-
Καλησπέρα στην ομάδα.
Ψάχνω να αγοράσω σε μεταχειρισμένο, ένα αυτοκίνητο με sport χαρακτήρα γύρω στα 20k , και αναγκαστικά το πιθανότερο 5-πορτο. έχουμε και ένα μικρό βρέφος αλλωστε.
Στο ερώτημα ''Και γιατί ρε φίλε δεν αγόραζες το αμάξι που ''γουστάρεις'' όταν ήσουν σόλο; '' , η απάντηση είναι η γνωστή. Διότι δεν είχα την οικονομική δυνατότηταθα το έχω ως πρώτο κ αποκλειστικό αυτοκίνητο.
Γενικά δε βάζω τους χώρους σαν το αυστηρότερο κριτήριο, διότι δεν κάνουμε και μεγάλα ταξίδια κάθε βδομάδα...
Δεν τρέχω καθόλου, οπότε δεν κοιτάω εκδόσεις με εκρηκτικές επιταχύνσεις, αλλά βάζω σαν βασικό κριτήρια την ασφάλεια, και κυρίως την ενεργητική ασφάλεια, πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές, γι αυτό και κοιτάω αυτοκίνητα με χαμηλό κέντρο βάρους, και όχι SUV παρά τη σαρωτική επικράτηση τους εμπορικά. (με εξαίρεση το coupe SUV Toyota CH-R που είναι μες στα υποψήφια στη λίστα μου )
Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής:Honda Civic 2016-2022:
μου βγάζει ένα πολύ σπορ και δυναμικό χαρακτήρα (του πάει πολύ και η μαύρη ζάντα). Αν και δεν ανήκει τυπικά στις premium μάρκες αλλά λεχω δει καλές κριτικές για οδική συμπεριφορά, ποιότητα, πορτ παγκάζ, όλα!Audi A3 2012-2020:
Φοβερό το εσωτερικό του. και σε έκδοση s-line δείχνει αρκετά.
Α-Class 2016-2018
Από design πολύ εντυπωσιακή & σπορ (και πολυ πιο όμορφο από την τωρινή A Class), απλά χάνει στην πράξη σε συγκριτικά με ΒΜW1 & Α3 που έχω διαβάσει.
-BMW 1 2015-2020:
To μετά το facelift μοντέλο είναι και όμορφο, και από σπορ συμπεριφορά άλλο τίποτα. Απλα το εσωτερικό του δεν είναι τόσο top όπως του A3. και είναι και τσιμπιμένη σε τιμή.
Toyota CHR
Θεωρούσα τα Toyota παρά την πασίγνωστη αξιοπιστία τους, για όσκαρ βαρεμάρας και αδιάφορα σε όσους έχουν πάθος με το αυτοκίνητο και θέλουν προσωπικότητα και συναίσθημα.
Αλλά αυτό το CH-R μου έκανε κλικ με το κουπέ φουτουριστικό σχήμα του, που μοιάζει με 3-πορτο. και είναι και καλό οδηγικά (2-πλα ψαλίδια πίσω ανάρτηση) και ποιοτικό-mini cooper 5d
Μακριά από Countryman κ Clubman αλλά το 5θυρο mini με έναν καλό χρωματικό συνδυασμό κρατάει το χαρακτήρα mini! εντάξει δεν είναι κ το πιο άνετο, αλλά με 2 πίσω πόρτες τη δουλειά σου την κάνεις!-Peugeot 208 2020
Είναι πολύ ωραίο και πολύ σπορ αν το επιλέξεις σε κατάλληλο χρώμα και έκδοση. Ακριβό βέβαια, δεδομένου ότι μιλάμε για κατηγορία Β ( και όχι premium B όπως το mini) αλλά δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο που το επιλέγεις και με το συναίσθημα και το χαίρεσαι..Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα..
κάθε γνώμη δεκτή -
Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά αν δεν αναφερθεί και το budget, είναι δύσκολο να γίνει πρόταση. Από αυτά πάντως, το Civic από εμένα, ειδικά στην έκδοση των 182 ίππων. Δεύτερη η BMW.
