-
Τοποθέτηση στην αγορά, με λίγα λόγια marketing.
Η Alfa Romero είναι μια χαρά, η τοποθέτησή τους στην αγορά είναι ευσεβείς πόθοι, όχι αποτέλεσμα εμπορικής πορείας.
-
@realzeus said in Alfa Romeo Tonale:
Τι καλύτερο έχει η αντίστοιχη BMW X1 / Merc GLA?
Η GLA δεν ξέρω, αλλά η Χ1 ειναι καλύτερο αμάξι, τόσο απλά. Έχει καλύτερο μοτέρ, κιβώτιο, ανάρτηση, καμπίνα, σύστημα 4κίνησης και ακαμψία.
-
Ακόμα κι αν τα χει όλα αυτά, μιλάμε για διαφορές που το 99% των χρηστών δε μπορεί να εντοπίσει. Επομένως δεν είναι αυτό που μετράει.
-
Συγνώμη αλλά το 70% των Χ1 στην Ελλάδα θα είναι προσθιοκίνητες με 170 άλογα και το υπόλοιπο ποσοστό μπριζάτες με τα 245 άλογα. Εκτός του πολύ καλού 170αρη κινητήρα της bmw , σε ποιον ακριβώς τομέα υπερέχει η Χ1 ;
Για gla , δεν έχω άποψη , αλλά το άλλο πρίμιο της γερμανικής τριάδας , το Q3 που μοσχοπουλάει είναι μία υπερεκτιμημένη μετριότητα και γράφω συγκρατημένα κιόλας.
-
Γι' αυτό πάρτε όλοι 3008 PHEV που είναι πισωκούνα.
-
Συγκριτικό τονάλε με κουμπάσσο υπάρχει; για να δω τις διαφορές.
-
@stefan147 said in Alfa Romeo Tonale:
Ακόμα κι αν τα χει όλα αυτά, μιλάμε για διαφορές που το 99% των χρηστών δε μπορεί να εντοπίσει. Επομένως δεν είναι αυτό που μετράει.
Πρφανώς, στο 99% των χρηστών μετράει το σήμα, η ομορφιά και τα προσλαμβανόενα πλεονεκήτματα/μειονεκτήματα (γερμανικό = καλό, Ιταλικό = χαλάει). Βλέπω από ένα κουμπάρο μου, πήρε το Άστρα γιατί ήθελε Γερμανικό αντί για το 308 γιατί δεν ήθελε Γαλλικό....χαχαχαχα!!
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Συγνώμη αλλά το 70% των Χ1 στην Ελλάδα θα είναι προσθιοκίνητες με 170 άλογα και το υπόλοιπο ποσοστό μπριζάτες με τα 245 άλογα. Εκτός του πολύ καλού 170αρη κινητήρα της bmw , σε ποιον ακριβώς τομέα υπερέχει η Χ1 ;
Επιδόσεις, ποιότητα, τιμή, αναρτήσεις, κιβώτιο, σήμα κλπ.
-
Απο λίγο που εχω δει στο Fb πάντως η νέα Χ1 έχει αρκετα προβλήματα .Κιβώτια ,software,οθόνες κυρίως.
Το ότι η Tonale θα είναι πιο αξιόπιστη εγω προσωπικά το θεωρώ σίγουρο.
Επίσης δε καταλαβα πώς είναι καλύτερη η τετρακίνηση της Χ1? -
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
Πρφανώς, στο 99% των χρηστών μετράει το σήμα, η ομορφιά και τα προσλαμβανόενα πλεονεκήτματα/μειονεκτήματα (γερμανικό = καλό, Ιταλικό = χαλάει). Βλέπω από ένα κουμπάρο μου, πήρε το Άστρα γιατί ήθελε Γερμανικό αντί για το 308 γιατί δεν ήθελε Γαλλικό....χαχαχαχα!!
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Επιδόσεις, ποιότητα, τιμή, αναρτήσεις, κιβώτιο, σήμα κλπ.
Κάνεις πολλές παραδοχές που είναι τουλάχιστον αμφίβολες. Δεν θα έπαιρνα όρκο για τίποτα από αυτά εάν δεν είχα και τα δύο αυτοκίνητα για καμιά 10αρια μέρες το καθένα στην κατοχή μου.
