-
Με τις διαστάσεις των αυτοκινήτων να μεγαλώνουν συνεχώς, είναι μάλλον περίεργο που οι χώροι αποσκευών ως και μειώνονται αναλογικά. Νομίζω ότι οι κατασκευαστές προσπαθούν να αυξήσουν τους χώρους για τους πίσω επιβάτες, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω βολικό αυτό να γίνεται σε βάρος του χώρου αποσκευών. Πόσοι πια θέλουν ή περιμένουν να κάθονται σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα, σε αυτοκίνητο κατηγορίας B ή C;
-
Εγώ. Εάν πάω ένα ταξίδι ας βάλω μπαγκαζιέρα. Προτιμώ όλο το ετος να έχω τεράστιους χωρους
-
@nplatis said in HONDA Z-RV:
Με τις διαστάσεις των αυτοκινήτων να μεγαλώνουν συνεχώς, είναι μάλλον περίεργο που οι χώροι αποσκευών ως και μειώνονται αναλογικά. Νομίζω ότι οι κατασκευαστές προσπαθούν να αυξήσουν τους χώρους για τους πίσω επιβάτες, αλλά προσωπικά δεν το βρίσκω βολικό αυτό να γίνεται σε βάρος του χώρου αποσκευών. Πόσοι πια θέλουν ή περιμένουν να κάθονται σταυροπόδι στο πίσω κάθισμα, σε αυτοκίνητο κατηγορίας B ή C;
Όσοι είναι ψηλοί
-
Ταξί θα το δουλεύετε το αυτοκίνητο και θέλετε άπλετο χώρο πίσω? Τουλάχιστον οικογενειάρχες στα πρώτα στάδια για 15-16 χρόνια είναι καλυμμένοι για τους πίσω χώρους.
Τώρα αν κάποιος αγοράσει αυτοκίνητο και ξέρει ότι θα μεταφέρει πάντα πίσω κάποιο άτομο ψηλό ή που θέλει απλα αλλάζει το θεμα. Αλλά πολύ μανουρα αν θα κάθεται κάποιος σταυροπόδι ή πιο στενάχωρα.
Τα Honda πάντως έχουν πολύ μεγάλους χώρους για τους πίσω είναι η αλήθεια... -
@lap said in HONDA Z-RV:
Εγώ. Εάν πάω ένα ταξίδι ας βάλω μπαγκαζιέρα. Προτιμώ όλο το ετος να έχω τεράστιους χωρους
Και να βαράνε οι αεροδυναμικοι θόρυβοι και να ανεβαίνει η κατανάλωση και να θυμάσαι ότι είσαι άλλους πόσους πόντους ψηλότερος...
Όλα συμβιβασμοί είναι.
Απλά ένα αμάξι 4.60μ που σε παιδεύει να το παρκάρεις δεν μπορεί να μην έχει ούτε 400 λτ χώρο αποσκευών. Πρέπει να σε αποζημιώνει.
Υπάρχουν και τα συρόμενα καθίσματα. Αυτό έχει τέτοια διευκόλυνση;
Προφανώς για να λέμε για 400λτ δεν θα εχει. Την 40αρα όμως ξέρουν να την ζητούν...
Τα γαλλικά, η Σκόντα η σουζουκι οι κορεατες πως τα καταφέρνουν με τους χώρους; ας τα καταφέρουν και οι υπόλοιποι.. -
@tkin73 said in HONDA Z-RV:
Τα γαλλικά, η Σκόντα η σουζουκι οι κορεατες πως τα καταφέρνουν με τους χώρους; ας τα καταφέρουν και οι υπόλοιποι..
Ορισμένοι κατασκευαστές ασχολούνται με χώρους και σαλόνια και ορισμένοι με την ουσία του αυτοκινήτου που είναι τα μηχανικά μέρη. Ελάχιστοι και με τα 2.
-
@fanis75 said in HONDA Z-RV:
Τα γαλλικά, η Σκόντα η σουζουκι οι κορεατες πως τα καταφέρνουν με τους χώρους; ας τα καταφέρουν και οι υπόλοιποι..
Ορισμένοι κατασκευαστές ασχολούνται με χώρους και σαλόνια και ορισμένοι με την ουσία του αυτοκινήτου που είναι τα μηχανικά μέρη. Ελάχιστοι και με τα 2.
Ψωνίζουμε συνεπώς από τους ελάχιστους που φροντίζουν και τα δύο ή τα μοντέλα που το προσφέρουν. 4.60m αμάξι και να έχει τα ίδια λίτρα με το Clio που είναι 4.00μ το λες σχεδιαστική αποτυχία...
