-
@ataim said in Toyota C-HR 2023:
βλέπω θα είναι η xiaomi, την toyota δεν την βλέπω.
Σπάνια πάει σε εκθέσεις η Τογιότα. Τι να πάει να κάνει?
-
Θραύση;
-
17" felgi aluminiowe 215/60 R17
18" felgi aluminiowe 225/55 R18
19" felgi aluminiowe 225/50 R19
20" felgi aluminiowe GR SPORT 245/40 R20�Οι τροχοί σωστά έχουν μεγαλώσει λίγο, το παλιό φόραγε 225/50/18....
Διορθώνω αυτό που έγραψα για την μεγαλύτερη διάμετρο τροχών, στην πραγματικότητα δεν μεγάλωσαν καθώς η πλατφόρμα είναι ίδια με το παλιό, ειδικά στην έκδοση με τις 17αρες η διάσταση είναι όμοια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η toyota (για λόγους ρύπων; οικονομίας;) τοποθετεί μικρότερα ελαστικά από αυτά που θα έπρεπε κανονικά. Στο chr βάζει πλέον την σωστή διάσταση στην 18αρα, δηλαδή την 225/55 από την 225/50 που είχε στο προηγούμενο. Θεωρητικά και το παλιό θα βολεύεται καλύτερα με την νέα διάσταση.
Το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα μοντέλα της, τα ελαστικά φαίνεται να είναι undersized.
-
17" felgi aluminiowe 215/60 R17
18" felgi aluminiowe 225/55 R18
19" felgi aluminiowe 225/50 R19
20" felgi aluminiowe GR SPORT 245/40 R20�Οι τροχοί σωστά έχουν μεγαλώσει λίγο, το παλιό φόραγε 225/50/18....
Διορθώνω αυτό που έγραψα για την μεγαλύτερη διάμετρο τροχών, στην πραγματικότητα δεν μεγάλωσαν καθώς η πλατφόρμα είναι ίδια με το παλιό, ειδικά στην έκδοση με τις 17αρες η διάσταση είναι όμοια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η toyota (για λόγους ρύπων; οικονομίας;) τοποθετεί μικρότερα ελαστικά από αυτά που θα έπρεπε κανονικά. Στο chr βάζει πλέον την σωστή διάσταση στην 18αρα, δηλαδή την 225/55 από την 225/50 που είχε στο προηγούμενο. Θεωρητικά και το παλιό θα βολεύεται καλύτερα με την νέα διάσταση.
Το ίδιο ισχύει και στα υπόλοιπα μοντέλα της, τα ελαστικά φαίνεται να είναι undersized.
Ισχύει πράγματι ότι στο νέο C-HR, στις 18ρες και 19ρες ζάντες, τοποθετείται πλέον ελαστικό με 5% επί του πλάτους μεγαλύτερο πλαϊνό (αντί για 225/50/18 βάζει 225/55/18 και αντί για 225/45/19 βάζει 225/50/19).
Δεδομένου ότι το προηγούμενο C-HR έχει εξαιρετική άνεση τόσο με τις ζάντες 18", όσο με τις 19", δεν ξέρω κατά πόσο οι νέες διαστάσεις είναι οι "σωστές", αφού η μεγαλύτερη διάσταση σίγουρα επηρεάζει κατανάλωση/ρύπους και λογικά επηρεάζει και την αίσθηση του τιμονιού (το βήμα στις 18" αλλάζει αρκετά, στο 3,19% και η συνολική διάμετρος από 682,2 mm πάει στα 704,7 mm).
Πιθανολογώ ότι το έκανε για αισθητικούς κυρίως λόγους, για να γεμίσουν οπτικά περισσότερο οι θόλοι, κάτι που το νέο C-HR με τον ογκώδη σχεδιασμό του το έχει ανάγκη νομίζω.
Εξάλλου το 225/50/18 είναι κοινή διάσταση για τα C-SUVs/Crossovers (βλ. X1 F48).
Πάντως, όπως έχω ξαναπεί, στο C-HR GR Sport μου, που φοράει Conti Premium Contact 6 225/45/19 (όχι Nexen οπως κάποια "premium"...), και άλλη ανάρτηση σε σχέση με τα απλά C-HR, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον συνδυασμό άνεσης-κρατήματος και δεν νομίζω να αλλάξω διάσταση, όταν έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσω. -
Τογιότα και bmw μάλλον κάποια συνεννόηση έχουν.
Η νέα Χ1 φοράει πλέον 55αρι προφίλ.
