-
@gatoz said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Το αλκοόλ σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο, αλλά στο θέμα της ταχύτητας γάτε, διαφωνούμε. Άλλο να χτυπήσεις με 80, άλλο με 60, άλλο με 40 χλμ/ω. Κινητική ενέργεια με την ταχύτητα υψωμένη στο τετράγωνο.
δεν με παρακολουθας...
ειπα οτι ειναι αποτελεσμα αλλων παραγοντων η ταχυτητα, οταν τρεχεις συνειδητα εχεις μεν αυξημενες πιθανοτητες να μην αντιδρασεις σωστα αλλα εισαι και επικεντρωμενος
τις περισσοτερες φορες ομως ειναι αποτελεσμα κυριως κινητου ή αποσπασης προσοχης ή επιδειξης στο/στον μιλφατο/σουγκαρνταντι αποδιπλαΌτι το μυαλό του καθενός είναι η αρχή του κακού, δεν θα το αμφισβητήσω. Αλλα τελικά όμως το ταχέως κινούμενο όχημα είναι αυτό που σκοτώνει και όχι το αργόστροφο μυαλό. Τεσπα το ίδιο πράγμα λέμε.
λεω οτι το να λεμε 'φταιει η υπερβολικη ταχυτητα' ειναι λαθος, δεν ειναι η αιτια, ειναι το αποτελεσμα και αν δεν βρεις την αιτια η τιμωρια και η θεραπεια ειναι εως και δυσαναλογη, θεωρω τον νουμερο ενα κινδυνο τα κινητα και οχι οτιδηποτε αλλο, καθημερινα ηλιθιοι και ηλιθιες ή γραφουν εςεμες ενω οδηγουν ή το εχουν γυρισμενο σαν ταψι στο αυτι τους και αδιαφορουν για το περιβαλλον. δευτερος κινδυνος οι συνθηκη θολου μυαλου κυριως απο αλκοολ, διαφορες πρεζες, παραλογα κακη φυσική κατασταση ή μεγαλη ηλικια.
Μαζί σου. Μπλόκα δεν μπορείς να γεμίσεις τους δρόμους όμως, κάμερες μπορείς. Δεν θα είχα πρόβλημα να γεμίσουν και από τα δύο οι δρόμοι.
-
Θα εκτίσει ποινή άραγε η οδηγός (αν καταφέρει να επιζήσει) ή θα είναι έξω σε μία εβδομάδα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να κάνει την ζωή της άνετη κι ωραία;
Έχει ψηφιστεί ο νόμος που λέει ότι παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι κακούργημα; -
@babisstinson said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Θα εκτίσει ποινή άραγε η οδηγός (αν καταφέρει να επιζήσει) ή θα είναι έξω σε μία εβδομάδα ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να κάνει την ζωή της άνετη κι ωραία;
Έχει ψηφιστεί ο νόμος που λέει ότι παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι κακούργημα;290Α ΠΚ
Αυτό θα το αποφασίσει το δικαστήριο -
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Να βγαίνεις νύχτα για μεροκάματο και να σου παίρνουν τη ζωή έτσι άδικα...
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι πολύ σπάνια βλέπεις κάποιον επαγγελματία, όπως είναι ο κάθε ταξιτζής που περνάει τουλάχιστον οκτώ ώρες στο δρόμο, να φοράει ζώνη ασφαλείας. Προσωπικά, κάθε φορά που βάζω ζώνη στο ταξί, με κοιτούν με μισό μάτι.
-
@trader said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Προσωπικά, κάθε φορά που βάζω ζώνη στο ταξί, με κοιτούν με μισό μάτι.
Εγώ μια φορά που τράκαρα με ταρίφα έφταιγα εγώ, οπότε δεν τους κρίνω μαζικά.
Ότι ο κλάδος θέλει εκκαθάριση είναι άλλο θέμα. -
Για εμένα ιδιαίτερο νομικό ενδιαφέρον θα είχε το κατά πόσον μπορεί να αποδοθεί κατηγορία ηθικού αυτουργού στους συνεπιβαίνοντες σε αντίστοιχα ατυχήματα...
Άρθρο 46 Π.Κ., παρ. 1:
"Με την ποινή του αυτουργού τιμωρείται όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε."
Είμαι λιάρδα (άρα δεν είμαι σε θέση να οδηγήσω με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, οπότε έχουμε την προϋπόθεση του 290Α), ο κολλητός το αντιλαμβάνεται, αλλά επιμένει και λέει "βρε πάρε το αμάξι να φύγουμε"...