-
@alekos86_eng said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
Καλησπέρα στην ομάδα.
Ψάχνω να αγοράσω σε μεταχειρισμένο, ένα αυτοκίνητο με sport χαρακτήρα, και αναγκαστικά το πιθανότερο 5-πορτο. έχουμε και ένα μικρό βρέφος αλλωστε.
Στο ερώτημα γιατί ρε φίλε δεν αγόραζες το αμάξι που ''γουστάρεις'' όταν ήσουν σόλο, η απάντηση είναι η γνωστή. Διότι δεν είχα την οικονομική δυνατότηταθα το έχω ως πρώτο κ αποκλειστικό αυτοκίνητο.
Γενικά δε βάζω τους χώρους σαν το αυστηρότερο κριτήριο, διότι δεν κάνουμε και μεγάλα ταξίδια κάθε βδομάδα...
Δεν τρέχω καθόλου, οπότε δεν κοιτάω εκδόσεις με εκρηκτικές επιταχύνσεις, αλλά βάζω σαν βασικό κριτήρια την ασφάλεια, και κυρίως την ενεργητική ασφάλεια, πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές, γι αυτό και κοιτάω αυτοκίνητα με χαμηλό κέντρο βάρους, και όχι SUV παρά τη σαρωτική επικράτηση τους εμπορικά. (με εξαίρεση το coupe SUV Toyota CH-R που είναι μες στα υποψήφια στη λίστα μου )
Σκέφτομαι λοιπόν τα εξής:Honda Civic 2016-2022:
μου βγάζει ένα πολύ σπορ και δυναμικό χαρακτήρα (του πάει πολύ και η μαύρη ζάντα). Αν και δεν ανήκει τυπικά στις premium μάρκες αλλά λεχω δει καλές κριτικές για οδική συμπεριφορά, ποιότητα, πορτ παγκάζ, όλα!Audi A3 2012-2020:
Φοβερό το εσωτερικό του. και σε έκδοση s-line δείχνει αρκετά.Α-Class 2016-2018
Από design πολύ εντυπωσιακή & σπορ (και πολυ πιο όμορφο από την τωρινή A Class), απλά χάνει στην πράξη σε συγκριτικά με ΒΜW1 & Α3 που έχω διαβάσει.-BMW 1 2015-2020:
To μετά το facelift μοντέλο είναι και όμορφο, και από σπορ συμπεριφορά άλλο τίποτα. Απλα το εσωτερικό του δεν είναι τόσο top όπως του A3. και είναι και τσιμπιμένη σε τιμή.Toyota CHR
Θεωρούσα τα Toyota παρά την πασίγνωστη αξιοπιστία τους, για όσκαρ βαρεμάρας και αδιάφορα σε όσους έχουν πάθος με το αυτοκίνητο και θέλουν προσωπικότητα και συναίσθημα.
Αλλά αυτό το CH-R μου έκανε κλικ με το κουπέ φουτουριστικό σχήμα του, που μοιάζει με 3-πορτο. και είναι και καλό οδηγικά (2-πλα ψαλίδια πίσω ανάρτηση) και ποιοτικό-mini cooper 5d
Μακριά από Countryman κ Clubman αλλά το 5θυρο mini με έναν καλό χρωματικό συνδυασμό κρατάει το χαρακτήρα mini! εντάξει δεν είναι κ το πιο άνετο, αλλά με 2 πίσω πόρτες τη δουλειά σου την κάνεις!-Peugeot 208 2020
Είναι πολύ ωραίο και πολύ σπορ αν το επιλέξεις σε κατάλληλο χρώμα και έκδοση. Ακριβό βέβαια, δεδομένου ότι μιλάμε για κατηγορία Β ( και όχι premium B όπως το mini) αλλά δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο που το επιλέγεις και με το συναίσθημα και το χαίρεσαι..Ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα..
