-
Ποια στροφή; Στροφή στην αλήθεια και στα επιστημονικά δεδομένα;
Εγώ πάντοτε τα επιστημονικά δεδομένα κοιτούσα. Ούτε τι θα πει κάποιο ιερατείο ούτε αν ο κάθε κομματάρχης θα με χειροκροτεί για το αν παράγω καλή προπαγάνδα
Με κατηγορείς και για ισχυρογνωμοσύνη. Εσείς που πετάτε τη μια μπαρουφα μετά την άλλη χωρίς κανένα στοιχείο.
Ξαναλέω για πολλοστή φορά, δεν μιλώ για πολιτισμό, διότι αυτός όπως και η γλώσσα εξελίσσεται. Δεν ξέρω, αλλά φαίνεται ότι αδιαφορείς τελείως για το τι γράφω και επανειλημμένα επικαλείσαι πράγματα που έχω απαντήσει πολλές φορές.
Επιστημονικό στοιχείο του Ντιέγκο. "Ποια καταγωγή ρε παιδιά μετά τόσα έτη σκλαβιάς ?". Αυτή η φράση ισοδυναμεί σε τεκμηρίωση με αυτήν των γενετικών ερευνών των προγόνων των σημερινών λαών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
Και μετά ως απάντηση στις πηγές που εξιστορούν κάτι διαφορετικό ξεκινάτε ένα ρατσιστικό κρεσεντο, εσύ το πας και σε επίπεδο εμφυλίου και νομίζετε ότι θα περνάτε αλώβητοι.
Για πείτε μου, ποια θα ήταν η αντίδραση σας αν κάποιος έλεγε για έναν λαό πως "Δεν χάνει κάτι η ανθρωπότητα από την εξαφάνιση του" !!!!! Δηλαδή αν ρωτήσεις κάποιον, ποιος πιστεύετε ότι υποστηρίζει τέτοια πράγματα, ποια απάντηση θα παρετε;
Και αν αναλύσεις γιατί λέει κάτι τέτοιο, θα δεις πως έχει ταξικό μίσος με τους πολίτες της χώρας, ή λαό επειδή αυτοί έχουν διαφορετικά κυβερνητικά κριτήρια από τον ίδιο και την εξαφάνιση τους την βλέπει ως ένα είδος φυσικής εξέλιξης και πολιτικής νέμεσις.Έχετε καταλάβει το τι γράφετε;
Δεν έχετε την οξυδέρκεια να καταλάβετε το ποσο κακό κάνετε στον λεγόμενο πολιτικό προοδευτικό χώρο. Τον έχετε κάνει κουρέλι με την ακραία ρητορική σας. Ο μέσος άνθρωπος μόλις σας διαβάσει κάνει τον σταυρό του που δεν κυβερνούν οι προοδευτικές δυνάμεις, διότι θεωρεί ότι προοδευτικός είναι ο Ντιέγκο και πηλιουριτης. Όχι καλέ μου άνθρωπε αυτά που λένε δεν είναι προοδευτικά.
Περιμένω να μου πείτε εσείς οι φωστήρες της οικονομίας πως θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των φτωχών ανθρώπων εφόσον κάνουμε οικονομική ρηξη. Εσείς ως γνήσιοι αριστεροί και όχι μόνο ως προς το όνομα, δεν υπάρχει περίπτωση να λέτε βλακείες και ανέφικτα πράγματα. Έχετε τις βασικές γνώσεις για αυτά που πετάτε; Μπορείτε να τεκμηριώσετε την άποψη σας;
-
Η ουσία είναι ότι στην χώρα που ζούμε, υπάρχει ενεργός πολιτισμός εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια.
Οι κάτοικοι που ζούσαν σε αυτή την περιοχή, ανέπτυξαν γλώσσα που υπάρχει μέχρι και σήμερα, ανέπτυξαν τέχνες, ανέπτυξαν τα μαθηματικά, την ιατρική και καθετί που στην εποχή τους ήταν μοναδικό και ουσιαστικά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε όλο τον πλανήτη.
Όλα αυτά που οι αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν, τα μετέφεραν στον τότε γνωστό κόσμο, ίσως και πιο μακριά από τον κόσμο που γνωρίζανε.
Δεν έχω υπόψιν μου άλλη περιοχή του πλανήτη που τόσες χιλιάδες χρόνια να έχει μόνιμο πληθυσμό και πολιτισμό, που ενώ πέρασαν διάφοροι κατακτητές - αυτοκρατορίες αυτοί επιβίωσαν.
Και όχι μόνο επιβίωσαν αλλά είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των αυτοκρατοριών.
Ακόμα και ο χριστιανισμός πάτησε στην ελληνική γλώσσα - γραφή και πρωταγωνίστησε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Το αν αυτή η συνέχεια οφείλεται στο έδαφος, στο κλίμα, στην κληρονομικότητα από γενιά σε γενιά, ή σε κάτι άλλο που δεν είναι ακόμα γνωστό, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει συνέχεια και όσοι ήρθαν σε αυτό τον τόπο για να τον κατακτήσουν και να πάρουν ότι αυτοί θεωρούσαν πολύτιμο, δεν πρόσφεραν, αλλά μόνο κλέψανε και άφησαν τα περιττώματα τους.
Το αν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι ένα ωραίο ερώτημα.
