-
Πως να το έχουν στην δεύτερη εικόνα, αφού είναι μέρα;
Για βγάλε μία φωτογραφία να δούμε τι λέει το βιβλιαράκι;
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
Καλό απόγευμα. Μια ερώτηση γιατί έχω προβληματιστεί.
Όπως το παρέλαβα, δεν έχω αλλάξει καθόλου τα "settings" που σημαίνει αυτόματα φώτα αυτόματοι γυαλοκαθαριστήρες κτλ.
Πάνω στο καντράν δεξιά είναι αναμμένο με κίτρινο το σήμα με τους δύο αντικρυστούς φανούς, όπως ακριβώς στην εικόνα
.
Δεν του έδωσα καμία σημασία κατάλαβα ότι έχει να κάνει με τα φώτα πχ ότι είναι στο αυτόματο και ότι έχω αναμμένα φώτα. Να σημειώσω ότι είτε την ημέρα είτε το βράδυ που υποθέτω ανάβουν (και) άλλα φώτα δεν ανάβει κάποια άλλη λυχνία στο καντράν.
Σερφάροντας στο MyT βλέπω τυχαία ότι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι warning light του Rear light system και να επικοινωνήσω με τεχνικό. Ψάχνοντας στο δίκτυο βρίσκω εικόνες όπως η παραπάνω που έχουν το φωτάκι αναμμένο και άλλες που δεν το έχουν πχ.
Τι είναι τελικά αυτή η ένδειξη?λογικά θα αναφέρει το manual το τι ακριβώς είναι
-
Όπως το παρέλαβα, δεν έχω αλλάξει καθόλου τα "settings" που σημαίνει αυτόματα φώτα αυτόματοι γυαλοκαθαριστήρες κτλ.
Πάνω στο καντράν δεξιά είναι αναμμένο με κίτρινο το σήμα με τους δύο αντικρυστούς φανούς, όπως ακριβώς στην εικόνα
.
Δεν του έδωσα καμία σημασία κατάλαβα ότι έχει να κάνει με τα φώτα πχ ότι είναι στο αυτόματο και ότι έχω αναμμένα φώτα. Να σημειώσω ότι είτε την ημέρα είτε το βράδυ που υποθέτω ανάβουν (και) άλλα φώτα δεν ανάβει κάποια άλλη λυχνία στο καντράν.
Σερφάροντας στο MyT βλέπω τυχαία ότι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι warning light του Rear light system και να επικοινωνήσω με τεχνικό. Ψάχνοντας στο δίκτυο βρίσκω εικόνες όπως η παραπάνω που έχουν το φωτάκι αναμμένο και άλλες που δεν το έχουν πχ.
Τι είναι τελικά αυτή η ένδειξη?Το πράσινο φωτάκι με τα αντικριστά φανάρια είναι τα φωτά διασταυρώσεως δηλαδή η μικρή σκάλα και όταν είσαι στο αυτόματο ανάβει το απόγευμα Η όταν έχεις συννεφιά και το βράδυ προφανώς και όταν το βλέπεις ανάβουν και τα φωτά σου. Όταν δεν το βλέπεις Είναι σβηστά
-
Οι εικόνες παραπάνω είναι από το ίντερνετ και δεν ξέρω αν είναι μέρα ή νύχτα τραβηγμένες.
Επίσης το φωτάκι το δικό μου είναι πάντα αναμμένο από τη στιγμή που παρέλαβα και πάντα είναι κίτρινο.
Θα βγάλω φωνογραφίες από το Manual, τα χειριστήρια στο τιμόνι σε ποια θέση είναι, τι φώτα ανάβουν μπρος και πίσω και θα επανέλθω.
Πάντως έως τώρα εγώ δεν πείραξα τίποτα από χειριστήρια. Ο πωλητής όταν μου το έδωσε μου είπε ότι και τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες όπως είναι διαμορφωμένα τώρα είναι στο αυτόματο οπότε και τα άφησα. -
Το οδηγησες μέρα;
Τα φώτα είναι πράσινο λαμπάκι, όχι κίτρινο.
