-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Ναι χθες το αγόρασα , και επειδή έχει καλοκαιρινά λάστιχα θέλω να του βάλω 4 εποχών. Τις 18αρες φοράει. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως και δίνει μόνο μια διάσταση.Εχω έως τώρα αλλάξει 3 αυτοκίνητα και στα τρία μου έδιναν 2 επιλογές ελαστικών της ίδιας διαμέτρου ζάντας.Και επειδή τώρα είδα μόνο μια διάσταση μου φάνηκε περίεργο
Το έψαξα πολύ πριν τα βάλω, crossclimate 2 της Μισελέν, αυτά βγαίνουν τα καλύτερα σε όλα τα τεστ...!!!
Έχω κάνει περίπου 9000 χλμ. με αυτά ,φανταστικό ελαστικό...!!!Πλεον δεν ειναι τα καλυτερα.
Αλλα ειναι απο τα καλυτερα. Αναλογως τι κοιταει ο καθενας και πως οδηγει.
Ολα τα τεστ περι CC2.Θα ήθελα πολύ να το πιστέψω αυτό το τεστ, είδα και διάβασα πολλά,
πάνω από 45 χρόνια όποτε δοκίμασα ελαστικά εκτός Μισελέν γρήγορα το μετάνοιωσα...!!!
Πιστεύω ότι η ποιότητα των ελαστικών δεν έχει να κάνει με το οδηγικό μας στυλ...!!!Το πιρελι έβγαλε το τεστ που έβαλες σαν καλύτερο. Δεν διαφωνώ εδώ…
https://www.autoblog.gr/2025/02/18/poio-elastiko-4-epoxon-einai-kalytero/
-
Ναι χθες το αγόρασα , και επειδή έχει καλοκαιρινά λάστιχα θέλω να του βάλω 4 εποχών. Τις 18αρες φοράει. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως και δίνει μόνο μια διάσταση.Εχω έως τώρα αλλάξει 3 αυτοκίνητα και στα τρία μου έδιναν 2 επιλογές ελαστικών της ίδιας διαμέτρου ζάντας.Και επειδή τώρα είδα μόνο μια διάσταση μου φάνηκε περίεργο
Το έψαξα πολύ πριν τα βάλω, crossclimate 2 της Μισελέν, αυτά βγαίνουν τα καλύτερα σε όλα τα τεστ...!!!
Έχω κάνει περίπου 9000 χλμ. με αυτά ,φανταστικό ελαστικό...!!!Πλεον δεν ειναι τα καλυτερα.
Ολα τα τεστ περι CC2.Θα ήθελα πολύ να το πιστέψω αυτό το τεστ, είδα και διάβασα πολλά,
πάνω από 45 χρόνια όποτε δοκίμασα ελαστικά εκτός Μισελέν γρήγορα το μετάνοιωσα...!!!
Πιστεύω ότι η ποιότητα των ελαστικών δεν έχει να κάνει με το οδηγικό μας στυλ...!!!Το πιρελι έβγαλε το τεστ που έβαλες σαν καλύτερο. Δεν διαφωνώ εδώ…
-
Λεπτομέρειες και προτιμήσεις, εγώ επέλεξα το Μισελέν για 2-3 πράγματα που δεν τα έχουν οι άλλοι, όπως το πολύ μαλακό του πάτημα, την απίθανη συμπεριφορά στο χιόνι, την χαμηλή τριβή και την ιστορία που κουβαλάει ως μάρκα.
Ποτέ δεν με πρόδωσαν τα Μισελέν...!!! -
Αυτό τεστ είναι στη Β.Αμερικη όπως θεωρώ ότι γνωρίζεις. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα αλλά κανείς δε λέει ότι το CC2 δεν είναι καλό.
Απλά δεν είναι το καλύτερο. Σου έβαλα τα λινκ με όλα τα τεστ πιο πάνω γι αυτό το λόγο.
