-
@piliourits said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@v_a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Άσχετο, αλλά παντα οπότε βλέπω το νούμερο των αφίξεων, κάνω την παρακάτω πράξη στο μυαλό μου:
25εκ. αφίξεις (το μετριαζω) ×
100€ (entry fee για τη χώρα)=
2.5 BILLION €/έτος
Αυστηρά διοχέτευση σε άμυνα και υποδομές.
Βάλτε εσείς τη ποσόστωση (όλα εγώ να τα κάνω πια ; )
Σκέφτομαι πολύ λάθος;Σύμφωνα όμως με τα πατροπαράδοτα ήθη και εθιμα, το ελληνικό filotimo & Φιλοξενία, και να μας πλήρωναν "εισιτήριο" στο σημείο εισόδου, θα έπρεπε στις πύλες εξόδου να παίρνουν από ένα πανέρι με πεσκεσια, συσκευασία φέτας, λάδι, τσίπουρο, λουκούμια και χαλβά Φαρσάλων
Πάντως σε άλλες τριτοκοσμικες χώρες σαν τη δική μας, εφαρμόζονται κάτι τέτοια. Στις Φιλιππίνες μπαίνεις τζάμπα και χωρίς βίζα ως Ευρωπαίος, αλλά στο τερμιναλ εξωτερικού στο αεροδρόμιο, πριν απ την τεράστια ουρά για το τσεκ-ιν, έπρεπε να στηθεις σε άλλη τεράστια ουρά του ιμιγκράσιον, να σου σφραγγίσουν δελτίο με το οποίο πριν περάσεις προς τα gates του αεροδρομίου, πλήρωνες με κάρτα ή μετρητά, τον φόρο που περιγραφεις. Οι μετανάστες που εργαζόταν στο εξωτερικό, εξαιρούνταν.
Εδω δεν εχουν βαλει βινιετα που ειναι πανευκολο και δεν ερχεται σε αντιθεση με τους νομους της ΕΕ καθως οι γηγενεις πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας για να χρησιμοποιουμε τους δρομους .
-
Νεστόριο Καστοριάς. Δροσιά και μπάνιο στον Αλιάκμονα. Δροσερά νερά και κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά για τους ελεύθερους.
Τιμές πολύ καλέςμέσα Αυγούστου.Και πράσινο. Δέντρα. Δάσος. Καθαρός αέρας. Πράματα που ήδη είναι αφηρημένες έννοιες για τους δύστυχους Αθηνέζους.
Διόρθωση: Οι τιμές βασικα για κατάλυμα είναι ψιλοσκ@τα όπως παντού. Η σύζυγος κατάφερε και βρήκε ένα φτηνό ξενοδοχείο.
-
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Οκ λοιπόν....ακολουθεί σεντόνι...
Ήταν το μακρινό 2015 όταν είχαμε προγραμματίσει διακοπές στη Ρόδο. Ψάχνοντας κλείνει η γυναίκα μου μέσω πρακτορείου στην Αυστραλία -αυτό μας έσωσε τελικά όπως θα δείτε- στην Αφάντου. Οι κριτικές του ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία 5 αστέρων. Είχαμε και τα κάπιτολ κοντρόλ τότε...Για να μην πολυλογώ, φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Είναι μια κυρία στη ρεσεψιόν, της λέμε το όνομα και μας απαντάει αγγλικά. Όταν της είπαμε ότι είμαστε Έλληνες μας ρώτησε ευθέως: "Τι κάνετε εδώ? Το ξενοδοχείο είναι για Άγγλους"....με τα πολλά μας δίνει το κλειδί και εκεί ήταν το πρώτο σοκ.....δωμάτιο στο υπόγειο πενταβρώμικο, ασυντήρητο με κάτι κρεβάτια 50 χρονών και ένα μπαλκονάκι στο οποίο είχαν αδειάσει τα μπάζα από κάποιες δουλειές που έκαναν. Μην πω για το μπάνιο....ο τύπος ήθελε 7 ευρώ τη μέρα για το αιρκοντίσιον τα οποία είχαμε ήδη πληρώσει. Φυσικά δεν δούλευε σωστά και όταν του το είπαμε άρχισε να φωνάζει " εγώ έκανα συντήρηση και δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα". Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουμε σε αυτή τη χαβούζα. Ήταν μεσημέρι οπότε πάμε Πηγή Φασούλι για φαγητό και να δούμε τι θα κάνουμε. Όταν γυρίσαμε στο ας πούμε ξενοδοχείο κάναμε τη λάθος ερώτηση..." μήπως έχετε άλλο δωμάτιο?" Εκείνη τη στιγμή πετάγεται ο τύπος πάνω από το μπαρ και αρχίζει να ουρλιάζει, να βρίζει με εκφράσεις του τύπου "καλά κάνω και δεν θέλω κωλοέλληνες εδώ" και "να πας να κοιμηθείς στα παγκάκια που μου θέλεις και ξενοδοχείο" και άλλα πολλά. Έπεσαν κάτι γαλλικά φυσικά, τα μαζέψαμε και φύγαμε...τότε τρώμε φλασιά, επικοινωνούμε με το πρακτορείο στην Αυστραλία μέσω πλατφόρμας και για καλή μας τύχη είχαν εκπρόσωπο στη Ρόδο! Πάμε στο γραφείο και μας πρότεινε δύο άλλα ξενοδοχεία - και τα δύο στην Καλλιθέα - για να μείνουμε με μια επιβάρυνση των 40 ευρώ...κλάιν δηλαδή. Αποφασίζουμε το ένα, το κανονίζει η κοπέλα και πάμε. Ομολογώ ότι ήταν 5 κλάσεις πιο πάνω αλλά είχε ένα σοβαρό ελάττωμαήταν μέρες καύσωνα και ο κεντρικό κλιματισμός δούλευε μόνο 2 ώρες κάθε βράδυ!! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε ξενοδοχείο, ειλικρινά. Τουλάχιστον σε όλα τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλό οπότε την βγάλαμε με ανεμιστήρα.
Την επόμενη μέρα πάμε Έμπωνα μέσω Αρχίπολης για παιδάκια...σε ένα μαγαζί στο οποίο έχω πάει και 30 φορές. Την ώρα που τελειώνουμε το φαγητό μπαίνει το ΣΔΟΕ για έλεγχο. Η ιδιοκτήτρια φώναζε, τσίριζε αλλά αυτός ατάραχος. Της έβγαλε ένα κουστούμι αναμενόμενο αφού δεν είχε χτυπήσει τίποτα. Όταν της ζητάω τον λογαριασμό μου λέει απαθέστατη "δεν πιστεύω να θέλεις απόδειξη". Εγώ φυσικά της είπα ότι χωρίς απόδειξη δεν θα πάρει φράγκο...και όλα αυτά με τον ελεγκτή στο παραδιπλανό τραπέζι! Να δείτε πότε την έκοψε....προσοχή, όλο το χωριό ήταν γεμάτο κόσμο, ουρά τα λεωφορεία....σκεφτείτε πόσα φράγκα έμειναν στην τσέπη...
Ένα ακόμα ας πούμε επεισόδιο ήταν σε καφέ δίπλα στο λιμεναρχείο...είχε wi fi αλλά μόνο για μια ώρα, για να συνεχίσεις έπρεπε να ξαναπαραγγείλεις....ούτε αυτό το είχα ξαναδεί αλλά μέχρι ενός σημείου το καταλαβαίνω.Αυτές οι διακοπές ήταν η αιτία που άρχισα να γράφω στο tripadvisor...για να μην την πατήσει άλλος....αν θέλετε σας βάζω και την κριτική που έγραψα για τη χαβούζα...
Αν σου πω ότι περίμενα να έλεγες κάτι τέτοιο?
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα αρκετά καταλύματα τα οποία είναι στημένα αποκλειστικά πάνω σε Άγγλους.
Το κακό είναι ότι αυτού του τύπου οι Άγγλοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε οτιδήποτε άλλο. -
Εκεί είσαι και λογικό να τα ξέρεις καλύτερα. Αν ήμουν στο Φαληράκι θα το περίμενα, όχι όμως εκεί που πήγα. Είναι όμως η πρώτη φορά που αισθάνθηκα ξένος στην ίδια μου τη χώρα και αυτό όχι μόνο λόγω του ξενοδοχείου αλλά λόγω της γενικότερης εικόνας πλήρους εμπορευματοποίησης. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες, βρήκα και τέτοιους φυσικά, αλλά αυτή ήταν η γενικότερη εικόνα.
-
@limited_one said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Οκ λοιπόν....ακολουθεί σεντόνι...
