-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρε αφορισμενε ούτε τα βασικά δεν ξέρεις;
Οχι δέσποτα...
-
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Γεώργιος_Μεταλληνός
Να μάθεις για την πίστη σου και την Ρωμιοσύνη. Τα βαθύτερα νοήματα και τη σύνδεση του ελληνικού πνεύματος μετά την Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς, είτε σε καλύπτουν όσα λεει στις σκέψεις σου πρέπει να τον ακούσεις διότι σπανίζουν συζητήσεις υψηλού επιπέδου στις μέρες μας. Πρώτα από όλα να τον ακούσεις για τα εξαίρετα ελληνικά του.
-
Εχω ακούσει στο παρελθόν..
-
Όλες αυτές οι παραδόσεις (δέντρα, φαγητά κλπ) ανάγονται πολύ πριν τον χριστιανισμό. Για μένα είναι ένα ωραία έθιμα, αλλά δεν σχετίζονται με θρησκείες. Ξέρω οικογένεια π.χ. που κόβει σπανακόπιτα την πρωτοχρονιά.
-
Κομμάτι του Χριστού κόβει στην σπανακόπιτα ?
-
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κομμάτι του Χριστού κόβει στην σπανακόπιτα ?
Αν δεν κόβει, "στο λαιμό να τους κάτσει" η σπανακόπιτα...
Τέλος πάντων, δεν ξέρω για τα όμορφα υπόλοιπα παγανισμού, εβραϊκής λατρείας, ή λοταρίας με κέικ στο όνομα του Ιησού που έχουμε οι Ελληνορθόδοξοι, αλλά ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ !
Γιατί πήγε να τα πάρει η μπάλα κι αυτά, και κάπου πρέπει να μπαίνει ένα όριο στην ασέβεια και τη βλασφημία!Ακούς εκεί, που θα μας πείτε για τα μελομακάρονα...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άλλο κοινωνική παράδοση, άλλο θρησκευτικά κείμενα. Δεν έχω εις γνώση μου να λένε χριστιανικά κείμενα ότι πρέπει να βάφουμε τα αυγά κόκκινα ή ότι πρέπει να φτιάχνουμε μελομακάρονα!
Tίποτα δεν λένε. Ολα αυτά έγιναν για να αποδεχθούν οι άνθρωποι με το στανιό τη νέα θρησκεία, οπότε και πήραν τις γιορτές που είχαν και τις ονόμασαν χρστιανικές. Εδώ ο Χριστός έχει γεννηθεί άνοιξη, αλλά εμείς το γιορτάζουμε Δεκέμβριο γιατί υπήρχε η γιορτή του χειμερινού ηλιοστασίου!
-
Μήπως πειράζει και η Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ως έθιμο;
Όσους ξέρω που φτιάχνουν γαλοπούλα στο φούρνο την χλαπακιάζουν σε χρόνο ρεκόρ...
Μεξικάνικο έθιμο, αλλά πεντανόστιμο...
Και η σπανακόπιτα καλή είναι αρκεί να είναι με τυρί και χορευτή...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμένα ναι, γιατί είναι άνοστη δεν τρώγεται...προτιμώ το παραδοσιακό γουρουνόπουλο και όχι την Αμερικανόφερτη γαλοπούλα. Βασικά γαλοπούλα δεν τρώω, στην χειρότερη προτιμώ κοτόπουλο.
-
ελειψα και σας επιασε η βλακεια?
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμένα ναι, γιατί είναι άνοστη δεν τρώγεται...προτιμώ το παραδοσιακό γουρουνόπουλο και όχι την Αμερικανόφερτη γαλοπούλα. Βασικά γαλοπούλα δεν τρώω, στην χειρότερη προτιμώ κοτόπουλο.
Η γαλοπούλα πέρα από το πιο άνοστο πράγμα που μπορείς να φας τα χριστούγεννα, είναι και λάθος αντιγραφή απ τις ταινίες, αφού δεν γιορτάζουμε το Θανκσγκίβι.
Τέλος πάντως, μια και μιλάμε για τις παραδόσεις της φυλής, Καλάθι Βαλεντίνου με σοκολατάκια, βρώσιμα κιλοτάκια και λιπαντικά λίκουι μόλυ δεν θα παίξει, να καταπολεμήσουμε και την υπογεννητικότητα, τί λέει το Υπουργείο Ανάπτυξης;
Με Σαρακοστιανά και χαρτοπόλεμο δεν αμφιβάλω πως θα βγει Καλάθι, Απόκριες & Καρναβάλια είναι η ειδικότητα του Υπουργείου.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η γαλοπούλα πέρα από το πιο άνοστο πράγμα που μπορείς να φας τα χριστούγεννα, είναι και λάθος αντιγραφή απ τις ταινίες, αφού δεν γιορτάζουμε το Θανκσγκίβι.
Οι Αμερικάνοι επειδή έχουν πολλές γαλοπούλες, τις τρώνε και τα Χριστούγεννα και όχι μόνο το thanksgiving. Οπότε από εκεί μας ήρθε....η βλακεία!
-
Να πούμε βεβαίως οτι η σημερινή απόφαση περί τηλεεκπαίδευσης είναι υπερβολή. Και όσο και αν φαίνεται περίεργο συμφωνώ με την ανακοίνωση του μπάρμπα Φίλη.
