-
@realzeus said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Προσωπικά πάνω από 8 ώρες δεν δουλεύω για κανένα πούστη. Και οι 8 πολλές είναι...
Για εσένα το κάνεις. Και εγω που δουλευω 10-12 ωρες και ΣΚ δεν το κανω για την εταιρια, για εμενα το κανω ωστε να μπορω να εχω μια καπυτερη θεση και αμοιβή. Ετσι παει, οποιος εργαζεται αμοιβεται. Ειχα την επιλογη ιδιο μιαθο με 8ωρο ή αυξηση αλλα με το ανάλογο τιμημα; Λεφτά κανείς δεν χαρίζει, πρεπει να τα δουλέψεις. Εαν θελω μπονους πρεπει να κανω κατι παραπάνω - επιλογή μου ειναι.
-
Στην κωλοαμερική δεν πήγαινα με τίποτα!!!
Ελα ρε
ΤΕΞΑΣ το καλλίτερο μέρος θα είχα cybertruck, υπερυψωμένο landcruiser σπίτι με γκαράζ για 3 αυτοκίνητα και συλλογή απο ΟΠΛΑ ,πολλά όπλα ...Μόνο που το φαντάζομαι να εχω το AR και εσυ το ΑΚ και να τα συγκρίνουμε πίνοντας μπύρες δίπλα στην πισίνα μου χαλάς το όνειρο
-
@fanis75 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Προσωπικά πάνω από 8 ώρες δεν δουλεύω για κανένα πούστη. Και οι 8 πολλές είναι...
Για εσένα το κάνεις. Και εγω που δουλευω 10-12 ωρες και ΣΚ δεν το κανω για την εταιρια, για εμενα το κανω ωστε να μπορω να εχω μια καπυτερη θεση και αμοιβή. Ετσι παει, οποιος εργαζεται αμοιβεται. Ειχα την επιλογη ιδιο μιαθο με 8ωρο ή αυξηση αλλα με το ανάλογο τιμημα; Λεφτά κανείς δεν χαρίζει, πρεπει να τα δουλέψεις. Εαν θελω μπονους πρεπει να κανω κατι παραπάνω - επιλογή μου ειναι.
Άρα δεν είναι επιλογή σου. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς σε έχει πείσει το σύστημα ότι πρέπει να είσαι σκλάβος του, με τυράκι κάποια ψίχουλα. Εν τω μεταξύ εσύ μπορεί να αμείβεσαι παραπάνω, αλλά συνήθως ο μέσος εργαζόμενος παίρνει τα @@ του! Στην καλύτερη καμιά υπερωρία για να γίνει το 900άρι, 1000άρικο. Εγώ εύχομαι κακό ψόφο σε αυτούς τους εργοδότες και γενικά σε αυτό το σύστημα!!! Τέτοια ωράριο δούλευα μόνο στον ΕΣ, καθώς δεν το έβλεπα ως δουλειά, αλλά ως λειτούργημα. Έχω αναφέρει νομίζω το παράδειγμα όπου μπήκα Δευτέρα πρωί για το 8ωρο, έμεινα όμως ως το άλλο πρωί (ήμουν ΑΥΔΜ), έκανα κανονικά και το ωράριο της Τρίτης, αλλά μετά είχε νυχτερινή εκπαίδευση και ήμουν εκπαιδευτής και έφυγα για το σπίτι μου κατά τη 1 το ξημέρωμα Τετάρτης... Αλλά αυτό ήταν λειτούργημα και τα πήρα πίσω σε απαλλαγές (ρεπό). Να το κάνω αυτό για τον κάθε επιχειρηματία, ούτε στην ονείρωξη του!!!
