-
@otso said in Monetary system collapse:
@criuser said in Monetary system collapse:
Τι να τα κάνεις τα λεφτά, όταν δεν έχεις φράγκο...
Μεγάλη κουβέντα...
Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν...
Ακόμα μεγαλύτερη...
https://www.kentrikiagoraxrysou.gr/i-timi-tis-chrysis-liras-stin-ellada-apo/
Νέα τηλεφωνική απάτη: 80 χιλιάδες ευρώ σε χρυσές λίρες πήραν από το θύμα
Tις δικες σου που τις εχεις κρυψει ; γκαζοτενεκες στα θεμελια;
Σε ανοξείδωτη χύτρα ταχυτητος θαμμένη κάτω απ το σπιτάκι του ροτβαηλερ στον κήπο
-
@a-d-p said in Monetary system collapse:
@lap said in Monetary system collapse:
Ναι βρε ταξιδευτή εγώ λέω να έχει κάποιες προνομιακές μετοχές κάποιων ειδικών εταιριών σε ολιγοπωλιακους κλάδους άντε με γύρω στο 8-9% μέρισμα και πάλι αυτό είναι ένα τρελό νούμερο. Δηλαδή πάνω από τις συνήθεις αποδόσεις ομολόγων/σκουπιδιών
Γενικά το να ζήσεις από μερίσματα απαιτεί μια περιουσία τεραστίων διαστάσεων, που για εμένα κυρίως το συναντάς σε πλούσιους. Δεν γίνεται με ένα μικρό κεφάλαιο να εισπράξεις τέτοια μερίσματα. Εκτός εάν μιλάμε για πώληση μετοχών στ 30 έτη κάποιας από τις μεγάλες του sp500Συγνώμη αλλά κολλάει η σύνδεση μου
Μπορεί να ζήσει από επενδύσεις, αρκεί να έχει critical mass κεφαλαίου. Παίζει ρόλο κ η ηλικία και το προσδόκιμο. Διαφορετικά αν είναι 19 ετών ή 79 ετών.
Αν εχεις αρκετα χρηματα προφανως και μπορεις να ζησεις αλλα λογω πληθωρισμου θελεις πολλα τωρα και πρεπει και να ρισκαρεις.
-
Χαμηλόμεσαίου ρίσκου προϊόντα κινούνται συνήθως υψηλότερα του πληθωρισμού.
Έχεις κολλήσει με τον πληθωρισμό.
-
Απλώς θα πρέπει να επανεπενδύεις ένα μέρος της ετήσιας απόδοσης, λόγω πληθωρισμού. Δλδ, αν ο πληθωρισμός είναι 5%, θα πρέπει να επιστρέφεις από τα πχ. 8% της απόδοσης, τα 5% στο κεφάλαιο για να το διατηρείς και να ζεις με το 3%. Αν έχεις 3 εκατομμύρια κεφάλαιο θα πρέπει να ζεις με 90000 το χρόνο. Έτσι το κεφάλαιο θα μένει σε σταθερές τιμές.
-
Απλώς θα πρέπει να επανεπενδύεις ένα μέρος της ετήσιας απόδοσης, λόγω πληθωρισμού. Δλδ, αν ο πληθωρισμός είναι 5%, θα πρέπει να επιστρέφεις από τα πχ. 8% της απόδοσης, τα 5% στο κεφάλαιο για να το διατηρείς και να ζεις με το 3%. Αν έχεις 3 εκατομμύρια κεφάλαιο θα πρέπει να ζεις με 90000 το χρόνο. Έτσι το κεφάλαιο θα μένει σε σταθερές τιμές.
Δεν δουλευεις ετσι, τα χρηματα τα επενδυεις σε προιοντα που εχουν υπεραξιες και μερισματα. Συνεχως πουλας και αγοραζεις αν καποια χρονικα διαστηματα. Αν τα αφησεις στατικα και σου δινει μονο ετησια αποδοση οπως δηλ μια προθεσμιακη τοτε θα τα χασεις απο τον πληθωρισμο.
-
@wantone said in Monetary system collapse:
Δεν δουλευεις ετσι, τα χρηματα τα επενδυεις σε προιοντα που εχουν υπεραξιες και μερισματα. Συνεχως πουλας και αγοραζεις αν καποια χρονικα διαστηματα. Αν τα αφησεις στατικα και σου δινει μονο ετησια αποδοση οπως δηλ μια προθεσμιακη τοτε θα τα χασεις απο τον πληθωρισμο.
Πρώτα απ' όλα δεν τα αφήνεις στατικά. Μέρος τους όπως αναφέρει ο @A-d-P το ανατοκιζεις.
Αυτό που περιγράφεις είναι μια δυναμική διαχείριση κεφαλαίων η οποία απαιτεί γνώσεις κλάδων και ενημέρωση. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επενδύσεις, έστω και με μικρότερη απόδοση ώστε να συμπληρώσει εισόδημα.
-
@wantone said in Monetary system collapse:
Δεν είπα ότι τα αφήνεις στατικά, επενδυμένα τα έχεις και απλώς δεν ξοδεύεις όλη την απόδοση τους για να μην σου φάει ο πληθωρισμός το κεφάλαιο.
