-
@storm said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Για να μην γίνει κάποια παρεξήγηση το σχόλιο μου αφορούσε μόνο αυτά που άκουσα και είδα χθες το απόγευμα στην τηλεόραση.
Δεν βλέπω τηλεόραση αλλά γενικά το απλό ξεβόλεμα ενός υγιούς νέου μπορεί να είναι αιτία θανάτου για τον άρρωστο παππού. Γέροι, άρρωστοι, εγκυμονούσες, χωρίς φάρμακα-φαγητό-νερό-μηχανήματα υποστήριξης-στεγνά ρούχα, μπορούν εύκολα να βρεθούν στο κατώφλι του άλλου κόσμου μέσα σε λίγες ώρες. Και μόνο η ψυχολογική επιβάρυνση από τον φόβο και την απομόνωση μπορεί να στείλει χαλαρά έναν καρδιακό. Γενικώς είναι να μην σου κάτσει η φάση νομίζω.
-
Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το 1994 που η Μεταμόρφωση Καρδίτσας είχε πλημμυρίσει. Για ποια κλιματική αλλαγή μιλάνε ???
-
@elteo said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 το 1994 που η Μεταμόρφωση Καρδίτσας είχε πλημμυρίσει. Για ποια κλιματική αλλαγή μιλάνε ???
Κλιματική αλλαγή υπάρχει και εχει ξεκινήσει πριν περίπου 400 χρόνια.
Ο καιρός που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι εχει επίσης εξήγηση στην έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα πέρσι τον Ιανουάριο .
The huge amount of water vapor hurled into the atmosphere, as detected by NASA’s Microwave Limb Sounder could end up temporarily warming Earth’s surface
https://www.nasa.gov/feature/jpl/tonga-eruption-blasted-unprecedented-amount-of-water-into-stratosphere -
@monman2 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Κλιματική αλλαγή υπάρχει και εχει ξεκινήσει πριν περίπου 400 χρόνια.
Ο καιρός που βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι εχει επίσης εξήγηση στην έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα πέρσι τον Ιανουάριο .
ΚΑΙ λειτουργεί υπερ της "υπερ"θέρμανσης του πλανήτη η περιοδικότητα έκλυσης ενέργειας απο τον ήλιο με περιοδικότητα τα 11 χρόνια (κορυφώνεται το 2025).
Δεν αναφέρεται σε τίποτα από τα 2, αλλά ίσως έχει ένα Α ενδιαφέρον
Youtube Video -
Mην έχουμε απαιτήσεις, από ένα κράτος, σε τέτοιες τρελές βροχοπτώσεις να ανταπεξέλθει, όταν αποτυγχάνει να κάνει απείρως πιο εύκολα πράμματα όπως να εξαφανίσει τα φρεάτια και τι λακούβες από τους γαμοκωλόδρομους, και να φτιάξει τα σπασμένα πεζοδρόμια.
Μόλις χθες βράδυ είδα να στρώνουν άσφαλτο στην Κύπρου στην Ηλιούπολη, έναν απαράδεκτο δρόμο, εδώ και χρόνια.
Έλεος. -
Γύρισα σήμερα ξημερώματα από Λάρισα(από Κυριακή που ήμουν εκεί).Αν και ήμουν στο κέντρο (κοντά στις πλατείες) τα πράγματα σε απόσταση λίγων χλμ. ήταν ζόρικα... Ο κάμπος καταστράφηκε και μαζί και σχεδόν το 30% της παραγωγής της Ελλάδας..
Παρ'ολα αυτά,το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας είναι ένα από τα καλύτερα και πιο καλοσυντηρημένα της Ελλάδας κι οφείλεται στους κομμουνιστές δημάρχους της κυρίως (ενδιάμεσα το 2018 ένας δεξιός δήμαρχος είχε ξεκινήσει την αναβάθμισή του).
3μησι μέρες πρωτοφανούς συνεχούς βροχής κι άντεξε,όταν στην Αθήνα και σε άλλους Αττικούς δήμους με μισή ώρα βροχή πνίγηκαν..