@monman2 said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ελα ρε
ΤΕΞΑΣ το καλλίτερο μέρος θα είχα cybertruck, υπερυψωμένο landcruiser σπίτι με γκαράζ για 3 αυτοκίνητα και συλλογή απο ΟΠΛΑ ,πολλά όπλα ...Μόνο που το φαντάζομαι να εχω το AR και εσυ το ΑΚ και να τα συγκρίνουμε πίνοντας μπύρες δίπλα στην πισίνα μου χαλάς το όνειρο
Μέχρι να περάσουμε το όριο για 3 μίλια (γιατί θα το περάσουμε, με την Mustang που θα έχουμε) και να μας γαζώσουν οι σερίφηδες εκεί... Όχι, ευχαριστώ! Για Καναδά αν θες, το συζητάμε. Πολιτισμένο μέρος, όχι σαν τις ΗΠΑ. Α και κάπου βόρεια, για να μην έχει ζέστη...
-
Άρα δεν είναι επιλογή σου. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς σε έχει πείσει το σύστημα ότι πρέπει να είσαι σκλάβος του, με τυράκι κάποια ψίχουλα. Εν τω μεταξύ εσύ μπορεί να αμείβεσαι παραπάνω, αλλά συνήθως ο μέσος εργαζόμενος παίρνει τα @@ του! Στην καλύτερη καμιά υπερωρία για να γίνει το 900άρι, 1000άρικο. Εγώ εύχομαι κακό ψόφο σε αυτούς τους εργοδότες και γενικά σε αυτό το σύστημα!!! Τέτοια ωράριο δούλευα μόνο στον ΕΣ, καθώς δεν το έβλεπα ως δουλειά, αλλά ως λειτούργημα. Έχω αναφέρει νομίζω το παράδειγμα όπου μπήκα Δευτέρα πρωί για το 8ωρο, έμεινα όμως ως το άλλο πρωί (ήμουν ΑΥΔΜ), έκανα κανονικά και το ωράριο της Τρίτης, αλλά μετά είχε νυχτερινή εκπαίδευση και ήμουν εκπαιδευτής και έφυγα για το σπίτι μου κατά τη 1 το ξημέρωμα Τετάρτης... Αλλά αυτό ήταν λειτούργημα και τα πήρα πίσω σε απαλλαγές (ρεπό). Να το κάνω αυτό για τον κάθε επιχειρηματία, ούτε στην ονείρωξη του!!!
Ελα ρε
Μέχρι να περάσουμε το όριο για 3 μίλια (γιατί θα το περάσουμε, με την Mustang που θα έχουμε) και να μας γαζώσουν οι σερίφηδες εκεί... Όχι, ευχαριστώ! Για Καναδά αν θες, το συζητάμε. Πολιτισμένο μέρος, όχι σαν τις ΗΠΑ. Α και κάπου βόρεια, για να μην έχει ζέστη...
Γατάκι....Δευτερα-Τεταρτη υπηρεσία,Τρίτη νυχτερινή και Πέμπτη επάνδρωση....
Περιμένω ένα παράδειγμα χώρας ή συστήματος που να δουλεύεις 3 ώρες,να σε πληρώνουν για 8 και να έχεις πλήρη δικαιώματα.... -
@pp said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Εσυ γιατί δεν πουλάς την οικογενειακή επιχείρηση να πας να μείνεις στο εξωτερικό? Αααα ξέχασα, την έχουμε ξανακάνει πριν από 4-5 εβδομάδες την ίδια συζήτηση είσαι βολεμένος εδώ…
Όποτε αν είσαι βολεμένος με τους φίλους σου και την οικογένεια σου και η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού γουστάρει δεξιά, ταυτόχρονα σου βαρανε τα νταούλια για να χορέψεις δεξιό καρτσιλαμά!
Απόλαυσε το.Γιατι όπως είπα, (ίσως το καταλάβει ακόμα και ένας νεοδημοκράτης μετά από 17 επαναλήψεις), δε γουστάρω να φύγω από τον τόπο μου και να αφήσω οικογένεια και φίλους. Από την άλλη τους καρσιλαμάδες θα τους χορέψεις εσύ απένταρε δεξιέ μεσαιοταξίτη μου όπως κάνεις ήδη 4 χρόνια με τον Κούλη, και που είσαι ακόμα! Τώρα τελείωσε όμως, τα λάθη δεν αναγνωρίζονται! Απλά καλά να είμαστε να γελάμε με τα χάλια σας!
