-
@monman2 said in Toyota Corolla Cross:
25000 αυτοκίνητα πούλησε η Toyota στην Ελλάδα το 2024 ,τα 24000 είναι σίγουρα υβριδικά ...
Καιρός να φτιάξουν και τα ελληνικά διαλυστήρια ενα 0-16 με τις προδιαγραφές και τα πρόσθετα που είδε στην ανάλυση του παραπάνω ο Speedlake , υπάρχει αγορά θα το βάζω και εγώ στο YC το καλοκαίρι αν είναι φθηνόΠολύ σωστό. Επειδή όμως προέρχομαι απ τον χώρο των πετροχημικων, δύσκολο.
Τα 25000 αυτοκίνητα θέλουν μόλις 125 τόνους λιπαντικου ανά 15.000χλμ
Και πολλαπλασιες να είναι οι αλλαγές και το σύνολο των τογιότα, θα φτάσουν συνολικά δυο τρεις χιλιάδες τόνους το χρόνο;
Ακόμη και κανένα άλλο εισαγόμενο λάδι να μην πωλείται στην αγορά, δύσκολο να στηθεί γραμμή παραγωγής, βέβαια δεν αποκλείεται, αν δουν ότι "βγαίνει" η απαιτούμενη επένδυση.
Ίσως όμως μια ξένη γραμμή παραγωγής που κάνει μόνο αυτό, να το παράγει και πουλάει χονδρική σε τιμή που δεν αξίζει να ασχοληθούν τα λίγα έτσι κι αλλιώς τοπικα διυλιστήρια, αν δεν εξασφαλίσουν κατανάλωση, δηλαδή εξαγωγές, δηλαδή ανταγωνιστικό κόστος, δηλαδή πιασ' τ'αυγό και κούρευτο με το ελληνικό κόστος ενέργειας... -
25000 το χρόνο
απο το 2020 αν βάλεις που κυκλοφορούν τα καινούργια υβριδικά και φυσικά θα συνεχίζει να ξεσκίζεται στις πωλήσεις
ίσως να συμφέρει εσύ ξέρεις καλλίτερα δεν αμφισβητώ κάποιον της δουλειάς -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
- Όχι η αγορά δεν είναι γεμάτη 16αρια (πόσο μάλλον 8αρια) λάδια, καθώς εκτός των υβριδικών Τογιότα κανένα άλλο όχημα δεν τα χρησιμοποιεί ευρέως ή έστω, πολύ λίγα άλλα αυτοκίνητα.
0-16 προτείνονται πλέον και σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα της Suzuki, που πουλάνε αρκετα στην ελληνική αγορά.
Δεν ξέρω βέβαια αν, λόγω αυξημένου κόστους, τα επιλέγουν τελικά οι ιδιοκτήτες τους.- Το ουσιαστικότερο για την εταιρεία είναι ότι αγοράζει τεράστιες ποσότητες φθηνά απ τα τοπικά διυλιστήρια κι απαλλάσσεται απ το κόστος των λοτζίστικς (προμήθεια, μεταφορά αποθήκευση, διαχείριση εντός των μονάδων σέρβις) κι έτσι κάνει μεγάλη οικονομία κλίμακας, σε τιμή λογική για τον πελάτη, χωρίς να τον ζημιωνει ουσιαστικά (όπως πχ οι Γάλλοι...)
Ότι το καλύτερο είναι αυτό που γράφει το μανουαλ, το επαναλαμβάνω.
Προσωπικά, ουδόλως με ενδιαφέρει η εμπορική πολιτική της εισαγωγικής και των εξουσιοδοτημένων, αλλά η μακροζωία του ιδιόκτητου αυτοκινήτου μου, οπότε μένω πιστός στη σύσταση του manual για 0-16.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Βάλτε τα 0W-16 και αφήστε την θεωρία
Ο λόγος κάποιου που είναι μέλος της SAE και που ανέλυσε τα 0W-8/16 στο corolla της κόρης του μετράει περισσότερο.
Πρώτο βίντεο με επιχειρηματολογία γιατί πρέπει να αλλάζουμε τα λάδια νωρίς σε καινούργιο αυτοκίνητο , του βάζει 0-16 γιατί τότε δεν υπήρχαν 0-8 στις ΗΠΑ!
