@gomi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα. Μετά από αρκετή έρευνα κλπ, κατέληξα πριν 4 ημέρες στα kumho ecsta HS52 σε διάσταση 195/50/15 Η.
Σε σύγκριση με τα μέχρι τώρα goodyear efficient grip performance που είχα και ήμουν πολύ ευχαριστημένος και τα οποία αλλάχθησαν μετά από 5.5 χρόνια (καλοσυντηρημένα και 26.000 χιλ)
Παρατήρησα τα εξής.
Καλύτερη πληροφόρηση στο τιμόνι, πιο ομαλή κίνηση στο δρόμο, δηλαδή αρκετά smooth θα τα έλεγα, με καλύτερη συμπεριφορά στο ανώμαλο οδόστρωμα και κανένα πρόβλημα σε ανηφόρες κλπ.
Σε γενικές γραμμές όλα μια χαρά, ΑΛΛΑ, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κατά το φρενάρισμα, χρειάζεται να βυθίσω περισσότερο το πόδι μου στο πεντάλ σε σχέση με τα προηγούμενα ελαστικά...
Εφόσον σε όλα τα προαναφερόμενα καταλαβαίνω βελτίωση, αυτό με έχει προβληματίσει και δεν μπορώ να το εξηγήσω...Έχετε κάποια άποψη?
Γιατι προφανως εχει χειροτερη προσφυση. Και στη βροχη θα το δεις πιο εντονα ακομα.
Το πιο σημαντικο στα ελαστικα κατα τη γνωμη μου ειναι η αποσταση φρεναρισματος κι εκει ειναι που σχεδον παντα υστερουν τα β κατηγοριας (δε μιλαω καν για γ κλπ τα οποια ειναι για πεταμα) απο της α ακομα κι αν στους υπολοιπους τομεις ειναι πολλες φορες αρκετα κοντα.