-
Εμάς ήρθε το μήνυμα πιο καλυμμένα. Σε ελεύθερη μετάφραση 'μείνετε σπίτι αν το εγκρίνει ο προϊστάμενος σας' ...
Το λες και το μπαλάκι αλλού. -
Και ο προϊστάμενος φαντάζομαι είναι παντογνώστης
-
Σε εμάς καλή καρδιά, αλλά σε άλλα τμήματα δεν βάζω χέρι στη φωτιά.
-
Το 22 που είχε γίνει χαμός, ο προιστάμενος μάς, είχε πει σε έναν που έμενε λίγα χλμ μακρυά (δεν μιλάμε για κέντρο Αθήνας, πιο έξω με πολύ περισσότερο χιόνι): "Ε να, αν νομίζεις ότι μπορείς να προσεγγίσεις με ασφάλεια, καλό θα ήταν να έχουμε κάποιον στο γραφείο".
Και το χειρότερο; Πήγε ο άλλος, να χαροπαλέψει, γιατί; Για να πάρει βραβείο λογικά. -
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πήγε ο άλλος, να χαροπαλέψει, γιατί; Για να πάρει βραβείο λογικά.
Το χω κάνει. (απλά επειδή ήθελα να βάλω αλυσίδες και να παίξω στο χιόνι) για να κατέβω κέντρο σε δουλειά σε υπουργείο... στο κέντρο χιόνι 0. Στο υπουργείο άνθρωποι επίσης 0.
Ένιωσα κομματάκι μαλάκας.
-
Ακριβώς έτσι παίζει σε μας. Μέχρι προπέρσι σε κάθε χιονιά πήγαινα για δουλειά. Πρόπερσι όμως μου έμεινε μέσα στο χιόνι η μηχανή και από τότε συμπεριφέρομαι διαφορετικά. Πέρυσι δεν πήγα πουθενά και φέτος τα ίδια.
Δεν θα διακινδυνεύω εγώ τη ζωή μου με τη μηχανή μέσα στα χιόνια για να κάθονται τα κολοβύσματα στις σπιταρώνες τους να δίνουν εντολές.
Στην Ελλάδα πολλοί νομίζουν ότι επειδή έχουν δούλους* στα σπίτια τους θα είναι και όλοι οι άλλοι δούλοι τους.
*δούλος = παραδουλεύτρα, οικιακή βοηθός, καθαρίστριες, υπηρετικό προσωπικό.
-
Και η εταιρεία που δουλεύει ο γιος, τους έστειλε μέιλ για τηλεργασία.
-
η τηλεεργασια σε εμας βασικα δεν ειναι με ανακοινωσεις. και ουτε πρεπει να ειναι.
απο τον εργαζομενο πρεπει να εξαρταται και να ειναι επιλογη του. φυσικα με καποια λογικα ορια. που υπαρχουν σε λογικους ανθρωπους. -
Ωπα δηλαδή σαν να λες, όποιος δεν έλθει θα αναλάβει το ρίσκο μόνος του...
Ωραία αριστερή λογική...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ωραία αριστερή λογική...
ετσι σκεφτεται φυσικα μονο ενας εργολαβος που απασχολει κοσμο με μαυρα, αδηλωτα και χωρις ικα.
οι κανονικοι εργοδοτες σκεφτονται πρωτιστα οτι ο εργαζομενος εχει δικαιωματα και θα πρεπει να τα ασκει χωρις φοβο ωστε να ειναι αποδοτικος. και ο ιδιος ο εργαζομενος γνωριζει εαν κανει καταχρηση ή οχι.
στον κοζμο της οικοδομης χωρις νομιμες αποζημιωσεις, χωρις καν εγγραφη στην εργανη, με εγκληματικη οργανωση των εργολαβων ωστε να αποκλειετε οποιον θελησει τα νομιμα, οκ, το λες και απειλη -
Εμείς πάλι όταν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα εργαζόμαστε όλοι στην εταιρεία ακόμη καί οι διευθυντές...με κομμένες άδειες ρεπό και υπερωρίες... γιατί μέσα στις υποχρεώσεις μας είναι και η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων...
Χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλημα...αν κάποιος από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να προσεγγίσει τα γραφεία λόγω χιονόπτωσης κλπ.
Το κακό τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπαίνουνε σε επιφυλακή πολλές φορές το χρόνο άσκοπα..και αυτό το οφείλουμε στην συμπαθή ομάδα των Ελλήνων μετεωρολόγων...
-
@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ωραία αριστερή λογική...