Ναι το corolla δεν είναι υβριδικό αλλα εχει 0-8 απο το εργοστάσιο.Αν δείτε τις αναλύσεις και βάλετε άλλο λάδι εκτός του 0-8/16 της toyota δεν ξέρω τι να πω
...
Εδώ όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε και το υβριδικό.
Δηλαδή ένα υβριδικό κάνει με το θερμικό μοτέρ κάτω από το 50% των χιλιομέτρων που διανύονται συνολικά συνήθως.
Κάθε φορά που κινούμαι βλέπω το ποσοστό να είναι πάνω από το 50% με ηλεκτρισμό...!!!
Οπότε αν πάω για αλλαγή στις 15000 χλμ. πιστεύω πως ούτε 7500 θα έχει κάνει το θερμικό μοτέρ...!!!
Επειδή ο τύπος στο βιντεάκι λέει ότι εγώ δεν περιμένω τα 15000 χλμ, και αλλάζει νωρίτερα τα λάδια...!!
Πιστεύω πως αν δεν είμαστε όλη τη μέρα στην Εθνική οδό, όταν φθάνουμε τα 15000 χλμ., ότι τα πραγματικά στο μοτέρ βενζίνης δεν είναι πάνω από 6-7000 το πολύ..!!
Οπότε μια χαρά είναι...!!!(Σχολιάζω λάδια στο παρόν νήμα συζήτησης καθώς μιλάμε για το συγκεκριμένο μοντέλο & κινητήρα κι όχι γενικά, κι επιπλέον συζητάμε για τις επιλογές της αντιπροσωπείας)
Αυτό με τα λίγα χιλιόμετρα μην το θεωρούμε και τόσο ευεργετικό όσοι γίναμε υβριδικοί.
Τον λιγότερο αυτό χρόνο στον οποίο δουλεύει ο κινητήρας, κάνει ίσως χιλιάδες επιπλέον εκκινήσεις (βέβαια όχι υπό πλήρες φορτίο) και για το μεγαλύτερο διάστημα δεν είναι υπό ιδανικές συνθήκες λειτουργίας.
Προφανώς γι αυτό θέλει ειδικότερα λάδια απ τα συμβατικά βενζινοκίνητα.Εγώ δεν αμφισβητώ πως το ιδανικότερο είναι τα 0W-16 όπως γράφει το μανουαλι.
Προσπαθώ να ερμηνεύσω το γιατί η Τογιότα Χελλάς βάζει τη φθηνότερη επιλογή τα 20αρια (δηλαδή δεν σου παίρνει παραπάνω λεφτά, αλλά λιγότερα) διατηρώντας τα αυτοκίνητα εντός μακροχρόνιας εγγύησης.
Οπότε κατά τη γνώμη μου, συνεισφέρουν σε αυτό οι εξής παράγοντες:-
Όχι η αγορά δεν είναι γεμάτη 16αρια (πόσο μάλλον 8αρια) λάδια, καθώς εκτός των υβριδικών Τογιότα κανένα άλλο όχημα δεν τα χρησιμοποιεί ευρέως ή έστω, πολύ λίγα άλλα αυτοκίνητα.
Όσοι δεν ζούμε Αθήνα, πρέπει να τα ψάχνουμε με το τουφέκι με παραγγελία κι αναμονή και σε σχεδόν διπλάσιες τιμές απ τα 20αρια, που είναι απόδειξη κι αιτία για την πολύ μικρότερη διαθεσιμότητα τους (και με αμφιβολίες για την προέλευση). -
Αντίθετα τα 20αρια λάδια υπάρχουν παντού, τα παράγουν τα ελληνικά διυλιστήρια σε μεγάλες φθηνές συσκευασίες (και βαρελάκι) και τα χρησιμοποιούν κι άλλοι.
(Έχω ρωτήσει, τα ελληνικά 0W-20 βάζουν από βαρέλι οι αντιπροσωπείες) -
Η ελληνική Τογιότα προφανως έχει δεδομένα δεκαετιών χρήσης κι αποτελεσμάτων σε σύγκριση με τα πιο καινούρια λεπτότερα λάδια. Μας ενημερωσατε πως είναι ήδη μια 5ετια που σε κάποια μοτέρ συνιστώνται 16αρια, αλλά δεν ξέρουμε σε πόσα από αυτά έβαζαν τι στις αντιπροσωπείες.
