-
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
Μπορει καποιος να μας πει αν τα συστηματα ασφαλειας της πρωτης γενιας του c-hr και γενικα των τελευταιων τουοτα ειναι αξιοπιστα?Δηλαδη το acc, τα αυτοματα φρεναρισματα και γενικα η αυτονομη οδηγηση ειναι σε καλο επιπεδο ή βγαζουν θεματα?
Αυτόνομη οδήγηση δεν υπάρχει. Το ACC ειναι εξαιρετικό, το αυτόματο φρενάρισμα λίγο εθαίσθητο στην ειδοπόιηση (όχι στο φρενάρισμα). Κυρίως χρησιμοποιώ το ACC, αλλά και τα υπόλοιπα όσο τα έχω δουλέψει είναι μια χαρά.
-
Μπορει καποιος να μας πει αν τα συστηματα ασφαλειας της πρωτης γενιας του c-hr και γενικα των τελευταιων τουοτα ειναι αξιοπιστα?Δηλαδη το acc, τα αυτοματα φρεναρισματα και γενικα η αυτονομη οδηγηση ειναι σε καλο επιπεδο ή βγαζουν θεματα?
Τα συστήματα ασφαλείας του C-HR 1ης γενιάς facelift (από τέλη '19 και μετά) είναι εξαιρετικά, πιθανολογώ και των άλλων σύγχρονων Toyota.
Όσο πιο πλούσια έκδοση του C-HR, τόσο πιο εμπλουτισμένα είναι τα συστήματα ασφαλείας.
Και το κυριότερο, πλήρως παραμετροποιήσιμα (ως προς την ευαισθησία και την ηχητική/οπτική ένδειξη κλπ), ώστε να είναι διακριτικά και να παρεμβαίνουν οπότε πραγματικά χρειάζεται.
Το ACC με διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας, που έχει το GR μου, σε πάει σχεδόν μόνο του, αρκεί να ακουμπάς το τιμόνι. -
Την οδήγηση στο κέντρο της λωριδας την έχει μόνο η έκδοση gr?
-
@tkin73 said in Toyota C-HR 2023:
Στο C-LUB MY19 και στο C-HIC MY20 μού, είχε απλό Lane Assist .
Στο GR Sport Ultimate Edition MY21 μου εχει διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας (Lane Trace Assist - LTA).
Ενδεχομένως, η διατήρηση στο κέντρο της λωριδας να προστέθηκε αργότερα και στις πιο απλές εκδόσεις, δεν είμαι σίγουρος. -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Στο GR Sport Ultimate Edition MY21 μου εχει διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας (Lane Trace Assist - LTA).
Ενδεχομένως, η διατήρηση στο κέντρο της λωριδας να προστέθηκε αργότερα, δεν είμαι σίγουρος.Και δουλεύει σωστά αυτό;
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Ενδεχομένως, η διατήρηση στο κέντρο της λωριδας να προστέθηκε αργότερα, δεν είμαι σίγουρος.Και δουλεύει σωστά αυτό;
Άψογα. Ακουμπάς απαλά το τιμόνι και το αισθάνεσαι να μικρορρυθμίζει συνέχεια την κλίση του τιμονιού.
-
Το εχει και η απλή έκδοση (Active) του Yaris Cross.
Σε συνεργασία με το ACC dουλεύει τόσο καλά που καταλήγεις να αναρωτιέσαι τι θα γίνει οταν το 5G εξαπλωθεί και τα αυτοκίνητα επικοινωνούν μεταξύ τους...Ουτοπία ή δυστοπία ;
Ωχ σόρυ ξέχασα αυτό είναι θέμα για το τοπικό που μόλις ξεκίνησα -
Πράγματι επιβεβαιώνω και εγώ ότι και τα νεα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν πάρα πολύ καλα. Ειδικά το αυτόματο φρενάρισμα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ χωρίς λόγο.