Ήταν το μακρινό 2015 όταν είχαμε προγραμματίσει διακοπές στη Ρόδο. Ψάχνοντας κλείνει η γυναίκα μου μέσω πρακτορείου στην Αυστραλία -αυτό μας έσωσε τελικά όπως θα δείτε- στην Αφάντου. Οι κριτικές του ήταν στην συντριπτική τους πλειοψηφία 5 αστέρων. Είχαμε και τα κάπιτολ κοντρόλ τότε...Για να μην πολυλογώ, φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Είναι μια κυρία στη ρεσεψιόν, της λέμε το όνομα και μας απαντάει αγγλικά. Όταν της είπαμε ότι είμαστε Έλληνες μας ρώτησε ευθέως: "Τι κάνετε εδώ? Το ξενοδοχείο είναι για Άγγλους"....με τα πολλά μας δίνει το κλειδί και εκεί ήταν το πρώτο σοκ.....δωμάτιο στο υπόγειο πενταβρώμικο, ασυντήρητο με κάτι κρεβάτια 50 χρονών και ένα μπαλκονάκι στο οποίο είχαν αδειάσει τα μπάζα από κάποιες δουλειές που έκαναν. Μην πω για το μπάνιο....ο τύπος ήθελε 7 ευρώ τη μέρα για το αιρκοντίσιον τα οποία είχαμε ήδη πληρώσει. Φυσικά δεν δούλευε σωστά και όταν του το είπαμε άρχισε να φωνάζει " εγώ έκανα συντήρηση και δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα". Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουμε σε αυτή τη χαβούζα. Ήταν μεσημέρι οπότε πάμε Πηγή Φασούλι για φαγητό και να δούμε τι θα κάνουμε. Όταν γυρίσαμε στο ας πούμε ξενοδοχείο κάναμε τη λάθος ερώτηση..." μήπως έχετε άλλο δωμάτιο?" Εκείνη τη στιγμή πετάγεται ο τύπος πάνω από το μπαρ και αρχίζει να ουρλιάζει, να βρίζει με εκφράσεις του τύπου "καλά κάνω και δεν θέλω κωλοέλληνες εδώ" και "να πας να κοιμηθείς στα παγκάκια που μου θέλεις και ξενοδοχείο" και άλλα πολλά. Έπεσαν κάτι γαλλικά φυσικά, τα μαζέψαμε και φύγαμε...τότε τρώμε φλασιά, επικοινωνούμε με το πρακτορείο στην Αυστραλία μέσω πλατφόρμας και για καλή μας τύχη είχαν εκπρόσωπο στη Ρόδο! Πάμε στο γραφείο και μας πρότεινε δύο άλλα ξενοδοχεία - και τα δύο στην Καλλιθέα - για να μείνουμε με μια επιβάρυνση των 40 ευρώ...κλάιν δηλαδή. Αποφασίζουμε το ένα, το κανονίζει η κοπέλα και πάμε. Ομολογώ ότι ήταν 5 κλάσεις πιο πάνω αλλά είχε ένα σοβαρό ελάττωμαήταν μέρες καύσωνα και ο κεντρικό κλιματισμός δούλευε μόνο 2 ώρες κάθε βράδυ!! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε ξενοδοχείο, ειλικρινά. Τουλάχιστον σε όλα τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλό οπότε την βγάλαμε με ανεμιστήρα.
Την επόμενη μέρα πάμε Έμπωνα μέσω Αρχίπολης για παιδάκια...σε ένα μαγαζί στο οποίο έχω πάει και 30 φορές. Την ώρα που τελειώνουμε το φαγητό μπαίνει το ΣΔΟΕ για έλεγχο. Η ιδιοκτήτρια φώναζε, τσίριζε αλλά αυτός ατάραχος. Της έβγαλε ένα κουστούμι αναμενόμενο αφού δεν είχε χτυπήσει τίποτα. Όταν της ζητάω τον λογαριασμό μου λέει απαθέστατη "δεν πιστεύω να θέλεις απόδειξη". Εγώ φυσικά της είπα ότι χωρίς απόδειξη δεν θα πάρει φράγκο...και όλα αυτά με τον ελεγκτή στο παραδιπλανό τραπέζι! Να δείτε πότε την έκοψε....προσοχή, όλο το χωριό ήταν γεμάτο κόσμο, ουρά τα λεωφορεία....σκεφτείτε πόσα φράγκα έμειναν στην τσέπη...
Ένα ακόμα ας πούμε επεισόδιο ήταν σε καφέ δίπλα στο λιμεναρχείο...είχε wi fi αλλά μόνο για μια ώρα, για να συνεχίσεις έπρεπε να ξαναπαραγγείλεις....ούτε αυτό το είχα ξαναδεί αλλά μέχρι ενός σημείου το καταλαβαίνω.Αυτές οι διακοπές ήταν η αιτία που άρχισα να γράφω στο tripadvisor...για να μην την πατήσει άλλος....αν θέλετε σας βάζω και την κριτική που έγραψα για τη χαβούζα...
