-
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
ρε συ λαπη, στις πραγματικες κατασκευες, δεν...
ισως σε καποια χρονιαΙσχύει. Και υπό ιδανικές συνθήκες το σπίτι σχεδιάζεται ώστε να έχει και φυσική ροή αέρα.
-
@famas said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
UPDATE από την εξωτερική θερμομόνωση που ο γείτονας άλλαξε γνώμη και απαίτησε να φύγει.
Τελικά ο γείτονας που άλλαξε γνώμη, μέσω δικηγόρου, υπέγραψε δήλωση παραχώρησης άδειας εισόδου κι εγκατάστασης σκαλωσιάς με σκοπό την απεγκατάσταση της εξωτερικής μόνωσης.
Παράλληλα το συνεργείο ξεκίνησε την εγκατάσταση εσωτερικής μόνωσης, με σκοπό να πιάσει το ποσοστό του προγράμματος.Τι μλκς βάζουν τον κοσμάκι και κάνει
-
Σε σπίτια, παθητικά, λενε είναι ελάχιστα τα kw. Είναι άλλης τεχνολογίας; η λόγω μεγέθους καταναλώνουν λιγότερο
Βλέπω σπίτια στο youtube των 200 τμ που οκ αυτοί βάζουν και φωτοβολταϊκά και έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος εξαερισμού και θέρμανσης
Δηλαδή, αν δεν είχαν φωτοβολταϊκά θα ήταν τόσα πολλά τα kw;
Αυτά που έχεις τι ακριβώς είναι;
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σε σπίτια, παθητικά, λενε είναι ελάχιστα τα kw. Είναι άλλης τεχνολογίας; η λόγω μεγέθους καταναλώνουν λιγότερο
Βλέπω σπίτια στο youtube των 200 τμ που οκ αυτοί βάζουν και φωτοβολταϊκά και έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος εξαερισμού.
Δηλαδή, αν δεν είχαν φωτοβολταϊκά θα ήταν τόσα πολλά τα kw;
Αυτά που έχεις τι ακριβώς είναι;
αρκετα για να σηκωσουν χαρτι α4 εαν τα ανοιξεις τερμα
σκεψου μια μικρη κλανιτσα απο τον καθενα τι αποτελεσμα θα εχεις κατα τις 5 το απογευμα με την ελλειψη τους.... -
6 ωρη εργασία! Ίσως βγει φθηνότερα!!!!
Α τόσο δυνατά, όχι εγώ λέω άλλο πράγμα. Κάτσε να το βρω.
-
-
@civil357 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Η εσωτερική μόνωση πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις όπου δεν μπορείς να βάλεις εξωτερική, όπως του συμφορουμιτη.
Δεν είναι μόνο κατασκευαστικό το θέμα, πρίζες κ.λπ., αλλά δημιουργεί θερμοκρασιακό φράγμα με την τοιχοποιία. Στην πράξη ο τοίχος δε μπορεί να θερμανθεί από το εσωτερικό σύστημα θέρμανσης, λειτουργεί ως μη μονωμενος και χάνεις την όποια θερμομονωτική ικανότητα των υλικών, τούβλα, σοβάς κ.λπ. Τέλος αφού θα είναι κρύος, θα υγροποιει και υδρατμούς με το πέρασμα του χρόνου, απλά δε θα φαίνεται, θα τους κρύβει η γυψοσανίδα.
*θερμοχωρητικότητα (μετρούμενη σε J/K) όχι θερμομονωτική ικανότητα των υλικών.
