-
Καλησπέρα, η ζωή με έχει φέρει στην Αθήνα για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπεράσει τον έναν χρόνο και χρειάζομαι να έχω αυτοκίνητο. Λόγω της μικρής μου εμπειρίας ως οδηγός και της φύσης αυτής της πόλης, θα ήθελα ένα μικρό αυτοκίνητο (για ευκολία στο παρκάρισμα κ.λπ.). Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω την πιο οικονομική/αποδοτική λύση.
Το πρώτο πράγμα που κοίταξα ήταν το leasing, αλλά μου φάνηκε ως αρκετά ακριβή λύση.
Μετά σκέφτηκα αγορά mini ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου (π.χ. XEV Yoyo), αλλά μου φάνηκε ακριβό, ειδικά σε σχέση με το "αυτοκίνητο" που παίρνεις.
Μετά σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο Smart γύρω στα 5 χιλιάδες, αλλά είδα πως όλοι λένε πως είναι υπερπροβληματικά αυτοκίνητα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με σκοπό την επαναπώλησή του στο πέρας του χρόνου αυτού. Τι πιστεύετε γενικά εσείς; -
@crazed8troll said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης για περιορισμένο χρόνο.:
Καλησπέρα, η ζωή με έχει φέρει στην Αθήνα για χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπεράσει τον έναν χρόνο και χρειάζομαι να έχω αυτοκίνητο. Λόγω της μικρής μου εμπειρίας ως οδηγός και της φύσης αυτής της πόλης, θα ήθελα ένα μικρό αυτοκίνητο (για ευκολία στο παρκάρισμα κ.λπ.). Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω την πιο οικονομική/αποδοτική λύση.
Το πρώτο πράγμα που κοίταξα ήταν το leasing, αλλά μου φάνηκε ως αρκετά ακριβή λύση.
Μετά σκέφτηκα αγορά mini ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου (π.χ. XEV Yoyo), αλλά μου φάνηκε ακριβό, ειδικά σε σχέση με το "αυτοκίνητο" που παίρνεις.
Μετά σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο Smart γύρω στα 5 χιλιάδες, αλλά είδα πως όλοι λένε πως είναι υπερπροβληματικά αυτοκίνητα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με σκοπό την επαναπώλησή του στο πέρας του χρόνου αυτού. Τι πιστεύετε γενικά εσείς;Καλημέρα,
αν έχεις σκοπό την μεταπώληση σε σύντομο χρονικό διάστημα, παίρνεις ένα aygo η ένα yiaris που θα φύγουν εύκολα.
Άλλη λύση είναι η ενοικίαση με τον μήνα https://www.centauro.net/el/kratese/autokineto/ -
Για εμένα καλύτερες λύσεις για κίνηση στην Αθήνα είναι Fiat Panda, Toyota iQ (και πωλείται πανεύκολα μετά), Toyota Aygo, Suzuki Ignis. Βλεπεις τι υπάρχει, πόσα χρήματα θες να διαθέσεις και επιλέγεις ανάλογα. Αλλιώς flex leasing με τον μήνα, αλλά θα ειναι σίγουρα πάνω από €300/μήνα.
-
Υπάρχουν και leasing μεταχειρισμένων.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για την ενοικίαση με τον μήνα το κοίταξα, αλλά μου φαίνεται πως είναι με διαφορά η πιο ακριβή λύση. Για leasing μεταχειρισμένων, μήπως έχετε κάποιο link;
Για αγορά Toyota, μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά για το IQ λόγω μεγέθους. Σε τι ποσοστό του ποσού αγοράς θα μπορέσω να το μεταπουλήσω μετά το πέρας του χρόνου; -
Για leasing μεταχειρισμένων, μήπως έχετε κάποιο link;
https://www.spotawheel.gr/
Θα το προτιμούσα από την αγορά μεταχειρισμένου, κυρίως αν χρειάζεσαι καθημερινά αυτοκίνητο. -
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Για την ενοικίαση με τον μήνα το κοίταξα, αλλά μου φαίνεται πως είναι με διαφορά η πιο ακριβή λύση. Για leasing μεταχειρισμένων, μήπως έχετε κάποιο link;
Αρκετές εταιρίες, π.χ: https://www.spotawheel.gr/subscribe
https://www.executivelease.gr/leasing-idiwtes/prosfores/metaxeirismena?_gl=11eceepe_upMQ.._gs*MQ..&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa35w0D-NFfBucE8Tw9dk_CNyw8WCFWzqYcv6kpACeswYGZaLU6ekgnhoCDwUQAvD_BwEΓια αγορά Toyota, μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά για το IQ λόγω μεγέθους. Σε τι ποσοστό του ποσού αγοράς θα μπορέσω να το μεταπουλήσω μετά το πέρας του χρόνου;
Λογικά μέσα σε 1 χρόνο θα το πουλήσεις όσο το αγόρασες.
-
Ένα από τα πιο εύκολα σε μεταπώληση αυτοκίνητα πόλης θεωρώ ότι είναι το Skoda Citigo (και το "αδελφό" Seat Mii, το VW Up είναι λίγο πιο ακριβό χωρίς λόγο).
Αν βρεις κάποιο καλό (συνήθως δεν τα σκίζουν αυτά τα αμαξάκια), όχι μόνο θα σε βολέψει αλλά όταν θα πεις "το πουλάω", ίσως δε θα χρειαστεί καν να το βάλεις το car.gr.