-
Ετσι σαν τα γερμανικά δοχεία αντμπλού...
-
Λεζάντα - μάρκα - image
Χώροι επιβατών - αποσκευών
Τεχνολογία - εξοπλισμός
Χώρα κατασκευής - ποιότητα - αξιοπιστία
Επιδόσεις - οικονομία καυσίμωνΦυσικά το βασικό είναι η τιμή και το αν μπορώ να το συντηρήσω, οπότε βάση αυτών διαλέγουμε από τα παραπάνω για να παινέψουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε και θάβουμε ότι δεν μπορούμε.
-
Δεν είναι έτσι για όλους.
Για μένα για παράδειγμα επειδή στην δουλειά μου πληρώνω τις βλακείες προμηθευτών και προσωπικού δεν δέχομαι κάποια αμάξια να πουλάνε πριμιουμ και να τα πληρώνεις ακριβά και να σου βγάζουν βλάβες από το εξάμηνο.
Έτσι ανεξάρτητα αν μπορώ ή όχι να τα πληρώσω και να τα συντηρήσω είναι θέμα αρχής να τα κράζω.
-
@ektoras said in HONDA Z-RV:
Λεζάντα - μάρκα - image
Τεχνολογία - εξοπλισμός
Επιδόσεις - οικονομία καυσίμωνΦυσικά το βασικό είναι η τιμή και το αν μπορώ να το συντηρήσω, οπότε βάση αυτών διαλέγουμε από τα παραπάνω για να παινέψουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε και θάβουμε ότι δεν μπορούμε.
Το βασικότερο η τιμή συμφωνώ 100%, για αυτό και άλλωστε το νήμα ξεθάφτηκε μετά την σημαντική μειώση τιμής
-
@czio said in HONDA Z-RV:
Λεζάντα - μάρκα - image
Τεχνολογία - εξοπλισμός
Το βασικότερο η τιμή συμφωνώ 100%, για αυτό και άλλωστε το νήμα ξεθάφτηκε μετά την σημαντική μειώση τιμής
Εννοείται η τιμή είναι ο νούμερο ένα παράγοντας. Αν δεν φτάνεις να το αγοράσεις όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Από εκεί και μετά ιεραρχει κριτήρια ο καθένας διαφορετικά.
Άλλος το περισσότερο αμάξι για τα χρήματα του.
Άλλος το πιο όμορφο, άλλος αυτό που θα το δώσει το περισσότερο πρεστίζ (όπως το ορίζει ο καθένας στο κεφάλι του),
Άλλος αυτό με τον περισσότερο εξοπλισμό,
Άλλος το πιο αξιόπιστο, άλλος το πιο οικονομικό αρχικά σε καύσιμα και μετά σέρβις ανταλλακτικά,
Άλλος αυτό που μπορεί με το καλύτερο διακανονισμό κοκ -
@czio said in HONDA Z-RV:
Λεζάντα - μάρκα - image
Τεχνολογία - εξοπλισμός
Εννοείται η τιμή είναι ο νούμερο ένα παράγοντας. Αν δεν φτάνεις να το αγοράσεις όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Από εκεί και μετά ιεραρχει κριτήρια ο καθένας διαφορετικά.
Άλλος το περισσότερο αμάξι για τα χρήματα του.
Άλλος το πιο όμορφο, άλλος αυτό που θα το δώσει το περισσότερο πρεστίζ (όπως το ορίζει ο καθένας στο κεφάλι του),
Άλλος αυτό με τον περισσότερο εξοπλισμό,
Άλλος το πιο αξιόπιστο, άλλος το πιο οικονομικό αρχικά σε καύσιμα και μετά σέρβις ανταλλακτικά,
Άλλος αυτό που μπορεί με το καλύτερο διακανονισμό κοκΌλα αυτά είναι αυτονόητα αλλά πάλι κοινός παρανομαστής είναι η τιμή, συφωνω πάντα όμως ξεκινάς από το budget, αν υπήρχε ένα βασικό κριτήριο είναι η πρώτη ειλικρινή απαντηση που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου. Έχω τα χρήματα;
Για μένα το ZRV είναι μια κλάση πάνω από Tucson Tiguan 3008 CC κλπ ανεξάρτητα των επιμέρους λειτουργιων που προσφέρουν. Η αρχιτεκτονική κ μηχανική του είναι ανώτερη.