ΥΓ: Επίσης αν δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ΕΣΣΔ με σημερινής Ρωσίας τι ασχολείσαι με το ρημάδι; Δες καμιά μπάλα καλύτερα.
-
@kkostask said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Ελα ρε
Γατάκι....Δευτερα-Τεταρτη υπηρεσία,Τρίτη νυχτερινή και Πέμπτη επάνδρωση....
Περιμένω ένα παράδειγμα χώρας ή συστήματος που να δουλεύεις 3 ώρες,να σε πληρώνουν για 8 και να έχεις πλήρη δικαιώματα....μην το πας έτσι γιατί θα αναφέρω την εβδομαδιαία Υπηρεσία Αρχιφύλακα σε ΠΑΠ που έκανα, ως νεαρός Ανθυπίλαρχος... Με άλλη Φρουρά κάθε μέρα, να μην ξέρεις ποιον σκοπό να εμπιστευτείς εκεί μέσα...
Γιατί όμως να δουλεύεις 3 ώρες και να σε πληρώνουν για 8; Να δουλεύεις 8 ώρες και να σε πληρώνουν για 8!
-
Άρα δεν είναι επιλογή σου. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς σε έχει πείσει το σύστημα ότι πρέπει να είσαι σκλάβος του, με τυράκι κάποια ψίχουλα.
Φυσικά και ειναι επιλογή μου. Μπορούσα να μεινω με τα μισά λεφτά στην τράπεζα και το 7.5ωρο και την μηδενική εξέλιξη. Αλλά αφού επέλεξα να εχω καλύτερο μισθό, πρεπει να πληρώσω και το ανάλογο τίμημα, κανεις δεν χαρίζει λεφτά! Υπάρχει επιλογή για ολους, αρκει να γίνεται συνειδιητά. Εμένα κανείς δεν με πίεσε ουτε με ανάγκασε.
-
Ο ίδιος σου εαυτός εντός Καπιταλισμού σε ανάγκασε Φάνη μου (rat race)... Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν αυτό σου ταιριάζει. Εμένα δεν θα μου ταίριαζε πάντως. Θα έπρεπε να μου άρεσε πολύ η δουλειά μου (να δοκίμαζα αυτοκίνητα ή γλυκά π,χ. ) για να θελήσω να κάτσω έστω και 1 λεπτό παραπάνω...
-
Στον ΕΣ με τα πολλά «εξτραδάκια» πως την πάλευες;
-
Άρα δεν είναι επιλογή σου. Είσαι αναγκασμένος να το κάνεις από τον ίδιο σου τον εαυτό, καθώς σε έχει πείσει το σύστημα ότι πρέπει να είσαι σκλάβος του, με τυράκι κάποια ψίχουλα.
Φυσικά και ειναι επιλογή μου. Μπορούσα να μεινω με τα μισά λεφτά στην τράπεζα και το 7.5ωρο και την μηδενική εξέλιξη. Αλλά αφού επέλεξα να εχω καλύτερο μισθό, πρεπει να πληρώσω και το ανάλογο τίμημα, κανεις δεν χαρίζει λεφτά! Υπάρχει επιλογή για ολους, αρκει να γίνεται συνειδιητά. Εμένα κανείς δεν με πίεσε ουτε με ανάγκασε.
Στην τράπεζα κάποια στιγμή θα έμενες άνεργος έτσι όπως πάει το πράγμα. Καλά έκανες και έφυγες.
-
@elteo said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Σε μένα απευθύνεσαι; Αν ναι, σε ποια εξτραδάκια αναφέρεσαι; Την αποζημίωση Κυριακής/αργίας και τα εκτός έδρας; Ένα 100άρι το μήνα το πολύ... πλούτισα!!!
-
Σε μένα απευθύνεσαι; Αν ναι, σε ποια εξτραδάκια αναφέρεσαι; Την αποζημίωση Κυριακής/αργίας και τα εκτός έδρας; Ένα 100άρι το μήνα το πολύ... πλούτισα!!!