Δεν σε απασχολεί που είναι επενδυμένο το κεφάλαιο, αυτό το κάνει ο ειδικός. Πάω στον σύμβουλο επενδύσεων, του λέω κληρονόμησα ή έτυχα στο τζόκερ 5 εκατομμύρια, είμαι 30 ετών, τα πάγια έξοδα μου είναι 5-10000 το μήνα και θέλω να ζήσω την υπόλοιπη ζωή μου από αυτό το κεφάλαιο, χωρίς να χρειαστεί να δουλέψω . Δουλειά του είναι να βρει τα κατάλληλα προϊόντα
-
Επειδή γράψατε διάφορα, ψάξτε να μου πείτε τι τιμή είχε η τιμή της Αλιάνζ και της Μπάγιερ και της Μέρκ για παράδειγμα από το 1965 μέχρι σήμερα, τι μερίσματα δίνει και αν κάποιος έβαζε από τότε τον μισθό του 100 ευρώ τον μήνα σε μετοχές, πόσο χαρτοφυλάκιο και τι μερίσματα θα είχε σήμερα...
-
Επειδή γράψατε διάφορα, ψάξτε να μου πείτε τι τιμή είχε η τιμή της Αλιάνζ και της Μπάγιερ και της Μέρκ για παράδειγμα από το 1965 μέχρι σήμερα, τι μερίσματα δίνει και αν κάποιος έβαζε από τότε τον μισθό του 100 ευρώ τον μήνα σε μετοχές, πόσο χαρτοφυλάκιο και τι μερίσματα θα είχε σήμερα...
Αυτο ουτε ο Λαπ ο Μεγας το μπορει .
-
Εγώ από την ναυτεμπορική βρήκα μια χαρά για την Αλφα.
Σίγουρα υπάρχουν στο εξωτερικό για τόσο μεγάλες εταιρείες.
-
https://companiesmarketcap.com/eur/allianz/dividend-yield/
https://companiesmarketcap.com/eur/bayer/dividend-yield/
https://companiesmarketcap.com/eur/mercedes-benz-group/dividend-yield/Τι εννοείς έβαζε 100 € σε μετοχή κάθε μήνα;;;
-
@otso said in Monetary system collapse:
Αυτο ουτε ο Λαπ ο Μεγας το μπορει .
Νομίζεις
-
Δεν είναι σαν να ρωτάμε αν κάποιος είχε αγοράσει 100€ μπιτκοην όταν κόστιζε 0,001 δολάριο;
-
Το 1965 θα έβαζε 100 μάρκα
-
@lap said in Monetary system collapse:
https://companiesmarketcap.com/eur/allianz/dividend-yield/
https://companiesmarketcap.com/eur/bayer/dividend-yield/
https://companiesmarketcap.com/eur/mercedes-benz-group/dividend-yield/Τι εννοείς έβαζε 100 € σε μετοχή κάθε μήνα;;;
Το 1965 θα έβαζε 100 μάρκα
Προφανώς έβαζε μάρκα, μην ξεχνάμε ότι στην ισοτιμία μετά το 1990, ήταν περίπου 2 μάρκα ή ecu/euro, αλλά το σκεπτικό είναι για κάποιον που σε τιμές Ευρώπης γιατί δούλευε σε πολυεθνική σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στο τέλος και στην Ελλάδα, αν πούμε ότι θα είχε ξεκινήσει με σημερινό μισθό 3000 ευρώ και σταδιακά έφτασε τα 8000 ευρώ, θα μπορούσε εύκολα να επενδύει 100 ευρώ τον μήνα τα πρώτα 10 χρόνια και αργότερα περισσότερα σε μετοχές.
Τώρα που είναι συνταξιούχος έχει μεταβιβάσει το χαρτοφυλάκιο στα παιδιά του, τα οποία καθαρίζουν 20-30000 τον χρόνο από μερίσματα, μετά τον φόρο που είναι νομίζω κάπου στο 17 %.
Η συζήτηση μαζί του είχε γίνει για το γεγονός ότι η επένδυση σε ακίνητα που λέω εγώ ότι είναι η πιο συμφέρουσα αν τα κρατήσεις 20 χρόνια τουλάχιστον, πράγμα που και εκείνος συμφωνούσε για την Ελλάδα που δεν έχει αξιοπιστία στις μετοχές, αλλά για το εξωτερικό και οι μετοχές είναι πολύ καλή μακροχρόνια επένδυση.
Ετσι λοιπόν για την καταγραφή και της άποψης για τα ακίνητα, να πω για επαγγελματικό χώρο ορόφου ηλικίας 40 ετών που αγοράστηκε τότε με 30000 δρχ το τμ ήτοι κάπου 90 ευρώ το τμ, 40 χρόνια έχει δώσει ενοίκιο όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς καμία καταβολή κάποιου ποσού από τον ιδιοκτήτη, αφού το συντηρεί ο ενοικιαστής και το οποίο σήμερα πωλείται χαλαρά πάνω από 2000 ευρώ το τμ, αφού είναι στα βόρεια προάστια σε δρόμο με χρήση γενικής κατοικίας κάτι που είναι δύσκολο, αφού σχεδόν όλες οι περιοχές είναι αμιγούς κατοικίας.