Η Χ1 είναι πιθανότατα το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας της απλά αυτή η κατηγορία είναι γενικώς της πλάκας. Οπότε δεν ξέρω πόσο τιμητικός είναι αυτός ο τίτλος και επίσης δεν ξέρω πόσο μεγάλες είναι οι διαφορές της από τα ανταγωνιστικά. ΟΚ έχει πέσει και στην περίπτωση που το Q3 είναι ανέκδοτο και η GLA εφάμιλλη με Κασκάι. Μπορεί στο τέλος της ημέρας και η γυφτιά το ΨΨ να είναι καλύτερο στο δρόμο απ' όλα αυτα.
-
@kostis20 said in Alfa Romeo Tonale:
Επίσης δε καταλαβα πώς είναι καλύτερη η τετρακίνηση της Χ1?
Γιατί το xDrive που είναι πατέντα της Steyr, είναι το καλύτερο σύστημα στα σουβλάκια.
-
Επίσης δε καταλαβα πώς είναι καλύτερη η τετρακίνηση της Χ1?
Γιατί το xDrive που είναι πατέντα της Steyr, είναι το καλύτερο σύστημα στα σουβλάκια.
Καταρχήν η υβριδική τετρακίνητη δε φοράει xdrive. Αλλά ακόμα και οι θερμικές δε φοράνε το κανονικό xdrive γιατι έχουν εγκαρσια τοποθέτηση κινητηρα. Ασε που και το κανονικό δεν ήταν και τίποτα τρελό.
-
Καταρχήν η υβριδική τετρακίνητη δε φοράει xdrive.
Δεν ειπα για την phev. To κανονικό είναι φοβερό, το έχω δοκιμάσει σε πολλές συνθήκες, κάνει απίστευτα πράγματα με δυνατά μοτέρ και αυτόματο κιβώτιο.
-
Ok αλλά εκτος του οτι ο συντριπτικός όγκος πωλήσεων θα είναι η PHEV δε νομίζω οτι εχει κατι ιδιαίτερο το xdrive της Χ1.Ενα απλό συστημα με συμπλέκτη είναι.
-
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτη η ανοησία που θέλει τις Alfa Romeo να είναι προϊόν παρθενογέννεσης ή τουλάχιστον να έχουν σάσσι από κάποιον καροτσέρη, πρέπει να εκλείψει κάποια στιγμή. Όλα μα όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται μηχανικά μέρη μεταξύ τους εδώ και 10ετίες. Σημασία έχει πως αποδίδει το κάθε αυτοκίνητο στο δρομο και όχι με ποιον μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη.
Έχω βρει στο Κέυμαν άπειρα σηματάκια VW, Audi μέχρι και ballast ίδιο με Τουοτα και ποιος ξέρει και τι άλλο μου διαφεύγει. Αυτό τι σημαίνει? Ότι έχει καμία σχέση με αυτά?
δεν υπαρχει θεμα μοιρασματος, ποιος νοιαζεται
αλλα το κομπας που στηριζεται η τοναλε ειναι πολυ μετριο αυτοκινητο με σοβαρα θεματα ακαμψιας και μετριας αποδοσης των κινητηρων σε σχεση με τα επισημες ανακοινωσειςπως μετράτε την ακαμψία ?
-
@red_monster said in Alfa Romeo Tonale:
πως μετράτε την ακαμψία ?
Ένας απλό τρόπος ειναι να πάς εκτός δρόμο να κρεμάσουν οι 2 ρόδες (χιαστεί) και να δοκιμάσεις να ανοίξεις πόρτες και πορτ-μπαγκάζ. Σε πολλά βλέπεις ότι από τις στρεβλώσεις μετά δεν κλείνουν!
-
Η GLA δεν ξέρω, αλλά η Χ1 ειναι καλύτερο αμάξι, τόσο απλά. Έχει καλύτερο μοτέρ, κιβώτιο, ανάρτηση, καμπίνα, σύστημα 4κίνησης και ακαμψία.
