-
Βέβαια σύμφωνα με την Eurostat εμείς έχουμε μικρότερη αγοραστική δύναμη από τους Βούλγαρους.
-
Μάλλον τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ από προχθές που ήμουν εκεί. Πάντως θα πρέπει να είναι πολύ τσιγκούνηδες αφού για να βρεις σπίτι βαμμένο πρέπει να κάνεις τάμα. Ίσως τους αρέσει βέβαια η απόχρωση του τούβλου.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Μάλλον τα πράγματα βελτιώθηκαν πολύ από προχθές που ήμουν εκεί. Πάντως θα πρέπει να είναι πολύ τσιγκούνηδες αφού για να βρεις σπίτι βαμμένο πρέπει να κάνεις τάμα. Ίσως τους αρέσει βέβαια η απόχρωση του τούβλου.
Τι να βάψουν? Αφού τα μισά δεν έχουν καν σοβά.
-
Στη γιουροστατ πες τα φίλε
-
Όχι ρε παιδιά, απλώς το νόμισμα τους λόγω της πτώσης του καθεστώτος είχε κλειδωθεί σε ισοτιμία με κάποιο ευρωπαϊκό! Είτε το Φράνκο είτε το Μάρκο! Ενα από αυτά τέλος πάντων!
Η ισοτιμία αυτή με ισχυρό νόμισμα επιλέχτηκε για να μειωθεί ο πληθωρισμός που στη χαώδη αγορά, την εποχή εκείνη, κάλπαζε και δη στις εισαγωγές προϊόντων! Οπότε, πιθανότατα λόγω αυτής της αρχικής ισοτιμίας να συνεχίσει και στο ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα με μια υψηλή ισοτιμία ανάμεσα στο τοπικό νόμισμα και στο €, όπως δηλαδή συνέβη με τα νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών!
Η πολιτική ομως αυτή, όπως βλέπουμε στην περίπτωση της Αργεντινής, επιφέρει μεν μια σταθερότητα και μειώνει τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού αλλά καθώς το νόμισμα δεν ανταποκρίνεται στην αγοραστική δύναμη της οικονομίας και αντιθέτως κλειδώνεται με αυτο μιας άλλης έως και δεκάδες φορές πιο δυνατής, επιφέρει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα καθώς και φτωχοποίηση!
Προφανώς, η χώρα έχει αδύναμη οικονομία αλλά όχι πιο αδύναμη από τους νομούς της Ελλάδας που συνορεύει
-
Επειδή πηγαίνω κι εγώ που και που στη Βουλγαρία, όντως έτσι είναι στα χωριά, ειδικά μπαίνοντας από Ελλάδα. Πιο πάνω, προς Σόφια, είναι αλλιώς. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι μιλάμε για κουτσοχώρια (τα δικά μας καλύτερα είναι;) και ότι δεν το έχουν πολύ με τα σπίτια γενικά. Είχα οικιακή βοηθό Βουλγάρα και μου έλεγε ότι έπαθε πλάκα με το πόσο αγαπάμε και προσέχουμε εδώ τα σπίτια μας. Εκεί δεν δίνουν σημασία. Αλλού τρώνε τα λεφτά τους.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Βέβαια σύμφωνα με την Eurostat εμείς έχουμε μικρότερη αγοραστική δύναμη από τους Βούλγαρους.
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ ;
-
@red_monster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ ;
-
Πότε θα καταλάβετε ότι το χρήμα δεν φέρνει ευτυχια ; Η έλλειψη του σίγουρα φέρνει δυστυχία, αλλά από ένα επίπεδο και πάνω δεν αλλάζουν πολλά
Το χρήμα δεν φέρνει ευτυχία αλλά γενικά η ατάκα αυτή εχει γίνει ψωμοτύρι για τους ανθρώπους.
Θα την πει ένας που δεν έχει στο ήλιο μοίρα, θα την πει ένας που τα κουτσοκαταφερνει, θα την πούμε εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε μεσαία τάξη, θα το πει και κάποιος σχετικά πλούσιος π.χ με 1-2 μύρια στην τραπεζα βλέποντας/σχολιαζοντας έναν γνωστο του π.χ εφοπλιστή που έχει 200 μύρια.
Και παλιά μένανε με 7 παιδιά σε ένα δωμάτιο και ήταν ευτυχισμένοι.
Ένας φίλος μου γιατρος με βιτριολικο χιούμορ λέει την ατακα: "τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχια.........σε αυτούς που δεν τα εχουν".
Σημασία έχει να περνάς καλά είτε με λίγα είτε με πολλά. Αν έρθουν τα πολλά, να τα χαρεις(όχι σκορπισεις) γιατί δεν ξέρεις πότε πόσο χρόνο έχεις.