Καθαρά φιλοσοφική η απορία... -
Αυτά είναι προβλήματα μιας κοινωνίας χωρίς παιδεία.
Χαίρομαι που ξέρω παρέα που ο σοφέρ της νύχτας δεν πίνει σταγόνα. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι.
Και γω στα νιάτα μου βλακείες έκανα.
-
Χαίρομαι που ξέρω παρέα που ο σοφέρ της νύχτας δεν πίνει σταγόνα. Αλλά αυτοί είναι ελάχιστοι.
Δυστυχώς, αποτελούν πρόβλημα κ σε κοινωνίες με παιδεία
-
Εχουν πιει οι άλλοι που κυκλοφορούν στο δρόμο αυτές τις ώρες όμως.
-
Ορμή = μάζα * ταχύτητα. Συνεπώς ένα όχημα 2 τόνων όταν κινείται με 50χαω θα προκαλέσει την ίδια ζημιά κατά την πρόσκρουση με ένα όχημα 1 τόνου που κινείται με 100χαω εάν πχ παραβιάσει κόκκινο και στουκάρει αφρενάριστο σε καθέτως διερχόμενο - με τις υπόλοιπες παραμέτρους σταθερές. Συνεπώς την όποια καταστροφή δεν την προκαλεί μόνον η ταχύτητα αλλά, στον ίδιο βαθμό, και η μάζα του εκάστοτε οχήματος.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον επίσης ότι ενώ συχνότατα πλέον υπάρχουν δημοσιογραφικές αναφορές για την ηλικία των εμπλεκόμενων οδηγών ως ουσιώδους παραμέτρου του όποιου συμβάντος, δεν ασχολείται κανείς με την ηλικία των εμπλεκόμενων οχημάτων - πολύ βολικά φυσικά - και ότι αυτό σημαίνει για τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής τους ασφάλειας.
Και φυσικά η μέγιστη πίπα των απανταχού ξεπλένηδων εργολάβων και ανευθυνουπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών: Στο σύστημα Οδηγός-Όχημα-Περιβάλλον τα 2 τελευταία θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα συνεπώς για οτιδήποτε συμβεί η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Κατ αναλογία εάν σε κάνει ασήκωτο από τις φάπες ο σεσημασμένος νταής της γειτονιάς επειδή τόλμησες να του αντιμιλήσεις ευθύνεσαι εσύ που είσαι ένας απροσάρμοστος βλάξ και έτσι ενεπλάκεις σε μια κατάσταση με εκ των προτέρων βέβαιη δυσμενή για εσένα έκβαση.
Για τα υπόλοιπα τα έχουμε ξαναπεί. Προφανώς τα ακίνητα οχήματα δεν προκαλούν δυστυχήματα. Ας μηδενίσουμε λοιπόν την ταχύτητα τους για να είμαστε όλοι "ασφαλείς".
-
Η ενέργεια που μεταφέρεται σε μια σύγκρουση περιγράφεται απο τον παρακάτω τύπο: https://el.wikipedia.org/wiki/Κινητική_ενέργεια
Εξ' ορισμού λοιπόν η μεταφορική κινητική ενέργεια ενός σώματος στη Κλασική Μηχανική ισούται με:
Ανάλογη λοιπόν του τετραγώνου της ταχύτητας και της μισής μαζας του αυτοκινήτου μια και μιλάμε για τροχαία , αρα η ταχύτητα είναι το καθοριστικό μέγεθος που κρίνει το αποτέλεσμα γι'αυτό υπάρχουν όρια ταχύτητος
-
Είναι απίστευτο οι τουοταιοι να διαβάζετε φυσική στη σύνταξη για να δικαιολόγησετε το σουρσιμο των χαιβριδ
-
Με 100χαω πήγαινε η 22χρονη στο κέντρο της Αττικής. Εαν πήγαινε με 50 ο οδηγός του ταξί μάλλον θα ζούσε σήμερα, τόσο απλά.
-
Κυκλοφόρησαν και φώτο με τον οδηγό του ταξί μέσα... δεν είχε καμία ελπίδα με τέτοια ταχύτητα.
