-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Για αυτό και εγώ πλέον δεν ασχολούμαι...ούτε που με απασχολούν πλέον τέτοια θέματα. Κάποτε έκανα γυαλίσματα, κεραμικές, δικά μου γυαλίσματα....γενικά πολλά λεφτά για πέταμα. Εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω ουτε όρεξη ούτε χρόνο να ασχοληθώ...καθαρά εργαλείο να κάνω την δουλειά μου.
και πολύ καλά κάνεις. Είναι ουτοπικό να νομίζει κάποιος ότι δεν πρόκειται να μην έχει μικρές αμυχες. Το συζητούσα με τον υπεύθυνο σέρβις και αυτό που μου είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι άστα για το μάτι... εκτός αν το αγοράσατε για να το βλέπετε από μακριά σε βιτρίνα και σε κατάσταση μπιμπελο...
-
@cirus ήρεμος είμαι…πραγματικά, απλά είναι ξεφτίλα να το βλέπεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα… θα μου πεις οκ κάνεις χιλιόμετρα ότι είναι θα σου το βγάλει νωρίς. 4 μήνες 8750 χλμ σήμερα.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@cirus ήρεμος είμαι…πραγματικά, απλά είναι ξεφτίλα να το βλέπεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα… θα μου πεις οκ κάνεις χιλιόμετρα ότι είναι θα σου το βγάλει νωρίς. 4 μήνες 8750 χλμ σήμερα.
βρε δικιο εχεις αλλά ετσι είναι σε όλα, δεν είναι μόνο στην TOYOTΑ αυτό.
Με το παραμικρό φεύγει το χρώμα.
καμία σχεση με τα παλιά αυτοκίνητα.
-
@groover1972 εμ καλά κάνω και δεν πλένω… σήμερα με έπιασαν τα μεράκια, όλο και όλο 1 μισή πλύσιμο 4 μήνες και να σου τα χτυπήματα… άστο εκεί με τις σκόνες και τις λάσπες.
-
Το αμάξι είναι για να το παιρνεις μάτι, να το χαζεύεις να το γουστάρεις όπως το βλέπεις.
Και να χαίρεσαι να το οδηγείς μόνος με τη μουσική που γουστάρεις στις διαδρομές που γουστάρεις.
Προφανώς και θα χαλαστείς με σημάδια κλπ -
Μην αγχώνεστε..την τελευταία φορά που έπλυνα το 208 σταμάτησα το μέτρημα στα 30 σημαδάκια…μια τοπική βαφή κάθε 5 χρόνια και τελείωσε.
-
-
Άμα το κάνεις και με αλοιφαδορο τότε είναι που θα το ξεσηκώσεις όλο το χρώμα. Με χεράκι και πανάκι και όχι πολύ δύναμη γιατί βουλιάζει η λαμαρίνα για πλάκα
-
όχι...
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Μετά από 4 μήνες έχω αποκτήσει τουλάχιστον 5-6 χτυπήματα στο χρώμα. Τόσο μάπα ποιότητα δεν έχω ξαναδεί σε χρώμα αυτοκινήτου. Σήμερα αφου έπλυνα και περασα κερί τα εντόπισα ένα- ένα πόντο-πόντο. Αντί για λεφτά για κεραμικές και μεμβράνες ξεκινάω κουμπαρά για βαφή σε κάνα 2 χρόνια. Κατά τα αλλά εργοστασιακή βαφή… μη χέσω… η φωτό μετά το γυάλισμα
φιλε για να σε ηρεμήσω λίγο
Δυστηχώς ΟΛΑ έτσι είναι πλέον. Το στρώμα βαφής είναι απειροελάχιστο οπως και το βερνίκι
και όλα είναι οικολογικά (μάπα δηλαδή)
σε ολους τους κατασκευαστές τα ίδια. Ελάχιστες εξαιρέσεις ΑΝ υπάρχουν
Ο μόνος τρόπος να προστατεύσεις το μπροστά μερος του αυτοκινητου από χτυπήματα από πετραδάκια που φεύγει χρώμα είναι η PPF μεβράνη (πανάκριβες οι καλές)
η κεραμική είναι απλά σαν ένα εξτρα βερνίκι που το κάνει γυαλιστερο και εχει υδροφοβία για 2 χρόνια. ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ σε χτυπήματα και γρατζουνιες δεν παρέχει.
