-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι και εύκολο να τα κάνουν αυτό με τις κάμερες στα μη ηλεκτρικά. Θα θέλει έξτρα μπαταρία... Στα Τέσλα τραβάει από την μεγάλη όχι από την 12v. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών.
Πάντως γενικά ένας καλός συναγερμός σε καλύπτει γιατί θα σε ειδοποιήσει και έχεις και την κάμερα με το park monitor για να δεις σε δεύτερο χρόνο τι συνέβη.
Απλά στα Τέσλα σου στέλνει και το βίντεο εκείνη την ώρα στο κινητό. ( Είναι βέβαια και αρκετά πιο έξυπνο γιατί καταγράφει ακόμα και αν πλησιάσει κάποιος όχι μόνο σε χτύπημα)Στο plug in υπάρχει η έξτρα μπαταρία. Το "δύσκολο" είναι να κατευθύνουν πόρους στο softwareικό κομμάτι. Είναι που είναι τρίγυφτες όλοι οι κατασκευαστές και κόβουν από βίδες και πλαστικούλια, πόσο μάλλον να κάτσουν να στήσουν τέτοιο σύστημα να μιλάει με τo built-in infotainment, να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα σιμ κτλ.
Καλός και ο συναγερμός αλλά προσθέτει ένα μπελά παραπάνω αν πεις ότι βάζεις pin to drive, tags, επιπλέον χειριστήριο συν ότι θέλει σοβαρό εγκαταστάτη γιατί πλέκει με canbus κτλ.
Εγώ έχω ήδη ένα gps tracker, μία κάμερα εξωτερικού χώρου να βλέπει το αμάξι και νομίζω ότι και με μια dash cam θα έχω πράξει το χρέος μου. Εάν το πάρουν, στουκάρουν, βανδαλίσουν, ας είναι.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι και εύκολο να τα κάνουν αυτό με τις κάμερες στα μη ηλεκτρικά. Θα θέλει έξτρα μπαταρία... Στα Τέσλα τραβάει από την μεγάλη όχι από την 12v. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών.
Πάντως γενικά ένας καλός συναγερμός σε καλύπτει γιατί θα σε ειδοποιήσει και έχεις και την κάμερα με το park monitor για να δεις σε δεύτερο χρόνο τι συνέβη.
Απλά στα Τέσλα σου στέλνει και το βίντεο εκείνη την ώρα στο κινητό. ( Είναι βέβαια και αρκετά πιο έξυπνο γιατί καταγράφει ακόμα και αν πλησιάσει κάποιος όχι μόνο σε χτύπημα)Στο plug in υπάρχει η έξτρα μπαταρία. Το "δύσκολο" είναι να κατευθύνουν πόρους στο softwareικό κομμάτι. Είναι που είναι τρίγυφτες όλοι οι κατασκευαστές και κόβουν από βίδες και πλαστικούλια, πόσο μάλλον να κάτσουν να στήσουν τέτοιο σύστημα να μιλάει με τo built-in infotainment, να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα σιμ κτλ.
Καλός και ο συναγερμός αλλά προσθέτει ένα μπελά παραπάνω αν πεις ότι βάζεις pin to drive, tags, επιπλέον χειριστήριο συν ότι θέλει σοβαρό εγκαταστάτη γιατί πλέκει με canbus κτλ.
Εγώ έχω ήδη ένα gps tracker, μία κάμερα εξωτερικού χώρου να βλέπει το αμάξι και νομίζω ότι και με μια dash cam θα έχω πράξει το χρέος μου. Εάν το πάρουν, στουκάρουν, βανδαλίσουν, ας είναι.
Το θέμα όμως είναι ότι θα υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν θα παρκάρεις σπίτι ή γενικα το αμάξι θα είναι εκτός.
Προσωπικά πάντα κοιτάζω όπου πηγαίνω να έχει πάρκινγκ αλλά δεν είναι κ εύκολο. Για τέτοιες περιπτώσεις είναι χρήσιμος ο συναγερμός -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Σκέψου στα Τέσλα τρώει περίπου 10% μπαταρία την ημέρα. Στα plugin θα την φάει όλη.
Θα μου πεις βέβαια φτιάχνοντας κάτι πιο lite και με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται αλλά πράγματι στο software κομμάτι είναι όλοι τους πολύ πίσω...Πάντως ο Pandora στο CC δουλεύει άριστα και χωρίς κανένα συμβιβασμό. Κουβαλάς μαζί σου στα κλειδιά μόνο ένα μικρό tag και όλα δουλεύουν όπως πριν. Δεν ασχολείσαι.
