-
@chris__7 said in Kia XCeed - crossover:
@a-d-p said in Kia XCeed - crossover:
Ότι και να πάρεις, σε δέκα χρόνια θα έχει γεράσει
Στην εσωτερική κόντρα Kona vs Xceed, προσωπικά μου αρέσει το Xceed περισσότερο, αλλά το Kona είναι πιο λογική αγορά, λόγω διαστάσεων και χώρων. Είναι και πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και όσο περισσότερο το βλέπω στο δρόμο, τόσο περισσότερο μου αρέσει.
Οι τιμές είναι παρόμοιες, λίγο φθηνότερο το Kona, πάντα με τον 1,5 και τους 138-140 ίππους.
Λογικά, το Xceed θα είναι καλύτερο οδηγικά, λόγω πολλαπλών συνδέσμων πίσω κτλ, αλλά.....το κονα εχει παρα πολυ ακριβα ανταλλακτικα και ειναι και χαμηλη η ποιοτητα κατασκευης του
Ούτε το xceed διαφέρει στις τιμές ανταλλακτικών...ίδιος όμιλος...ίδιος εισαγωγέας.
-
@georgekn said in Kia XCeed - crossover:
Ότι και να πάρεις, σε δέκα χρόνια θα έχει γεράσει
Στην εσωτερική κόντρα Kona vs Xceed, προσωπικά μου αρέσει το Xceed περισσότερο, αλλά το Kona είναι πιο λογική αγορά, λόγω διαστάσεων και χώρων. Είναι και πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και όσο περισσότερο το βλέπω στο δρόμο, τόσο περισσότερο μου αρέσει.
Οι τιμές είναι παρόμοιες, λίγο φθηνότερο το Kona, πάντα με τον 1,5 και τους 138-140 ίππους.
Λογικά, το Xceed θα είναι καλύτερο οδηγικά, λόγω πολλαπλών συνδέσμων πίσω κτλ, αλλά.....το κονα εχει παρα πολυ ακριβα ανταλλακτικα και ειναι και χαμηλη η ποιοτητα κατασκευης του
Ούτε το xceed διαφέρει στις τιμές ανταλλακτικών...ίδιος όμιλος...ίδιος εισαγωγέας.
Το γνωρίζω πολύ καλά από το Sportage MY22 και με το ατύχημά μου...
-
Σήμερα στα λεφτά του θα έπαιρνα Renault Arkana techno 140ps. Πρωτίστως για το πλεονέκτημα των χωρών και δευτερευόντως γιατί τα ψώνια καβάλησαν το καλάμι.
-
@sabas_thess said in Kia XCeed - crossover:
Σήμερα στα λεφτά του θα έπαιρνα Renault Arkana techno 140ps. Πρωτίστως για το πλεονέκτημα των χωρών και δευτερευόντως γιατί τα ψώνια καβάλησαν το καλάμι.
Το μόνο που με χαλάει σε αυτόν τον κινητήρα είναι το τι είναι 3-κυλινδρος και είναι μεγάλο αμάξωμα.
-
Εγώ θα έπαιρνα αυτό --10000€ κάτω από την τιμή του καινούργιου
https://www.car.gr/s/ng691lkc/ -
https://www.car.gr/s/ng691lkc/Χαλαρά!!!!! Το λέω και το ξαναλέω... Για μένα ήταν φανταστικό σε πολλά!
-
Αδερφέ τι λέει το arkana σαν αυτοκίνητο? Αξίζει?Έχεις εικόνα?
-
https://www.car.gr/s/ng691lkc/Ή με ένα χιλιάρικο πάνω.
-
@dimsabas said in Kia XCeed - crossover:
https://www.car.gr/s/ng691lkc/Ή με ένα χιλιάρικο πάνω.
Θα πρέπει να μετακομίσω στο παλιό το σπίτι για να φορτίζω
Σύμφωνα με το προφίλ των μετακινήσεων μου, το 95% των χλμ θα είναι ηλεκτρικά. -
Το αρκανα με το αναλογικο καντραν και το χειροφρενο το παλιο?
-
Το αρκανα με το αναλογικο καντραν και το χειροφρενο το παλιο?
Last year
Τώρα έχει από τη βασική ψηφιακά όργανα και ηλεκτρικό χειρόφρενο
https://www.car.gr/s/71rr862l/Προ fl είχε μόνο η techno
-
@polioan said in Kia XCeed - crossover:
Το μόνο που με χαλάει σε αυτόν τον κινητήρα είναι το τι είναι 3-κυλινδρος και είναι μεγάλο αμάξωμα.
Ο Tce είναι 4-κύλινδρος έχει 140ps και δίνει 240Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το dct θεωρώ ότι είναι αρκετός για τον χαρακτήρα του οχήματος.
Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω βγαίνει με +1,5k στα 160ps με 260Nm ροπής, με την τελευταία να είναι η ουσιαστική διαφορά του σε σχέση με τον Tce140 καθώς οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ανάξιες λόγου. Άρα είναι καθαρά θέμα επιπέδου εξοπλισμού καθώς ο Tce160 έρχεται με καλύτερο εξοπλισμό. Χωρίς το τελευταίο να σημαίνει ότι έχει κάποια σοβαρή εξοπλιστική έλλειψη ο Tce140 της Techno.
-
@mariolas said in Kia XCeed - crossover:
Αδερφέ τι λέει το arkana σαν αυτοκίνητο? Αξίζει?Έχεις εικόνα?
Ιδία καμία (td κλπ). Συλλογή πληροφοριών οι οποίες έγιναν σύγκριση με αντίστοιχες ανταγωνιστικών του οχημάτων. Αυτό γιατί ποτέ δεν έφτασε πραγματικά υποψήφιο. Έκλεισα άλλο γιατί ανέβασα το budget.
Η άποψη μου είναι ότι αποτελεί το νο1 vfm οικογενειακό suv μαζί με το Ford Kuga. Και όχι δεν το λέω επειδή παρήγγειλα Kuga.
Αν κάποιος θέλει λίγο πιο φθηνό αντί του Xceed θα πρότεινα το αντίστοιχο i30 fastback n-line. Υπερέχει σε χώρους χωρίς να υστερεί ιδιαίτερα σε κάτι. Επίσης μια vfm επιλογή.
-
@polioan said in Kia XCeed - crossover:
Ο Tce είναι 4-κύλινδρος έχει 140ps και δίνει 240Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το dct θεωρώ ότι είναι αρκετός για τον χαρακτήρα του οχήματος.
Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω βγαίνει με +1,5k στα 160ps με 260Nm ροπής, με την τελευταία να είναι η ουσιαστική διαφορά του σε σχέση με τον Tce140 καθώς οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ανάξιες λόγου. Άρα είναι καθαρά θέμα επιπέδου εξοπλισμού καθώς ο Tce160 έρχεται με καλύτερο εξοπλισμό. Χωρίς το τελευταίο να σημαίνει ότι έχει κάποια σοβαρή εξοπλιστική έλλειψη ο Tce140 της Techno.
Σωστό, τώρα το είδα και εγώ ότι είναι 4-κυλινδρος.
Λογικά φοράνε την ίδια τουρμπίνα και εχουν διαφορετική χαρτογράφηση. -
Ε ναι. Γι'αυτό όπως προείπα αν δεν έχεις ανάγκη τον extra εξοπλισμό πας εύκολα στον Tce140 της Techno
-
Από αξιοπιστία αυτό το μοτέρ τι λέει?Γιατί το υβριδικό του είναι για πέταμα.
-
Το hev έχει βγάλει θέματα. Εκεί είσαι beta tester. Βασικά, άποψή μου, hev μόνο Toyota.
Το mhev θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι. Όμως μην κανιβαλίζουμε άλλο το νήμα. Αν είναι γράψε στο νήμα του Arkana και ρώτα ότι θες.
-
Μη μας λερώνετε το τοπικ παρακαλώ, μη γίνει της....Κορέας
Εγώ θα πω ως πρόσφατος κάτοχος Xceed Gtline πως το αμάξι, τα σπάει. Έχει όσα θες να έχει ένα αυτοκίνητο για θνητούς.
Οι χώροι του είναι μια χαρά, το νεύρο του στα ύψη, πρακτικότατο.
Όποιος χρειαστεί παραπάνω λεπτομέρειες, εδώ είμαστε. -
Πότε αλλάζει το μοντέλο?
-
@taxiarxis said in Kia XCeed - crossover:
Μη μας λερώνετε το τοπικ παρακαλώ, μη γίνει της....Κορέας
Εγώ θα πω ως πρόσφατος κάτοχος Xceed Gtline πως το αμάξι, τα σπάει. Έχει όσα θες να έχει ένα αυτοκίνητο για θνητούς.
Οι χώροι του είναι μια χαρά, το νεύρο του στα ύψη, πρακτικότατο.
Όποιος χρειαστεί παραπάνω λεπτομέρειες, εδώ είμαστε.140 ή 160ps. Αν έχεις το πρώτο και έχεις οδηγήσει το 2ο θα ήθελα να μάθω, καθαρά για "εγκυκλοπαιδικούς" λόγους, τις διαπιστώσεις σου εάν αυτές υπήρξαν συγκριτικά.
Kia XCeed - crossover