Δεν βλέπω να έχει κάτι καλύτερα σε όλα αυτά. Στο Drive Νοεμβρίου πάντως είχε συγκριτικό ανάμεσα σε GLA PHEV και Tonale PHEV, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη η Alfa σε κινητήρα/επιδόσεις, στρίψιμο, φρένα κλπ. Οπότε μια χαρά κοιτάει στα μάτια τα γερμανικά.
-
Δεν βλέπω να έχει κάτι καλύτερα σε όλα αυτά. Στο Drive Νοεμβρίου πάντως είχε συγκριτικό ανάμεσα σε GLA PHEV και Tonale PHEV, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη η Alfa σε κινητήρα/επιδόσεις, στρίψιμο, φρένα κλπ. Οπότε μια χαρά κοιτάει στα μάτια τα γερμανικά.
Η GLA είναι μέτρια, το έχουμε πει και το drive αναμενόμενο να βγάλει καλύτερη μια αλφα ρομέο, ειναι ρομαντικοί και νοσταλγοί της παλαι ποτέ αίγλης.
-
@red_monster said in Alfa Romeo Tonale:
@gatoz said in Alfa Romeo Tonale:
Αυτη η ανοησία που θέλει τις Alfa Romeo να είναι προϊόν παρθενογέννεσης ή τουλάχιστον να έχουν σάσσι από κάποιον καροτσέρη, πρέπει να εκλείψει κάποια στιγμή. Όλα μα όλα τα αυτοκίνητα μοιράζονται μηχανικά μέρη μεταξύ τους εδώ και 10ετίες. Σημασία έχει πως αποδίδει το κάθε αυτοκίνητο στο δρομο και όχι με ποιον μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη.
Έχω βρει στο Κέυμαν άπειρα σηματάκια VW, Audi μέχρι και ballast ίδιο με Τουοτα και ποιος ξέρει και τι άλλο μου διαφεύγει. Αυτό τι σημαίνει? Ότι έχει καμία σχέση με αυτά?
δεν υπαρχει θεμα μοιρασματος, ποιος νοιαζεται
αλλα το κομπας που στηριζεται η τοναλε ειναι πολυ μετριο αυτοκινητο με σοβαρα θεματα ακαμψιας και μετριας αποδοσης των κινητηρων σε σχεση με τα επισημες ανακοινωσειςπως μετράτε την ακαμψία ?
αυτο που γραφει ο φανης που ειναι και το απλουστερο
στη πραξη σε καθε τεστ των κομπας αλλα και των τσεροκι εκτος δρομου με το στησιμο σε 3 ροδες δεν ανοιγουν οι πορτες τους ή ανοιγουν με δυσκολια. σχεδον σε κανενα αλλο αυτοκινητο δεν συμβαινει αυτο. και μια που εχω και ενα κομπας, καθε φορα που ανεβαινει στο παρκιν ακους ξεκαθαρα τα σκρατς απο τις τσιμουχες και τις πορτες που τριβονται στα πλαισια τους.
επισης ο κινητηρας οχι, δεν φαινεται με την καμμια πως εχει τη δυναμη που λενε.τοναλε ειχα ψηθει πολυ να παρω πριν καποιους μηνες που ειχαν ερθει οι φεβ.
απογοητευτηκα απο κοντα, ενω ειναι κουκλες δεν ειναι αλφα. -
Η GLA είναι μέτρια, το έχουμε πει και το drive αναμενόμενο να βγάλει καλύτερη μια αλφα ρομέο, ειναι ρομαντικοί και νοσταλγοί της παλαι ποτέ αίγλης.
Το Drive τα έγραψε όπως είναι. Σε αυτούς τους τομείς ήταν καλύτερη η Alfa. Σε άνεση, καμπίνα και ηλεκτρική αυτονομία έγραψε ότι υπερέχει η Merc.
-
ρε συ τζιελέι....
ντροπη να μην εβγαινε και καλυτερο, ακομη και τα γαλλικα ειναι αλλη κλαση
....για αστερι θες γιουρα, τα φθηνιαρικα ειναι για την κυρια τασια απεναντι να βλεπει το μερκεντε
Alfa Romeo Tonale