@lap said in TOYOTA FORUM:
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@lap said in TOYOTA FORUM:
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
@lap said in TOYOTA FORUM:
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Το 122 που δίνει η Τoyota, λογικά μέγιστη ισχύς είναι, στις προδιαγραφές τη μέγιστη ισχύ δίνουν πάντα, όπως και στα θερμικά. Απλώς στα υβριδικά δεν τη βγάζει σε συγκεκριμένες στροφές, αλλά στον ιδανικό συνδυασμό πλήρους φορτισμένης μπαταρίας και μέγιστες στροφές θερμικού ή κάτι τέτοιο.
Μέγιστη ισχύς είναι που αποδίδεται πάντα, σε όλες τις συνθήκες. Δεν υπάρχει συνθήκη που αποδίδει λιγότερο - δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω!
Τοτε τα σχόλια αυτών των ιδιοκτητών TOYOTA HYBRID πως τα σχολιάζεις; Τι λένε;;;... θα μας πεις;
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/197965-question-for-hybrids-accelerationpowertorque-in-general/
Αυτος δινει τη σωστη απαντηση.
When the Battery runs low, there's no difference in speed or any throttle input but the ice revs considerably higher suddenly. Now the ice is supplying most power to move plus recharge the Battery.
Οταν η μπαταρια ειναι πιο γεματη ο ICE δεν παει πανω απο 4.500 στροφες εαν δεν κανω λαθος ενω εαν αδειαζει η μπαταρια και χρειαζεται να αποδωσει για τον οδηγο μπορει να ανεβει και αλλο και να κανει και τα δυο.
Ξανά λέω ρε παιδιά, μιλάω για full throttle. Αυτό σημαίνει ότι ούτως η άλλως ο θερμικός θα πιάσει κόφτη είτε με γεμάτη είτε με άδεια μπαταρία.
Απλά ο τύπος δεν κατάλαβε τι ρωτάει ο άλλος. Ο Φάνης του εξωτερικού θα ναι.
Οι άλλοι και τόσο άλλοι σε όλα τα forums παγκοσμίως αναφέρουν πως σε full throttle με πεσμένη την μπαταρία ΠΕΦΤΕΙ η απόδοση. Κάτι που είναι ΦΥΣΙΚΟ να συμβαίνει.
Ναι είναι φυσικό αλλά να σου εξηγήσω με τι ακριβώς ασχολείσαι, είναι μια μικρή μπαταρία η οποία έχει πάντα ό,τι και να κάνεις φορτίο από 20-80% δεν είναι εύκολο ούτε να την φορτίσεις πλήρως, πρέπει να βρεθείς σε παρατεταμένη κατωφέρεια, αλλά ούτε να την αδειάσεις, πρέπει να βρεθείς στην Εθνική οδό με παρατεταμένη ανοδική πορεία και να μείνεις τέρμα γκάζι για 10 χιλιόμετρα, χωρίς όμως να χτυπήσεις τελική ταχύτητα γιατί τότε πάλι θα φορτίσει.
Σε αυτή την ειδική περίπτωση θα χάσεις άλογα, γιατί η φόρτιση θα πάει κάτω από 20% και από 122 θα πας στα 120 άλογα. Για αυτό συζητάμε.....
Μα το θέμα δεν είναι οι περιπτώσεις με την μπαταρία κάτω από 20%. Ακόμα και αν η φόρτιση είναι πάνω από το 20%, ας πούμε 35-40%, ο MG1 θα την γεμίζει για να μην πέσει κάτω από το 20%. Οποτε, και πάλι δεν μπορείς να πάρεις το μέγιστο που δίνουν τα σενάρια με γεμάτη την μπαταρία ή έστω άνω του 70% (στα παλιά Prius προσπαθεί να την διατηρεί στο 60%) και τον MG1 να συνδράμει και τροφοδοτεί μονάχα τον MG2. Δηλαδή όσο πέφτει η φόρτιση της μπαταρίας τόσο η ecu του συστήματος θα δίνει περισσότερο έμφαση και προτεραιότητα στην φόρτιση της μπαταρίας (λόγω πρωτοκόλλου φόρτισης) και θα λιγοστεύει ισόποσα την άμεση τροφοδότηση του MG2 που είναι και το traction motor
Οποτε, εάν κανεις 10 απανωτές ρεπριζ το πιθανότερο στις τελευταίες ας πούμε 5 να πάρεις κάθε φορά ολοένα και χειρότερα νούμερα επιδόσεων μέχρι ένα κατώτερο όριο!
Το σκέφτεσαι λανθασμένα, το σύστημα φορτίζει την μπαταρία όταν ο θερμικός έχει πλεόνασμα ενέργειας, για να μην χαθεί όπως γίνεται στα συμβατικά, το σύστημα μεταφέρει την ενέργεια του θερμικού στην μπαταρία, αυτό συμβαίνει σε συνθήκες κίνησης χωρίς φορτίο, όταν δηλαδή η μπαταρία δεν συνεισφέρει, για παράδειγμα cruising με 70km. Έτσι ο θερμικός δεν γυρίζει ποτέ χωρίς φορτίο, αν δεν πιέζεται από το όχημα τον πιέζει η μπαταρία.
Όταν ζητήσεις γκάζι αν η μπαταρία δεν είναι κατω από 20% θα σου δώσει τα άλογα που δηλώνουν, και κάτω από 20% θα φτάσει μόνο σε κάποια πολύ ειδική συνθήκη. Σιγουρα δεν θα συμβεί στις απανωτές ρεπριζ.
Για να την ξεφορτισεις πρέπει να είσαι τέρμα γκάζι για 2 λεπτά, και εντωμεταξυ να μην πιάσεις τελική ή αν πιάσεις να είσαι σε ανηφορική διαδρομή. Δυσκολη συνθήκη.