Ρε αδερφέ πάλι ανάποδα το πήρες για το ωράριο μιλάμε για το ωράριο σου λέω. Στον ΕΣ έχει αρκετά πέραν 8ωρου και μάλιστα απλήρωτα ή με γελοία αμοιβή.
-
Ο ίδιος σου εαυτός εντός Καπιταλισμού σε ανάγκασε Φάνη μου (rat race)... Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν αυτό σου ταιριάζει. Εμένα δεν θα μου ταίριαζε πάντως. Θα έπρεπε να μου άρεσε πολύ η δουλειά μου (να δοκίμαζα αυτοκίνητα ή γλυκά π,χ. ) για να θελήσω να κάτσω έστω και 1 λεπτό παραπάνω...
Δεν με ανάγκασε, το επέλεξα. Θελω να μπορω να εχω την δυνατοτητα να επιλέξω. Να δουλέψω 4 ωρες, 8 ή 18 με ανάλογη αμοιβή φυσικά. Δεν μου αρέσεθ η στασιμότητα και ενας ίδιος μισθος για πάντα.
-
Ρε αδερφέ πάλι ανάποδα το πήρες για το ωράριο μιλάμε για το ωράριο σου λέω. Στον ΕΣ έχει αρκετά πέραν 8ωρου και μάλιστα απλήρωτα ή με γελοία αμοιβή.
Όπως ανέφερα και πριν, δεν θεωρούσα τον ΕΣ σαν δουλειά, όπως και δεν θεωρούν οι γιατροί και οι πυροσβέστες την δική τους εργασία ως απλό 8ωρο, αλλά ως προσφορά στην κοινωνία.
Τα γελοία (π.χ. να βάλω την 8άρα και να πάω "αντιπροσωπεία" σε μια εκδήλωση) προσπαθούσα να τα αποφύγω. Τα σοβαρά (π.χ. επιφυλακή σε Ξενοκράτη) τα επεδίωκα!!!
-
Πιτζιπιτζίδη που δεν είσαι ο Πιτζιπιτζίδης, εγώ δεν σου κάνω ριπορτ, περιμένω να φιλοτιμηθεί η διαχείριση.
Αλλά κι αν σου κάνω, εσύ που θα το ξέρεις;
Δεν πιστεύω κάποιος που βλέπει τα ριπορτ να σου δίνει αναφορά!?
Αν είναι δυνατόν, ΔΕΝ γίνονται αυτά τα πράγματα...
-
Αυτό πάντως που τονίζουν οι εραστές του Καπιταλισμού, όπως τον ζούμε σήμερα, είναι η δυνατότητα να ΕΧΟΥΝ κάτι παραπάνω απ τον διπλανό τους.
Ή τουλάχιστον, να ΕΧΕΙ ο διπλανός τους κάτι λιγότερο απ τους ίδιους...
Αυτό είναι το μέτρο ευτυχίας και επιτυχίας στον Καπιταλισμό.
Το τι έχεις παραπάνω απ τον δίπλα σου, ή έστω, το τι θα μπορούσες να έχεις, κι ας μην το χεις.Όχι το ποιος/τι είσαι, τι θα μπορούσες να γίνεις, όχι το τι κάνεις, αλλά το τι παραπάνω ΕΧΕΙΣ...
Λογική τρωκτικού που μαζευει και κλέβει κι απ τις άλλες φωλιές για να ΕΧΕΙ περισσότερα, ούτε καν θηλαστικου.
Κι αυτό το ένστικτο, καλυμμένο με ιδεολογικό μανδύα και τεχνολογία, τρόπος ζωής για την Ανθρωπότητα... -
Αυτά τα άγχη μάλλον τα έχετε εσείς οι οπαδοί του…ότι και να είναι τέλος πάντων αυτό που πιστεύετε. Να μην έχει κανένας παραπάνω ή παρακάτω, απλά να μην έχει τίποτα.