η γυψοσανίδα αν δεν είναι ανθυγρή (που δεν θα είναι) θα αρχίσει να μυρίζει μούχλα πριν δεις το ορατό τμήμα της υγρασίας. -
@ibiza95 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
παντως τωρα που προσθετω 2 οροφους ακομη στην εταιρεια, στον εργασιακο θα μπουνε hisense (για να ειναι ιδια σε ολα τα γραφεια οπως τα παλια), στο play room - γυμναστηριο inventor και στο σουπερ ντηζάιν μιτινγκ ρουμ ψαχνω να βρω επιδαπεδιο 36αρι χρωματιστο ή εστω βαφομενο
Αυτά έχουν βαβούρα
Βάλε 2 18άρια toshiba bi flow ( επιδαπέδια)δεν εχουν - ζω μαζι τους ηδη 10 ετη. δεν ακουγονται καθολου μεσα - για εξω δεν με νοιαζει, εχω μηχανοροφο που τοποθετουνται. προσοχη. εχουν 2 σειρες. η μια ειναι μια χαρα αλλα αν δεν τη βαλεις στο quiet που κοβει τις πολλες κινησεις, τριζουν τα πλαστικα. η μεγλαη ομως, κανενα 200αρι παραπανω, εχει εξαιρετικα πλαστικα και δεν κανει κιχ. επισης υπαρχουν παντα θεματα ομοιομορφιας, υποχρεωσεων σε φιλαρακια που διαθετουν συγκεκριμενες μαρκες, υποταγη στον παλιανθρωπο τον χαρίσμα κλπ....
Στο 36άρι αναφέρομαι ότι θα έχει θόρυβο και αντί αυτού να βάλεις 2 18άρια toshiba bi flow
-
παντως τωρα που προσθετω 2 οροφους ακομη στην εταιρεια, στον εργασιακο θα μπουνε hisense (για να ειναι ιδια σε ολα τα γραφεια οπως τα παλια), στο play room - γυμναστηριο inventor και στο σουπερ ντηζάιν μιτινγκ ρουμ ψαχνω να βρω επιδαπεδιο 36αρι χρωματιστο ή εστω βαφομενο
Αυτά έχουν βαβούρα
Βάλε 2 18άρια toshiba bi flow ( επιδαπέδια)δεν εχουν - ζω μαζι τους ηδη 10 ετη. δεν ακουγονται καθολου μεσα - για εξω δεν με νοιαζει, εχω μηχανοροφο που τοποθετουνται. προσοχη. εχουν 2 σειρες. η μια ειναι μια χαρα αλλα αν δεν τη βαλεις στο quiet που κοβει τις πολλες κινησεις, τριζουν τα πλαστικα. η μεγλαη ομως, κανενα 200αρι παραπανω, εχει εξαιρετικα πλαστικα και δεν κανει κιχ. επισης υπαρχουν παντα θεματα ομοιομορφιας, υποχρεωσεων σε φιλαρακια που διαθετουν συγκεκριμενες μαρκες, υποταγη στον παλιανθρωπο τον χαρίσμα κλπ....
Στο 36άρι αναφέρομαι ότι θα έχει θόρυβο και αντί αυτού να βάλεις 2 18άρια toshiba bi flow
ειναι θεμα διαρυθμισης, τζαμιων και χαρίσμα δη αρχιτεκτ. νοτ.
μονο ενα σημειο ειναι διαθεσιμο ατυχως -
@antonakis said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν έσκαγα για το ακριβότερο, θα πήγαινα για mitsu heavy.
Έχω ένα 9αρι , σκυλί μαύρο δεν μπορώ να πω , αλλά η εσωτερική μονάδα σε 10 χρόνια έχει γίνει κατακίτρινη λες και καπνίζουμε και διάφορα κλιπς έχουν αρχίσει και ραγίζουν . Η εξωτερική μονάδα ( κτήνος σε αντίθεση ακόμα και με 12άρι) .
Ήθελα καλύτερη ποιότητα μιας και έκανε όσο το 18αρι inverter V lg .
Και το Lg σκύλος στα 12 χρόνια μόνο οι περσίδες έπεσαν και αυτή την βλάβη την ρίχνω στους κατσαπλιάδες ήρθαν να τα μεταφέρουν ....τα γίδια !@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
στο play room - γυμναστηριο inventor και στο σουπερ ντηζάιν μιτινγκ ρουμ ψαχνω να βρω επιδαπεδιο 36αρι χρωματιστο ή εστω βαφομενο
Και εγώ ζήτησα play room στο αφεντικό και είπε να πηγαίνω σπίτι να τον παίζω ... αμόρφωτα ζώα ρε φίλε .
Σε design που ψάχνεις μην ξοδεύεσαι , πάρε λευκό και φώναξε μια εταιρεία που εκτυπώνει αυτοκόλλητα βυνίλια να σου κάνει εκτύπωση και να το ντύσει , μπορείς να το κάνεις από μονόχρωμο μέχρι και κάποιο κομμάτι από πίνακα !