Ο.κ. στο τέλος, δεν άντεχει να κρατήσει όλα τα νερά του κάμπου και τη βροχή ενός έτους μέσα σε τρία 24ωρα,όμως στην Αθήνα μ'αυτή τη βροχή θα κλαίγαμε πολύ..προς το παρόν έχουμε τυχή.. -
Όταν κτίζεις σπίτια σε περιοχή με τοπωνύμιο Μπάρες , Βαλτότοπος κλπ πρέπει απο οτι κονομάς κάθε χρόνο -γιατί τα χωράφια είναι εύφορα στον κάμπο - να βάζεις κάτι στην άκρη και να ετοιμάζεσαι ...
κάτι τέτοιο ίσως είναι υπερβολικό αλλα εχει χώρο να βάζεις απο κάτω τρακτέρ και πλατφόρμες
έστω αυτό , έτσι είναι το σπίτι στην Λάρισα
μην βλέπετε την πολυτέλεια ,πολλά σπίτια σε ενα απο τα δυο σχέδια σε πιο ελληνική - λιτή εκδοχή υπάρχουν και τα βλέπω στα χωριά που πάω όπως βλέπω και κάποια που φτιάχτηκαν ισιάδι γιατί οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν να ανεβαίνουν σκαλιά
-
@panormus772 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Γύρισα σήμερα ξημερώματα από Λάρισα(από Κυριακή που ήμουν εκεί).Αν και ήμουν στο κέντρο (κοντά στις πλατείες) τα πράγματα σε απόσταση λίγων χλμ. ήταν ζόρικα... Ο κάμπος καταστράφηκε και μαζί και σχεδόν το 30% της παραγωγής της Ελλάδας..
Παρ'ολα αυτά,το αποχετευτικό σύστημα της Λάρισας είναι ένα από τα καλύτερα και πιο καλοσυντηρημένα της Ελλάδας κι οφείλεται στους κομμουνιστές δημάρχους της κυρίως (ενδιάμεσα το 2018 ένας δεξιός δήμαρχος είχε ξεκινήσει την αναβάθμισή του).
3μησι μέρες πρωτοφανούς συνεχούς βροχής κι άντεξε,όταν στην Αθήνα και σε άλλους Αττικούς δήμους με μισή ώρα βροχή πνίγηκαν..
Ο.κ. στο τέλος, δεν άντεχει να κρατήσει όλα τα νερά του κάμπου και τη βροχή ενός έτους μέσα σε τρία 24ωρα,όμως στην Αθήνα μ'αυτή τη βροχή θα κλαίγαμε πολύ..προς το παρόν έχουμε τυχή..Προς το παρόν οι συνοικίες της Λάρισας εκκενώνονται μία μία για να γλυτώσει ο κόσμος τον πνιγμό και κάποιες έχουν ήδη 1 με2.5 μέτρα νερό. Λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα λόγια ποιος έκανε και τι έκανε και αν ήταν κομμουνιστής ή όχι αφού εμφανώς σωτηρία δεν υπάρχει. Είναι απλό, οι τρέχουσες υποδομές δεν αντέχουν -ΠΟΥΘΕΝΑ- την ένταση των φαινομένων. Θέλει σχεδιασμό και κυρίως ΛΕΦΤΑ για να φτιαχτούν όλα από την αρχή (μιλάμε τώρα για διαπλατύνσεις σε κοίτες ποταμών και ρεμάτων, νέο αποχετευτικό σε ένα σωρό πόλεις με αποχετευτικούς σωλήνες με μεγαλύτερες διατομές, αναχώματα κλπ.). Και για τον σχεδιασμό, άντε πες τον κάνεις. Τα λεφτά που θα βρεθούν;
Στο βίντεο του Λέκκα κράτησα την αισιόδοξη άποψη ότι στην διαχείρηση των σεισμών είμαστε πλέον από τις πρώτες χώρες στον κόσμο. Πόσο μας πήρε για να φτάσουμε εκεί; ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια... -
@panormus772 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Γύρισα σήμερα ξημερώματα από Λάρισα(από Κυριακή που ήμουν εκεί).