Στο acc θέλει λιγο ρυθμισμα η ευαισθησία της μείωσης ταχύτητα και αύξησης σε στροφές. Αλλά και αυτό άριστο. -
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Πράγματι επιβεβαιώνω και εγώ ότι και τα νεα συστήματα ασφαλείας λειτουργούν πάρα πολύ καλα. Ειδικά το αυτόματο φρενάρισμα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ χωρίς λόγο.
Στο acc θέλει λιγο ρυθμισμα η ευαισθησία της μείωσης ταχύτητα και αύξησης σε στροφές. Αλλά και αυτό άριστο.Σε μεγάλα ταξίδια πραγματικά σε ξεκουράζουν. Μπορείς να έχεις τα πόδια σου όπως θέλεις και να μην πιανεσαι. Επιβεβαιώνω κι εγώ ότι είναι πολύ αξιόπιστα συστήματα και πολύ χρήσιμα
-
Από την εργατική τάξη του forum πρέπει να είμαι από τους πρώτους που σας τα έγραφα.
Νομίζω πριν καν το δοκιμάσει ο @dimsabas
Είναι όντως πολύ ξεκούραστο
-
Αν κανεις ταξίδια κολλημένος με τις εντός οριων ταχύτητες χωρίς αυξομειώσεις να παίξεις λίγο θα τα βρεις χρήσιμα αυτά τα σύστηματα γιατί έτσι και αλλιως ως οδηγός δεν κανεις κάτι.
Αν βγαίνεις τη βόλτα σου για να ξεσκάσεις λίγο τότε δεν τα χρειάζεσαι γιατί δεν πας ποτε συνεχόμενα με χαμηλή ταχύτητα. -
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Αν κανεις ταξίδια κολλημένος με τις εντός οριων ταχύτητες χωρίς αυξομειώσεις να παίξεις λίγο θα τα βρεις χρήσιμα αυτά τα σύστηματα γιατί έτσι και αλλιως ως οδηγός δεν κανεις κάτι.
Αν βγαίνεις τη βόλτα σου για να ξεσκάσεις λίγο τότε δεν τα χρειάζεσαι γιατί δεν πας ποτε συνεχόμενα με χαμηλή ταχύτητα.αμα πας να ξεσκασεις λιγο εκει σε χαλαει το cvt.Ηθελε ενα διπλου συμπλεκτη αυτοματο
-
-
Στο μπροστά στο δρόμο μοιάζει πολύ με το Κονα νομίζω
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Και τα δύο από μούρη είναι ότι να ναι
-
Καλά το κονα είναι πολύ πιο όμορφο αλλά πολλά λεφτά για αυτά που δίνει.ειδικα και μετά την αποτυχία στο EuroNCAP
-
Καλά το κονα είναι πολύ πιο όμορφο αλλά πολλά λεφτά για αυτά που δίνει.ειδικα και μετά την αποτυχία στο EuroNCAP
Πιο όμορφο είναι αλλά έχει εργονομικά φάουλ η μούρη του. Δεν μπορεί στις γωνίες τις μάσκας που είναι τα πιο εύκολα σημεία να βρει το αμάξι να μου βάζεις φανάρια που αν τα σπάσεις θες κάνα 500 αρι το ένα για πλάκα και μπορεί να λέω και λίγα.
-
Οσοι βλέπουν όμορφο το Κόνα, παίρνουν άνετα το βραβείο Μουλτιπλά...
-
@criuser said in Toyota C-HR 2023:
Οσοι βλέπουν όμορφο το Κόνα, παίρνουν άνετα το βραβείο Μουλτιπλά...
Ναι σε σχέση με το chr είναι πιο όμορφο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όμορφο γενικά.
-
Ναι σε σχέση με το chr είναι πιο όμορφο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όμορφο γενικά.
Υποκειμενικά ειναι όλα. Για εμένα το Κόνα δεν βλέπεται, ενώ το C-HR συνεχίζει να είναι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Από τα Κορεάτικα μόνο το Τουσόν βρίσκω όμορφο, όλα τα άλλα είναι από ανεκτά έως και άθλια, εμφανησιακά.
Toyota C-HR 2023