-
Προφανώς το budget είναι το 1ο κριτήριο για κάθε αγορά. Έχω για παράδειγμα 1 χιλιάρικο, 10 χιλιάρικα, 100 χιλιάρικα, 1 εκατομμύριο. Τι παίρνω με αυτά τα λεφτά; Για μένα το 2ο κριτήριο είναι απλά το πιο γρήγορο ή/και στριφτερό που υπάρχει. Δεν έχω αγοράσει ποτέ αυτοκίνητο με άλλο κριτήριο. Όταν πήρα την 330i και το 9-3, αυτό που σκεφτόμουν ήταν απλά <<ποιο είναι το πιο γκαζιάρικο αυτοκίνητο που βρίσκω στο car.gr με αυτά τα λεφτά, που όμως δεν είναι και εντελώς καριδότσουφλο;>>.
-
@criuser said in HONDA Z-RV:
Για μένα για παράδειγμα επειδή στην δουλειά μου πληρώνω τις βλακείες προμηθευτών και προσωπικού δεν δέχομαι κάποια αμάξια να πουλάνε πριμιουμ και να τα πληρώνεις ακριβά και να σου βγάζουν βλάβες από το εξάμηνο.
Έτσι ανεξάρτητα αν μπορώ ή όχι να τα πληρώσω και να τα συντηρήσω είναι θέμα αρχής να τα κράζω.
Μα δεν αγοραζεις πριμιο για την αξιοπιστια. Αλλοι οι ειναι λογοι αγορας. Εαν ασχολεισαι με την αξιοπιστια, προφανως δεν καταννοεις τι εστί πρίμιο. Ειναι σαν να κράζεις την πισίνα επειδή οταν μπαινεις μεσα βρέχεσαι!
-
@criuser said in HONDA Z-RV:
Μα δεν αγοραζεις πριμιο για την αξιοπιστια. Αλλοι οι ειναι λογοι αγορας. Εαν ασχολεισαι με την αξιοπιστια, προφανως δεν καταννοεις τι εστί πρίμιο. Ειναι σαν να κράζεις την πισίνα επειδή οταν μπαινεις μεσα βρέχεσαι!
Διαφωνώ κάθετα.
Αξιοπιστία σημαίνει σεβασμός στον πελάτη, εκ των ουκ άνευ για οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό θέλει να αποκαλείται premium. -
Αυτό είναι πρίμιουμ:
Ανοίγει πόρτες παντού, σε μπουζούκια, beach bars, σε καλή θέση στο πλοίο, όλοι θέλουν να μπουν μέσα και όλοι αναρωτιούνται ποιός είναι ο τυπάς που το έχει.
Κανένας δεν αναρωτιέται πόσο χώρο αποσκευών έχει, πόσο στοιχίζει το πρώτο σερβίς ή αν είναι αξιόπιστο.
Αν χαλάσει και δεν φτιάχνεται το πετάς και παίρνεις άλλο.
Αυτό δεν είναι πρίμιουμ.
Με αυτό το πολύ πολύ να πει κανένας γείτονας: που τα βρήκε τα λεφτά αυτός ο ............ και πήρε καινούργιο αμάξι. -
Κανένας δεν αναρωτιέται πόσο χώρο αποσκευών έχει, πόσο στοιχίζει το πρώτο σερβίς ή αν είναι αξιόπιστο.
Ακριβώς!!
Ποιος πάει να αγοράσει Range η Porsche και ρωτάει για λίτρα αποσκευών, κόστος σέρβις, εγγύηση κλπ.? Κανείς και όποιος το κάνει, απλά κοιτάει λάθος αμάξι ή ειναι μίζερος.
-
Η συζήτηση δεν αφορά το ποιο αυτοκίνητο είναι premium και σου ανοίγει πόρτες στα μπουζούκια, αλλά το εάν ένα premium αυτοκίνητο απαιτείται να είναι (και) αξιόπιστο ή όχι.
Το C-HR δεν καταλαβαίνω πού κολλάει στη συζήτηση. -
Ακριβώς!!
Ποιος πάει να αγοράσει Range η Porsche και ρωτάει για λίτρα αποσκευών, κόστος σέρβις, εγγύηση κλπ.? Κανείς και όποιος το κάνει, απλά κοιτάει λάθος αμάξι ή ειναι μίζερος.
Μου θύμισες δυο πελάτες μου που έσκασαν μύτη χωριστά με Τζάγκουαρ και Χ5 ολοκαίνουργια και δεν πήραν το σπίτι γιατί δεν κάλυπταν το τεκμήριο διαβίωσης….
HONDA Z-RV