-
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ ;
Τα παράπονα στην Eurostat: https://www.tovima.com/society/greece-at-bottom-of-pile-in-purchasing-power-standards-pps-in-eurozone/
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πότε θα καταλάβετε ότι το χρήμα δεν φέρνει ευτυχια ; Η έλλειψη του σίγουρα φέρνει δυστυχία, αλλά από ένα επίπεδο και πάνω δεν αλλάζουν πολλά
Το χρήμα δεν φέρνει ευτυχία αλλά γενικά η ατάκα αυτή εχει γίνει ψωμοτύρι για τους ανθρώπους.
Θα την πει ένας που δεν έχει στο ήλιο μοίρα, θα την πει ένας που τα κουτσοκαταφερνει, θα την πούμε εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε μεσαία τάξη, θα το πει και κάποιος σχετικά πλούσιος π.χ με 1-2 μύρια στην τραπεζα βλέποντας/σχολιαζοντας έναν γνωστο του π.χ εφοπλιστή που έχει 200 μύρια.
Ένας φίλος μου γιατρος με βιτριολικο χιούμορ λέει την ατακα: "τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχια.........σε αυτούς που δεν τα εχουν".
Σημασία έχει να περνάς καλά είτε με λίγα είτε με πολλά. Αν έρθουν τα πολλά, να τα χαρεις(όχι σκορπισεις) γιατί δεν ξέρεις πότε πόσο χρόνο έχεις.
Ποια ηθοποιος ειχε πει το θρυλικο καλυτερα να κλαις σε ρολς ροις παρα μεσα σε λεωφορειο κατ αλλους σε κατσαριδακι WV
-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αν έρθουν τα πολλά να τα χαρείς όπως κρίνεις, έτσι και αλλιώς είμαστε όλοι περαστικοί και προς αντικατάσταση.
-
Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου από 830€ στα 880€.
Σαν ψέματα μου φαίνεται...
Αναλόγως θα αυξηθούν και οι εισφορές ΕΦΚΑ για αυτοαπασχολούμενους...
Ο φόρος μισθού στα 830€ είναι 137€, δηλαδή καθαρά 693€.
Στα 880€ ο φόρος πάει στα 270€, δηλαδή καθαρά 610€ ???Ελλάδα 2.0 όπου το Επιτελικό Κράτος Αρίστων Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.-
-
Επειδή πηγαίνω κι εγώ που και που στη Βουλγαρία, όντως έτσι είναι στα χωριά, ειδικά μπαίνοντας από Ελλάδα. Πιο πάνω, προς Σόφια, είναι αλλιώς. Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι μιλάμε για κουτσοχώρια (τα δικά μας καλύτερα είναι;) και ότι δεν το έχουν πολύ με τα σπίτια γενικά. Είχα οικιακή βοηθό Βουλγάρα και μου έλεγε ότι έπαθε πλάκα με το πόσο αγαπάμε και προσέχουμε εδώ τα σπίτια μας. Εκεί δεν δίνουν σημασία. Αλλού τρώνε τα λεφτά τους.
Στη Σόφια τα μόνα οικήματα που είναι φρέσκο βαμμένα είναι κάποια σε νεόκτιστες περιοχές - προάστια. Η πόλη βέβαια είναι άλλη μια στα πρότυπα του πρώην ανατολικού μπλοκ με γιγάντια κτήρια που μπορεί να ζουν εκατοντάδες οικογένειες αλλά με μπόλικο πράσινο μεταξύ τους. Ασυντηρητα όμως για δεκαετίες. Τα σημάδια της παρακμής είναι έντονα. Σημεία συνάθροισης είναι τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων τύπου πρακτικές, λιντλ κλπ. Τα χωριά τα δικά μας είναι πολύ περισσότερο περιποιημένα και δεν έχουν καμία σχέση με τα πήλινα, τουβλινα , καλύβες του μπάρμπα Θωμά της Βουλγαρίας. Σιγά μη βάλω τις "Καστανιές", το Ορμένιο ή το Δρυμό και τα χωριά πέριξ ή ακόμα και τα Πομακοχώρια, στην ίδια κατηγορία με τα χωριά της Βουλγαρίας. Να μιλήσουμε για την Πολωνία? Τότε ναι, μιλάμε για μια χώρα που έχει σταθερή ανάπτυξη και διαρκη άνοδο στην αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Όχι όμως η Βουλγαρία. Παρεμπιπτόντως έριξα μια ματιά στο αντίστοιχο πόρισμα της Eurostat για την ανεργία και όντως η Ελλάδα έχει μονοψήφιο ποσοστό πλέον. Στη Βουλγαρία τέλος έχει κάθε χωριό και καζίνο. Αυτό μάλλον θα είναι το μέρος που τρώνε τα λεφτά τους. Ταβέρνες, μπαρ κλπ είναι όπως Ελλάδα στα 70s. Χωριά όπως Ελλάδα την περίοδο του μεσοπολέμου και that's it. Τώρα αν κάποιοι θεωρούν πως εκεί θα περνούσαν καλύτερα δεν έχουν παρά να πεταχτούν. Δύο βήματα είναι... Πολλοί Βούλγαροι μιλούν ελληνικά γιατί εδώ και δεκαετίες τους είναι χρησιμότερο από το να γνώριζαν αγγλικά. Από εμάς αντλούν έσοδα άλλωστε. Εμάς τους φτωχότερους σύμφωνα με τη Eurostat...
