Jul 15, 2024, 11:02 AM

Πολλές ψαροταβέρνες της Αθήνας διαθέτουν ψάρια από ψαροντούφεκο (μαύρα) και για αυτό πλέον πολλοί το κάνουν και ερασιτεχνικά συμπληρώνοντας εισόδημα. Δεν είναι απαραίτητα κακό, εφόσον γίνεται υπό προϋποθέσεις, η μεγάλη ζημιά γίνεται από τα δίχτυα που αλιεύουν και τον γόνο.
Ενα κιλό ψάρι α΄ κατηγορίας λογικά αγοράζεται από τον ψαροντουφεκά 25-30 ευρώ. Σε μια δεκαετία δεν θα υπάρχει ψάρι στη μεσόγειο λόγω υπεραλίευσης για την κάλυψη των τουριστικών αναγκών.Το σκαθάρι που είναι και το πλέον αγαπημένο ψάρι δεν το βλέπω πουθενά ούτε σε ιχθυοπωλεία με πρόσβαση σε δωδεκάνησα, τα διώχνουν όλα σε εστιατόρια και θαλαμηγούς.