-
Είναι απίστευτο οι τουοταιοι να διαβάζετε φυσική στη σύνταξη για να δικαιολόγησετε το σουρσιμο των χαιβριδ
Διαβάζω για να αντικρούω τις τερατολογίες που ακούγονται τώρα τελευταία αλλά και παλιότερα στα καφενεία πχ
αν συγκρουστούν μετωπικά δυο αυτοκίνητα που πηγαίνουν με 100 το καθένα προστίθεται η ταχύτητα και είναι σαν να πήγαιναν με 200 ...
ΟΧΙ με τους νόμους που ισχύουν σε αυτό το σύμπαν!Για τα hybrid τώρα τι να σου πω στις εκκινήσεις απο φανάρι εχω μοιράσει ποιο πολλά τσάγια και απο τότε που είχα το ST
Τους πιάνω στον ύπνο το ξέρω -
δεν ηταν μεγαλη η ταχυτητα πχ 100
δεν ειναι το σημειο τετοιο που να μπορει να αναπτυξει καποιο μη πολυ γρηγορο αμαξι ταχυτητα, περναω καθε μερα απο εκει. εχει 2 φαναρια πριν απο αυτα σε ελαχιστα μετρα στην αναπαυσεως, ενα στο φουρνο και το αλλο στο μετρο, καπου 50 μετρα πριν
αμα σε βρει ομως ο αλλος ατρακαριστος στη μεση σκοτωνεσαι για πλακα
για αυτο το στοπ και το κοκκινο ειναι εγκλημα να τα παραβιαζεις -
έχε υπόψιν όμως ότι μικρές αυξήσεις στην ταχύτητα, μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στο πως αντιδρά η καμπίνα σε μια σύγκρουση.
π.χ.
-
έχε υπόψιν όμως ότι μικρές αυξήσεις στην ταχύτητα, μπορεί να έχουν μεγάλη διαφορά στο πως αντιδρά η καμπίνα σε μια σύγκρουση.
π.χ.
αυτη δεν ειναι μικρη αυξηση..
ειναι 16 ΜΙΛΙΑ οχι χιλιομετρα
το ξαναλεω οτι στο σημειο αυτο εχει πολυ κοντινα φαναρια, μαλιστα της δωδεκανησου εχει παρα πολυ κινηση για να πεις οτι το εσφαξε και αυτο, υποθετω το αμαξι της κοπελιτσας δεν ηταν καποιο ζμπορ για να επιταχυνει εστω και σανιδα αρκετα
απλα στη μεση απο τις πορτες αρκουν πολυ λιγα χιλιομετρα για να γινει το κακο για αυτο λεω οτι ειναι εγκλημα τα σφαξιματα κοκκινου-στοπ -
Δεν ξέρω το φανάρι. Το ακούω.
Βασικά είμαι και περίεργος για το τι αμάξι είχε η δολοφόνα.Επίσης είμαι περίεργος ότι είχαν ήδη περάσει αρκετά αυτοκίνητα από τη διασταύρωση πριν το ταξί, το κόκκινο πες δεν το είδε, τα αυτοκίνητα όχι?
-
Κάτι πρέπει να γίνει με τα αλκοοτεστ σε αυτή τη χώρα. Δε ξέρω για την Αθήνα ( υποθέτω παρόμοια είναι η κατάσταση από ότι θυμάμαι) , αλλά επαρχία όλος ο κόσμος ξέρει ποια είναι τα στέκια της πιο συχνής διασκέδασης και ποιοι είναι οι οδοί διαφυγής ( και οι ¨κοπάνες").
Ε βάλε αλκοοτεστ. Βάλε μπλόκο αλκοοτεστ συνέχεια και παντού και στις "κοπάνες".
Είναι υποστελεχωμένη η τροχαία; Το καταλαβαίνω , αλλά κάνε κάτι.
'Ωρες ώρες μου περνάει από το νου ότι δε θέλουν να κακοκαρδίσουν τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.
Τόσα χιλιόμετρα κάνω το χρόνο , αλκοοτεστ μου έκαναν τελευταία φορά πριν καμία δεκαετία στα διόδια της Ελευσίνας (!!!) , μέρα μεσημέρι καθημερινής....
Κάμερες έχει και το τελευταίο στενό, ε δε γίνεται να μην έχουν αυτόματες κάμερες τα φανάρια για παραβάσεις.
Έχω αρχίσει και εδώ να πιστεύω ότι δεν είναι θέμα ωχαδελφισμού , αλλά καλοπιάσματος ψηφοφόρων.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#