Ο θεός ξέρει πόσα πνιγμένα ζώα χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο θα γίνουν λουκάνικα και θα πουληθούν στην ζούλα από τους επιτήδειους. Στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες του κάμπου Λάρισα-Τρικαλα-Καρδιτσα, στα πλημμυρισμένα, 10δες χιλιάδες σταυλισμένα θα πρέπει να έχουν πνιγεί. Ευτυχώς που την γλύτωσαν τα μετακινούμενα που δεν έχουν κατέβει ακόμα από τα βουνά. Όσα δε την γλύτωσαν στα πεδινά δεν έχουν τίποτα να φάνε πλέον - που θα βρεθούν τόσες ζωοτροφές? Πιθανόν τα καλαμπόκια από τα κατεστραμμένα ΑΝ δεν σαπίσουν από τους μύκητες.
Γεωργοί και κτηνοτρόφοι βλέπουν κόπους μια ζωής να εξαφανίζονται σε 2 μέρες - μερικοί για πολλοστή φορά. Δεν ξέρω με τι κουράγια οι άνθρωποι αυτοί θα ξαναφτιάξουν το βιό τους και θα μείνουν στον τόπο τους. Τόσα καμποχώρια εξαφανίστηκαν από το χάρτη σε μια βραδιά.
-
Σωστός ο monman.
Κατά τα άλλα δεν ξέρω η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν θύματα.Οι άνθρωποι ζουν μια κόλαση. Πρέπει να υπάρξει στήριξη τους.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να γίνει.
-
@fiverg said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Προς το παρόν οι συνοικίες της Λάρισας εκκενώνονται μία μία για να γλυτώσει ο κόσμος τον πνιγμό και κάποιες έχουν ήδη 1 με2.5 μέτρα νερό. Λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.
Η Λάρισα άντεξε τόσο ακριβώς χάρη στα αντιπλυμμηρικά. Έχουν οι νέες συνοικίες τέτοια έργα, όπως το κέντρο; Και γιατί χτίστηκαν περιοχές χαμηλότερα από το ποτάμι; Στο Μουζάκι ό,τι έχει πλημμυρίσει (και το '20 και τώρα) είναι μέσα στην αρχική κοίτη του χειμμάρου, που σιγά-σιγά κτίστηκε μετά τον πόλεμο. Και με τις τελευταίες βροχές η Κάρλα ανασυστάθηκε ακριβώς στην αρχική της έκταση.
Η ρίζα του κακού πάει πολύ πιο βαθιά. Γιατί το κράτος πρέπει να ήταν εκεί πριν καν χτιστούν τα σπίτια σε τέτοια σημεία.
-
Σκέψου τώρα να γίνει το εξής. Κατάργηση ή όπως λέγεται όλης της περιοχής δίπλα στον χείμαρρο και δωρεάν παραχώρηση νέων εκτάσεων σε νεες περιοχές που θα μπουν στο σχέδιο πόλης.
Δεν υπάρχει σωτηρια από αυτό παρά μόνο αν μεταφερθούν.
Όσα τμ είχε ο καθένας να καταγραφούν και να μεταφερθούν.
Αντί αν τους δώσουν λεφτά να ξανά χτίσουν εκεί, πολύ απλά να πάνε αλλού
Πςςςςς
-
@tgd said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@fiverg said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Προς το παρόν οι συνοικίες της Λάρισας εκκενώνονται μία μία για να γλυτώσει ο κόσμος τον πνιγμό και κάποιες έχουν ήδη 1 με2.5 μέτρα νερό. Λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού.
Η Λάρισα άντεξε τόσο ακριβώς χάρη στα αντιπλυμμηρικά. Έχουν οι νέες συνοικίες τέτοια έργα, όπως το κέντρο; Και γιατί χτίστηκαν περιοχές χαμηλότερα από το ποτάμι; Στο Μουζάκι ό,τι έχει πλημμυρίσει (και το '20 και τώρα) είναι μέσα στην αρχική κοίτη του χειμμάρου, που σιγά-σιγά κτίστηκε μετά τον πόλεμο. Και με τις τελευταίες βροχές η Κάρλα ανασυστάθηκε ακριβώς στην αρχική της έκταση.