Ναι είμαστε αν βλέπουμε και θαυμάζουμε ότι δημιούργησαν, μιλάμε την γλώσσα τους, πατάμε στα μέρη που και οι ίδιοι έζησαν.Μα πέρασαν τόσοι λαοί από εδώ, οι περισσότεροι βάρβαροι και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε απόγονοι τους;
Ναι γιατί αφομοιώθηκαν σε αυτό που υπάρχει εδώ και συνεχίζεται τόσους αιώνες.Υπάρχει και η άλλη θεωρία, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες.
Ναι, είναι μία μηδενιστική θεωρία, που θέλει να ακυρώσει όλη την ιστορία αυτού του τόπου, να την μετατρέψει σε ένα παραμύθι, για να φτιάξει κάτι άλλο.Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι δεν είμαστε ένας βάρβαρος λαός, περάσαμε πολλά από βαρβάρους λαούς και θρησκείες, αλλά επιβιώσαμε.
Κλείνοντας το μεγαλύτερο ελάττωμα του σύγχρονου Έλληνα, είναι ότι υποστηρίζει με πάθος τα λάθη του και δεν αναγνωρίζει ότι κάποιος άλλος έχει δίκιο, είναι αυτό που λέμε παρτάκιας.
-
Η επιμειξία είναι ένα κοινό συμβάν μεταξύ των λαών. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βλ. Φυλές Αμαζονίου, Εσκιμώοι, Αβορίγινες) οι περισσότεροι λαοί είναι προϊόντα σύνδεσης άλλων αρχαιότερων. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν Έλληνες πια. Το θέμα είναι εξελικτικό και έχει να κάνει με τα στοιχεία που διασώθηκαν και ποια χάθηκαν. Στην Αλβανία, στα οχυρά, στο Μανιάκι αποδείξεις για το από πού κρατά η σκούφια μας δώσαμε πολλές.
Επίσης ρουφιάνους και προδότες έχει να αναδείξει πολλούς η νεώτερη ελληνική ιστορία. Δεν έχω πρόβλημα σε αυτό. Το αποδέχομαι γιατί αυτοί είμαστε.
Με τους μηδενιστές επίσης δεν έχω θέμα. Σε κάθε εξελικτική πορεία υπάρχουν και ελαττωματικές μεταλλάξεις σύμφωνα με το Δαρβίνο. Αυτές αποτελούν minorities και αφού κάνουν τον κύκλο τους αποχωρούν από το προσκήνιο ή απορροφούνται .Ευτυχώς στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει σχετικά ομαλά δίχως βίαια ακραία συμβάντα. Ο απολογισμός για το μέλλον βαίνει θετικός. Πάντα λίγοι ειμασταν άλλωστε. -
Θεωρίες έχουμε πολλές. Οι διάφοροι ιστορικοί και γλωσσολόγοι παράγουν θεωρίες για την ιστορία των λαών και των εθνών εδώ και αιώνες με τα διάφορα εργαλεία και πηγές που είχαν στα χέρια τους, χωρίς να εξετάσουμε και τον δόλο που μπορεί να είχαν ανα περιπτώσεις.
Η γενετική σε πολλές περιπτώσεις καταρρίπτει αυτές τις θεωρίες οι οποίες αποτελούσαν αιχμή του δόρατος για πολλές πολιτικές αποφάσεις κατά το παρελθόν. Σε άλλες περιπτώσεις τις επιβεβαιώνει.
Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι μεν ανάγουν σε μυθικό επίπεδο την καταγωγή των λαών και οι δε αποσιωπούν την καταγωγή τους για να εξυπηρετήσουν διάφορα συμφέροντα.
Και οι δύο παρεμβαίνουν στην αλήθεια με ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια.
Η αλήθεια και η τεκμηρίωση είναι ο πιο σωστός δρόμος για την ανάγνωση της ιστορίας αλλά και την μελλοντική πορεία των λαών στους αιώνες που θα έρθουν.
-
@taxidiwtis said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η "εκκαθάριση" του Μπακογιάννη και του Αγοραστού από τους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι δείγμα υγειούς σκέψης και πολιτικής στάσης των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Στην Αθήνα δεν πήγαν να ψηφίσουν και άφησαν την κατάσταση να εξελιχθεί μόνη της.
Είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν αποδέχονται αποτυχημένους πολιτευτές. Τους τιμωρούν σιωπηλά μέσω της ψήφου τους, όπως πρέπει να γίνεται σε μια Δημοκρατία. Και δείγμα ωριμότητας και σοβαρότητας, ποτέ δεν θα δεχόντουσαν στη ΝΔ έναν Κασσελάκη ή ένα βοσκό Ανδρουλάκη για αρχηγό.
Δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε οι Ζαίοι. Κι αν το κάνουν, είναι γιατί τόσα καταλαβαίνουν και μέχρι εκεί φτάνουν.
Αφου δεν δεχονται, γιατι του εδωσαν 41%?
Ο Μπακογιάννης το '19 εξελέγη με 66% στο 2ο γύρο.
Αν δεν τον θελαν ουτε οι ΝΔκρατες, θα του διναν 5%.
Αλλα απ οτι φαινεται τον ηθελαν μονο αυτοι.Όσο και να το στίβεις το θέμα, δεν πρόκειται να βγει το συμπέρασμα που προσπαθείς. Οι αριθμοί δίνουν την πραγματική εικόνα.