Ενα μέσο ενοίκιο θα το όριζα ως εξής. Το 1984 νοικιάστηκε 400 δρχ το τμ, δηλαδή στο 13 % της αξίας αγοράς του και τότε λόγω πληθωρισμού, υπήρχε ετήσια αύξηση τουλάχιστον 15 %.
Αρα ξεκινώντας από 1,2 ευρώ το τμ, μέχρι το 2010 είχε φτάσει τα 7, μετά υπήρξε μείωση που έφτασε μέχρι τα 4 και τώρα είναι στα 5 ευρώ και ακολουθεί τον πληθωρισμό.
Ακόμα και 4 ευρώ να βάλω μέσο ενοίκιο για τα 40 χρόνια, σημαίνει ότι έχει πάρει 1920 ευρώ ενοίκια για τα 90 ευρώ του αρχικού κεφαλαίου, δηλαδή 21 φορές το κεφάλαιο του, ενώ μπορεί να το δώσει τώρα στα 2300 τουλάχιστον.
Για κάντε τις αναλύσεις σας οι οικονομολογούντες...
-
Ξυνετε πληγές κύριοι.
Είχα αγοράσει μετοχές στον Μυτιληναίο, μέσα στην καρακρίση στα 4,5€. Βγήκα γύρω στα 7 (καθαρα λόγω φόβου).
Περιττό να σας πω, ότι τώρα τελευταια που το ειχα δει τυχαία, είχε φτάσει στα 37€.
Δηλαδή ένα αρχικό κεφάλαιο στα 30 ας πούμε, θα είχε μετατραπεί στα 250χιλ.
Ένα σπίτι δώρο δηλαδή.
Ακόμα μου έχει μείνει η συμβουλή ενός φίλου μου, μου την έδωσε βέβαια κατόπιν εορτής, αλλά μετράει:
"Όταν βλέπεις αίμα στους δρόμους, αγόραζε μετοχές" -
Μόνο έτσι. Να πουλήσεις. Όχι να ζεις από μέρισμα.
-
@v_a said in Monetary system collapse:
Ξυνετε πληγές κύριοι.
Είχα αγοράσει μετοχές στον Μυτιληναίο, μέσα στην καρακρίση στα 4,5€. Βγήκα γύρω στα 7 (καθαρα λόγω φόβου).
Περιττό να σας πω, ότι τώρα τελευταια που το ειχα δει τυχαία, είχε φτάσει στα 37€.
Ένα σπίτι δώρο δηλαδή.
Ακόμα μου έχει μείνει η συμβουλή ενός φίλου μου, μου την έδωσε βέβαια κατόπιν εορτής, αλλά μετράει:
"Όταν βλέπεις αίμα στους δρόμους, αγόραζε μετοχές"Η συμβουλή του φίλου σου είναι γνωστο ρητό στους επενδυτές. Δεν έχω ιδέα ποιος το είχε πρωτοπεί.
Θα σου πω και ένα άλλο όμως, για να σε κάνω να νιώσεις λιγότερο άσχημα. Hindsight is 20/20
Το κεφάλαιο των 30k το έκανες 45. Μια χαρά!
Η ερώτηση είναι γιατί δεν συνεχίσες να παίζεις;; -
@dettol said in Monetary system collapse:
@v_a said in Monetary system collapse:
Ξυνετε πληγές κύριοι.
Ένα σπίτι δώρο δηλαδή.
"Όταν βλέπεις αίμα στους δρόμους, αγόραζε μετοχές"Η συμβουλή του φίλου σου είναι γνωστο ρητό στους επενδυτές. Δεν έχω ιδέα ποιος το είχε πρωτοπεί.
Μάλλον ο φίλος μου (πλάκα κάνω, είναι γνωστό γνωμικό).
Το κεφάλαιο των 30k το έκανες 45. Μια χαρά!
Τα ποσά είναι ενδεικτικά, για το πως κάποιος που τα έχει και ξέρει να επενδύει, πολλαπλασιάζει την περιουσία του (δεν είμαι ένας από αυτούς).
Η ερώτηση είναι γιατί δεν συνεχίσες να παίζεις;;
Απάντησα, καθαρά από φόβο. Ήμουν μικρός και παρασυρόμουν εύκολα (από ωραίες υπάρξεις).
Έχω είχα μπει με ψίχουλα σχετικά, λυπήθηκα όμως φιλικό μου πρόσωπο, που ενώ ήξερε και το έβλεπε (πέτυχε σκέψου μπορεί και το χαμηλότερο του έτους, τη στιγμή αγοράς), δίστασε και έχασε το μισό+ μυριο που θα είχε τώρα.
Όλα στη ζωή, είναι μαθήματα ομως. -
This post is deleted!
Monetary system collapse