-
@realzeus said in Nissan Qashqai 2021:
Μπορεί δηλαδή ο 90χρονος με την Corolla του 1973 να πάει 130 στην ΕΟ. Όσο μπορεί και ο Τζίγγερ με μια καινούρια Ferrari... Για να δεις τον παραλογισμό του όλου θέματος!
To όπλο απαγορεύεται τόσο σε εμένα όσο και σε ένα ειδικά εκπαιδευμένο άνθρωπο. Οι νόμοι είναι ίδιοι και ίσοι για όλους, δεν έχουμε custom made νόμους, αλλοίμονο!!
@babisstinson said in Nissan Qashqai 2021:
Απάντησα ήδη, μπορεί να θέλω να πάω σε κλειστή πίστα.
Δηλαδή θα έπαιρνες ένα αμάξι με τελική ταχύτητα 140 χλμ/ώρα; (δίνω και 10 δώρο πάνω από το μεγαλύτερο όριο ταχύτητας στην Ελλάδα).Σε κλειστή πιστα το περίπτερο? Γιατί?
Ναι άνετα θα αγόραζα αμάξι (ως 2ο) με 140 τελική, αφού άνετα θα αγόραζα οποιοδήποτε ηλεκτρικό και ειδικά την i3 (εχει 150χαω τελική). Δεν με ενδιαφέρει η τελική του αυτοκινήτου μου, όχι από τότε που απέκτησα παιδί. Κάποτε έκανα μ@λακίες και έτρεχα στον δρόμο, εδώ και 8 χρόνια όχι πια. Και στα 2-3 ταξίδια που κάνω τον χρόνο πάω 120-140χαω, αφου δεν ειμαι μόνος μου στο αμάξι. -
@fanis75 said in Nissan Qashqai 2021:
Σε κλειστή πιστα το περίπτερο? Γιατί?
Ναι άνετα θα αγόραζα αμάξι (ως 2ο) με 140 τελική, αφού άνετα θα αγόραζα οποιοδήποτε ηλεκτρικό και ειδικά την i3 (εχει 150χαω τελική). Δεν με ενδιαφέρει η τελική του αυτοκινήτου μου, όχι από τότε που απέκτησα παιδί. Κάποτε έκανα μ@λακίες και έτρεχα στον δρόμο, εδώ και 8 χρόνια όχι πια. Και στα 2-3 ταξίδια που κάνω τον χρόνο πάω 120-140χαω, αφου δεν ειμαι μόνος μου στο αμάξι.Κατανοητό
-
Εγώ πλέον στις εθνικές οδούς βάζω το acc σε ένα εύρος απο 133 εως 147.Μια χαρά ήρεμος πάω και αρκετά γρήγορα. Οι διαφορές στο χρόνο σε σχέση με παλιότερα που πήγαινα γρηγορότερα είναι ανεπαίσθητες.
-
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Εγώ πλέον στις εθνικές οδούς βάζω το acc σε ένα εύρος απο 133 εως 147.Μια χαρά ήρεμος πάω και αρκετά γρήγορα. Οι διαφορές στο χρόνο σε σχέση με παλιότερα που πήγαινα γρηγορότερα είναι ανεπαίσθητες.
Εξαρτάται. Όταν πήγαινα Αθήνα με σταθερά 160-170, το έκανα σε 4 ώρες. Με σταθερά 120 ήταν 5 ώρες. Εποχές Τεμπών και Μαλιακού...
-
@kostis20 said in Nissan Qashqai 2021:
Εξαρτάται. Όταν πήγαινα Αθήνα με σταθερά 160-170, το έκανα σε 4 ώρες. Με σταθερά 120 ήταν 5 ώρες, παρά κάτι. Εποχές Τεμπών και Μαλιακού...
Τα 120 είναι λίγα. Αν δοκίμαζες με τις ταχύτητες που λέω παραπάνω δηλαδή 135-147 η διαφορά στο χρόνο θα ήταν πάρα πολύ μικρή.
-
Κάθεστε και συζητάτε για ταχύτητες κίνησης όταν το 50% των Ελλήνων οδηγών δεν ανάβει φλας ΠΟΤΕ και από το υπόλοιπο 50% τουλάχιστον το 25% δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει σωστά. Ας μάθουμε να μην οδηγάμε μεθυσμένοι, να μην μιλάμε στο κινητό χωρίς χρήση bt, να συντηρούμε σωστά τα οχήματά μας, να τηρούμε διαγραμμίσεις-οδική σήμανση και χρησιμοποιούμε σωστά γ@μημένο το φλας και τότε ΔΕΝ θεωρώ πως θα έχουμε πρόβλημα με όσους οδηγούν με 160-180 km σωστά στην λωρίδα τους....