Η ΝΔ κέρδισε το 90% των Δήμων και τις 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Στην Αθήνα η αποχή από τις Δημοτικές εκλογές πλησίασε το 80%.
Εγω αλλο ρωτησα για τον μπακογιαννη.
Λες οτι τον τιμωρησαν οι Νεοδημοκρατες, κατι που δεν ισχυει, γιατι το ποσοστο που πηρε, ειναι πανομοιοτυπο με το ποσοστο της ΝΔ στις βουλευτικες εκλογες.
Αρα τον ψηφισαν μονο νεοδημοκρατες, και απλα ολοι οι αλλοι συνασπιστηκαν και ψηφισαν οτιδηποτε αλλο απλα για να φυγει.Το ποσοστό της ΝΔ στις εθνικες με τα ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές τι σχέση έχει;
Ο Δούκας στο δεύτερο γύρο βγήκε με αριθμητικά λιγότερες ψήφους από τον αριθμό ψήφων του Μπακογιάννη στο πρώτο γύρο ...
Προφανως γιατι ειχε μεγαλυτερη αποχη?
Λογικο δεν ειναι?A Κυριακη 32.32%
Β Κυριακη 26.73%
κι εσυ απορεις για τις λιγοτερες ψηφους. -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως μια χαρά ευτυχισμένους τους βλεπω στα ΗΑΕ, το Κατάρ, το Κουβέιτ κτλ. Στσ κράτη που η Δύση τα έχει καταστρέψει εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας παρανοικούς τύπους ή σαμποτάροντας τα καθεστώτα, ε είναι λίγο λογικό να μη θέλουν να κάτσουν.
Αρα τους βλέπεις στις 2-3 χώρες (από τις 14-15) που α) ειναι πλούσιες λόγω πετρελαίου και β) ζούν αντιγράφοντας την δύση.
-
Πέφτοντας σήμερα σε άπειρες λακούβες και μιας και μιλούσαμε για τους προπάππους των πολιτικών που μας κυβερνούν, αναρωτιέμαι
Πριν χιλιάδες έτη είχαν και αυτοί λακούβες στον δρόμο όταν παράλληλα ξυπνούσαν και είχαν αυτήν την θέα;
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πέφτοντας σήμερα σε άπειρες λακούβες και μιας και μιλούσαμε για τους προπάππους των πολιτικών που μας κυβερνούν, αναρωτιέμαι
Πριν χιλιάδες έτη είχαν και αυτοί λακούβες στον δρόμο όταν παράλληλα ξυπνούσαν και είχαν αυτήν την θέα;
Τα αλογα εχουν 4κινηση και ενεργα ρυθμιζομενη αναρτηση, οποτε δεν καταλαβαιναν απο λακουβες.
-
#μόνον_Βιτάριον
-
Η μόνη μικρή γεύση που μπορεί να πάρει κανείς πως ήταν να ζούσες σε μια τέτοια Αθήνα.
Σαν να ζεις σε μια άλλη διάσταση.
Αυτό ήταν κοινό θέαμα πριν 2500 έτη.
Και αυτό σήμερα
-
Θεωρίες έχουμε πολλές. Οι διάφοροι ιστορικοί και γλωσσολόγοι παράγουν θεωρίες για την ιστορία των λαών και των εθνών εδώ και αιώνες με τα διάφορα εργαλεία και πηγές που είχαν στα χέρια τους, χωρίς να εξετάσουμε και τον δόλο που μπορεί να είχαν ανα περιπτώσεις.
Η γενετική σε πολλές περιπτώσεις καταρρίπτει αυτές τις θεωρίες οι οποίες αποτελούσαν αιχμή του δόρατος για πολλές πολιτικές αποφάσεις κατά το παρελθόν. Σε άλλες περιπτώσεις τις επιβεβαιώνει.
Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι μεν ανάγουν σε μυθικό επίπεδο την καταγωγή των λαών και οι δε αποσιωπούν την καταγωγή τους για να εξυπηρετήσουν διάφορα συμφέροντα.
Η αλήθεια και η τεκμηρίωση είναι ο πιο σωστός δρόμος για την ανάγνωση της ιστορίας αλλά και την μελλοντική πορεία των λαών στους αιώνες που θα έρθουν.
Βαρυσήμαντες δηλώσεις. Περιμένω να μου γράψεις που οι θεωρίες ιστορικών και γλωσσολόγων έχουν πέσει έξω.
Έχεις κάνει σημαία ένα γραπτό του Fallmerayer , το οποίο σχεδόν το σύνολο των Βυζαντινολόγων το έχει απορρίψει. Πρώτος ο Παππαρηγόπουλος , ο θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής ιστοριογραφίας , το κατέρριψε . Και μιας και τον αναφέραμε ( τον φαλμετέτοιο...) , πες μας και ποια είναι αυτά τα απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία υποστήριξαν τις απόψεις του. Αν αναφέρεσαι στο "σιδηρούν παραπέτασμα", οι Σοβιετικοί με προεξέχοντα τον ostrogorsky , είναι αυτοί οι οποίοι ανέδειξαν την ιστορική αξία των Βυζαντινών ( οι Δυτικοί ιστορικοί ανέκαθεν μας είχαν στην απαξίωση) και πουθενά δε συμφωνεί με τη συγκεκριμένη θεωρία ( υπερβάλουν βέβαια , οι μετέπειτα του, στον ιστορικό ρόλο των Σλάβων στο Βυζάντιο , αλλά ο.κ. ), το αντίθετο . Μία θεωρία του Fallmerayer , η οποία βέβαια απλά προσπάθησε να τεκμηριώσει ιστορικά την άποψη που οι πρώτοι περιηγητές φιλέλληνες δυτικοί διατύπωσαν όταν πρωτοσυνάντησαν, την κατάντια των υπόδουλων Ελλήνων και "έσπασε" μέσα τους η ρομαντική εικόνα της Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό που έλεγαν ότι δε μπορεί να είναι οι ίδιοι , κάτι έγινε εδώ. Τίποτα δεν έγινε, φτώχια και ανέχεια είχαν οι άνθρωποι.