-
Να ΕΧΕΙ τροφή και στέγη και περίθαλψη και μόρφωση και από κει και πέρα να ασχοληθεί με το πως θα γίνει καλύτερος άνθρωπος και ποια θα είναι η θέση του στην κοινωνία μέσω της συνεισφοράς του σε αυτή.
Όχι απαραίτητα στο ίδιο Σοβιετικο μοτίβο. Πολύ μακριά πάντως απ τη σημερινή χαβούζα του ποιος θα αρπάξει από ποιον.
Το παρουσιάζετε ως αφθονία και ατελείωτες επιλογές αυτό που ζούμε σήμερα, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να είναι κάποιος άλλος στη δύσκολη θέση κι όχι π.χ. ο ενστολος πρόωρα συνταξιούχος κρατικοδίαιτος οπαδός του Καπιταλισμού...
Γιατί υπάρχουν Μαρατα και κουπόνια αφού υπάρχει τέτοια αφθονία άραγε; -
@kkostask said in Capitalism vs Communism Mother of all topics:
Αυτά τα άγχη μάλλον τα έχετε εσείς οι οπαδοί του…ότι και να είναι τέλος πάντων αυτό που πιστεύετε. Να μην έχει κανένας παραπάνω ή παρακάτω, απλά να μην έχει τίποτα.
Δεν απευθύνομαι σε σένα, απλά αφορμή παίρνω από αυτό που γράφεις.
Αλήθεια τι θέλει ο καθένας για να νιώθει ευχαριστημένος; Τι προσφέρει δηλαδή ο Καπιταλισμός, που δεν προσφέρει ένα άλλο σύστημα;
Θα απαντήσω εγώ πρώτα για το τι θέλω από την ζωή, σε υλικό επίπεδο. Ένα κεραμίδι προφανώς, για να μην κοιμάμαι στα πάρκα. Προτιμώ να είναι μικρό, απλά να είναι αξιοπρεπές και όχι κανένα γκρεμίδι, και να έχει A/C,
γιατί δεν παλεύω την ελληνική κωλοζέστη. Πολυτέλειες όμως δεν θέλω. Να έχει απλά φως, νερό, τηλέφωνο και ίντερνετ. Αν θα είναι δικό μου, ή νοικιασμένο, ή μου το παραχωρεί το Κράτος (αυτό το τελευταίο το προτιμώ, τζαμπίδι!), μου είναι αδιάφορο, δεν έχω το κόλλημα της ιδιοκτησίας. Προφανώς χρειάζομαι φαγητό (και ποτό... χαχα) και να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς μου. Ένα σβέλτο αυτοκίνητο θα ήθελα επίσης. Όχι ακριβό και φυσικά όχι για την μόστρα, αλλά επειδή είναι χόμπι μου η οδήγηση, πες ότι είναι η ψυχοθεραπεία μου. Έναν φτηνό υπολογιστή, μια φτηνή τηλεόραση και ένα φτηνό κινητό επίσης, για διασκέδαση, εργασία και επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτά επιθυμώ, όλα κι όλα, από υλικά αγαθά,Αυτά δηλαδή που είχαν και στον Κομμουνισμό, πάνω-κάτω. Τι παραπάνω θέλετε δηλαδή;
-
Δεν θα διαφωνήσω. Σαν λαός έχουμε χάσει κάθε μέτρο σε σημείο που το αρχαίο ρητό το έχουμε κάνει «παν μέτρον άχρηστον». Δεν είναι θέμα όμως συστήματος, είναι θέμα νοοτροπίας. Προσωπικά, όλα όσα ανέφερες μου αρκούν και με το παραπάνω, άλλου είναι τα σπουδαία και όχι στα υλικά αγαθά. Από την άλλη όμως δεν είναι κακό να υπάρχει και λίγη ποιότητα στη ζωή μας, δεν είμαστε ζώα να αρκούμαστε σε λίγη τροφή καθημερινά.
Capitalism vs Communism Mother of all topics