-
Ίσως (προφανως για μένα) ισχύει το σκεπτικό πως αφού στο κρύο είναι το ίδιο αποτελεσματικά, με τα 20αρια έχω καλύψει κι αυτούς που θα πάνε και στο χωράφι, και θα το υπερφορτώσουν να πάνε/έρθουν στο χωριό κλπ. που είναι επίσης παραδοσιακοί αγοραστές Τογιότα.
Επίσης, τα λίγο χοντροτερα λάδια (που δεν φαίνεται να βλάπτουν τη μηχανη, αφού στο κρύο που υποφέρει λειτουργούν παρόμοια με τα 16αρια) ευνοούν το "δεν καίει σταγόνα" και μετά από χρόνια ακόμα και σε κινητήρες που θα ταλαιπωρηθούν.
Οπότε "επιτρέπει" στην Τογιότα να ισχυρίζεται ότι "όλα είναι άψογα" εντός της μακροχρόνιας εγγύησης που δίνει, κι αντισταθμίζοντας τα χρήματα που θα εισεπρατε απ τα ακριβότερα λάδια (για να πληρώσει τους προμηθευτές της). -
Το ουσιαστικότερο για την εταιρεία είναι ότι αγοράζει τεράστιες ποσότητες φθηνά απ τα τοπικά διυλιστήρια κι απαλλάσσεται απ το κόστος των λοτζίστικς (προμήθεια, μεταφορά αποθήκευση, διαχείριση εντός των μονάδων σέρβις) κι έτσι κάνει μεγάλη οικονομία κλίμακας, σε τιμή λογική για τον πελάτη, χωρίς να τον ζημιωνει ουσιαστικά (όπως πχ οι Γάλλοι...)
Νομίζω ότι εκτός από το κέρδος που αναφέρεις, επειδή το τερπνόν πάει μετά του ωφελίμου, είναι και το πως ακούγεται στην αγορά το κόστος ενός σέρβις. Ένα φθηνότερο σέρβις επί 6 χρόνια είναι πολύ πιο δελεαστικό για να αγοράσεις αυτοκίνητο...!!!
Τώρα οι σκέψεις που κάνεις είναι όλες αποδεκτές και πιθανές, εκεί που θα πω ξανά όμως είναι ότι όταν έβαλα στο Σκρουτζ π.χ. λάδια 0-16 βρήκα αμέσως και πολλά, σε 2-3 μέρες τα έχεις ακόμα και στο Γαιδουρονήσι...!!!
Νομίζω Μοτούλ είναι και τα Τογιότα...!!!
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=λαδια+αυτοκινητου+0-16 -
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
- Όχι η αγορά δεν είναι γεμάτη 16αρια (πόσο μάλλον 8αρια) λάδια, καθώς εκτός των υβριδικών Τογιότα κανένα άλλο όχημα δεν τα χρησιμοποιεί ευρέως ή έστω, πολύ λίγα άλλα αυτοκίνητα.
0-16 προτείνονται πλέον και σε αρκετά σύγχρονα μοντέλα της Suzuki, που πουλάνε αρκετα στην ελληνική αγορά.
Δεν ξέρω βέβαια αν, λόγω αυξημένου κόστους, τα επιλέγουν τελικά οι ιδιοκτήτες τους.- Το ουσιαστικότερο για την εταιρεία είναι ότι αγοράζει τεράστιες ποσότητες φθηνά απ τα τοπικά διυλιστήρια κι απαλλάσσεται απ το κόστος των λοτζίστικς (προμήθεια, μεταφορά αποθήκευση, διαχείριση εντός των μονάδων σέρβις) κι έτσι κάνει μεγάλη οικονομία κλίμακας, σε τιμή λογική για τον πελάτη, χωρίς να τον ζημιωνει ουσιαστικά (όπως πχ οι Γάλλοι...)
Προσωπικά, ουδόλως με ενδιαφέρει η εμπορική πολιτική της εισαγωγικής και των εξουσιοδοτημένων, αλλά η μακροζωία του ιδιόκτητου αυτοκινήτου μου, οπότε μένω πιστός στη σύσταση του manual για 0-16.
Αυτή είναι η ουσία , όπως το είπες...!!!
-
25000 αυτοκίνητα πούλησε η Toyota στην Ελλάδα το 2024 ,τα 24000 είναι σίγουρα υβριδικά ...