Η ρίζα του κακού πάει πολύ πιο βαθιά. Γιατί το κράτος πρέπει να ήταν εκεί πριν καν χτιστούν τα σπίτια σε τέτοια σημεία.
Δεν νομίζω να έχεις καταλάβει ότι τα όμβρια της πόλης πάνε προς τον Πηνειό ο οποίος υπερχειλίζει. Δλδ τα γυρνάει προς τις περιοχές που λες και αν συνεχίσει να κατεβάζει νερό από "επάνω", θα πλημμυρίσει και παραμέσα. Αυτό δεν μειώνει το παλαιότερο έργο των -όποιων- δημάρχων. Απλά δείχνει ότι το έργο αυτό έχει πλέον ξεπεραστεί και αν θέλεις να το γυρίσεις στην πολιτική δείχνει ότι οι επόμενοι νομάρχες και περιφερειάρχες δεν έκαναν αυτά που έπρεπε. Και ο Βόλος πάντως από τα διπλανά ποτάμια πλημμύρισε όπως λένε, όχι μόνο από την βροχή που έπεσε μέσα στην πόλη.
-
Δεν υπάρχει έργο που μπορεί να αντέξει τέτοιο νερό. Πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχη όλο το αποχετευτικό σύστημα. Διαπλάτυνση και εκβάθυνση ποταμιών κτλ
-
Μην είσαι θύμα των fake news των ψεκασμενων δεξιών και της προπαγάνδας των κοπριτων της ΝΔ που πάνε να βγάλουν λάδι την 4ετη ανυπαρξία έργων των περιφερειαρχών του Κούλη.
Το 94 ήταν μόνο η μεταμόρφωση με 500 κατοίκους , σήμερα μιλάμε για 10αδες χωριά και οικισμούς κάτω από το νερό με τουλάχιστον 15000 κατοίκους συνολικα.
-
Οι εκλογές είναι σε ένα μήνα, ας βγάλουν αριστερούς και κομουνιστές περιφερειάρχες και δημάρχους για να τους τα φτιάξουν όλα.
Έτσι δεν είναι;
-
@storm said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Οι εκλογές είναι σε ένα μήνα, ας βγάλουν αριστερούς και κομουνιστές περιφερειάρχες και δημάρχους για να τους τα φτιάξουν όλα.
Έτσι δεν είναι;
Όχι , δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά με το τουρλουμπουκι υποψηφίων που έχουν μαζέψει στους συνδιασμούς τους.
Για να καταλάβεις εγώ λόγω καλού μου φίλου που βάζει υποψήφιος και ο οποίος με βοήθησε να βάλω σε καλό προνηπιο τα μικρά θα ψηφίσω τον Χαρδαλια και τον θίασο του...
Είμαστε ραγιάδες και γραικυλοι και βάζω πρώτος τον εαυτόν μου μέσα.
-
Χρυσαυγίτες να ψηφίσετε, μακριά από κουκουεδες.
-
@vagkirk Εγώ πάντως αναφέρομαι σε όλες τις πληγείσες περιοχές.
Αφού, όπως γράφεις, "υπάρχει 4ετή ανυπαρξία έργων των περιφερειών του Κούλη" και πνίγονται, καίγονται κλπ... η λογική δεν λέει ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν οι ψεκασμένοι δεξιοί και να ψηφίσουν λογικούς και σοβαρούς αριστερούς και κομουνιστές;
Κάνω κάπου λάθος;
-
@vagkirk said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
εγώ λόγω καλού μου φίλου που βάζει υποψήφιος
Δεν υπάρχει κανένας -μα κανένας- λόγος vagkirk το τυχόν κομματόσκυλο του ΚΚΕ που κατεβαίνει με κάποιον "προοδευτικό" συνδυασμό να είναι καλύτερος άνθρωπος/επιστήμονας/whatever από έναν άνθρωπο που τον ξέρεις και τον ζεις χρόνια, άρα ξέρεις τις γνώσεις του, το ήθος του και τις αξίες του. Μην τρελλαθούμε κιόλας...
Το θέμα είναι να μην επιλέξεις κάποιον "γόνο" ή παρατρεχάμενο...
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;