-
Γνωρίζεται μέχρι και σήμερα οδηγούς οι οποίοι συνεχίζουν κυρίως το καλοκαίρι να οδηγούν φορώντας ακατάλληλα υποδήματα.
Τελικά δεν ισχύει ο νόμος που έλεγε ότι απαγορεύτε η οδήγηση με σαγιονάρες, παντόφλες, τσόκαρα κλπ. σωστά;
Έχετε ακούσει ποτέ κάποιο περιστατικό να έχει συμβεί ατύχημα και η αιτία να ήταν το ακατάλληλο υπόδημα που φορούσε ο/η οδηγός; -
Φυσικα υπαρχουν οδηγοι που τα καλοκαιρια οδηγουν με παντοφλες κλπ,εννοειται οτι απαγορευεται και σε ελγχο αν θελουν σε γραφουν.Προσωπικα δεν εχω ακουσει να προκαλειται ατυχημα απο αυτο.
-
Οι ‘’μερακλήδες’’ νταλικέρηδες, που θέλουν πεντακάθαρη την καμπίνα τους, αφήνουν τα παπούτσια στα σκαλοπάτια της καμπίνας και φοράνε παντόφλες ‘’συνήθως τύπου crocs’’, κατά την οδήγηση.
-
Κάποιοι ακόμα πιο μερακλήδες φοράνε και γόβες.
-
Το καλοκαίρι εγώ οδηγώ με γυμνά πόδια στα από/προς παραλία...
Υπάρχουν αναφορές γενικά με παπούτσια που μπλέχτηκαν στα πεντάλ ή χώθηκαν κάτω από το φρένο και προκάλεσαν ατύχημα.
-
@antonakis said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Υπάρχουν αναφορές γενικά με παπούτσια που μπλέχτηκαν στα πεντάλ ή χώθηκαν κάτω από το φρένο και προκάλεσαν ατύχημα.
Νομίζω αν και άδικα, απαγορεύουν ακόμα και να οδηγείς ξυπόλητος!!!
-
Καλοκαίρι και οδήγηση!
Μόνο σανδάλια για να είναι σταθερή η σύνδεση ποδιού παπουτσιού! -
@nickthetrib said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Καλοκαίρι και οδήγηση!
Πάντα με αθλητικά, χειμωνα-καλοκαίρι!
-
@fanis75 said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Καλοκαίρι και οδήγηση!
Για τέτοια λέω, παίζουν και σε παραλία!!
sandal -
Για τέτοια λέω, παίζουν και σε παραλία!
Ναι το κατάλαβα! Ειμαι συντηρητικός, δεν φοράω τέτοια. Και σαγιονάρα που φοράω πολύ ειναι, τις βρίσκω απαράδκετες για τους άντρες, μάστιγα!
-
Παλιοτερα υπηρχαν παπουτσια που ειχαν στρογγυλεμενο πισω την σολα τακουνι , τα λεγαμε παπουτσια οδηγησης , ακομα και αθλητικα , οπου τα βρησκαμε τα περναμε .
Στις μερες μας δεν εχω δει τετοια , η μοδα και το ντιζαιν .
Στην θαλασσα που παμε με σαγιοναρες , προτιμω με γυμνα ποδια , αν και δεν εχεις την ιδια αισθηση και τωρα προτιμω και ενα ζευγαρι αθλητικα κοντα . -
@fanis75 said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Καλοκαίρι και οδήγηση!
Για τέτοια λέω, παίζουν και σε παραλία!!
sandalΜα και τα σανδάλια δεν είναι ότι καλύτερο. Μπορεί εύκολα να μπλεχτεί το πόδι μεταξύ πεντάλ και σανδαλιού.
Το καλύτερο για εμένα είναι τα παπούτσια.
Εγώ μόλις φτάνω ανοίγω πορτ μπαγκαζ και πριν βγάλω όλα τα συμπράγκαλα βάζω τις παντόφλες παραλίας και τα παπούτσια μένουν μέσα για το φεύγα.Τώρα για περιπτώσεις που η παραλία είναι δίπλα 1-2-3 χλμ αναλόγως δρόμου/κίνησης να το δεχθώ.
-
@otso said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Παλιοτερα υπηρχαν παπουτσια που ειχαν στρογγυλεμενο πισω την σολα τακουνι , τα λεγαμε παπουτσια οδηγησης , ακομα και αθλητικα , οπου τα βρησκαμε τα περναμε .
Στις μερες μας δεν εχω δει τετοια , η μοδα και το ντιζαιν .
Στην θαλασσα που παμε με σαγιοναρες , προτιμω με γυμνα ποδια , αν και δεν εχεις την ιδια αισθηση και τωρα προτιμω και ενα ζευγαρι αθλητικα κοντα .Σήμερα υπάρχουν τα Puma speedcat (sparco) δεν παίζονται για οδήγηση. Απλά φαίνεσαι σαν οδηγός f1 οπότε θα σε περνούν για γκαζοφονια...
-
@jamesd said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Puma speedcat (sparco)
Αααααχχχχχχχ, τι μου θύμισες...
Πριν 30 χρόνια Το μισό Μπουρνάζι και η μισή Πετρούπολη με seicento sport φόραγε sparco από Ayia Varavara για να έχει γκάζι / φρένο τακούνι...
-
Κι εγώ είχα ένα ζευγάρι Sparco κόκκινο (σαν του McRay) με τα οποία οδηγούσα μόνιμα στα ταξίδια!
-
Εγώ κουβαλάω τις σαγιονάρες της παραλίας στο πορτ μπαγκάζ και συνήθως φοράω αθλητικά ή έστω κάτι κλειστά σανδάλια.
@antonakis said in ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ):
Επικίνδυνο νομίζω.
ΟΔΗΓΗΣΗ Ακατάλληλα Υποδήματα (Σαγιονάρα Παντόφλα κλπ)