(Έχω βάλει το 2016 με το που βγήκαν τα CC μετά τα CC+ και τα CC2 σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα) -
Ολες οι πρωτοκλασατες μαρκες ειναι κοντα στα χαρακτηριστικα τους, γουστα, αγαπες και προτεραιοτητες καθοριζουν την επιλογη μας.
-
Η γνώμη μου είναι πως για μένα είναι το καλύτερο, ήταν και στα χαρτιά το 2024 που τα αγόρασα, χωρίς να έχω δοκιμάσει τα άλλα παρά μόνο σε άλλου είδους ελαστικά, όπου και μετάνοιωσα ,όταν δοκίμασα κάποιες άλλες μάρκες.
Επίσης ο γιος μου που ζει στο Μόναχο μου έχει πει ότι τα alpin είναι ότι καλύτερο σε χειμερινό ελαστικό..!!
Εσύ έχεις δοκιμάσει προσωπικά κάποιο ή το καλύτερο που λες, είναι από αυτά που διαβάζεις..??!!
Θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο μία γνώμη κάποιου που τα φοράει παρά το ίντερνετ και ίσως την επόμενη φορά να δοκίμαζα...!!! -
Μην αλλάξεις μάρκα, ξαναβάλε CC2.
-
Χθεσινή κατανάλωση σε συνθήκες κίνησης όπως πάντα (δίλιτρο cc), όπου συντριπτικά κινήθηκε ηλεκτρικά και ο θερμικός απλά συνεπικουρούσε ανά διαστήματα τη κίνηση του αυτοκινήτου.
Σε αυτές τις συνθήκες κίνησης ένα csuv θερμικό θα κινούνταν με 6-7 λίτρα παραπάνω, καθόλου αμελητέα η διαφορά. -
Και λίγα λε
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Χθ
![1743747224521)
Σε αυτές τις συνθήκες κίνησης ένα csuv θερμικό θα κινούνταν με 6-7 λίτρα παραπάνω, καθόλου αμελητέα η διαφορά.Και λίγα λες
Έχω μια παρόμοια διαδρομή
-
Ανεβάζω κατά διαστήματα καταναλώσεις για να καταδείξω ότι σε αστικές συνθήκες πρέπει να δώσει οικονομικά κίνητρα το κράτος για την αγορά hev. Κάνουν εξαιρετική δουλειά και από άποψη κατανάλωσης και ρύπων, μπορείς να κινηθείς ηλεκτρικά σε ποσοστό 80%, να διανύσεις ηλεκτρικά τα 16 από τα 24 χλμ, με κατανάλωση 2,9 σε csuv, δηλαδή bsuv με αντίστοιχη μπαταρία και υβριδικό σύστημα θα είναι ακόμη πιο αποδοτικό.
Η προώθηση και επιδότηση των ηλεκτρικών δεν απευθύνεται στον μέσο αγοραστή χωρίς δυνατότητα οικιακής φόρτισης, θα έπρεπε να συμπεριλάβει τα hev μήπως αποσυρθούν τα χρέπια που κυκλοφορούν στην Αθήνα. -
Εγώ βλέπω να παίρνει και αυτά που δίνει τώρα. Όχι να δώσει και περισσότερα.
Η ΕΕ δεν θέλει εναλλακτικές πέρα από τα αμιγώς ηλεκτρικά όπως φαίνεται. -
Τελικά κάποιος που άλλαξε τα λαμπάκια DRL στο 1.8λτ, έχει κάνα λινκ να στείλει για αξιόπιστη αγορά;
Βλέπω δύο εντάσεις φωτισμού, στο χαμηλό ή το auto.Ποιον ακριβώς τύπο λάμπας ψάχνουμε;
Κι έχετε δει τι κάνουν οι Φιλιππινέζοι;
https://www.facebook.com/LEDLightsPhilippines/videos/1007461606799932/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
-
Πολυ νορμαλ νουμερο μου φαινεται.
