-
Το πιο απλό είναι οι μετρηήσεις επιδόσεων. Οι μετρήσεις δύναμης είναι θεωρητικά μεγέθη μόνο. Δες πόσο κάνει 80-110 ένα αυτοκίνητο με 3η π.χ.
-
Η Mazda πάντως επειδή σας διαβάζει και για να μην νιώθει μειονεκτικά εδώ μέσα, βγάζει τρίλιτρο 6κύλινδρο τούρμπο βενζίνης (για την Αμερική βέβαια).
Αν και φαντάζομαι θα διαβάσουμε ότι παραμένουν κουλοί στην Μάζντα γιατί η VW βγάζει παρόμοια ισχύ από 2 λίτρα τετρακύλινδρο. -
Θα βλέπει κίνηση στο thread o εισαγωγέας και θα χαίρεται... που να ήξερε.
-
@andya3 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Δώσε μου εσύ που είσαι άλλος ένας ειδήμων του forum τις μετρήσεις που δε δίνουν οι κατασκευαστές και θα τα λάβω υπόψη μου, στο υπόσχομαι.
Επειδή βρήκα κάτι, αλλά δυστυχώς όχι για τα οχήματα που συζητούμε, αλλά με σύγκριση μεταξύ downsized turbo vs oversized ατμοσφαιρικό.
Έχεις μια ακόμα ευκαιρία για να ζητήσεις συγχώρεση πριν σε ρεζιλεψω. Είμαι ανθρωπιστής εγώ!
-
@chrisk6 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@panos-volcan said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ok. Η Mazda δεν έχει χρήματα για έρευνα και νέες τεχνολογίες αλλά κυκλοφορεί νέους κινητήρες βενζίνης υψηλής συμπίεσης και εξακύλινδρα σύνολα πετρελαίου σε υβριδικές εκδόσεις .
Ενώ το group που μοιράζει τους ίδιους κινητήρες σε 30 μοντέλα έχει τεχνολογική έμπνευση και άπειρο χρήμα ....Συγγνώμη που βανδαλίσαμε το νήμα του τόσου συμπαθητικού Mazda 2 !
Έχεις δίκαιο. Προτείνω αυτές τις 3 σελίδες να τις αφαιρέσουν ώστε να μην χαλάει το θέμα με το 2αρι κ να μπει σε άλλη κατηγορία πχ ανέκδοτα. Αν έχει κάποιος άσχημη διάθεση να μπει να διαβάζει κ να γελάει...
Ζαμε!
-
Σε σχέση με το yaris, σε οδική συμπεριφορά, είναι καλύτερο;
Τιμόνι, φρενάρισμα, κράτημα, θόρυβος από τους ελληνικούς κωλόδρομους; -
@bassstarlet said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τιμόνι, φρενάρισμα, κράτημα, θόρυβος από τους ελληνικούς κωλόδρομους;Μακράν
-
Και μακράν κι'όλας;
-
Απολύτως!
-
@bassstarlet said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τιμόνι, φρενάρισμα, κράτημα, θόρυβος από τους ελληνικούς κωλόδρομους;Όχι δεν είναι. Το καλύτερο όλων ειναι το Φιέστα (εαν το βρείς έχουν ξεμείνει κάτι λίγα) σε αυτό τον τομέα.
-
Το 2 εχει παντως μακραν το καλυτερο κιβωτιο στην κατηγορια αυτο δεν αμφισβητειται.
-
@jammamon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Το 2 εχει παντως μακραν το καλυτερο κιβωτιο στην κατηγορια αυτο δεν αμφισβητειται.
Aλήθεια είναι, για όποιον ασχολείται ακόμα με χειροκίνητα κιβώτια. Πάντως τα μικρά αυτοκίνητα που είναι κυρίως πόλης, έπρεπε να είναι όλα με αυτόματο.
-
Βγαίνει σε αυτόματο αν θέλει κάποιος
-
Ε ναι αλλα 1. Παει ο κουκος αηδονι και 2. Δε ψηνομαι να θυσιασω 2,5" επιταχυνση ΚΑΙ οικονομια για το αυτοματο οταν το χειροκινητο ειναι τοσο απιστευτο
-
@fanis75 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@jammamon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Aλήθεια είναι, για όποιον ασχολείται ακόμα με χειροκίνητα κιβώτια. Πάντως τα μικρά αυτοκίνητα που είναι κυρίως πόλης, έπρεπε να είναι όλα με αυτόματο.