Πάμε τώρα και στα γενετικά. Γράφεις λοιπόν για μία έρευνα στην οποία το ποσοστό ομοιότητας dna των Ελλήνων , συγκρίνεται με το dna των Σλάβων της Ανατολής ( Ρώσοι Πολωνοί κ.λπ.) , καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι ελάχιστο. Συμφωνούμε , έλα όμως που οι νότιοι Σλάβοι έχουν διαχωριστεί από τους βόρειους συγγενείς τους πολύ αργότερα , δημιουργώντας μία ξεχωριστή εθνοτική ομάδα , η οποία στον ιστορικό χρόνο πολύ περισσότερο χρόνο διαβεί στα Βαλκάνια παρά στην άνωθεν των Καρπαθίων περιοχή ( θα μου πείς πηγές , google Άντες και πρωτοΣλάβοι ) . Κοινώς εδώ, https://www.myheritage.gr/ethnicities/serbia/country-ethnicity-distribution , οι Σλάβοι των Βαλκανίων αντιμετωπίζονται ως Εθνοτική ομάδα " Βαλκάνιοι " και όχι ανατολικοΕυρωπαίοι. Αν ψάξεις θα δείς ότι η διείσδυση της εθνοτικής ομάδας Έλληνες στη Σερβία είναι 25% και ότι μόνο το 40% των σύγχρονων Σέρβων ¨συγγενεύει" άμεσα , με τους Ρώσους ! Πράγμα λογικότατο κανένας βάρβαρος του μεσσαίωνα ( εκτός Ούγγρων ) δεν ήταν τόσο πολυπληθής που να κατάφερε να επιβάλλει το γενετικό του υλικό, οι στρατιές τους θα έπρεπε να ήταν εκατομμυρίων, υπήρχαν Βαλκάνιοι κάτοικοι και πριν τους Σλάβους , δεν εξανεμίστηκαν! Το ίδιο παράδειγμα είναι με τους Τούρκους.
Για να τελειώνω , και καθώς είμαι εκτός θέματος εδώ και πολλή ώρα ( θα παλέψω ειλικρινά να μην επανέλθω) , η κάθοδος των Σλάβων στην κυρίως Ελλάδα είναι ιστορικά τεκμηριωμένη , έγιναν μάχες ανάσχεσης , και πλέον και με ανασκαφικά δεδομένα αποδεδειγμένη ( https://www.archaiologia.gr/search/σλάβοι/ ). Δεν υπήρξε εθνοκάθαρση, οι λαοί σταδιακά ενσωματώθηκαν στο Βυζαντινό χώρο.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάντως μια χαρά ευτυχισμένους τους βλεπω στα ΗΑΕ, το Κατάρ, το Κουβέιτ κτλ. Στσ κράτη που η Δύση τα έχει καταστρέψει εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας παρανοικούς τύπους ή σαμποτάροντας τα καθεστώτα, ε είναι λίγο λογικό να μη θέλουν να κάτσουν.
Αρα τους βλέπεις στις 2-3 χώρες (από τις 14-15) που α) ειναι πλούσιες λόγω πετρελαίου και β) ζούν αντιγράφοντας την δύση.
Στην ουσία εκμεταλλεύονται τα καλά της Δύσης που αυτοί θέλουν και πολλά άλλα τα απορρίπτουν λόγω θρησκείας, ανδροκρατίας και πολιτευμάτων.
Ίσως πρέπει και η Ευρώπη να περάσει σε μουσουλμανικά/ισλαμικά θεοκρατικά κράτη με απόλυτες συνταγματικές μοναρχίες για να δουν τι σημαίνει ευτυχία όσοι σήμερα την κατηγορούν.
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βαρυσήμαντες δηλώσεις. Περιμένω να μου γράψεις που οι θεωρίες ιστορικών και γλωσσολόγων έχουν πέσει έξω.
Έχεις κάνει σημαία ένα γραπτό του Fallmerayer , το οποίο σχεδόν το σύνολο των Βυζαντινολόγων το έχει απορρίψει. Πρώτος ο Παππαρηγόπουλος , ο θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής ιστοριογραφίας , το κατέρριψε . Και μιας και τον αναφέραμε ( τον φαλμετέτοιο...) , πες μας και ποια είναι αυτά τα απολυταρχικά καθεστώτα τα οποία υποστήριξαν τις απόψεις του. Αν αναφέρεσαι στο "σιδηρούν παραπέτασμα", οι Σοβιετικοί με προεξέχοντα τον ostrogorsky , είναι αυτοί οι οποίοι ανέδειξαν την ιστορική αξία των Βυζαντινών ( οι Δυτικοί ιστορικοί ανέκαθεν μας είχαν στην απαξίωση) και πουθενά δε συμφωνεί με τη συγκεκριμένη θεωρία ( υπερβάλουν βέβαια , οι μετέπειτα του, στον ιστορικό ρόλο των Σλάβων στο Βυζάντιο , αλλά ο.κ. ), το αντίθετο . Μία θεωρία του Fallmerayer , η οποία βέβαια απλά προσπάθησε να τεκμηριώσει ιστορικά την άποψη που οι πρώτοι περιηγητές φιλέλληνες δυτικοί διατύπωσαν όταν πρωτοσυνάντησαν, την κατάντια των υπόδουλων Ελλήνων και "έσπασε" μέσα τους η ρομαντική εικόνα της Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό που έλεγαν ότι δε μπορεί να είναι οι ίδιοι , κάτι έγινε εδώ. Τίποτα δεν έγινε, φτώχια και ανέχεια είχαν οι άνθρωποι.