-
Το λαμπάκι ναι πράγματι είναι πράσινο αλλα στα μάτια μου "κιτρινίζει" θέλω οφθαλμίατρο. Εχω οδηγήσει και μερα και το λαμπάκι ειναι πάντα ανοιχτό. Ή οδηγάω μονο οταν έχει συννεφιά ή το ύψος του ήλιου ειναι πολύ χαμηλά και δεν το θεωρεί μερα δεν ξερω τι γίνεται. Δεν έχει σβήσει πάντως.
Το manual δεν αναφέρει τη λυχνία ως πρόβλημα οπότε υπάρχει διαφορά με το MyT. -
Για το λαμπακι δεν ξέρω, αλλά τα όργανα του active είναι πολύ πιο όμορφα από τη φλατ οθόνη, σας ζητούσαμε φωτογραφία και δεν βάζατε...
-
Το λαμπάκι ναι πράγματι είναι πράσινο αλλα στα μάτια μου "κιτρινίζει" θέλω οφθαλμίατρο. Εχω οδηγήσει και μερα και το λαμπάκι ειναι πάντα ανοιχτό. Ή οδηγάω μονο οταν έχει συννεφιά ή το ύψος του ήλιου ειναι πολύ χαμηλά και δεν το θεωρεί μερα δεν ξερω τι γίνεται. Δεν έχει σβήσει πάντως.
Το manual δεν αναφέρει τη λυχνία ως πρόβλημα οπότε υπάρχει διαφορά με το MyT.Λογικά μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία του αισθητήρα φώτων, ώστε να μην είναι συνεχώς αναμμένα την ημέρα (π.χ. σε πυκνή συννεφιά).
Τουλάχιστον στο C-HR η ευαισθησία ρυθμίζεται από το μενού Ρυθμίσεις - Υπομενού Όχημα στην οθόνη του Infotainment.
Στο Yaris (Cross) πιθανώς να γίνεται αλλιώς, λόγω διαφορετικής μονάδας Infotainment. -
Σερφάροντας στο MyT βλέπω τυχαία ότι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι warning light του Rear light system και να επικοινωνήσω με τεχνικό. Ψάχνοντας στο δίκτυο βρίσκω εικόνες όπως η παραπάνω που έχουν το φωτάκι αναμμένο και άλλες που δεν το έχουν πχ.Τι είναι τελικά αυτή η ένδειξη?
Αν ακυρωσεις τον αυτοματο φωτισμο δεν θα αναβει υποθετω. Οπως και αν κανεις την ακρη του διακοπτη των φωτων στη πρωτη σκαλα προς το ταμπλο, αλλα μετα θα σου κανει 'συνιαλο' οτι εχεις αφησει τα φωτα ανοιχτα μολις απενεργοποιησεις τον κινητηρα. Νομιζω οτι ειναι πιο πρακτικο να το αφησεις ως εχει... Δουλευει αψογα...
-
Αυτο με τα 1-2 δευτερολεπτα του EV μου εκανε και εξακολουθει να μου κανει εντυπωση. Ειναι ενα απο τα 'φιλοσοφικα' ερωτήματα (αποριες) μου για το hybrid και ηθελα/θελω να το θεσω αναλυτικα στα feedback session μου.
Εισαι ΕV με σταθερη ταχυτητα σε δρομο χωρις κλησεις, βαζεις ACC βγαινει εκτος λειτουργιας για 1-2 δευτερολεπτα και μετα εμφανιζεται παλι και φυσικα το νιωθεις κιολας.
Εισαι με σταθερη ταχυτητα με το ποδι στο γκαζι και EV, βαζεις ACC και παρολο που εχει και μπαταρια και δρομο χωρις κλησεις δεν εισαι σε EV Mode...
Να μη το φοβασαι, απλα δε θεωρω απαραιτητο το να το κανεις οπως ο @monman2, δηλαδη με το ποδι τερμα στο γκαζι, αν φυσικα δεν εισαι με ECO MODE, εκει πρεπει να σπασεις το αυγο... Αν και ετσι οπως παει νομιζω οτι εχει μπαταρια παντα FULL!