-
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
Κάθεστε και συζητάτε για ταχύτητες κίνησης όταν το 50% των Ελλήνων οδηγών δεν ανάβει φλας ΠΟΤΕ και από το υπόλοιπο 50% τουλάχιστον το 25% δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει σωστά. Ας μάθουμε να μην οδηγάμε μεθυσμένοι, να μην μιλάμε στο κινητό χωρίς χρήση bt, να συντηρούμε σωστά τα οχήματά μας, να τηρούμε διαγραμμίσεις-οδική σήμανση και χρησιμοποιούμε σωστά γ@μημένο το φλας και τότε ΔΕΝ θεωρώ πως θα έχουμε πρόβλημα με όσους οδηγούν με 160-180 km σωστά στην λωρίδα τους....
να προσθέσω Χρήστο, ότι και οι πεζοί και οι μη οδηγοί θα πρέπει να έχουν οδηγική παιδεία και αντίθετα οι οδηγοί να το κοκκαλωνουν στις διαβάσεις. Να σέβονται οι πεζοί την κυκλοφορία
να μην περνάνε λεωφόρους κλπ.Επίσης να προσθέσω κάτι όσον αφορά τις ταχύτητες σε λεωφόρους ταχείας η μη.
Οσο μεγαλύτερη ταχύτητα έχει το όχημα, τόσο δύσκολη είναι η άμεση αντίδραση του οδηγού σε μια ξαφνική και επείγουσα αλλαγή.
Δεν το αναφέρω τώρα που μεγάλωσα και προσέχω αλλά πάντοτε είχα προσήλωση στο να είμαι εκεί όταν οδηγώ σε όρια έστω και αν είναι λάθος. Βλέπω συνέχεια οδηγούς να μιλάνε και να κάνουν καζουαλ scroll στο κινητό όταν οδηγούν, έχει η δεν έχει κίνηση.οι αποφάσεις για όρια και πρόστιμα δεν είναι πολιτικές. Ειναι αποφάσεις κοινωνικές και προσωπικές.
σέβομαι τον εαυτό μου και τους άλλους οταν οδηγώ, όσο μπορώ οδηγώ αμυντικά και όχι επιθετικά και έτσι κερδίζω χρόνο αντίδρασης.
-
-
@groover1972 said in Nissan Qashqai 2021:
να προσθέσω Σάββα
Χρήστο τον λένε.
-
Η απόφαση για το αν θα πάει κάποιος με 100 ή 130 ή 200 σε έναν άδειο αυτοκινητόδρομο είναι καθαρά πολιτική όμως! Πριν 10 χρόνια το όριο στην ΕΟ ήταν 120, τώρα είναι 130. Αν αύριο μια Κυβέρνηση το πάει στα 160 σημαίνει ότι άλλαξαν οι συνθήκες; Όχι απλά άλλαξε η πολιτική απόφαση...
-
@sabas_thess said in Nissan Qashqai 2021:
Έχω κόλλημα με τα φλας..και λόγο μηχανής αλλά και γενικώς..γι' αυτό δεν έχω και κανένα θέμα με τα lane assist που παραπονιούνται πολλοί. Ούτως ή άλλως συνέχεια φλας βγάζω για το οτιδήποτε..και αλαρμ..
-
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
Έχω κόλλημα με τα φλας..και λόγο μηχανής αλλά και γενικώς..γι' αυτό δεν έχω και κανένα θέμα με τα lane assist που παραπονιούνται πολλοί. Ούτως ή άλλως συνέχεια φλας βγάζω για το οτιδήποτε..και αλαρμ..
Γενικά οι μηχανόβιοι οδηγούν συνήθως καλύτερα αυτοκίνητα, επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Εύγε.
Άλλοι ψάχνουν πως θα βγάλουν μόνιμα τα lane assist εκτός. -
Η απόφαση για το αν θα πάει κάποιος με 100 ή 130 ή 200 σε έναν άδειο αυτοκινητόδρομο είναι καθαρά πολιτική όμως! Πριν 10 χρόνια το όριο στην ΕΟ ήταν 120, τώρα είναι 130. Αν αύριο μια Κυβέρνηση το πάει στα 160 σημαίνει ότι άλλαξαν οι συνθήκες; Όχι απλά άλλαξε η πολιτική απόφαση...
Δία, το όριο, είναι η πολιτική απόφαση, όχι για το πόσο θα πάμε εμείς. Για το αν θα πάει κάποιος 200 είναι προσωπική. Να προσέχεις, είναι κοινωνική και πάνω από όλα για την ασφάλειά σου. Το ίδιο ισχύει π.χ και για τον αντικαπνιστικο νόμο.
-
Το΄χω ξαναγράψει. Ο αυταρχισμός γοητεύει πολλούς.
Εξ΄ άλλου είναι ξεκάθαρο. Αφού δεν αρέσει σε εμένα, δεν το μπορώ, δεν το γουστάρω, το βαρέθηκα, το φοβάμαι κλπ. να μην το κάνει κανείς.
Απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα!