Καιρός να φτιάξουν και τα ελληνικά διαλυστήρια ενα 0-16 με τις προδιαγραφές και τα πρόσθετα που είδε στην ανάλυση του παραπάνω ο Speedlake , υπάρχει αγορά θα το βάζω και εγώ στο YC το καλοκαίρι αν είναι φθηνόΝομίζω ότι θα πρέπει να επιλέγουμε με τη φιλοσοφία του πιο πρέπει και όχι του πιο είναι φθηνό, διότι μπορεί το φθηνό να μας βγει ακριβό κάποια στιγμή...!!!
-
Αφού επιτέλους καταφέραμε μετ ΄εμποδίων φυσικά να βρούμε το τι γράφει η Τογιότα Τζαπάν μέσα στο μάνουαλ, το οποίο κάποιοι το ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο και καταλήξαμε να δούμε ότι το λιπαντικό μας για το κκ. είναι το 0-16, λέμε τώρα, ας προσέχουμε στις αλλαγές το τι θα βάζουμε...!!!
Δεύτερο σέρβις έκανε κάποιος να μας πει τι ακριβώς του έκαναν στο κκ...???!!! -
Δείτε όσοι ενδιαφέρεστε για τα λάδια κι αυτό που ανάρτησα στο νήμα για τα λάδια
https://forum.4troxoi.gr/topic/65916/node-65916/8885?page=445&_=1743340096849#
Για να δούμε πόσο ακριβές είναι αυτό που γράφουν τα μανιουαλς
-
Δεύτερο σέρβις έκανε κάποιος να μας πει τι ακριβώς του έκαναν στο κκ...???!!!
Τα γράφει στο site www.toyota.gr στην ενότητα Toyota service>Υπολογισμός κόστους service.
Ίσως η μοναδική εταιρεία που αναφερει δημόσια εργασίες και κόστος ανά service (έστω και με λαδια 0-20 βαρέλι, αντί του προτεινόμενου στο manual 0-16). -
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Δεύτερο σέρβις έκανε κάποιος να μας πει τι ακριβώς του έκαναν στο κκ...?
Τα γράφει στο site www.toyota.gr στην ενότητα Toyota service>Υπολογισμός κόστους service.
Ίσως η μοναδική εταιρεία που αναφερει δημόσια εργασίες και κόστος ανά service (έστω και με λαδια 0-20 βαρέλι, αντί του προτεινόμενου στο manual 0-16).Ευχαριστώ.
-
25000 το χρόνο
απο το 2020 αν βάλεις που κυκλοφορούν τα καινούργια υβριδικά και φυσικά θα συνεχίζει να ξεσκίζεται στις πωλήσεις
ίσως να συμφέρει εσύ ξέρεις καλλίτερα δεν αμφισβητώ κάποιον της δουλειάςΧάριν αστεϊσμού,
στα 25000 Toyota, περιλαμβάνονται και τα 1000 proace που πούλησε πέρυσιμε κινητήρες Peugeot
-
Παιδιά καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε τις διαστάσεις στα δικά σας cc 1.8 όσοι έχετε; Με την 18αρα ζάντα… Εμένα εδώ μου λένε ότι το αυτοκίνητο φοράει μόνο τα 225 / 50 R18 95 V…
-
@dodotis-cc said in Toyota Corolla Cross:
Παιδιά καλησπέρα, θα μπορούσατε να μου πείτε τις διαστάσεις στα δικά σας cc 1.8 όσοι έχετε; Με την 18αρα ζάντα… Εμένα εδώ μου λένε ότι το αυτοκίνητο φοράει μόνο τα 225 / 50 R18 95 V…
Δεν κατάλαβα την ερώτηση: Το έχεις το αυτοκίνητο? Εαν ναι, τότε μπορείς να δεις τι ελαστικά φοράει. Δεν το έχεις? Τότε τι σε απασχολεί?
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης, για 18" ζάντες, φοράει ελαστικά 225/50/18.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν κατάλαβα την ερώτηση: Το έχεις το αυτοκίνητο? Εαν ναι, τότε μπορείς να δεις τι ελαστικά φοράει. Δεν το έχεις? Τότε τι σε απασχολεί?
Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με το εγχειρίδιο χρήσης, για 18" ζάντες, φοράει ελαστικά 225/50/18.