κάθε γνώμη δεκτήΚαλημέρα,
βαζεις με αυτά τα κριτήρια αμάξια οπως το Peugeot 208 και το toyota που δεν εχουν καμία σχέση με αυτό που γράφεις (πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές) και δεν έχεις στην λίστα σου καθόλου FORD και ALFA ROMEO που είναι οι καλύτερες επιλογές που έχεις
λοιπόν:
FORD FIESTA ST
HUYNDAI i20Nείναι τα 2 κορυφαία σε αυτά που ζητάς σε μικρά
αν πάμε σε πιο μεγάλα υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές
από αυτά που έβαλες ψηφίζω το HONDA CIVIC ΜΑΚΡΑΝ απο τα υπόλοιπα
διευκρίνησε τα χρήματα που εχεις budget όμως
-
@cirus said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
βαζεις με αυτά τα κριτήρια αμάξια οπως το Peugeot 208 και το toyota που δεν εχουν καμία σχέση με αυτό που γράφεις (πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές)
To CHR είναι ακριβώς αυτό!! Δύναμη του λείπει, αλλά από οδική συμπεριφορά και handling, άλλο τίποτα...είναι εξαιρετικό.
-
Καλημέρα,
βαζεις με αυτά τα κριτήρια αμάξια οπως το Peugeot 208 και το toyota που δεν εχουν καμία σχέση με αυτό που γράφεις (πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές) και δεν έχεις στην λίστα σου καθόλου FORD και ALFA ROMEO που είναι οι καλύτερες επιλογές που έχεις
λοιπόν:
FORD FIESTA ST
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το budget μου γύρω στα 20k. γι αυτό ψάχνω μεταχειρισμένο. πάνε οι εποχές που με τέτοιο budget έπαιρνες τοπ μικρομεσαίο καινούργιο...
Ωραία τα fiesta st και i20Ν αλλά δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας. της καλής οδικής συμπεριφοράς κυρίως.Alfa Romeo είναι έρωτας , έχεις δίκιο, αλλα η Guillietta είναι μοντέλο του 2010 στην ουσία και έχει ξεπεραστεί τεχνολογολικά θεωρώ. τώρα θα ξαναπάρει τα πάνω της λόγω Stelantis!
-
@fanis75 said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
βαζεις με αυτά τα κριτήρια αμάξια οπως το Peugeot 208 και το toyota που δεν εχουν καμία σχέση με αυτό που γράφεις (πολύ καλό handling και οδική συμπεριφορά, δυναμικά χαρακτηριστικά και έλεγχο σε δρόμους με στροφές)
To CHR είναι ακριβώς αυτό!! Δύναμη του λείπει, αλλά από οδική συμπεριφορά και handling, άλλο τίποτα...είναι εξαιρετικό.
ουτε καν συγκρίνεται με αυτά που έβαλα σε σπορ αισθηση, ουτε καν
Θέλει σπορ ο ανθρωπος. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό αλλα δεν συγκρίνεται με σπορ αμάξια όπως και να το κάνουμε
-
CIVIC δαγκωτο
CHR Tάφος -
Καλημέρα,
λοιπόν:
FORD FIESTA ST
Το budget μου γύρω στα 20k. γι αυτό ψάχνω μεταχειρισμένο. πάνε οι εποχές που με τέτοιο budget έπαιρνες τοπ μικρομεσαίο καινούργιο...
Ωραία τα fiesta st και i20Ν αλλά δεν είμαι τόσο λάτρης της ταχύτητας. της καλής οδικής συμπεριφοράς κυρίως.Alfa Romeo είναι έρωτας , έχεις δίκιο, αλλα η Guillietta είναι μοντέλο του 2010 στην ουσία και έχει ξεπεραστεί τεχνολογολικά θεωρώ. τώρα θα ξαναπάρει τα πάνω της λόγω Stelantis!
Το fiesta st line 155 τότε είναι φτιαγμένο για σένα.