ετσι σκεφτεται φυσικα μονο ενας εργολαβος που απασχολει κοσμο με μαυρα, αδηλωτα και χωρις ικα.
οι κανονικοι εργοδοτες σκεφτονται πρωτιστα οτι ο εργαζομενος εχει δικαιωματα και θα πρεπει να τα ασκει χωρις φοβο ωστε να ειναι αποδοτικος. και ο ιδιος ο εργαζομενος γνωριζει εαν κανει καταχρηση ή οχι.
στον κοζμο της οικοδομης χωρις νομιμες αποζημιωσεις, χωρις καν εγγραφη στην εργανη, με εγκληματικη οργανωση των εργολαβων ωστε να αποκλειετε οποιον θελησει τα νομιμα, οκ, το λες και απειληΑυτό λέγεται πέταγμα της μπάλας έξω από το γήπεδο και άλλα λόγια να αγαπιώμαστε...
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
We are also aware that due to the fact that schools will remain closed tomorrow some of you may face work disruptions. Please rest assured that everyone will understand the situation. If there is any way that we can support you during this time please let us know.
Χαχχα Φάνη, το έδειξα στην γυναίκα και δάκρυσε. Εμείς ζούμε ακόμα πίσω από τον ήλιο.
-
@georgekn said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εμείς πάλι όταν έχει έντονα καιρικά φαινόμενα εργαζόμαστε όλοι στην εταιρεία ακόμη καί οι διευθυντές...με κομμένες άδειες ρεπό και υπερωρίες... γιατί μέσα στις υποχρεώσεις μας είναι και η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων...
Χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλημα...αν κάποιος από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να προσεγγίσει τα γραφεία λόγω χιονόπτωσης κλπ.
Μήπως δουλεύεις στην πολιτική προστασία τίποτα;
Γενικά αυτό είναι θέμα προισταμένου συνήθως. Αν είναι γενικά μλκας, θα είναι και εδώ. Εκείνος βέβαια θα είναι αποκλεισμένος στη Βουλιαγμένη. -
Καλαματα καθημερινή !Χαλαρα όλα αν εξαιρέσει λίγο το πάρκινγκ.Ησυχία αλλα και ζωή ταυτόχρονα.Αν ήμουν λίγο πιο νέος τα παράταγα χαλαρά για επαρχία ,ακόμα και να έβγαινα οριακά πικονομικα
-
@antonmone said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Καλαματα καθημερινή !Χαλαρα όλα αν εξαιρέσει λίγο το πάρκινγκ.Ησυχία αλλα και ζωή ταυτόχρονα.Αν ήμουν λίγο πιο νέος τα παράταγα χαλαρά για επαρχία ,ακόμα και να έβγαινα οριακά πικονομικα
Συμφωνω απολυτα...κατι σαν Βιλαριμπα και Βιλαμπαχο φαση.... επαρχια αλλη ποιοτητα ζωης...
Εγω και σε νησι γουσταρω πολυ... οχι δημοφιλη...πιο μικρο, περα απο καποιες δυσκολιες (συγκοινωνια,ιατρικη περιθαλψη,κτλ) εγω ζουσα ανετα.Υ.Γ.Ο παραλληρισμος ειναι προς αστεισμο...μη το ερμηνευσετε αυστηρα.
-
Σε όλες τις επαρχιακές πόλεις υπάρχει η χαλαρότητα. Υπάρχει όμως το θέμα της εργασίας πάνω απ όλα. Μόνο remotely πχ σε τεχνολογικά πόστα.
-
@costasbab said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Συμφωνω απολυτα...κατι σαν Βιλαριμπα και Βιλαμπαχο φαση.... επαρχια αλλη ποιοτητα ζωης...
Εγω και σε νησι γουσταρω πολυ... οχι δημοφιλη...πιο μικρο, περα απο καποιες δυσκολιες (συγκοινωνια,ιατρικη περιθαλψη,κτλ) εγω ζουσα ανετα.Υ.Γ.Ο παραλληρισμος ειναι προς αστεισμο...μη το ερμηνευσετε αυστηρα.
@costasbab said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το επόμενο καλοκαίρι θα το περάσω σε μικρό νησί. Data να υπάρχουν. τηλεργασια και βουτιές όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο.
-
Ένα ενδιαφέρον site που πέτυχα χθες και είναι του ΣΕΒ με αγγελίες εργασίας των μελών του.
https://www.igwork.gr/Επίσης θέσεις εργασίας σε startups εταιρείες:
https://elevategreece.gov.gr/el/theseis-ergasias/ -
Ο γάτος πότε θα ξαναβγάλει θέση?
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....