-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα είναι και η τελευταία εξάλλου και θα πρέπει να φροντίσει και την υστεροφημία του.
Χέστηκε! Σιγά μην τον νοιάζει, αυτόν η οποιοδήποτε άλλο πολιτικό.
-
Ελπίζω στη 2η θητεία του να ισιώσει.
(Για καλό το κάνω, το Γατι και ο Πηλιος θα σου λεγανε χειρότερα)
-
Δικαίωμα στο τίποτα, που λέει κι ο ποιητής...
-
Πάντως για εμένα το ερώτημα παραμένει:
Τι σκατά ψηφίζει κανείς στις επερχόμενες (διπλές) εκλογές?
Υποκύπτει στην θεωρία του "λιγότερου κακού" και στα όντως ρεαλιστικά διλήμματα που προκύπτουν αν σκεφτεί κανείς τον παράγοντα της κυβερνητικής σταθερότητας ή τελικά ψηφίζει εκείνο που ενδόμυχα πιστεύει πραγματικά παραβλέποντας το ότι τελικά αυτό ίσως καταλήξει σε μια "χαμένη ψήφο" υπό το πρίσμα της κυβερνησιμότητας της χώρας?
-
@argyn said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υποκύπτει στην θεωρία του "λιγότερου κακού" και στα όντως ρεαλιστικά διλήμματα που προκύπτουν αν σκεφτεί κανείς τον παράγοντα της κυβερνητικής σταθερότητας ή τελικά ψηφίζει εκείνο που ενδόμυχα πιστεύει πραγματικά παραβλέποντας το ότι τελικά αυτό ίσως καταλήξει σε μια "χαμένη ψήφο" υπό το πρίσμα της κυβερνησιμότητας της χώρας?
Σωστό ερώτημα και το οποίο τόσα χρόνια που ψηφίζω δεν έχω βρεί σωστή απάντηση. Προσωπικά κάνω πάντα την 2η επιλογή που λες και ας "χαθεί" η ψήφος....κυρίως επειδή αρνούμε πεισματικά να ψηφίσω ένα εκ των 2 ΠΑΣΟΚ/ΝΔ...δεν το έχω κάνει ποτέ και έχω ορκιστεί τον εαυτό μου να μην το κάνω όσο ψηφίζω.
-
Στο ερώτημα αν θα ψηφίσεις κόμμα εξουσίας ή "μικρό" θα έβρισκα μεγαλύτερο νόημα αν τα τελευταία δεν ήταν θλιβερά aka καμμένη ψήφος.
Έχουμε δει καμμένους, ποτάμια και άλλα τέτοια υποπροϊόντα που απλά εξυπηρετούν τους πάσης φύσεως πονηρούληδες
-
τι πα να πει χαμενη ψηφος?
απεναντιας τη ριψη οβολου παραδοσης σε πρισματα ομοιοκυβερνησιμοτητας τη λες και χαμενη ευκαιρια να κοιμηθεις ησυχος. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ελπίζω στη 2η θητεία του να ισιώσει.
(Για καλό το κάνω, το Γατι και ο Πηλιος θα σου λεγανε χειρότερα)
Κοιτάξτε εσείς να οργανωθείτε, γιατί είστε το ζωντανό παράδειγμα από το γνωστό ανέκδοτο. "Ανοίξτε το φως ρε παιδιά, φάγαμε 5 και δεν ρίξαμε κανέναν ακόμα".
Και η δεξιά αργά ή γρήγορα θα τον βρει το δρόμο της. Όσο ανήκομεν εις την Δύσιν και παρά τη λυσσαλέα αντίσταση των κρατικοδίαιτων πολιτικών και το ραγιαδισμό των Ελλήνων προς το κράτος, όλο και πιο πολύ δεξιά θα πηγαίνουμε. Ακόμα κι αν μας σέρνουν οι ξένοι από τα πόδια... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
τι πα να πει χαμενη ψηφος?