Δεν θα πάθαιναν τίποτα τα παιδιά άμα κάθονταν μια μέρα, σιγά το πρόβλημα δλδ. Δεν μιλάμε για ένα μήνα διακοπή μαθημάτων, για 1-2 μέρες μιλάμε. Ξενέρα και για τα παιδιά, πρόβλημα και για τους γονείς που πρέπει να βρίσκουν πάλι κινητά, τάμπλετ κλπ και να κάνουν support στην διαδικασία για το τίποτα. -
Διαφωνώ. Εξαιρετική η τηλεκπαίδευση. Ο γιός μου έχει στηθεί απ' τις 08:30 και κάνει μάθημα κανονικά. Δε βλέπω για ποιο λόγο να μην αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης.
Στο κάτω-κάτω είναι ένα όφελος και κεκτημένο από την εποχή του covid. Έγινε τόσος κόπος για να στηθεί το σύστημα και τώρα θ' αρχίσουμε τα κλασσικά Ελληνικά, έλα μωρέ, δεν πειράζει, μια μέρα είναι, που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία κλπ. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαφωνώ. Εξαιρετική η τηλεκπαίδευση. Ο γιός μου έχει στηθεί απ' τις 08:30 και κάνει μάθημα κανονικά. Δε βλέπω για ποιο λόγο να μην αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης.
Στο κάτω-κάτω είναι ένα όφελος και κεκτημένο από την εποχή του covid. Έγινε τόσος κόπος για να στηθεί το σύστημα και τώρα θ' αρχίσουμε τα κλασσικά Ελληνικά, έλα μωρέ, δεν πειράζει, μια μέρα είναι, που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία κλπ.μα εισαι προνομιουχος, για αυτο και δεξος.
τι να καταλαβεις απο οικογενειες που δουλευουν και οι δυο ή απο ελειψη μεσων για ολα τα παιδια, για μηδενικο χρονο προετοιμασιας κλπ.
#laoutzikos -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο κάτω-κάτω είναι ένα όφελος και κεκτημένο από την εποχή του covid. Έγινε τόσος κόπος για να στηθεί το σύστημα και τώρα θ' αρχίσουμε τα κλασσικά Ελληνικά, έλα μωρέ, δεν πειράζει, μια μέρα είναι, που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία κλπ.μα εισαι προνομιουχος, για αυτο και δεξος.
τι να καταλαβεις απο οικογενειες που δουλευουν και οι δυο ή απο ελειψη μεσων για ολα τα παιδια, για μηδενικο χρονο προετοιμασιας κλπ.
#laoutzikosΑριστερές παπαριές. Κλασσική νοοτροπία οπισθοδρόμησης.
Σέβομαι τις ανησυχίες ενός τμήματος του πληθυσμού που δυσκολεύεται να πάρει ένα ψηφιακό μέσο ή δεν έχει internet. Και θα έπρεπε το κράτος να σταθεί αρωγός.
Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 100€ για να πάρει ένα τάμπλετ για το παιδί του. Αν είναι έτσι ούτε ρούχα και παπούτσια μπορούν να του πάρουν.
Επίσης αρνούμαι να μπω στην αριστερή νοοτροπία ότι επειδή κάποιοι δεν μπορούν, σε οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να τραβάνε και τους άλλους προς τα κάτω. Χιλιοσυζητημένη η άποψη της αριστεράς για την αριστεία. Πρέπει να γίνει το εντελώς αντίθετο. Αυτοί που μπορούν και με αρωγό το κράτος να τραβάνε προς τα πάνω αυτούς που δεν μπορούν. -
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
#laoutzikosΑριστερές παπαριές. Κλασσική νοοτροπία οπισθοδρόμησης.
Σέβομαι τις ανησυχίες ενός τμήματος του πληθυσμού που δυσκολεύεται να πάρει ένα ψηφιακό μέσο ή δεν έχει internet. Και θα έπρεπε το κράτος να σταθεί αρωγός.
Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 100€ για να πάρει ένα τάμπλετ για το παιδί του. Αν είναι έτσι ούτε ρούχα και παπούτσια μπορούν να του πάρουν.
Επίσης αρνούμαι να μπω στην αριστερή νοοτροπία ότι επειδή κάποιοι δεν μπορούν, σε οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να τραβάνε και τους άλλους προς τα κάτω. Χιλιοσυζητημένη η άποψη της αριστεράς για την αριστεία. Πρέπει να γίνει το εντελώς αντίθετο. Αυτοί που μπορούν και με αρωγό το κράτος να τραβάνε προς τα πάνω αυτούς που δεν μπορούν.χαχαχα
με #koulis?
προς ταπαν?
αχαχαελα και επεσα στο μονοπατι των κενταυρων και εχω ενα ραγισμενο πλευρο και δεν μπορω να γελασω
-
Και όμως τα φθηνά ταμπλετ κολλάνε, αναπτύσουν θερμοκρασία και μειώνεται η δυνατότητα των ηλεκτρονίων να κινούνται σε υψηλή θερμοκρασία. Οπότε και η χαμηλή επεξεργαστική δύναμη που διαθέτουν και η ούτως ή άλλως χαμηλή τάση λειτουργίας του επεξεργαστή τους, χειροτερεύει περαιτέρω με την αύξηση της θερμοκρασίας και κολλάνε.
Για αυτό ο γνώστης παίρνεις ipadμε καλή διαχείριση θερμοκρασιών.
Ασε τα τάμπλετ των 100 ευρώ.... Τζάμπα λεφτά
Το θέμα όμως δεν ειναι αυτό αουντοφιλε.
Το θέμα είναι το ποιος θα κάτσει σπίτι να κρατήσει το 10 χρόνο.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2