Η θεωρία του Fallmerayer εξυπηρέτησε διαφορά καθεστώτα. Δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί θα προσβάλλω. Δεν είμαστε ηλίθιοι, δεν απευθύνεσαι σε ανθρώπους που φύτρωσαν. Ξέρουμε πολύ καλά τι έλεγε και γιατί εξυπηρετούσε ανά περιόδους η θεωρία του τα διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια άλλων εποχών. Ας το αφήσουμε εδώ αυτο να χαθεί στην ιστορία. Εγώ τέτοιο κλίμα εμφυλίου δεν εγείρω διότι η διχόνοια και η βλακεία μόνο κακό μας έχει κάνει ως λαό και ως χώρα. Τελείωσαν αυτα δια παντως. Πάμε παρακάτω...
Πάμε τώρα και στα γενετικά. Γράφεις λοιπόν για μία έρευνα στην οποία το ποσοστό ομοιότητας dna των Ελλήνων , συγκρίνεται με το dna των Σλάβων της Ανατολής ( Ρώσοι Πολωνοί κ.λπ.) , καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είναι ελάχιστο. Συμφωνούμε , έλα όμως που οι νότιοι Σλάβοι έχουν διαχωριστεί από τους βόρειους συγγενείς τους πολύ αργότερα , δημιουργώντας μία ξεχωριστή εθνοτική ομάδα , η οποία στον ιστορικό χρόνο πολύ περισσότερο χρόνο διαβεί στα Βαλκάνια παρά στην άνωθεν των Καρπαθίων περιοχή ( θα μου πείς πηγές , google Άντες και πρωτοΣλάβοι ) . Κοινώς εδώ, https://www.myheritage.gr/ethnicities/serbia/country-ethnicity-distribution , οι Σλάβοι των Βαλκανίων αντιμετωπίζονται ως Εθνοτική ομάδα " Βαλκάνιοι " και όχι ανατολικοΕυρωπαίοι. Αν ψάξεις θα δείς ότι η διείσδυση της εθνοτικής ομάδας Έλληνες στη Σερβία είναι 25% και ότι μόνο το 40% των σύγχρονων Σέρβων ¨συγγενεύει" άμεσα , με τους Ρώσους ! Πράγμα λογικότατο κανένας βάρβαρος του μεσσαίωνα ( εκτός Ούγγρων ) δεν ήταν τόσο πολυπληθής που να κατάφερε να επιβάλλει το γενετικό του υλικό, οι στρατιές τους θα έπρεπε να ήταν εκατομμυρίων, υπήρχαν Βαλκάνιοι κάτοικοι και πριν τους Σλάβους , δεν εξανεμίστηκαν! Το ίδιο παράδειγμα είναι με τους Τούρκους.
Δεν αντιλέγω σε τίποτα από αυτά. Εγώ διαχώρισα μία θεωρία που ήταν επικρατέστερη ασχέτως των διαφόρων ενστάσεων που και αυτές ήταν στην ουσία θεωρίες, με τα επιστημονικά δεδομένα. Μπράβο που χρησιμοποιείς την γενετική επιστήμη για να διαβάσεις την ιστορία των λαών και όχι τις διαφορές θεωρίες διαφόρων ιστορικών/γλωσσολόγων ανά περιόδους και αυτοκρατορίες. Βλέπεις και εσύ πως κατά μέσο όρο διαχωρίζονται ως προς το γενετικό πρόγονο τους οι Έλληνες από τους Σλάβους και πως υπάρχει συγγένεια με τους Ιταλούς αλλά όπως σου παρέθεσα και πιο πάνω, με σοβαρή έρευνα ακαδημαϊκών, μεγάλο μέρος των Ελλήνων του μεσαίωνα έχει συγγένεια ακόμα και με τους Ισπανούς, το οποίο καταρρίπτει κάποιες θεωρίες.
Άρα, η θεωρία που χρησιμοποιείται στον δημόσιο διάλογο πως οι Έλληνες εξαφανίστηκαν με κάποιον τρόπο και ήρθαν εδώ κάποιοι άλλοι όπως τόσες φορές αποδεικνύω με σοβαρές πηγές, δεν ισχύει. Τέλεια, παύλα, παράγραφος.Για να τελειώνω , και καθώς είμαι εκτός θέματος εδώ και πολλή ώρα ( θα παλέψω ειλικρινά να μην επανέλθω) , η κάθοδος των Σλάβων στην κυρίως Ελλάδα είναι ιστορικά τεκμηριωμένη , έγιναν μάχες ανάσχεσης , και πλέον και με ανασκαφικά δεδομένα αποδεδειγμένη ( https://www.archaiologia.gr/search/σλάβοι/ ). Δεν υπήρξε εθνοκάθαρση, οι λαοί σταδιακά ενσωματώθηκαν στο Βυζαντινό χώρο.