απεναντιας τη ριψη οβολου παραδοσης σε πρισματα ομοιοκυβερνησιμοτητας τη λες και χαμενη ευκαιρια να κοιμηθεις ησυχος.Το ένα είναι ψευδαίσθηση άποψης το άλλο ρεαλισμός. Το ότι θα στον ακουμπήσουν είναι δεδομένο, το πολύ πολύ να επιλέξεις αυτούς που θα στον αποθέσουν
-
Μαζί σας στο σενάριο του λιγότερου κακού με τη ψήφο , αλλά μήπως έτσι απλά γίνεστε συνένοχοι σε ένα απλά λίγο πιο εύπεπτο έγκλημα;
Και αν συνεχίσετε την πολιτική του λιγότερου κακού , πότε θα καταλάβει ( αυτό το λιγότερο κακό) , έτσι ώστε να εκλέγεται χωρίς τη σύγκριση; Κοινώς αφού θα εκλέγονται , γιατί να αλλάξουν προς κάτι καλύτερο;
Η αίσθηση , "εγώ, τουλάχιστον, δεν τους ψήφισα" , στην πρώτη υπέρτατη βλακεία που θα κάνουν ( γιατί όλοι θα κάνουν) , αξία ανεκτίμητη! Καμία επαφή με το νερόβραστο " είδαμε και τους προηγούμενους" .
Αυτά , και ο καθείς ότι θέλει ας ψηφίζει......
-
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και αν συνεχίσετε την πολιτική του λιγότερου κακού , πότε θα καταλάβει ( αυτό το λιγότερο κακό) , έτσι ώστε να εκλέγεται χωρίς τη σύγκριση; Κοινώς αφού θα εκλέγονται , γιατί να αλλάξουν προς κάτι καλύτερο;
Δεν θα το καταλάβει, οπως δεν το έχει καταλάβει τόσα χρόνια. Οι πολιτικοί μας δεν ενδιαφέρονται για εμάς γιατί πρωτίστως δεν ενδιαφερόμαστε εμείς οι ίδιοι. Στην Αγγλία δίνουν κλήση στον ΠΘ και εδώ εαν η αστυνομία συλλάβει γόνο πολιτικού τρέχουν να τα κουκουλώσουν. Δεν έχουμε πολιτικούς γιατί δεν έχουμε πολίτες και ο καθείς για την πάρτη του...οπότε μην περιμένουμε κάτι καλύτερο. Και αυτό που έχουμε εντυπωσιακό ειναι που το έχουμε καταφέρει.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ τα έγραφα. Η τύπισσα δεν το έχει. Μόνο και μόνο για να πει κάτι, λέει ότι της κατέβει στο κεφάλι.
Τσαπανίδου:Μετά την παρακολούθηση,μία συνεργασία Ανδρουλάκη με τη ΝΔ ίσως είναι αποτέλεσμα εκβιασμού
Youtube VideoΤουλάχιστον βελτιώθηκε λιγάκι στυλιστικά και αυτό είναι που έχει σημασία.
Στα υπόλοιπα σιγά σιγά θα φτιάξει -
Δυστυχώς η ποπάρα παλιώνει άσχημα και πλέον εγκαταλείπει την σφαίρα της milfοσύνης μεταπηδώντας, βίαια μάλλον, σε χαρντκορ gilfοκαταστάσεις για μερακλήδες. Μεγάλη απογοήτευσις για όλους εμάς τα, πρώην πλέον, φανμποϊζ.
-
Δεν ήταν τυχαία η εκλογή του με φιλελεύθερο προφίλ και στη ΝΔ και στην Πρωθυπουργία.
Και μας εξαπάτησε εντελώς!
Με τα φασισταριά και τα χουντοβασιλικά σταγονίδια που τους έδωσε περίοπτες θέσεις και μας ξεφτύλισε διεθνώς .Στην δεύτερη θητεία έχω ξαναπεί πως θα καταντήσουμε Ορμπανική Κολομβία.
Ποιος φιλελευθερισμός ; Πρέπει να πέφτει καρπαζια αυτόματη μόλις αναφέρεται η λέξη αυτή απο δεξιό που ψήφισε ΝΔ.
Κέντρο θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού , απορρόφηση του Πασόκ και της πιο κεντρώας πτέρυγας του Σύριζα απο ένα όμως ηγετικό πρόσωπο που θα παντρεύει αυτές τις συνιστώσες αποτελεσματικά.
Φασίστες και ακροδεξιοί πατριδοκάπηλοι ας βρούν στέγη σε άλλα κόμματα τα οποία θα τα ξεράσει η πραγματικότητα.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ήταν τυχαία η εκλογή του με φιλελεύθερο προφίλ και στη ΝΔ και στην Πρωθυπουργία.