Οκ δεν έχεις άδικο σε αυτό! Αλλά αν δεν πέφτεις σε μποτιλιάρισμα έχουν παρά πολύ ελαφρύ συμπλέκτη. Εσύ έχειςνστο μυαλό σου το kuga,bmw κτλ που έχουν πάρα πολύ βαρύ συμπλέκτη συγκριτικά με τα μικρά ιαπωνικά.
Ένα θα σου πω. Ο συμπλέκτης τους έχει το ίδιο βάρος στο πόδι με το πεντάλ του γκαζιού. Είναι πούπουλο, τερματίζει πανευκολα και έχει πολύ μικρή διαδρομή
Δεν κουράζουν σχεδόν καθόλου
Εάν μπεις σε αυτοκίνητο 15 ετιας, το οδηγήσεις λίγο και μετά μπεις στα νέα μικρά ιαπωνικά θα νομίζεις ότι έχει χαλάσει ο συμπλέκτης, ότι δεν λειτουργούν τα ελατήρια του. Τόσο ελαφρύς.
-
H mazda μου είναι συμπαθής αλλα δυστυχώς με τον skyactive X επαναλήφθηκε το φαινόμενο με τους rotary .
Τσάμπα και στον βρόντο ενα αδιευκρίνιστο τεράστιο ποσό για την ανάπτυξη ενός κινητήρα που δεν πουλάει ουτε στην Ιαπωνία!
150 , εκατόν πενήντα ολογράφως , αυτοκίνητα το μήνα ουτε το 5% της παραγωγής της mazda πουλιόνται το μήνα στην Ιαπωνία με αυτόν τον κινητήρα και η εταιρεία τον αποσύρει και καταργεί σταδιακά απο την γκάμα.
Όσο για το εξακύλινδρο που λέτε δεν νομίζω να τα καταφέρει καλλίτερα οταν γίγαντες όπως η VW και η BMW προσφέρουν ντίζελ πιο ομαλά στην λειτουργία πιο οικονομικά και πιο γρήγορα!Δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου κατευθείαν απο την Ιαπωνία το άρθρο που μάλιστα προσάπτει την μομφή πως όλο το hype για τους skyactive x ήταν αποτέλεσμα της καλής σχέσης της mazda με τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου...
-
Έχει και 6κυλινδρο diesel για όποιον θέλει η Mazda.
-
Τα diesel ήταν στο πρόγραμμα να σταματήσουν με το νέο euro7.
Το diesel της mazda ήταν σχεδιασμένο να περάσει κάποια όρια του euro7
Το πρόβλημα της Μάζντα δεν είναι ο κινητήρας αλλά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της γκάμας της. Πρέπει να εισάγει υβριδική τεχνολογία στην αγορά για να μειώσει τους ρυπους της. Για αυτό βλέπουμε την ύπαρξη του mazdoyaris hybrid.
Όπως επίσης πρέπει να παρουσιάσει ev μοντέλα.
Το γιατί δεν πουλάει στην Ιαπωνία, δεν μας το εξηγεί επαρκώς. Ίσως έχει να κάνει με κάποια περιβαλλοντική τιμολογιακή επιβάρυνση λόγω της συμβολής του στους ρύπους ολόκληρης της γκάμας.
-
Και τι σημαίνει δηλαδή αυτό? Ότι είναι αδύναμος και δε μπορεί να ανέβει ανηφόρα?Γιατί και σε όλη τη Β.Αμερική εχει ξεσκιστεί να πουλάει ο επίσης ατμοσφαιρικός Skyactive G o οποίος είναι και πιο αδύναμος.
-
@kostis20 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Και τι σημαίνει δηλαδή αυτό? Ότι είναι αδύναμος και δε μπορεί να ανέβει ανηφόρα?Γιατί και σε όλη τη Β.Αμερική εχει ξεσκιστεί να πουλάει ο επίσης ατμοσφαιρικός Skyactive G o οποίος είναι και πιο αδύναμος.
Νομίζω οτι αυτό λεει το άρθρο , ο G πουλάει πολύ καλλίτερα.
Ήπιος υβριδικός ατμοσφαιρικός χωρίς τα πολύπλοκα (υπερσυμπιεστής roots κλπ) του X .
Οι Ιάπωνες σαν αγοραστές ξέρουν το προφανές δηλ οτι τους μένουν πιο πολλά στην τσέπη στην αγορά , τσιφούτηδες είναι ,toyotάκηδες δηλ
MAZDA FORUM