Δεν έχω κάτι να σχολιάσω σε αυτό που γράφεις διότι δεν έχω κάποια πηγή που το αναιρεί η επιβεβαιώνει. Οκ το δέχομαι και όντως είναι γνωστό αυτό από την ιστορία στο σχολείο.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ απορώ με εκείνον τον κακομοίρη τον Κασσελάκη πως θα πορευτεί ,στην πρώτη γραμμή με τον Πολλάκη , τον καταδικασμένο -κοκκινο πανί για δεξιοκεντρώους - Νίκο Παππά, τον Ναύαρχο πως τον λένε -που όπου τον καλούν και τον ρωτάνε κάτι λέει δεν ξέρω - και...την Τζάκρη;
Και στην δεύτερη γραμμή;
Αυλωνίτου , Αντώναρος , Κουρουπλής , Κωνσταντινέας;;;;
Είναι χαμένος απο χέρι ο καημένος.Αν πράγματι ο άνθρωπος αυτός έχει κάποια περιουσία στην Αμερική, μάλλον θα του την φάνε η Ελληνική πολιτική και τα κομματικά κοράκια στην Ελλάδα.
Εκτός αν οι χορηγοί, του έχουν υποσχεθεί ανταλλάγματα. Π.χ. να κάνει την βρώμικη δουλειά που δεν έκανε ο Τσίπρας και μετά να πάει CEO σε κάποια εταιρεία χορηγού.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ουσία είναι ότι στην χώρα που ζούμε, υπάρχει ενεργός πολιτισμός εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια.
Οι κάτοικοι που ζούσαν σε αυτή την περιοχή, ανέπτυξαν γλώσσα που υπάρχει μέχρι και σήμερα, ανέπτυξαν τέχνες, ανέπτυξαν τα μαθηματικά, την ιατρική και καθετί που στην εποχή τους ήταν μοναδικό και ουσιαστικά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε όλο τον πλανήτη.
Όλα αυτά που οι αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν, τα μετέφεραν στον τότε γνωστό κόσμο, ίσως και πιο μακριά από τον κόσμο που γνωρίζανε.
Δεν έχω υπόψιν μου άλλη περιοχή του πλανήτη που τόσες χιλιάδες χρόνια να έχει μόνιμο πληθυσμό και πολιτισμό, που ενώ πέρασαν διάφοροι κατακτητές - αυτοκρατορίες αυτοί επιβίωσαν.
Και όχι μόνο επιβίωσαν αλλά είχαν και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των αυτοκρατοριών.
Ακόμα και ο χριστιανισμός πάτησε στην ελληνική γλώσσα - γραφή και πρωταγωνίστησε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.
Το αν αυτή η συνέχεια οφείλεται στο έδαφος, στο κλίμα, στην κληρονομικότητα από γενιά σε γενιά, ή σε κάτι άλλο που δεν είναι ακόμα γνωστό, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ.
Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει συνέχεια και όσοι ήρθαν σε αυτό τον τόπο για να τον κατακτήσουν και να πάρουν ότι αυτοί θεωρούσαν πολύτιμο, δεν πρόσφεραν, αλλά μόνο κλέψανε και άφησαν τα περιττώματα τους.
Ναι είμαστε αν βλέπουμε και θαυμάζουμε ότι δημιούργησαν, μιλάμε την γλώσσα τους, πατάμε στα μέρη που και οι ίδιοι έζησαν.Μα πέρασαν τόσοι λαοί από εδώ, οι περισσότεροι βάρβαροι και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε απόγονοι τους;
Ναι γιατί αφομοιώθηκαν σε αυτό που υπάρχει εδώ και συνεχίζεται τόσους αιώνες.Υπάρχει και η άλλη θεωρία, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες.
Ναι, είναι μία μηδενιστική θεωρία, που θέλει να ακυρώσει όλη την ιστορία αυτού του τόπου, να την μετατρέψει σε ένα παραμύθι, για να φτιάξει κάτι άλλο.Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι δεν είμαστε ένας βάρβαρος λαός, περάσαμε πολλά από βαρβάρους λαούς και θρησκείες, αλλά επιβιώσαμε.
Κλείνοντας το μεγαλύτερο ελάττωμα του σύγχρονου Έλληνα, είναι ότι υποστηρίζει με πάθος τα λάθη του και δεν αναγνωρίζει ότι κάποιος άλλος έχει δίκιο, είναι αυτό που λέμε παρτάκιας.