Με τα φασισταριά και τα χουντοβασιλικά σταγονίδια που τους έδωσε περίοπτες θέσεις και μας ξεφτύλισε διεθνώς .Στην δεύτερη θητεία έχω ξαναπεί πως θα καταντήσουμε Ορμπανική Κολομβία.
Καλά, προσγειωθείτε λίγο. Εδώ κοντεύει να γίνει πιο αριστερός και από τον Τσίπρα.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σωστό ερώτημα και το οποίο τόσα χρόνια που ψηφίζω δεν έχω βρεί σωστή απάντηση. Προσωπικά κάνω πάντα την 2η επιλογή που λες και ας "χαθεί" η ψήφος....κυρίως επειδή αρνούμε πεισματικά να ψηφίσω ένα εκ των 2 ΠΑΣΟΚ/ΝΔ...δεν το έχω κάνει ποτέ και έχω ορκιστεί τον εαυτό μου να μην το κάνω όσο ψηφίζω.
#MeToo (τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια)
-
Βαρουφάκη παιδιά τότε , δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Αλλιώς ΚΚΕ , πάντα θα είναι ένα σταθερό καταφύγιο.
Η μεγάλη απογοήτευση δυστυχώς είναι το Κινάλ που μάλλον δεν πάει ούτε για 7%
-
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου παρακολούθησα κάποια από τα βιντεάκια του ΕΠΑΜ του Καζάκη
https://www.youtube.com/@EpamhellasGr/videos
. Ενδιαφέρουσα περίπτωση μοναχικού καβαλάρη με ένα περίεργο κράμα ιδεολογικών θέσεων. -
Καλα εκει στην Συρο μονο για διακοπες πατε?
Τον χειμωνα αγονη γραμμη?
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ποιος φιλελευθερισμός ; Πρέπει να πέφτει καρπαζια αυτόματη μόλις αναφέρεται η λέξη αυτή απο δεξιό που ψήφισε ΝΔ.
Κέντρο θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού , απορρόφηση του Πασόκ και της πιο κεντρώας πτέρυγας του Σύριζα απο ένα όμως ηγετικό πρόσωπο που θα παντρεύει αυτές τις συνιστώσες αποτελεσματικά.
Φασίστες και ακροδεξιοί πατριδοκάπηλοι ας βρούν στέγη σε άλλα κόμματα τα οποία θα τα ξεράσει η πραγματικότητα.
Βρε παιδί μου κι εσύ όταν γράφεις κάτι στα άκρα το πας, το τερματίζεις. Το έχω παρατηρήσει και σε άλλες απόψεις σου...
Έχει γίνει τόση πλύση εγκεφάλου στους πολίτες τόσες δεκαετίες από την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, με τη σιωπηλή ανοχή της ΝΔ, που ακούνε ιδιωτικό τομέα και ανατριχιάζουν. Ενώ το κράτος είναι ο πατερούλης που θα τους προστατεύσει, θα τους βρει δουλειά, θα τους φροντίσει. Όλα αυτά από πίσω βέβαια κρύβουν τον έλεγχο της εξουσίας από το κράτος και τους πολιτικούς.
Γι' αυτό και η πλειοψηφία του λαού λογικά κέντρο θέλει. Γιατί αυτό γνώρισε, αυτό ξέρει και μ' αυτό νιώθει ασφάλεια. Οι Έλληνες πολίτες είναι όμηροι στην πραγματικότητα από το κράτος και τους πολιτικούς. Έχουν πάθει το σύνδρομο της Στοκχόλμης.Όποιος έχει ή είχε την τύχη να ζήσει σε κάποιο απ' τα προηγμένα κράτη της Ευρώπης καταλαβαίνει τι εννοώ και τι κατακρίνω όταν μιλάω για το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολιτικούς.
Και για να μην ωραιοποιούμε την πραγματικότητα και στη Γερμανία τους πολιτικούς γκάνγκστερ τους έλεγαν, δεν είχαν και την καλύτερη άποψη. Φαντάσου να ζούσαν και να τράβαγαν ότι κι εμείς με τους πολιτικούς μας και το κράτος μας. Όχι επανάσταση θα έκαναν οι Γότθοι, τα όπλα θα έπαιρναν, 10 Χίτλερ ακόμα θα είχαν βγει.Οπότε μπεεεεε όλοι μαζί εδώ στο Ελλάντα και συνεχίζουμε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2