Δεν πας και απο περιφερειακο να εισαι ολο κατηφορα απο Καρεα και μετα...δεν θα ξαναδουλεψει μεχρι Βουλα ο θερμικος... -
Εγώ με όχι Toyota...
-
97% ev και 0,4l/100..αν δεν ειχε την προθερμανση θα ταν 100
-
Άγιος Στέφανος-Κέντρο Πειραιά σημερα το πρωί, με Κηφισό μπετόν αρμέ απο Ν.Φιλαδέλφεια και κάτω.
C-HR 1.8 1st gen GR Sport Ultimate.
Και πού να πιάσουν οι ζεστές...
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Ζήτα το 5λιτρο γνήσιο 0-16, να σου βγει περίπου μια η άλλη με τα 5 μονολιτρα 0-20 που θα σου έβαζαν.
Ρώτησα τηλεφωνικά σήμερα τι λάδια είναι να μπουν στο 1 σέρβις και το κόστος.
Μου απάντησαν κλασικά 0-20.
Όταν τους ανάφερα για το εγχειρίδιο που γράφει 0-16 μου είπαν πως είναι οδηγία της toyota hellas για μείωση κόστους και ότι δεν υπάρχει κάποια θέμα επί τούτου.
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€. -
Μια παράκληση προς τους κατόχους υβριδικών Toyota , από έναν μελλοντικό/ υποψήφιο αγοραστή:
Μην ανεβάζετε καταναλώσεις αστικών διαδρομών, έχουμε εμπεδώσει όλοι (οι μη κατέχοντες) ότι καταναλώνουν κάτω από 4 λίτρα/100 χλμ.
Προσωπικά, αλλά υποθέτω και άλλους, με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Μια παράκληση προς τους κατόχους υβριδικών Toyota , από έναν μελλοντικό/ υποψήφιο αγοραστή:
Μην ανεβάζετε καταναλώσεις αστικών διαδρομών, έχουμε εμπεδώσει όλοι (οι μη κατέχοντες) ότι καταναλώνουν κάτω από 4 λίτρα/100 χλμ.
Προσωπικά, αλλά υποθέτω και άλλους, με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
Έλα να γίνουμε πολλοί ή μάλλον περισσότεροι...
Η διαδρομή που ανέβασα δεν ειναι ακριβώς αστική. Τα πρώτα 10 χλμ περίπου ήταν ανοιχτός αυτοκινητόδρομος, κατηφορίτσα μεν, αλλά έπαιζα 110-120 χλμ.
Έχω ανεβάσει τη μέση ετήσια κατανάλωση μου στα 4,9 lt/100 km.
Στις συνθήκες που αναφερεις (μ.ω.τ. 90+ km/h), αντε να πάει 5,5-6,0 lt/100km, όχι παραπάνω. -
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Ζήτα το 5λιτρο γνήσιο 0-16, να σου βγει περίπου μια η άλλη με τα 5 μονολιτρα 0-20 που θα σου έβαζαν.
Ρώτησα τηλεφωνικά σήμερα τι λάδια είναι να μπουν στο 1 σέρβις και το κόστος.
Μου απάντησαν κλασικά 0-20.
Όταν τους ανάφερα για το εγχειρίδιο που γράφει 0-16 μου είπαν πως είναι οδηγία της toyota hellas για μείωση κόστους και ότι δεν υπάρχει κάποια θέμα επί τούτου.
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.Ο κωδικός ανταλλακτικου του 5λιτρου γνήσιου Toyota 0-16 είναι 0888086164.
Στο τελευταίο service μου σε εξουσιοδοτημένο (12/2024) το πλήρωσα 99,81€ - 10% εκπτωση 9,98€ =
89,83€ + 24% ΦΠΑ 21,56€ = 111,39€ (υπάρχει και η σχετική απόδειξη).
Toyota Corolla Cross