Σε πολλούς αρέσει η ταξινόμηση σε κουτάκια ή διχρωμίες. (άσπρο-μαύρο).
Πάντως την διαφορά νόμιμου με παράνομο, την κάνει ο νόμος, όχι η λογική ή η επιστήμη. -
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
@dublin said in Nissan Qashqai 2021:
Γενικά οι μηχανόβιοι οδηγούν συνήθως καλύτερα αυτοκίνητα, επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Εύγε.
Άλλοι ψάχνουν πως θα βγάλουν μόνιμα τα lane assist εκτός.αρκεί να μην οδηγούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Θα ήθελα να ξέρω τι αναφέρει ο κώδικας για τις μηχανές ανάμεσα στις λωρίδες. Επιτρέπεται η όχι;
-
@manast said in Nissan Qashqai 2021:
Το΄χω ξαναγράψει. Ο αυταρχισμός γοητεύει πολλούς.
Εξ΄ άλλου είναι ξεκάθαρο. Αφού δεν αρέσει σε εμένα, δεν το μπορώ, δεν το γουστάρω, το βαρέθηκα, το φοβάμαι κλπ. να μην το κάνει κανείς.
Απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα!
Σε πολλούς αρέσει η ταξινόμηση σε κουτάκια ή διχρωμίες. (άσπρο-μαύρο).
Πάντως την διαφορά νόμιμου με παράνομο, την κάνει ο νόμος, όχι η λογική ή η επιστήμη.έτσι.
-
Κάποιοι ξεχνούν ότι ακόμα και καλό αυτοκίνητο να έχεις, δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ορίζεις εσύ τα όρια ταχύτητας...
Προς υπενθύμιση
Youtube Video -
Δία, το όριο, είναι η πολιτική απόφαση, όχι για το πόσο θα πάμε εμείς. Για το αν θα πάει κάποιος 200 είναι προσωπική. Να προσέχεις, είναι κοινωνική και πάνω από όλα για την ασφάλειά σου. Το ίδιο ισχύει π.χ και για τον αντικαπνιστικο νόμο.
Προφανώς για την απόφαση επί του ορίου ομιλούσα, νόμιζα ότι ήταν σαφές. Από εκεί και πέρα προφανώς και είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Όπως έξω από ένα σχολείο θα πάω με 10 (και ας λέει η ταμπέλα 30 όριο), έτσι και σε μια άδεια εντελώς ΕΟ, θέλω να μπορώ να πάω με 200. Μιλάω τώρα για περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκίνητο σε ακτίνα 10 χλμ!
-
Προφανώς για την απόφαση επί του ορίου ομιλούσα, νόμιζα ότι ήταν σαφές. Από εκεί και πέρα προφανώς και είναι θέμα ατομικής ευθύνης. Όπως έξω από ένα σχολείο θα πάω με 10 (και ας λέει η ταμπέλα 30 όριο), έτσι και σε μια άδεια εντελώς ΕΟ, θέλω να μπορώ να πάω με 200. Μιλάω τώρα για περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοκίνητο σε ακτίνα 10 χλμ!
Έτσι ακριβώς, μέσα στην πόλη είμαι κότα..δεν μπορείτε να φανταστείτε.. αλλά οκ, μία εθνική οδό άδεια που την έχω κάνει 987 φορές στη ζωή μου θα το πατήσω λίγο.. ειδικά παλιότερα που ταξίδευαν σχεδόν μόνιμα σε off περιόδους.. επίσης τα σταματημένα λεωφορεία είναι απίστευτα επικίνδυνα, εκεί προσπερνώ αν δεν έχω ορατότητα σε μικρούς δρόμους κυριολεκτικά με 02χλμ/ώρα..
Η διήθηση των μηχανών είναι παράνομη αλλά δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά στον πλανήτη, ήδη σε Ευρωπαϊκές χώρες έχουν νόμους που επιτρέπεται με κάποια όρια (της άλλης κυκλοφορίας και των μοτοσικλετιστών). Αν γίνει αυστηρή απαγόρευση ο πλανήτης θα σταματήσει να κινείται σχεδόν, τα πολλά δίκυκλα σώζουν πολύ χρόνο σε κυκλοφορία και εύρεση θέσης στάθμευσης για όλους.
-
@antonakis said in Nissan Qashqai 2021:
Κάποιοι ξεχνούν ότι ακόμα και καλό αυτοκίνητο να έχεις, δεν σημαίνει ότι έχεις δικαίωμα να ορίζεις εσύ τα όρια ταχύτητας...
Προς υπενθύμισηΧωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την παραβίαση ταχύτητας απλά να τονίσουμε ότι ήταν αυτοκίνητο με λάστιχα 10ετιας.
Η σωστή συντήρηση είναι επίσης βασικός παράγοντας
Αλίμονο στις ψυχές που έφυγαν .
Nissan Qashqai 2021