@kkostask said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Αυτά τα άγχη μάλλον τα έχετε εσείς οι οπαδοί του…ότι και να είναι τέλος πάντων αυτό που πιστεύετε. Να μην έχει κανένας παραπάνω ή παρακάτω, απλά να μην έχει τίποτα.
Δεν απευθύνομαι σε σένα, απλά αφορμή παίρνω από αυτό που γράφεις.
Αλήθεια τι θέλει ο καθένας για να νιώθει ευχαριστημένος; Τι προσφέρει δηλαδή ο Καπιταλισμός, που δεν προσφέρει ένα άλλο σύστημα;
Θα απαντήσω εγώ πρώτα για το τι θέλω από την ζωή, σε υλικό επίπεδο. Ένα κεραμίδι προφανώς, για να μην κοιμάμαι στα πάρκα. Προτιμώ να είναι μικρό, απλά να είναι αξιοπρεπές και όχι κανένα γκρεμίδι, και να έχει A/C,
γιατί δεν παλεύω την ελληνική κωλοζέστη. Πολυτέλειες όμως δεν θέλω. Να έχει απλά φως, νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ. Αν θα είναι δικό μου, ή νοικιασμένο, ή μου το παραχωρεί το Κράτος (αυτό το τελευταίο το προτιμώ, τζαμπίδι!), μου είναι αδιάφορο, δεν έχω το κόλλημα της ιδιοκτησίας. Προφανώς χρειάζομαι φαγητό (και ποτό... χαχα) και να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Ένα σβέλτο αυτοκίνητο θα ήθελα επίσης. Όχι ακριβό και φυσικά όχι για την μόστρα, αλλά επειδή είναι χόμπι μου η οδήγηση, πες ότι είναι η ψυχοθεραπεία μου. Έναν φτηνό υπολογιστή, μια φτηνή τηλεόραση και ένα φτηνό κινητό επίσης, για διασκέδαση, εργασία και επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτά επιθυμώ, όλα κι όλα, από υλικά αγαθά,
Αυτά δηλαδή που είχαν και στον Κομμουνισμό, πάνω-κάτω. Τι παραπάνω θέλετε δηλαδή;