-
Αυτό είναι το play room;;;;.... χαχαχαχα
Δεν μπορώ με τις βλακείες σας
-
@yem said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Έχω ένα 9αρι , σκυλί μαύρο δεν μπορώ να πω , αλλά η εσωτερική μονάδα σε 10 χρόνια έχει γίνει κατακίτρινη.
Καλά, το ίδιο έχω πάθει κι εγώ με Daikin. Το αστείο είναι ότι το ένα μοντέλο έχει κιτρινίσει στις περσίδες και το υπόλοιπο είναι άσπρο, ενώ στο άλλο οι περσίδες είναι κανονικές και έχει κιτρινίσει το σώμα!
-
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Έχω ένα 9αρι , σκυλί μαύρο δεν μπορώ να πω , αλλά η εσωτερική μονάδα σε 10 χρόνια έχει γίνει κατακίτρινη.
Καλά, το ίδιο έχω πάθει κι εγώ με Daikin. Το αστείο είναι ότι το ένα μοντέλο έχει κιτρινίσει στις περσίδες και το υπόλοιπο είναι άσπρο, ενώ στο άλλο οι περσίδες είναι κανονικές και έχει κιτρινίσει το σώμα!
Κάποιος στην παραγωγή είχε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ
-
Να διευκρινιστεί ότι όταν μίλησα για δύο κλιματιστικά δεν εννοούσα 2 24άρια.
Επίσης υπάρχει μια προφανής λεπτομέρεια. Τρύπα στον τοίχο και εγκατάσταση υπάρχει μόνο για ένα κλιματιστικό.
Αν πάω και στον απέναντι τοίχο μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα? Τι εγκατάσταση θα χρειαστεί και με τι κόστος? -
@megane98hp said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Να διευκρινιστεί ότι όταν μίλησα για δύο κλιματιστικά δεν εννοούσα 2 24άρια.
Επίσης υπάρχει μια προφανής λεπτομέρεια. Τρύπα στον τοίχο και εγκατάσταση υπάρχει μόνο για ένα κλιματιστικό.
Αν πάω και στον απέναντι τοίχο μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα? Τι εγκατάσταση θα χρειαστεί και με τι κόστος?εαν εχει ρευμα και ευκολη αποχετευση, δηλαδη ευκολη τρυπα προς το εξωτερικο, ακριβως το ιδιο με εκει που υπαρχει το παλιο.
δες εαν εχει εκει που ειναι να μπει κοντα ηλεκτρολογικο κουτι, αυτο το στρογγυλο που φαινεται ψηλα στους τοιχους -
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σκατζάρεις εναλλάξ τα χρωματισμένα κομμάτια και γίνονται ασορτί, πως δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα;!
-
Με τα χρόνια αργά ή γρηγορα όλα κιτρινίζουν, πολυμερίζεται το πλαστικό... Σαν τις διαφανεις θήκες σιλικόνης των κινητών...
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σκατζάρεις εναλλάξ τα χρωματισμένα κομμάτια και γίνονται ασορτί, πως δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα;!
Είναι διαφορετικά μοντέλα και δεν ταιριάζουν...
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αυτό είναι το play room;;;;.... χαχαχαχα
Δεν μπορώ με τις βλακείες σας
Στους τοίχους του πλέι ρουμ έχει παλιά ημερολόγια Πιρέλι..
Γιατί αν τα μοντέλα δεν έχουν κάποια ηλικία, δεν μπορεί....
-
@johnny-0 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Με τα χρόνια αργά ή γρηγορα όλα κιτρινίζουν, πολυμερίζεται το πλαστικό... Σαν τις διαφανεις θήκες σιλικόνης των κινητών...
Άλλη μ@@@α και αυτή. Δηλαδή δεν μπορούν τα συμφέροντα να βγάλουν μια κωλοθηκη της προκοπής.
Δηλαδή, κάθε μέρα και χειρότερα με τις θήκες που μας προσφέρουν και ο λαός τις χαφτει σαν αμόρφωτος που είναι.
Αν εξαφανιστεί αυτός ο λαός, ίσως κάποτε να έχουμε θήκες που δεν κιτρινίζουν.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