Αν σου πω ότι περίμενα να έλεγες κάτι τέτοιο?
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα αρκετά καταλύματα τα οποία είναι στημένα αποκλειστικά πάνω σε Άγγλους.
Το κακό είναι ότι αυτού του τύπου οι Άγγλοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε οτιδήποτε άλλο.Πριν καμια 10+ χρονια ειχα παει εξω απο τη καλαματα σε ενα φανταστικο ολοκαινουργιο ξενοδοχειο.
Μετα απο 2 χρονια που ηθελα να το προτείνω σε γνωστους ειδα οτι εγινε αποκλειστικα για Αγγλους, με τα μονα πακετα απο αγγλία μαζι με αεροπορικα υποχρεωτικά και αλλαζε μονο το αν ηθελες 5 ή 10 μερες.
οποτε υπαρχουν και αλλου αυτα
-
βασικα το πηρε ο ομιλος Neilson
https://www.neilson.co.uk/beach/greece/messini-beachclub
βεβαια τωρα το βλεπω και στο booking
-
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Νεστόριο Καστοριάς
Ριβερ παρτυ ;
Αφου ειναι ξερο το ποταμι τετοια εποχη , χωρις τρεχουμενο νερο δεν φοβηθηκες να μπεις στην λιμνουλα που εμπαινε να ανακουφιστει ο κοσμος;
Τουλαχιστον ειχες το ραπιντ τεστ ουρων ; που εχει ο λαπ προτου μπει στο νερο;
Εκει θα δουλευε το υγρο που εχουν για τις πισινες που κοκινιζει γυρω σου οταν κατουρας . -
@costasbab said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αυτό φέτος με τις maui ομπλερες...τι φάση;
Ποιο είναι το statement που πάνε να περάσουν...
..Εγώ πολύχρωμη από super...Από τις λίγες που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας για τον ήλιο.
Με πάρα πολύ χοντρό κοντάρι, πολύ γερές μπανέλες για αντίσταση στον αέρα και με κρίκους να βάζεις σχοινί να το καρφώνεις στην άμμο για έξτρα ασφάλεια. Επίσης μέχρι πρόσφατα οι μόνες που έβγαιναν σε Φ2.20.
Και σε σχετικά καλή τιμή.
4ο καλοκαίρι και το μόνο που έχει φθαρεί είναι η θήκη μεταφοράς.
Φέτος θα επενδύσω και στον "μπήχτη", αυτό που το κοπανάς λες και τον παίζεις στην παραλία. -
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@costasbab said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Αυτό φέτος με τις maui ομπλερες...τι φάση;
Ποιο είναι το statement που πάνε να περάσουν...
..Εγώ πολύχρωμη από super...Από τις λίγες που έχουν υψηλό δείκτη προστασίας για τον ήλιο.
Με πάρα πολύ χοντρό κοντάρι, πολύ γερές μπανέλες για αντίσταση στον αέρα και με κρίκους να βάζεις σχοινί να το καρφώνεις στην άμμο για έξτρα ασφάλεια. Επίσης μέχρι πρόσφατα οι μόνες που έβγαιναν σε Φ2.20.
Και σε σχετικά καλή τιμή.
4ο καλοκαίρι και το μόνο που έχει φθαρεί είναι η θήκη μεταφοράς.
Φέτος θα επενδύσω και στον "μπήχτη", αυτό που το κοπανάς λες και τον παίζεις στην παραλία.+1 και έχω ήδη των μπήχτη.
Πολύ βολικά και τα 2. -
@nickthetrib said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
+1 και έχω ήδη των μπήχτη.
Για τον μόνο λόγο που δεν τον έχω ήδη πάρει είναι το βάρος, σκέφτομαι πόσα πχια να κουβαλάω ο δύσμοιρος πατέρας... Αλλά όντως βλέπω ότι κάνει πολύ δουλειά.
-
Για τον μόνο λόγο που δεν τον έχω ήδη πάρει είναι το βάρος, σκέφτομαι πόσα πχια να κουβαλάω ο δύσμοιρος πατέρας... Αλλά όντως βλέπω ότι κάνει πολύ δουλειά.
Αξίζει όντως. Δε πα να φυσάει...
Τραβάς και τα βλέμματα από φοιτήτριες που τα αγόρια τους προσπαθούν να κρατήσουν με τα χέρια τους την ομπρέλα στον πολύ αέρα.