Κάποιος από τον ευρύτερο κύκλο σου θα το θέλει. -
Μετά σκέφτηκα να πάρω μεταχειρισμένο Smart γύρω στα 5 χιλιάδες, αλλά είδα πως όλοι λένε πως είναι υπερπροβληματικά αυτοκίνητα. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι αγορά κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με σκοπό την επαναπώλησή του στο πέρας του χρόνου αυτού. Τι πιστεύετε γενικά εσείς;Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-
Πάρε ένα Toyota iq ή aygo μεταχειρισμένο
Μετά από ένα χρόνο θα το πουλήσεις περίπου στα ίδια χρήματα ή λίγο λιγότερο αν βιάζεσαι να φύγει . Δηλαδή θα χάσεις ελάχιστα χρήματα πολύ λιγότερα από το να νοικιάζες κατι
-
Αν είναι για περιορισμένο χρόνο, όπως λες στον τίτλο, πάρε stellantis που θα αυτοκαταστραφεί.
-
@georgemit said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης για περιορισμένο χρόνο.:
Αν είναι για περιορισμένο χρόνο, όπως λες στον τίτλο, πάρε stellantis που θα αυτοκαταστραφεί.
Ξέρουμε πότε είναι αυτή η αυτοκαταστροφή γιατί την περιμένω 9 χρόνια και 180κ χλμ?
-
Έχει χαλάσει το σύστημα αυτοκαταστροφής.
-
@kkostask said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης για περιορισμένο χρόνο.:
Ξέρουμε πότε είναι αυτή η αυτοκαταστροφή γιατί την περιμένω 9 χρόνια και 180κ χλμ?
Χαλασμενο στο δωσανε, γιαυτο αντεξε.
-
Έχει χαλάσει το σύστημα αυτοκαταστροφής.
Έχουν ανακοινώσει πρόγραμμα ανάκλησης για την αποκατάσταση του συστήματος αυτοκαταστροφής!
-
@kkostask said in Μικρό αυτοκίνητο πόλης για περιορισμένο χρόνο.:
Βγήκαν μερικά ελαττωματικά από το εργοστάσιο που δεν χαλάνε όπως θα επρεπε
Πήγαινε το αν θες, έχει βγει ανάκληση να στο διορθώσουν να χαλάει ως οφείλει, η stellantis δεν παίζει με αυτά είναι σοβαρή. Είναι ο εγκέφαλος που έχει για αυτοκαταστροφή ο οποίος λειτουργεί αλλά δεν λειτουργεί το timer που έβαλαν οι Γάλλοι και αντί να μετρά ανάποδα μετράει μπροστά. Μην το ψάχνεις τα κάνουν τέτοια λάθη οι Γάλλοι προγραμματιστές όταν δεν τρώνε το πρωί κρουασάν
Μην στεναχωριέσαι μπορεί να συμβεί στον καθένα να πάρει αμάξι και να μην σταθεί στις προσδοκίες του
-
Ιιιιιεπ!!!! Δίκη μου ατάκα η ανάκληση!
Κλέφτες!!!! Λωποδύτες!!!
-
Αγοράζοντας ένα 'μπρίκι' πόλης για 1 χρόνο, το πολύ να χάσει κάποιος 500 ευρώ.
Αλλά για τόσο μικρό διάστημα, καλύτερα να χρησιμοποιήσει τα μμμ, αν τον βολεύουν. Θα του βγει φθηνότερα. -
Σας έβαλα σε όλους ποντάκια, για το χιούμορ σας...
Επί της ουσίας όμως για μένα το να αγοράσει αυτοκίνητο και μετά να το ξαναπουλήσει δεν λέει.
Γιατί αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο.
Αρχικά θα κοίταγα πως θα μπορούσα να κινηθώ με τα ΜΜΜ και ίσως συνδυαστικά με ταξί για μικρές διαδρομές..
Μπορεί έτσι με μία κάρτα για τα ΜΜΜ και με ταξί των 5-7 ευρώ και όχι πάντα, να του βγει ένα κόστος 100 ευρώ τον μήνα.
Για τον χρόνο μόλις θα έχει περάσει το 1000άρικο.
Το ρίσκο και η συντήρηση και τα υπόλοιπα κόστη για την αγορά και πώληση ενός παλιού αυτοκινήτου, θα είναι αρκετά μεγαλύτερα.
Εναλλακτικά θα μπορεί να νοικιάσει για κάποιο διάστημα ότι χρειάζεται.
-
Το "πρόβλημα¨ είναι ότι αυτό που θα αγοράσεις εσύ σήμερα , προκειμένου να φύγει σχετικά εύκολα μετά, πρέπει την "ταλαιπωρία" - έρευνα, που συνεπάγεται η αγορά ενός σχετικά καλού οχήματος σε λογική τιμή να την επωμιστείς εσύ, γιατί αλλιώς με ¨κλειστά" μάτια αυτό που θα αγοράσεις εσύ σήμερα , πιθανόν να σου μείνει για κάποιο διάστημα μετά στην κατοχή σου απούλητο, χώρια ότι μπορεί αν δεν είναι σχετικά καλό να σε ταλαιπωρήσει αυτόν τον ένα χρόνο που θα το κατέχεις.
Αναλόγως ποσού , η πρώτη λύση απλά για να μην βρέχεσαι και να μη σκάς στη ζέστη : atos , picanto . Γίνεται ωραίο δώρο σε συγγενείς μεγάλης ηλικίας αν δεν πουληθούν εύκολα . Κόστος από 2,500 €+. Θα πουληθεί μετά , αλλά υπάρχουν αρκετά στην αγορά ,δε θα είσαι ο μόνος.
Μετά i10 και panda. Εδώ θέλει ψάξιμο , γιατί το κόστος - ρίσκο , ανεβαίνει.
Από εκεί και πάνω δεν έχει νόημα για εμένα...
Μικρό αυτοκίνητο πόλης για περιορισμένο χρόνο.