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Το manual δεν αναφέρει τη λυχνία ως πρόβλημα οπότε υπάρχει διαφορά με το MyT.Λογικά μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία του αισθητήρα φώτων, ώστε να μην είναι συνεχώς αναμμένα την ημέρα (π.χ. σε πυκνή συννεφιά).
Τουλάχιστον στο C-HR η ευαισθησία ρυθμίζεται από το μενού Ρυθμίσεις - Υπομενού Όχημα στην οθόνη του Infotainment.
Στο Yaris (Cross) πιθανώς να γίνεται αλλιώς, λόγω διαφορετικής μονάδας Infotainment.Σε αυτη την εκδοση ειναι το ιδιο... Τουλαχιστον στα CH-R πριν την τελευταια ανανεωση...
Δε μου αρεσουν παντως οι ρυθμισεις με τη φωτεινοτητα της οθονης του και τα χρωματα του που αλλαζουν με τον αισθητηρα φωτος σε κατι αλλο απο αυτο που εχεις διαλεξει... Εκεινα ειδικα τα κοκκινα, αναρωτιεμαι που κολλανε με τον υπολοιπο φωτισμο (μπλε και πρασινο). Μαλλον ειναι πινελια των Ιαπωνικων (και των Australasia εκδοσεων γενικα) που δεν αλλαξε για την Ευρωπη.
-
@iceman7 Είδες τον άλλον που ψάχνει να βάλει 18αρα!;!; Ακόμα αναρωτιέσαι γιατι η ΤΗ δινει προτεραιότητα σε ζάντες και καγκουριές!;!; Αυτα θέλει ο κόσμος….
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Σερφάροντας στο MyT βλέπω τυχαία ότι η συγκεκριμένη ένδειξη είναι warning light του Rear light system και να επικοινωνήσω με τεχνικό. Ψάχνοντας στο δίκτυο βρίσκω εικόνες όπως η παραπάνω που έχουν το φωτάκι αναμμένο και άλλες που δεν το έχουν πχ.Τι είναι τελικά αυτή η ένδειξη?
Αν ακυρωσεις τον αυτοματο φωτισμο δεν θα αναβει υποθετω. Οπως και αν κανεις την ακρη του διακοπτη των φωτων στη πρωτη σκαλα προς το ταμπλο, αλλα μετα θα σου κανει 'συνιαλο' οτι εχεις αφησει τα φωτα ανοιχτα μολις απενεργοποιησεις τον κινητηρα. Νομιζω οτι ειναι πιο πρακτικο να το αφησεις ως εχει... Δουλευει αψογα...
Κυριοι, ΑΚΥΡΟ... Δοκιμαζα τα ολα παραπανω τωρα το πρωι και το λαμπακι εκει!
-
Πάντα το εμπρός μέρος εχει αναμμένα φώτα
είτε τα φώτα ημέρας
είτε η μεσαία σκάλα / φώτα θέσηςο μοχλός αριστερά εχει θέσεις για
auto
φώτα θέσης , ανάβουν και οι ledομπαρες στα φωτιστικά εμπρός- πίσω
μεσαία σκάλαδεν υπάρχει θέση OFF
έτσι δεν θα δείτε ποτέ Yaris Cross να κυκλοφορεί με τα φώτα ημέρας νύκτα που σημαίνει οτι δεν εχει αναμμένα φώτα πίσω είναι μέτρο ασφαλείας.@City-Pop στην περίπτωση σου μάλλον οι καιρικές συνθήκες ή/και η ευαισθησία που εχει ρυθμιστεί δεν αφήνει να σβήσουν τα μεσαία φώτα , δεν εχω ψάξει στο μενού αλλα μάλλον εχει τέτοια δυνατότητα.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
είτε τα φώτα ημέρας
auto
έτσι δεν θα δείτε ποτέ Yaris Cross να κυκλοφορεί με τα φώτα ημέρας νύκτα που σημαίνει οτι δεν εχει αναμμένα φώτα πίσω είναι μέτρο ασφαλείας.@City-Pop στην περίπτωση σου μάλλον οι καιρικές συνθήκες ή/και η ευαισθησία που εχει ρυθμιστεί δεν αφήνει να σβήσουν τα μεσαία φώτα , δεν εχω ψάξει στο μενού αλλα μάλλον εχει τέτοια δυνατότητα.