Νιάτα αυτοί;
Εμπειρία εμείς . -
Ο μπηχτης η μαλακας θελει ειδικη μεταχειριση και χρηση
το χτυπαμε πολυ δυνατα προς τα κατω αλλα το σηκωνουμε απελπιστικα αργα , καθε δεκα δυνατα χτυπηματα τον αφηνουμε στο κατω σημειο και αναπνεουμε με κλειστα ματια 10 βαθεις εισπνοες , και επαναλαμβανουμε , ακομα και οταν εχουμε φτασει στο βαθυτερο σημειο , συνεχιζουμε και τελειωνουμε με δυνατο αναστεναγμο ταυτοχρονα με γρυλισμο μουγκριτο , οτι προτιματε.
Ετσι θα εντυπωσιασουμε οτι θυλικο υπαρχει σε εμβελεια 100μ και η ατμοσφαιρα στην παραλια θα γινει αρκετα πιο ερωτικη .ΑΝ εχουμε εξωτερικο ηχειο στο κινητο βαζουμε στο τερμα αυτη την ξενερωτικη μουσικηhttps://www.google.com/search?client=opera&q=Serge+Gainsbourg+%26+Jane+Birkin+-+Je+t'aime...+moi+non+plus%2FOriginal+videoclip+(Fontana+1969)&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:ae95e418,vid:GlpDf6XX_j0,st:0
Αν συναντησουμε σκληρο πετρωμα απο κατω φερνουμε το κομπρεσερ απο το αυτοκινητο και κανουμε την ιδια τακτικη
-
Τραβάς και τα βλέμματα από φοιτήτριες που τα αγόρια τους προσπαθούν να κρατήσουν με τα χέρια τους την ομπρέλα στον πολύ αέρα.
Νιάτα αυτοί;
Εμπειρία εμείς .Εγώ ήμουν στη θάλασσα και ειδα μια ομπρέλα να πετάει και να φεύγει και σχολίαζα ποσο άσχετοι είναι που δεν ξέρουν να τις βάζουν σωστά.
Τελικά η δικιά μου ομπρέλα ήταν
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Νιάτα αυτοί;
Εμπειρία εμείς .Εγώ ήμουν στη θάλασσα και ειδα μια ομπρέλα να πετάει και να φεύγει και σχολίαζα ποσο άσχετοι είναι που δεν ξέρουν να τις βάζουν σωστά.
Τελικά η δικιά μου ομπρέλα ήταν
Εσυ δεν χρειαζεσαι μαλακα .
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ετσι θα εντυπωσιασουμε οτι θυλικο υπαρχει σε εμβελεια 100μ και η ατμοσφαιρα στην παραλια θα γινει αρκετα πιο ερωτικη .ΑΝ εχουμε εξωτερικο ηχειο στο κινητο βαζουμε στο τερμα αυτη την ξενερωτικη μουσικη
https://www.google.com/search?client=opera&q=Serge+Gainsbourg+%26+Jane+Birkin+-+Je+t'aime...+moi+non+plus%2FOriginal+videoclip+(Fontana+1969)&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:ae95e418,vid:GlpDf6XX_j0,st:0
Αν συναντησουμε σκληρο πετρωμα απο κατω φερνουμε το κομπρεσερ απο το αυτοκινητο και κανουμε την ιδια τακτικη
Να συμπληρώσω στην ΤΕΛΕΙΑ περιγραφή σου, ότι ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ όσο κάνεις αυτά, να φοράς το κόκκινο μαγιό στυλ Μιτς Μπιουκαναν.
Έτσι
Τιμής Ένεκεν στον μεγιστο
-
Νομίζετε ότι οι νεαρές κοπελίτσες κοιτούν εσάς που παλεύετε να βάλετε μια ομπρέλα;
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Νομίζετε ότι οι νεαρές κοπελίτσες κοιτούν εσάς που παλεύετε να βάλετε μια ομπρέλα;
Εννοείται πως όχι, αλλά
ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
(να πιστεύουμε) -
Το μόνο σίγουρο είναι να σας κοιτούν οι άλλοι μπαρμπες για να σας βαθμολογήσουν στο πως βάζετε την ομπρέλα και να καυχηθούν στη γυναίκα τους ότι αυτοί το κάνουν καλυτερα
-
Σκέφτομαι να αγοράσω σκάφος.
https://www.marinastores.gr/fouskwta-skafi/roll-anadiploumeno-me-ksilina-pichakia
-
Μπαίνει στη θήκη της ομπρέλας και είσαι κομπλέ!!
Και εγώ δύσμοιρος πατέρας είμαι!
Που θα παμε διακοπες 2024 ;