Μάλλον για να γεμίζει ο θόλος
Για εμένα ευπρόσδεκτη κάθε τέτοια αλλαγή για προστασία της ζάντας από τα άθλια ελληνικά πεζοδρόμια όπου κάθε δήμαρχος τα έχει σε όποιο ύψος θέλει -
Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα εμφάνισης αλλά θέμα κόστους, η κοινή διάσταση ήταν φτηνή την έβαλαν. Τους δίνει και χαμηλούς ρύπους μια χαρά.
Η συγκεκριμένη διάσταση, 225/50/18, δίνει τελικά μικρή διάμετρο τροχού σε σχέση με τις άλλες διαστάσεις. Για το θέμα της άνεσης επειδή οδηγούμε Ελλάδα, λίγο προφίλ παραπάνω πάντα χρειάζεται.
Στο νέο υποδιαστασιολογημενη είναι η 17αρα. Χωράει άνετα μεγαλύτερο προφίλ το οποίο θα του δώσει και την τελική ταχύτητα που λείπει.
-
Εμενα το xceed φοραει 235/45/18
-
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Εμένα το sportage φοράει 235/55/18.
-
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
Ιδανικό λάστιχο για τους ελληνικούς δρόμους, πάνω από 700mm διάμετρος με 130mm προφίλ.
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Τογιότα και bmw μάλλον κάποια συνεννόηση έχουν.
Η νέα Χ1 φοράει πλέον 55αρι προφίλ.
Μάλλον για να γεμίζει ο θόλος
Για εμένα ευπρόσδεκτη κάθε τέτοια αλλαγή για προστασία της ζάντας από τα άθλια ελληνικά πεζοδρόμια όπου κάθε δήμαρχος τα έχει σε όποιο ύψος θέλειΗ προστασία της ζάντας προκύπτει από το μεγαλύτερο φάρδος, όχι από το μεγαλύτερο ύψος του ελαστικού. Στο C-HR το φάρδος παρέμεινε ίδιο (225), το ύψος μεγάλωσε.
Πάντως, δεν αποκλείω εμπορικές συμφωνίες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιων-κατασκευαστών ελαστικών για τη μαζική παραγωγή ελαστικών πρώτης τοποθέτησης σε κοινές διαστάσεις. -
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
τι καταναλωση εχεις?
Μεση με ταχυτητες λογικες τα τελευταια 450χλμ γραφει 5.4ltr
Αν το πατησω και νομιζω πως εχω βενζινης εχω δει και 6.2 με 6.3(sport mode,τερματισμα ταχυτητες κτλ κτλ) -
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
Ιδανικό λάστιχο για τους ελληνικούς δρόμους, πάνω από 700mm διάμετρος με 130mm προφίλ.
Ακριβώς... όπως έχω πει είναι πολύ άνετο, μόνο λόγω ανάρτησης στην πόλη με χαμηλή ταχύτητα είναι λίγο... γρηγοροκινητο καράβι! Ενοχλητικό....
-
-
Έχω την αίσθηση πως αυτός είναι Έλληνας
Όντως βγάζει μια YCrossιλα
-
Όποιος γνωριζει καλα Ιταλικα ας μας το ξεδιαλύνει.
Ο Ιταλος reviewer λεει στο 3.50 του βιντεο οτι μετα τα 110χλμ ακουει καποιους θορυβους μεσα στην καμπινα αλλα δεν καταλαβα αν εννοει αεροδυναμικους η τον θορυβο που προκαλει ο κινητηρας του αυτοκινητου.
-
@diriras said in Toyota C-HR 2023:
Όποιος γνωριζει καλα Ιταλικα ας μας το ξεδιαλύνει.
Ο Ιταλος reviewer λεει στο 3.50 του βιντεο οτι μετα τα 110χλμ ακουει καποιους θορυβους μεσα στην καμπινα αλλα δεν καταλαβα αν εννοει αεροδυναμικους η τον θορυβο που προκαλει ο κινητηρας του αυτοκινητου.
Δεν αναφέρει συγκεκριμένα. Απλά θόρυβο λέει.
-
Το Nissan Qashqai E-POWER συνεχιζει και ρίχνει την τιμη του. Ενδιαφέρον...
Βγαινει νεο μοντέλο διαβάζω -
Ίδια τιμή δηλ με το ολοκαίνουργιο C-hr PHEV ...
-
@diriras said in Toyota C-HR 2023:
Το Nissan Qashqai E-POWER συνεχιζει και ρίχνει την τιμη του. Ενδιαφέρον...
Βγαινει νεο μοντέλο διαβάζωAκόμη πιο κάτω:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325533400-nissan-qashqai
Toyota C-HR 2023