Μόνο πρόβλημα είναι το κόστος και να βρεις καλό εγκαταστάτη. -
Το sentry στα τέσλα τρώει μαξ 3-4% τη μέρα. Έτσι μου έχουν μεταφέρει κάτοχοι. Δεν ξέρω εάν αυτό έχει να κάνει και με την κινητικότητα στο μέρος που είναι σταθμευμένο το κάθε αμάξι. Επίσης εκεί έχει να ταϊσει 4 hd κάμερες. Πόσο ενέργεια να ζητήσει μια καμερούλα χαμηλής ανάλυσης όπως αυτή του Ford?
-
Εφόσον υπάρχει η ασφάλιση για κλοπή νομίζω ότι το μοναδικό που οφείλει κάποιος να κάνει για να προστατεύσει την ιδιοκτησία του είναι να μην το σταθμεύει βραδινές ώρες εκτός παρκινγκ φυλασσόμενου (εκτός κατοικίας). Πανάκριβοι συναγερμοί που επιβαρύνουν την μπαταρία και προσθέτουν έξτρα άγχος για την αποφόρτιση της μπαταρίας νομίζω ότι είναι περιττοί. Ο γείτονας που του έκλεψαν το chr (το στάθμευε στον δρόμο τη νύχτα, ενώ μένει σε μονοκατοικία με θέσεις πάρκινγκ), νομίζω πενταετίας ήταν, ήδη εισέπραξε 22.000 ευρώ ως αποζημίωση κλοπής και έχει αγοράσει το νέο chr.
Το μοναδικό χρήσιμο είναι η κάμερα σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος για να γλιτώσεις ταλαιπωρία, έξοδα κλπ, ωστόσο έχω την αίσθηση ότι όσοι τοποθετήσουν θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την αποφόρτιση της μπαταρίας. -
Είναι λυμμένα τα θέματα με την κατανάλωση μπαταρίας. Υπάρχουν οι σχετικές δικλείδες. Τώρα από κει και πέρα για αυτοκίνητα όπως το ΨΨ που το αντικαθιστάς με ίδιο την άλλη μέρα το πρωί, συμφωνώ ότι η βασικότερη κάλυψη είναι ασφάλεια που προφανώς όλοι (θέλω να ελπίζω) έχουμε.
Απ' την άλλη έχει γίνει μεγάλη μόδα μικρόσυγκρούσεις κτλ να καταλήγουν δικαστικά από ανώμαλους που ισχυρίζονται τραυματισμούς και εγκατάληψη και άλλα τέτοια ωραία. Συν ότι άλλο φυσικά προκύπτει καθημερινά στους δρόμους.
Το θέμα είναι με αυτοκίνητα που δεν αντικαθίστανται εύκολα είτε λόγω παλαιότητας είτε λόγω σπανιότητας. Εκεί βάζεις πάνω ότι υπάρχει από πρόληψη και εύχεσαι για το καλύτερο.
-
Εγώ πάντως δεν θα ήμουν happy να μου κλέψουν το αυτοκίνητο έστω και αν τα έπαιρνα όλα πίσω από την ασφάλεια. Ειδικά στα Toyota που υπάρχει και μεγάλος χρόνος αναμονής για καινούριο...
-
Happy κανείς δε νομίζω να ήταν ότι αμάξι και να είχε. Μιλάμε για την υπερτατη παραβίαση.
Απ' την άλλη δε νομίζω να με χάλαγε εάν η ασφαλιστική μου έδινε την άλλη μέρα το πρωί (έστω σε 3 μήνες που προβλέπεται) τα συμφωνημένα 40Κ να πάω να πάρω ένα Υ που δεν έχει και μεγάλη αναμονή!
-
Έκανα σερβις 30.000χλμ σήμερα. 260Ε στοίχησε, ακριβούτσικο θα έλεγα
Επίσης πήγα τις προάλλες Κωνσταντινούπολη οδικώς. Ενώ ήμουν στην Ελλάδα είχε τους χάρτες της Τουρκίας/Κωνσταντινούπολης. Με το που πέρασα τα σύνορα τους έχασε, οπότε έχασα και την πλοήγηση. Αναγκάστηκα να συνδέσω το κινητό για google maps με το android auto. Με το που γύρισα Ελλάδα είχα πάλι πλοήγηση και τους χάρτες της Τουρκίας.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Λογικό γιατί ειναι και η αλλαγή στα υγρά φρένων που κοστίζει ένα 50αρι τουλάχιστον σε εργασία και αναλώσιμα.
-
Επίσης πήγα τις προάλλες Κωνσταντινούπολη οδικώς. Ενώ ήμουν στην Ελλάδα είχε τους χάρτες της Τουρκίας/Κωνσταντινούπολης. Με το που πέρασα τα σύνορα τους έχασε, οπότε έχασα και την πλοήγηση. Αναγκάστηκα να συνδέσω το κινητό για google maps με το android auto. Με το που γύρισα Ελλάδα είχα πάλι πλοήγηση και τους χάρτες της Τουρκίας.