Ειχε -1 τη στιγμη που το θυμηθηκα να το τσεκαρω και ο ηλιος δεν ειχε σηκωθει... 7 κ 45 περιπου...
Τη ωραια οταν τα αναγραφει καποιος 'απολυτα' αυτοκινητιστικα.
Παρεμπιπτοντως, εκανα κατι αναλογο με την αναμονη στο αυτοκινητο σε ιδιες συνθηκες, αλλα δε μου αποθηκευση τη διαδρομη στο MyT. Θεσσαλονικη, 45 λεπτα περιπου σταση με 22 βαθμους στο καλοριφερ, αναψε 3 φορες ο θερμικος και η μια ηταν ανοιξε ο χωρος αποσκευων. Ο ηχος φυσιολογικος οπως συνηθως, ειχα μεσα το μικρο, δε δοκιμασα τους 18 βαθμους.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
είτε τα φώτα ημέρας
auto
Και στο QQ έτσι είναι,δεν υπάρχει θέση OFF,μόνο auto και υπόλοιπες επιλογές για μικρά,μεσαία κ.τ.λ.
Στο Scross είχε auto και off.Ο.κ.,λόγοι ασφαλείας,αλλά είσαι παρκαρισμένος π.χ. σε πυλωτή ή με το σκιάδιο στο παρμπρίζ το καλοκαίρι και θες να ανοίξεις την παροχή του αυτοκινήτου για το ράδιο,να κοιτάξεις το trip computer, κ.ά., πρέπει σώνει και καλά να ανάψουν τα φώτα (έστω και τα θέσης).Θα προτιμούσα να είχα επιλογή off.
-
@panormus772 said in Toyota Yaris Cross:
... είσαι παρκαρισμένος π.χ. σε πυλωτή
Αυτό με ενοχλεί και εμένα όποτε μπαίνω πυλωτή ανάβει τα φώτα
@City-Pop βρήκα μια ρύθμιση- στην μεγάλη οθόνη, ρυθμίσεις οχήματος- που λεει για ευαισθησία φωτισμού ελπίζω αν το βάλω στο πιο χαμηλό να μην ανάβουν τουλάχιστον το καλοκαίρι στην πυλωτή -
Το i30 ευτυχώς έχει off γιατί το auto στη υπόγα που παρκάρω μου κρατάει τα φώτα αναμμένα ακόμα και όταν σβήνω τον κινητήρα, μέχρι να κλειδώσω. Επίσης στο ξεκλείδωμα τα ανάβει πριν βάλω μπρος τον κινητήρα. Αισθάνομαι ότι ταλαιπωρώ τη μπαταρία έτσι αν και τα led δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Το i30 ευτυχώς έχει off γιατί το auto στη υπόγα που παρκάρω μου κρατάει τα φώτα αναμμένα ακόμα και όταν σβήνω τον κινητήρα, μέχρι να κλειδώσω. Επίσης στο ξεκλείδωμα τα ανάβει πριν βάλω μπρος τον κινητήρα. Αισθάνομαι ότι ταλαιπωρώ τη μπαταρία έτσι αν και τα led δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση.
εχω μιαμιση δεκαετια αμαξια με αυτοματα φωτα.
εξυπηρετικα.
και το αναμα σε παρκιν σωτηριο.
αρκει μια φορα που θα σε σωσει απο το να κοπανησεις σε καμμια γωνια.
δεν υπαρχει απολυτως καμμια ταλαιπωρια της μπαταριας.
απολαυσε το. εχεις πλεον ενα καλα εξοπλισμενο αμαξι. δατς ολ. -
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
2008 απέκτησα το πρώτο με αυτόματα φώτα αλλα μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτά
το YC όμως είναι το πρώτο που δεν εχει OFF στα φώτα
συμφωνώ για την μπαταρία αλλα αυτά τα συνεχή άναψε σβήσε εχουν σίγουρα επιπτώσεις στην μακροζωία των λαμπτήρων
στα αλογόνου δεν πειράζει είναι φθηνές οι λάμπες
για τα led
Toyota Yaris Cross