-
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Στα 880€ ο φόρος πάει στα 270€, δηλαδή καθαρά 610€ ???Ελλάδα 2.0 όπου το Επιτελικό Κράτος Αρίστων Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.-
Πάντως η γραμμή δεν ξέρει εκτός από το που πάνε τα 4, να κοιτάξει λίγο το νετ.
Εδώ για 880 μικτό δίνει 746 καθαρό.
Για 830 μικτό είχε 712 καθαρό.
Μάλλον θα υπολογίζουν και την υποχρεωτική παρακράτηση για το κόμμα των λυσσασμένων εργατοπατέρων....
Επί της ουσίας ο βασικός πρέπει να ανέβει και ταυτόχρονα να έχουμε μείωση των κρατήσεων, γιατί τώρα είναι πολύ χαμηλός.
Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την λυσσασμένη προπαγάνδα και τους λυσσασμένους αναμεταδότες της.
Η πλάκα πάντως στο λίνκ είναι όταν του βάζεις και ένα παιδί για τον εργαζόμενο με το βασικό.
Για αυτό το παιδί παίρνει το "φοβερό" ποσό των 7 ευρώ τον μήνα.
Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες αν θυμάμαι καλά έβαζαν φόρο αγαμίας στους νέους, για να γεννάνε παιδιά.
Μήπως τουλάχιστον αυτό το ποσό από 7 να πέρναγε χαλαρά τα 70 ευρώ ?
Ε Κούλη ?
Εκτός αν βολεύεσαι με τους ευπαθείς και τους μετανάστες.
-
Η βλακεία χτυπάει κόκκινο.
Εγω λέω να βάλει φυλακή τους φοροφυγάδες με βάθος αξιολόγησης τα 25 έτη και διαμοιρασμός της περιουσίας τους στις νέες οικογένειες.Απέκτησαν σπίτι με μύρα σε σακούλες;;;; Δέσμευση από το κράτος της περιουσίας των παραληπτών, εκμίσθωση τους σε νέες οικογενείς σε χαμηλή τιμή, και τα έσοδα να γίνουν επίδομα στους άλλους νέους.
Έτσι, και όσοι διέλυσαν τη χώρα θα πληρώσουν και θα δοθεί μνμα στους επιδοξους και θα διορθωθεί το κακό που έκαναν στις επόμενες γενιές!
Win win!!!
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Πάντως η γραμμή δεν ξέρει εκτός από το που πάνε τα 4, να κοιτάξει λίγο το νετ.
Εδώ για 880 μικτό δίνει 746 καθαρό.
Για 830 μικτό είχε 712 καθαρό.
Μου έχει κάνει κι εμένα εντύπωση ότι προφανώς όσοι αναπαράγουν αυτή την χαζομάρα δεν έχουν μπει σε ένα από τα πολλά site υπολογισμού καθαρού μισθού για να επαληθευσουν.
Μαλλον είναι αρκετά large και δεν βρέθηκαν ποτε σε τέτοια ανάγκη.
Εκτός και αν τα δημοσιεύματα εννουν κάτι άλλο από αυτό που καταλαβαίνουμε και δεν το πιάνουμε. -
Εντωμεταξύ λογικά θα αυξηθεί και το τεκμαρτό των ΕΕ διότι στηρίζεται στον βασικό μισθό και εάν έχουν μισθοδοσίες θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω της αύξησης του βασικού!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εντωμεταξύ λογικά θα αυξηθεί και το τεκμαρτό των ΕΕ διότι στηρίζεται στον βασικό μισθό και εάν έχουν μισθοδοσίες θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο λόγω της αύξησης του βασικού!
Αφού όλοι οι ΕΕ είναι φοροφυγάδες,κληρονόμοι κ.λ.π.
Έτσι δεν είναι;
Ας τους το πάει το τεκμαρτό και 50.000 και να κλείσουν όλοι τους ανεξαιρέτως.
Αυτά πρέπει να είναι ευχάριστα νέα,αυτά που περίμενε ο λαός.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3