Παντως ολα ιδια δεν ειναι...σε ορισμενες εταιριες το βερνικι ειναι ιδιαιτερα μαλακο οπως και η λαμαρινα...
Το παραδειγμα που εχω με το puma και το Troc ειναι απτο...
στο ιδιο χρονικο διαστημα ειχα στο puma τουλαχιστον 4-5 σημεια (ψιλα) που ειχε φυγει η βαφη ανεξηγητα...
και 2,3 σημεια με βουλιαγματα λαμαρινας σε παραδοξα σημεια ( πισω δεξια κι αριστερα πανω απ τις πισω πορτες στα τοξα) που αναγκαστηκα να κανω Pdr ...αφου μου καρφωνοντουσαν στο ματι...)Αντιστοιχα θεματα εχουν αναφερθει και απο αλλους κατοχους που εχω μιλήσει
με το Troc με απλο χρωμα δεν εχω βρει τπτ...
.. -
Μου έχει σπάσει λίγο τα νεύρα με τις ρυθμίσεις στο ταμπλώ. Μόλις συνδέεται στο προφίλ μου, δείχνει στην σελίδα 1 πχ δεξιά την μπαταρία. Το αλλάζω να δείχνει την πίεση των ελαστικών. Σβήνω το αυτοκίνητο, το ανόιγω ξανά και με το που συνδέεται στο προφίλ, πάλι δείχνει την μπαταρία. Πως σκ..α κρατάει την ρυθμισή μου;;;
-
Μου κάνει πολύ εντύπωση αυτό που λες γιατί εμένα το κόκκινο με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Να φταίει ότι είναι τριπλής επίστρωσης? Έχω ακριβώς τα ίδια χλμ και το χω πάει σε κάτι μυστήριες παραλίες κτλ και ενώ τα πλαστικά γύρω γύρω έχουν γίνει χάλια, γρατζουνιά στο χρώμα δεν εντόπισα. Πάντως σοφή κίνηση το ppf κι ας έπεσα σε άμπαλο εγκαταστάτη. Το αυτό φυσικά και για το κεραμικό που πλέον δε διανοούμαι αμάξι χωρίς τέτοιο.
Γενικά πάντως το χουμε πει από την πρώτη επαφή ότι το αμάξι είναι πολύ χαμηλά ποιοτικά. Είδα διάφορα κάνοντας την ηχομόνωση και φτιάχνοντας τους εσωτερικούς φωτισμούς. Η δε λαμαρίνα είναι τσιγαρόχαρτο. Καφενειακή μονάδα μέτρησης αλλά μου έκανε φοβερή εντύπωση πόσο εύπλαστη είναι. Τώρα βέβαια την έχω κάνει Maybach!
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Tο cc είναι ένα πολύ γρήγορο full hybrid αυτοκίνητο, το οποίο για τη φιλοσοφία του (όσο και να το ξεπατώσεις στη πόλη πάνω από 5,5λ η κατανάλωση δεν θα ανέβει με τίποτα ακόμη και με ac αναμμένο) θεωρείται κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό από άποψη ρεπριζ. Δεν συγκρίνεται με plug in 300 αλόγων (άλλη κατηγορία και άλλο πορτοφόλι) ούτε με θερμικό turbo 200 αλόγων που για να κινηθεί καταπίνει λίτρα βενζίνης (αρκετά πλέον ξεπερασμένο σαν φιλοσοφία εν έτει 2023 εφόσον δεν είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή μικτά ηλεκτρικά- θερμικά). Το ζήτημα είναι να μπορείς να κινηθείς γρήγορα με κατανάλωση yaris και αυτό το πετυχαίνει με μεγάλη ευκολία το cc. Όποιος θέλει 0-100 σε 5 δεύτερα υπάρχει το s3 και πολλά άλλα αυτοκίνητα, ασχολείται με χταπόδια κλπ, αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει άλλο target group.
Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι με νορμάλ οδήγηση πόλης (στενά, κίνηση κλπ) το Tucson της υπογραφής έχει τουλάχιστον διπλάσια κατανάλωση από το CC. Τι λέμε τώρα; Φυσικά και το CC είναι μια εξαιρετική επιλογή.
-
Τα πλαστικά είναι ένα θέμα, ξεθωριάζουν και είναι χάλια. Πήρα sonax xtreme plastic restorer gel και τα περνάω που και που, κάνει καλή δουλειά.
-
Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την έκθεσή τους στον ήλιο και γενικά στον καιρό. Εάν το αμάξι κλείνει νυχθημερόν σε γκαράζ δεν υπάρχει θέμα. Επίσης υπάρχει πάντα η λύση της αντικατάστασης οπότε είμαι υπερ της χρήσης τους σε ντεμέκ suv.
-
@a65 said in Toyota Corolla Cross:
Τα πλαστικά είναι ένα θέμα, ξεθωριάζουν και είναι χάλια. Πήρα sonax xtreme plastic restorer gel και τα περνάω που και που, κάνει καλή δουλειά.
Εγώ χρησιμοποιώ polytrol. Πραγματικά κάνει τα πλαστικά καινούργια και έχει αντέξει 1 χρόνο περίπου σε αυτοκίνητο που ψηνεται όλη την ημέρα
-
@stefan147 Μπορεί η κόκκινη η βαφή να είναι πιο "ενισχυμένη" επειδή κόβει πιο γρήγορα από τις άλλες, δεν ξέρω.
-
@stefan147 Μπορεί η κόκκινη η βαφή να είναι πιο "ενισχυμένη" επειδή κόβει πιο γρήγορα από τις άλλες, δεν ξέρω.
Το κόκκινο αν δεν είναι μεταλλικό-πέρλα , ροζίζει μετά από κάποια χρόνια. Είχα ένα mazda3 κόκκινο-περλέ το οποίο ακόμη και τώρα το βλέπω στον γείτονα που το έχω πουλήσει και είναι σε καλή κατάσταση , μετά από 19 χρόνια.
Το αντίστοιχο μη-μεταλλικό δεν βλέπεται , είναι ροζ. -
Καλησπέρα ομάδα! Είχα παραγγείλει το 2.0 (style) Τον Απρίλιο που μας πέρασε με παράδοση τον Οκτώβριο του 24. Διάβασα για το 1,8, το παρήγγειλα (style) την προηγούμενη Τετάρτη μόλις άνοιξαν οι παραγγελίες και το περιμένω σε Ενάμιση μήνα. Πιστεύω ότι θα καθυστερήσει περισσότερο. Φίλος μου περιμένει το 2.0 (awd lounge) Την ίδια περίοδο με μένα. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε διαφορές σε κατανάλωση, ημιάκαμπτο άξονα και τα λοιπά.
-
@mavthess said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα ομάδα! Είχα παραγγείλει το 2.0 (style) Τον Απρίλιο που μας πέρασε με παράδοση τον Οκτώβριο του 24. Διάβασα για το 1,8, το παρήγγειλα (style) την προηγούμενη Τετάρτη μόλις άνοιξαν οι παραγγελίες και το περιμένω σε Ενάμιση μήνα. Πιστεύω ότι θα καθυστερήσει περισσότερο. Φίλος μου περιμένει το 2.0 (awd lounge) Την ίδια περίοδο με μένα. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να συγκρίνουμε διαφορές σε κατανάλωση, ημιάκαμπτο άξονα και τα λοιπά.
Παραγγελία 04/2023 με παράδοση 10/2024...
Ήρωας!!!
Toyota Corolla Cross