Μισό λεπτό, δεν είπε κανείς οτι δεν κατοικούν στον ίδιο τόπο άνθρωποι που μιλούν έστω μια νερωμένη έκδοση των ελληνικών πχ. εδώ και χιλιάδες χρόνια ή οτι δεν υπάρχει μια κάποια συνοχή. Και τι με αυτό;
Από εκεί και πέρα όμως, το να λέμε οτι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι τουλάχιστον αστείο όταν πολιτισμικά δεν έχουμε καμία σχέση, εκτός και αν οι αρχαίοι Έλληνες άκουγαν Πάολα και Καρρά, έβλεπαν "Παρα πέντε" και "Κωνσταντίνου και Ελένης", έτρωγαν πιτόγυρα, μαγειρίτσες και σούβλιζαν αρνιά, ήταν Χ.Ο., έχτιζαν απαίσιες τσιμεντοφαβέλες με βουλωμένα φρεάτια, πέταγαν αποτσίγαρα στο δρόμο, διπλοπάρκαραν σε ράμπες για καρότσια και ΑΜΕΑ κτλ. Βλέπει κανένας κάποιο κοινό που έχουμε;
Όχι φυσικά οτι η αρχαία Ελλάδα τα έκανε όλα σωστά (πχ. είχε σκλάβους, η θέση της γυναίκας δεν ήταν ισότιμη με τον άνδρα κτλ) αλλά έθεσε κάποιες βάσεις που σε αυτούς βασίστηκε η Δύση και αυτό είναι γεγονός όχι άποψη. Η σύγχρονη Ελλάδα τι έχει να δείξει; Απολύτως τίποτα συλλογικά, μόνο κάποια ταλαντούχα ή "φωτισμένα" άτομα έχει, αλλά πολιτισμό που θα τον μελετούν σε 2000 χρόνια δεν έχει, ας μην κοροιδευόμαστε.ΥΓ: Μου φαίνεται πρέπει να αρχίσω να ποστάρω τσιμεντοφαβέλες για να δεί κάποιος την κατάντια ενός λαού που κάποτε έχτιζε Παρθενώνες και αρχαίες Ολυμπίες, και τώρα μίζερα δυαράκια τσιμεντένια με θλιβερές τέντες, το ένα δίπλα στο άλλο, τα οποία μάλιστα είναι κατάμαυρα γιατι δεν τους κόβει ούτε να βάλουν ένα πιεστικό να φύγει η μπίχλα.
-
Γενικώς το θέμα περί dna είναι απλό, για να καταρριφθεί το ακροδεξιό επιχείρημα περί "υπεροχής" ή μη κάποιων φυλών (άρα κάποια dna είναι "καλύτερα" από άλλα) ο αντίλογος πέρασε στο ότι π.χ. οι αρχαίοι έλληνες σχεδόν "εξατμίστηκαν". Ούτε το ένα ισχύει προφανώς ούτε το άλλο. Ο lap πάντως δεν έχει γράψει εδώ και πολλά posts περί κάποιας "υπεροχής" ώστε να χαρακτηριστεί "ακροδεξιός", για το ότι δεν επήλθε η "εξάτμιση" επιχειρηματολογεί.
Το τι ανάπτυξε ή όχι ο κάθε λαός έχει να κάνει κυρίως με το περιβάλλον στο οποίο ζούσε και ζει, τις κλιματολογικές συνθήκες, τις "περιρρέουσες" συνθήκες κλπ. Συνεπώς το γιατί οι ευρωπαίοι και οι κινέζοι ανέπτυξαν περισσότερη τεχνολογία από τους π.χ. αφρικάνους δεν οφείλεται σε κάποια υπεροχή του dna (όπως βλακωδώς υποστηρίζουν οι αρκοδεξιοί) αλλά σε άλλους παράγοντες. έχει αναλυθεί πολλάκις και πλειστάκις και μάλιστα και εκλαϊκευμένα (π.χ. Jared Diamond). Το ίδιο βλακώδες είναι βέβαια να γράφεις ότι οι σύγχρονοι έλληνες είναι "παρακατιανοί" (επειδή π.χ. δεν έχουν βαριά βιομηχανία ή δεν πήγαν στην Σελήνη ή δεν υιοθέτησαν το αρχαίον "κάλος") και αν εξαφανιστούν δεν θα λείψει και τίποτα στον κόσμο...
-
Η σύγχρονη Ελλάδα έχει να αναδείξει παλικάρια που παράγουν γνώση με τις σπουδές τους μέσω της ακαδημαϊκής και ερευνητικής τους εργασίας.
Έχει και παλικάρια που ζουν στο παιδικό δωμάτιο όντας μαντραχαλοι και ότι λεφτά τους δίνει ο μπαμπάς τους, τα ρίχνουν σε κάποιο αυτοκίνητο μπας και εντυπωσιάσουν κανένα ελλεϊνο θηλυκό.
Δύο παλικάρια, δύο Ελλάδες.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μισό λεπτό, δεν είπε κανείς οτι δεν κατοικούν στον ίδιο τόπο άνθρωποι που μιλούν έστω μια νερωμένη έκδοση των ελληνικών πχ. εδώ και χιλιάδες χρόνια ή οτι δεν υπάρχει μια κάποια συνοχή. Και τι με αυτό;
Από εκεί και πέρα όμως, το να λέμε οτι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι τουλάχιστον αστείο όταν πολιτισμικά δεν έχουμε καμία σχέση, εκτός και αν οι αρχαίοι Έλληνες άκουγαν Πάολα και Καρρά, έβλεπαν "Παρα πέντε" και "Κωνσταντίνου και Ελένης", έτρωγαν πιτόγυρα, μαγειρίτσες και σούβλιζαν αρνιά, ήταν Χ.Ο., χτίζουν τσιμεντοφαβέλες με βουλωμένα φρεάτια, πετάνε αποτσίγαρα στο δρόμο κτλ. Βλέπει κανένας κάποιο κοινό;
Όχι φυσικά οτι η αρχαία Ελλάδα τα έκανε όλα σωστά (πχ. είχε σκλάβους, η θέση της γυναίκας δεν ήταν ισότιμη με τον άνδρα κτλ) αλλά έθεσε κάποιες βάσεις που σε αυτούς βασίστηκε η Δύση. Η σύγχρονη Ελλάδα τι έχει να δείξει; Απολύτως τίποτα συλλογικά, μόνο κάποια ταλαντούχα ή "φωτισμένα" άτομα έχει, αλλά πολιτισμό που θα τον μελετούν σε 2000 χρόνια δεν έχει, ας μην κοροιδευόμαστε.Η απάντηση υπάρχει στην τελευταία παράγραφο και αφορά, εσένα έμενα και όλους μας.