Όταν έχει 18" φοράει 225/50/18, όταν έχει 17" φοράει 215/60 R17
αυτά -
Ναι χθες το αγόρασα , και επειδή έχει καλοκαιρινά λάστιχα θέλω να του βάλω 4 εποχών. Τις 18αρες φοράει. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως και δίνει μόνο μια διάσταση.Εχω έως τώρα αλλάξει 3 αυτοκίνητα και στα τρία μου έδιναν 2 επιλογές ελαστικών της ίδιας διαμέτρου ζάντας.Και επειδή τώρα είδα μόνο μια διάσταση μου φάνηκε περίεργο
-
Ναι χθες το αγόρασα , και επειδή έχει καλοκαιρινά λάστιχα θέλω να του βάλω 4 εποχών. Τις 18αρες φοράει. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως και δίνει μόνο μια διάσταση.
To πιο λογικό ειναι να υπάρχει μια διάσταση ελαστικών ανά διάμετρο ζάντας. Το να υπάρχουν πολλαπλές διαστάσεις για την ίδια διάμετρο ζάντας ειναι αρκετά σπάνιο (μπορεί π.χ. να έχει 205/50/17 και 225/45/17).
-
Ναι χθες το αγόρασα , και επειδή έχει καλοκαιρινά λάστιχα θέλω να του βάλω 4 εποχών. Τις 18αρες φοράει. Απλώς μου κάνει εντύπωση πως και δίνει μόνο μια διάσταση.Εχω έως τώρα αλλάξει 3 αυτοκίνητα και στα τρία μου έδιναν 2 επιλογές ελαστικών της ίδιας διαμέτρου ζάντας.Και επειδή τώρα είδα μόνο μια διάσταση μου φάνηκε περίεργο
Το έψαξα πολύ πριν τα βάλω, crossclimate 2 της Μισελέν, αυτά βγαίνουν τα καλύτερα σε όλα τα τεστ...!!!
Έχω κάνει περίπου 9000 χλμ. με αυτά ,φανταστικό ελαστικό...!!!
Το δοκίμασα σε βρεγμένο που είναι το χειρότερο του, μια χαρά, σε στεγνό και χιόνι φοβερό...!!!
Με δεύτερα τα κοντινένταλ, τα οποία όμως έχουν και παραπάνω θόρυβο...!!!
Αν δε έχεις και τετρακίνηση, δεν κολλάει πουθενά, ούτε κουβέρτες, ούτε τίποτε...!!!Ανεβαίνω σε βουνό με μείον, παγωμένο χιόνι και πάει τέλεια...!!!
Τώρα πρόσεξα ότι πήρες το 1,8, καλές βόλτες με υγεία..!! -
Το έψαξα πολύ πριν τα βάλω, crossclimate 2 της Μισελέν, αυτά βγαίνουν τα καλύτερα σε όλα τα τεστ...!!!
Έχω κάνει περίπου 9000 χλμ. με αυτά ,φανταστικό ελαστικό...!!!Πλεον δεν ειναι τα καλυτερα.
Αλλα ειναι απο τα καλυτερα. Αναλογως τι κοιταει ο καθενας και πως οδηγει.
Ολα τα τεστ περι CC2. -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω κάνει περίπου 9000 χλμ. με αυτά ,φανταστικό ελαστικό...!!!Πλεον δεν ειναι τα καλυτερα.
Ολα τα τεστ περι CC2.Θα ήθελα πολύ να το πιστέψω αυτό το τεστ, είδα και διάβασα πολλά,
πάνω από 45 χρόνια όποτε δοκίμασα ελαστικά εκτός Μισελέν γρήγορα το μετάνοιωσα...!!!
Πιστεύω ότι η ποιότητα των ελαστικών δεν έχει να κάνει με το οδηγικό μας στυλ...!!! -
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Ολα τα τεστ περι CC2.Θα ήθελα πολύ να το πιστέψω αυτό το τεστ, είδα και διάβασα πολλά,
πάνω από 45 χρόνια όποτε δοκίμασα ελαστικά εκτός Μισελέν γρήγορα το μετάνοιωσα...!!!
Πιστεύω ότι η ποιότητα των ελαστικών δεν έχει να κάνει με το οδηγικό μας στυλ...!!!Το πιρελι έβγαλε το τεστ που έβαλες σαν καλύτερο. Δεν διαφωνώ εδώ…
Toyota Corolla Cross