Υπόθεση: το νάβι του είναι cloud based οπότε όταν βγήκες εκτός εμβέλειας ελληνικού παρόχου έπαψε να λειτουργεί καθώς δεν έχει (?) ανοιχτό το roaming η υπάρχουσα σιμ.
-
με τα σημερινά δεδομένα και αντιπροσωπεία, καλά είναι
-
Έκανα σερβις 30.000χλμ σήμερα. 260Ε στοίχησε, ακριβούτσικο θα έλεγα...
Λαδι 0w20 προτεινει η Toyota στο Corolla Cross?
Φθηνο μου φαινεται διαβαζοντας αλλαγες λαδιων στα Yaris Cross (πχ).
Αλλαζοντας φιλτρο/υγρα φρενων κλπ κλπ νορμαλ δεν ειναι η τιμη?
Μιλωντας οτι παμε σε εξουσιοδοτημενο παντα. -
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
@fhcc said in Toyota Corolla Cross:
Αναφέρομαι σε αυτό που βγάζει προσφορές κάθε Κυριακή. Ελληνικό είναι. μιας και ήταν διαθέσιμη την παρέλαβα σε 2 ημέρες.
Ευχαριστώ.
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Η Τογιότα 0w-16....η Τογιότα Ελλάς 0w-20 (για να βγαίνει χαμηλά το κόστος σέρβις).
Προσωπικά και στα 2 υβρίδια βάζω 0w-16.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Η Τογιότα 0w-16....η Τογιότα Ελλάς 0w-20 (για να βγαίνει χαμηλά το κόστος σέρβις).
Αυτο θυμομουν οτι ειναι στο 0w16. Και κατι 0w8...
Αλλα ας μην μπουμε στην κουβεντα αν ειναι καλυτερο το 20αρι απο το 16αρι.
Ο καθενας οπως πιστευει... -
Δεν νομίζω ότι το κόστος του σέρβις των 30000 χλμ. για ένα δίλιτρο τζιποειδές είναι μεγάλο στα 260 ευρώ..!!
Αντίθετα με τα σημερινά δεδομένα το θεωρώ νορμάλ..!!
Ξέρετε πόσο χρεώνουν κάποιοι όμιλοι, ονόματα δε λέμε..??!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν νομίζω ότι το κόστος του σέρβις των 30000 χλμ. για ένα δίλιτρο τζιποειδές είναι μεγάλο στα 260 ευρώ..!!
Αντίθετα με τα σημερινά δεδομένα το θεωρώ νορμάλ..!!
Ξέρετε πόσο χρεώνουν κάποιοι όμιλοι, ονόματα δε λέμε..??!!Απλα για την συζητηση να σημειωθει οτι μπηκε αλλο λαδι χαμηλοτερης τιμης απο την αντιπροσωπεια για χ,ψ λογους.
Θεωρητικα το τελικο ποσο ειναι μειωμενο 50-60-70? ευρω. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Μήπως λαμβάνουν και κάποια άλλα πράγματα υπ'όψιν..??
Για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει το ίδιο λάδι ο κινητήρας
ενός αυτοκινήτου Τογιότα στη Σιβηρία , στην Ελλάδα,
ή την Κεντρική Αφρική..??!!
Όταν τους ρώτησα για το προστατευτικό κάτω από το καπώ, αν διατίθεται, επειδή το είδα σε κκ, μου απάντησαν ότι με βάση τον αριθμό πλαισίου μου, όχι...!!!
Στην επόμενη δε ερώτηση μου , αν το βρω δίνοντας κάποιον άλλον αριθμό πλαισίου μου είπαν ότι, εφόσον δεν δίνεται από την Τογιότα βάζοντας το αντί να κάνω καλό, ηχομόνωση προφανώς,ίσως προκαλούσα κάποια ζημιά στο αυτοκίνητο για άλλους λόγους..!!
Συμπέρανα πως θέλουν μεν να πουλήσουν, αλλά όχι ότι νάναι..!! -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Για παράδειγμα θα μπορούσε να έχει το ίδιο λάδι ο κινητήρας
ενός αυτοκινήτου Τογιότα στη Σιβηρία , στην Ελλάδα,
ή την Κεντρική Αφρική..??!!Ναι, εννοείται. Μόνο το ιξώδες για την κρύα εκκίνηση αλλάζει σε χώρες με χαμηλή θερμοκρασία, αλλά ολα τα λάδια έχουν 0w ιξώδες, οπότε δεν κάνει καμία διαφορά.
Toyota Corolla Cross