Την ξαναβάζω
-
Συγγνώμη αλλά βλέπω να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Ακόμα δε βλέπω πως τεκμηριώνεται η πολιτισμική συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας με το σημερινό χάλι.
Αν βλέπεις εσύ συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες και "σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό" πάω πάσο. Εγώ βλέπω ένα λαό που έχει αφομοιώσει ένα μάτσο αρνητικά χαρακτηριστικά και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω σκλαβιάς (όπως πχ. το ρουσφέτι και τη λαμογιά), και πλέον ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ επαναλαμβάνω και όχι ΑΤΟΜΙΚΑ δεν έχει τίποτα το οποίο θα μνημονεύεται και θα διδάσκεται μετά από αιώνες ή χιλιετίες όπως γινόταν για τους "προγόνους" μας. Έχουμε αποτύχει πλήρως, πως το λένε;
Εκτός φυσικά και αν διδάσκεται η κατάντια μας παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγή, οι "απόγονοι του Περικλή" με το διαλυμένο κράτος πρόνοιας, την πτώχευση και τα Μνημόνια, την ανύπαρκτη υγεία με γιαγιάδες να πεθαίνουν σε ράντζα σε διαδρόμους δημόσιων νοσοκομείων, τις πληρωμένες πένες των ΑΡΔ για να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κάνοντας πλύση εγκεφάλου στο πλήθος, τη διαπλοκή των καναλαρχών, τα υπόγεια συμφέροντα των ολιγαρχών και τον εναγκαλισμό τους με διάφορα πολιτικά κόμματα, πως από Παρθενώνες πήγαν σε τσιμεντοφαβέλες και κτίρια-εκτρώματα όπως τα επαγγελματικά στο Μαρούσι κτλ.
Βλέπει κανείς κάποια ομοιότητα που δε βλέπω; Είναι ο γιδότοπος ιδεολογική συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας; Εδώ καλά καλά δε μπορούμε να διαβάσουμε 2 σειρές αρχαία γιατί έχει αλλάξει τόσο πολύ η γλώσσα, τι κοινό έχουμε;
-
Συγγνώμη αλλά βλέπω να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Ακόμα δε βλέπω πως τεκμηριώνεται η πολιτισμική συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας με το σημερινό χάλι.
Αν βλέπεις εσύ συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες και "σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό" πάω πάσο. Εγώ βλέπω ένα λαό που έχει αφομοιώσει ένα μάτσο αρνητικά χαρακτηριστικά (όπως πχ. το ρουσφέτι και τη λαμογιά), και πλέον ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ επαναλαμβάνω και όχι ΑΤΟΜΙΚΑ δεν έχει τίποτα το οποίο θα μνημονεύεται και θα διδάσκεται όπως γινόταν για τους "προγόνους" μας. Έχουμε αποτύχει πλήρως, πως το λένε;
Εκτός φυσικά και αν διδάσκεται η κατάντια μας παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγή, οι "απόγονοι του Περικλή" με το διαλυμένο κράτος πρόνοιας, την πτώχευση και τα Μνημόνια, την ανύπαρκτη υγεία με γιαγιάδες να πεθαίνουν σε ράντζα σε διαδρόμους δημόσιων νοσοκομείων, τις πληρωμένες πένες των ΑΡΔ για να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα κάνοντας πλύση εγκεφάλου στο πλήθος, τη διαπλοκή των καναλαρχών, τα υπόγεια συμφέροντα των ολιγαρχών και τον εναγκαλισμό τους με διάφορα πολιτικά κόμματα κτλ.
Βλέπει κανείς κάποια ομοιότητα που δε βλέπω; Εδώ καλά καλά δε μπορούμε να διαβάσουμε 2 σειρές αρχαία γιατί έχει αλλάξει τόσο πολύ η γλώσσα, τι κοινό έχουμε;
Πόσα γνωρίζεις για την αρχαία Ελλάδα;. Έχεις διδαχθεί φιλοσοφία, η φιλοσοφικά κείμενα της, αρχαία κείμενα σημαντικών γεγονότων; έχεις διαβάσει τον επιτάφιο έχεις ανοίξει ένα βιβλίο να δεις τι λέει η ιστορία για την κοινωνία τους;
Κάνε μια προσπάθεια, θα εκπλαγείς από πολλά πράγματα και θα πέσεις από τα σύννεφα.
Το θέμα είναι πως ακροδεξιοί έχουν καταστρέψει τη φήμη της ελληνικής φιλοσοφίας και γνώσης και οδηγούν τον κόσμο να μην ασχολείται.
Ακριβώς ότι κάνουν και οι αριστεροί της φακής καταστρέφοντας στην ουσία τον προοδευτικό χώρο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2