Σε αυτά που λες διακρίνεται. ΟΛΑ τα FORD να ξέρεις κάνουν αυτό ακριβώς, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά που γράφεις. κοίτα και για focus και αν θες σε SUV ακόμα και το PUMA κάνει την δουλειά με + τον τεράστιο χώρο αποσκευών (μεγαλύτερος και του FOCUS)
Θα βάλω και το CIVIC μέσα το οποίο έχει και αυτό φοβερό τιμόνι και κρατήματα
ασε τα alfa τοτε γιατι συμφωνω λόγω παλαιότητας
-
Μια ψηφος στο civic και απο εμενα καθως πληρει ολες τις τωρινες προυποθεσεις σου αλλα και τις μελλοντικες διοτι οπως ειπες εχεις και ενα βρεφος.Οι χωροι του σιβικ ειναι υπεραρκετοι ,οι πορτες ανοιγουν καθετα (90 μοιρες ) που βολευει αφανταστα με τα καθισματακια και επιπλεον τα πισω καθισματα σηκωνονται και κολλανε στην πλατη με αποτελεσμα να μπορεις να φορτωσεις οτι θελεις(εχω φορτωσει εξωλεμβια που δεν χωραγε λογο μηκους στο πορτμπαγκαζ)
-
Καλημέρα,
λοιπόν:
FORD FIESTA ST
Εδώ να θυμηθούμε ότι η ιπποδύναμη είναι κύριο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας.....
-
επειδή αναφέρεις μοντέλα που κοίταζα και εγώ πριν καταλήξω να αναφέρω πως μπορεί η giulietta να είναι όντως μοντέλο του '10 αλλά το ότι (όχι μόνο στέκεται) αλλά πατάει στο δρόμο (αν όχι καλύτερα) εξίσου καλά με σύγχρονα αυτοκίνητα αυτό λέει πολλά.
πάω πάσο σε περίπτωση που θες lane assist, blind spot κλπ που όντως αυτά τα προσφέρουν τα νέα μοντέλα.στο θέμα μας τώρα, στην λίστα που παραθέτεις πιστεύω μονόδρομος το honda...
-
ουτε καν συγκρίνεται με αυτά που έβαλα σε σπορ αισθηση, ουτε καν
Mε αυτά όχι, αλλά με αυτά που κοιτάει ναι.
Τεσπα, προφανώς κοιτάει σπορ εμφάνιση και λίγο σπορ οδική συμπεριφορά. Σιβικ το καλυτερο σε αυτα τα λεφτα.
-
Όλα όσα έβαλες είναι μια χαρά. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα.
Επειδή μιλάμε για μεταχειρισμένα, εγώ θα διάλεγα αυτό με τα λιγότερα χλμ και την καλύτερη κατάσταση. -
#mono_civic
απο αυτα που εβαλες και δειχνεις να θες
αλλιως
#mono_vitara -
Civic προφανως αλλα ποια κυβικα?
Ακομα παιζουν ψηλα ειδικα τα 182αρια... -
@chrisk6 said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
Civic προφανως αλλα ποια κυβικα?
Ακομα παιζουν ψηλα ειδικα τα 182αρια...για 1000ρι 129hp βλέπω. έχει καλή ροπή με το τούρμπο.
ναι παίζει ψηλά όντως. ολα τα honda..
αν είχε και τις κόκκινες ραφές του type-r -
@gatoz said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
#mono_civic
αλλιως
#mono_vitaraσπορ χαρακτήρα ζήτησε ο άνθρωπος όχι να κυνηγάει μπεκάτσες
-
@dimitrioskosmas said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
#mono_civic
αλλιως
Μπορεί να θέλει και να μην το ξέρει....
-
Civic και από μένα. Δεν έχω καταλάβει όμως τι ακριβώς εννοείς με τον όρο σπορ. Ένα οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο έχει εξαιρετική οδική συμπεριφορά και άνεση. Σπορ σημαίνει ότι έχει λιγότερη άνεση και καλύτερο στρίψιμο και πληροφόρηση σε σβέλτο ρυθμό άρα εκεί είναι καλύτερο ένα fiesta/focus.
-
@dimitrioskosmas said in αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου:
#mono_civic
αλλιως
εσενα σου εχει γινει εμμονη...
πουλα το #fordochrepo και παρε ενα να σηχασουμε
αγορά sport χαρακτήρα μικρομεσαίου- μεταχειρισμένου