cross δεν είναι χειμερινά, δεν έχουν πιστοποίηση 3pmsf, είναι θερινά λάστιχα on-off 60-40. Προφανώς το cross climate είναι πολύ καλύτερο στο χιόνι ως πιστοποιημένο, και το latitude cross πολύ πιό ανθεκτικό στους κακοτράχαλους δρόμους. Ελαστικά για διαφορετικές χρήσεις, άριστα και τα δυο στο είδος του το κάθε ένα.
Έχεις δίκαιο, η λέξη χειμερινά είναι λάθος, σίγουρα εννοούσα πως είναι λάστιχα πολύ πιο χωμάτινα ,γιαυτό έγραψα και για επαρχιακούς δρόμους.
Νόμιζα ότι θα κάνουν και στο χιόνι λόγω του off...!!!
Πάντως σίγουρα δεν ταιριάζουν με τίποτε στο κκ που θέλει να κινείται σε δρόμους με άσφαλτο, έστω και επαρχιακούς, πόσο μάλλον σε Εθνικές οδούς.....!!!
Αφού γνωρίζεις από ελαστικά πες μας ,τι πιστεύεις ότι θα ταίριαζε στο κκ, τεσσάρων εποχών..?? Η χειμερινά , θερινά..?? -
Εκτός αν ζει κάποιος στη Φλώρινα ή το Νευροκόπι, ή κάποιο πολύ ορεινό μέρος όπως Πίνδο, η αλήθεια είναι πως στην υπόλοιπη χώρα μας, το 90% του χρόνου τα θερινά ελαστικά θα πατάνε καλύτερα.
Στο Βόλο ή την Αθήνα για παράδειγμα, κάτω από 7 ⁰C έχει για λίγες ώρες, λίγες εβδομάδες το χρόνο, οπότε αφού και στη βροχή είναι καλύτερα τα θερινά, μόνο για ειδικές συνθήκες χρειάζεται κάτι άλλο.
Αν ας πούμε ανεβοκατεβαινει Πήλιο κάθε μέρα κάποιος, θα βρει πάγο και χιόνι σε τμήματα της διαδρομής αρκετά συχνά ώστε να το σκεφτεί για χειμερινά ή 4ων εποχών. Δηλαδή σημασία έχει η χρήση, όχι το μοντέλο. -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@tjk said in Toyota Corolla Cross:
Έχεις δίκαιο, η λέξη χειμερινά είναι λάθος, σίγουρα εννοούσα πως είναι λάστιχα πολύ πιο χωμάτινα ,γιαυτό έγραψα και για επαρχιακούς δρόμους.
Νόμιζα ότι θα κάνουν και στο χιόνι λόγω του off...!!!
Πάντως σίγουρα δεν ταιριάζουν με τίποτε στο κκ που θέλει να κινείται σε δρόμους με άσφαλτο, έστω και επαρχιακούς, πόσο μάλλον σε Εθνικές οδούς.....!!!
Αφού γνωρίζεις από ελαστικά πες μας ,τι πιστεύεις ότι θα ταίριαζε στο κκ, τεσσάρων εποχών..?? Η χειμερινά , θερινά..??Αν θέλεις χωμάτινα πρέπει να πας σε A(ll)T(errain) όπως τα latitude cross που σου έγραψαν (λιγότερο) ή τα G015 (περισσότερο). Δεν ξέρω όμως αν έχεις δυνατότητα για τέτοιο προφίλ στην ζάντα σου, βγαίνουν συνήθως από 60 και πάνω.
Μετά μια καλή λύση είναι τα "κυρίως άσφαλτος-ελαφρύ χώμα" όπως τα Toyo Open Country U/T η τα Geolandar G056 και G058. Αυτά έχουν και σήμανση M+S δηλαδή (και καλά) έχουν σχεδίαση και για να κρατάνε σε χιόνι.
Κανένα όμως από τα παραπάνω δεν είναι 4 εποχών, δλδ με γόμα κατάλληλη (3pmsf σήμανση) να μην παγώνει τον χειμώνα σε χαμηλή θερμοκρασία και να κρατάει σε πάγο (με αντίστοιχη όμως μεγαλύτερη φθορά το καλοκαίρι σε ψηλές θερμοκρασίες). Αν όντως θέλεις κάτι τέτοιο δες τα CrossClimate ή τα αντίστοιχα Goodyear που είναι νομίζω τα πιο καλά στην κατηγορία τους αν και υπάρχουν πολά τεστ στον ξένο τύπο να σε κατατοπίσουν. -
Φοράω ήδη τα crossclimate 2, οπότε μάλλον καλά είμαι, σε σχέση πάντα βέβαια με αυτό που θέλω.
-
8/5 το reveal για το ευρωπαϊκό facelift
-
https://trcoff.gr/newmodels/toyota-corolla-cross-facelift/
Αυτό πρέπει να είναι το facelift.
-
@caro-0 said in Toyota Corolla Cross:
https://trcoff.gr/newmodels/toyota-corolla-cross-facelift/
Αυτό πρέπει να είναι το facelift.
Χάλασαν τη μάσκα μπροστά και το έκτρωμα πίσω το ίδιο.
Μέσα δεν βλέπω κάτι.
Ελπίζω να βελτίωσαν ποιότητα πλαστικών
Toyota Corolla Cross