-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μη βαυκαλίζεστε οι ΚΚΕ-δες επειδή γίνεται συχνή αναφορά στο ΚΚΕ στην κουβέντα. Ανύπαρκτο είναι στην πραγματικότητα. Και ουσιαστικά γραφικοί όσοι ακόμα ασχολούνται με την ιδεολογία του,
Η αναφορά γίνεται μόνο με αρνητική έννοια, επειδή αυτό διαπότισε τον Ελληνικό λαό με την τριτοκοσμική αριστερή ιδεολογία του κρατισμού. Τον έκανε ραγιά και υπηρέτη του κράτους και των πολιτικών.
Το κράτος και οι πολιτικοί έπρεπε να είναι οι διαχειριστές της πολυκατοικίας. Αλλά οι Έλληνες αποδέχονται ευχαρίστως να του δίνουν τα κλειδιά από το σπίτι τους, να μπαίνει να τρώει και να πίνει τζάμπα. Κι άμα τους τάξει και κάνα επίδομα ή καμιά θέση στο δημόσιο να πηδάει και τη γυναίκα τους.#geia_sou_re_anty
παντα προθυμος
αρκει να στο πει το αφεντικοΧαλαρο σε βλέπω λόγω ΣΚ;
#dimokrates tou kolou.
#makis_tsekouria_epen_hounta Kai disodia ypourgos
#mpoumpoukos_gleiftis patakou Kai nazistogerou plevri ypourgos
#nazi_azof_vouli_pagosmia rezilia#entimotita Kai diafaneia apo ta Lidl
#patsides_arpaktika_
#adiefkrinista _posa_kouname daxtilo
#300mirria_pliroste_kanena daneio_lamogia_oi trapezes pernoun dyskoles ores_mpampas Mitsotakis#politismos_koultoura_na fygoume
#mendoni_2500xronia istoria_tsimenta ola#prasini_anaptixi_perivallon_foinikes panepistimiou
#voreia evoia_varimbobi_dasos dadias_mono_staxti
anemomizomata to mi me I#o kolos_mas_ena me to maxillari_tou kanape_ alla_ to kke den thelei na kivernisei_koutsoumbas_seiko_festina
#deinosavroi_telos_ftaiei_o_zahariadis_siviria_xoris_epidotisi fisiko_aerio
#to milo_stin_eva_oxi_tin_kaili_tin alli tin orthodoxi_to edose_o _kolozof_den se xalase_malaka_adam_stin_efere_to_kommouni_me ta_patompoukala_sta__matia! -
Εγώ πάντως βαρέθηκα το ΠΑΣΟΚ 50 χρόνια....και επειδή όλοι πασοκ είναι δυστυχώς, ολοταχώς ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. Τουλαχιστον κάτι που να είναι αληθινό και ας μην μου αρέσει.
ΥΓ: Εαν είχαμε επιλογή για Βασιλιά θα τον ψήφιζα...αλλά δεν έχουμε τέτοια επιλογή πια!
-
Πάει ο Βασιλιάς. Όλα τα απομεινάρια του παρελθόντος παίρνουν τη θέση τους στην ιστορία. Το ίδιο θα γίνει και με το ΚΚΕ, αργά ή γρήγορα.
Αν και είναι μάλλον αδιάφορο για τους Έλληνες. Επειδή αναστήσαμε εμείς το ΚΚΕ στα πλαίσια μιας συζήτησης στο forum, δεν αλλάζει η πραγματικότητα. -
των επιχειρήσεων
Μετά την εκκλησία, το 2ο μεγαλύτερο καρκίνωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μιλάω φυσικά για τις πανίσχυρες πολυεθνικές, όχι το μαγαζάκι του κυρ Παντελή. Η ειρωνία είναι ότι ο κυρ Παντελής που στηρίζει αυτό το σύστημα είναι θύμα των εταιρειών αυτών. Ελπίζω να είσαι κανένας μεγαλοβιομήχανος πάντως, γιατί αυτά που λες μόνο την δική σου τάξη συμφέρουν. Αλλιώς...
Γιατί όταν ο κόσμος δοκιμάσει το καλύτερο, θ' αρχίσει να ξυπνάει.
Καινούριο στομάχι!!! Το καλύτερο στο USA:
Εικόνα που ποτέ δεν θα έβλεπες σε μια "τριτοκοσμική Αριστερή" χώρα, όπως έλεγες. Για να μην μιλήσουμε για την εγκληματικότητα εκεί και ότι κάθε μήνα σκοτώνονται και 10 μαθητές στα σχολεία, κάτι που ποτέ δεν συνέβη στην ΕΣΣΔ!!! Ακόμα γελάω με την άγνοιά σου...
-
Εγώ γιατί στην Σοβιετική Ένωση θυμάμαι φωτογραφίες με ανθρώπους να κοιμούνται σαν τα ζώα, άδεια ράφια στα μαγαζιά και τεράστιες ουρές για ένα κομμάτι ψωμί; Δυτική προπαγάνδα θα ήταν μάλλον.
@realzeus η φωτό με τον Αμερικάνο στο παγκάκι δεν υποδηλώνει πάντα φτώχεια. Αν πας Αμερική θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιοι να κοιμούνται σε παγκάκια και να είναι με καρότσια και να γυροφέρνουν.
Και στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά και δεν αφορούν πάντα φτώχεια.
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
των επιχειρήσεων
Μετά την εκκλησία, το 2ο μεγαλύτερο καρκίνωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μιλάω φυσικά για τις πανίσχυρες πολυεθνικές, όχι το μαγαζάκι του κυρ Παντελή. Η ειρωνία είναι ότι ο κυρ Παντελής που στηρίζει αυτό το σύστημα είναι θύμα των εταιρειών αυτών. Ελπίζω να είσαι κανένας μεγαλοβιομήχανος πάντως, γιατί αυτά που λες μόνο την δική σου τάξη συμφέρουν. Αλλιώς...
Εικόνα που ποτέ δεν θα έβλεπες σε μια "τριτοκοσμική Αριστερή" χώρα, όπως έλεγες. Για να μην μιλήσουμε για την εγκληματικότητα εκεί και ότι κάθε μήνα σκοτώνονται και 10 μαθητές στα σχολεία, κάτι που ποτέ δεν συνέβη στην ΕΣΣΔ!!! Ακόμα γελάω με την άγνοιά σου...
Δε με εκπλήσσουν όλα αυτά που λες με την πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί.
Αναρωτιέμαι όμως. Σου έβαλε φόρο καμιά εταιρεία? Μπήκε στο σπίτι σου να σου κατασχέσει την περιουσία επειδή χρωστάς ΕΝΦΙΑ? Και ένα σωρό ακόμα που δε χρειάζεται να τα αναφέρω.Πάρε τώρα μια ιδέα της διαφοράς μεταξύ ενός σοβαρού δεξιού κράτους και ενός κρατικίστικου σαν το δικό μας και σαν κι αυτά που θαυμάζεις.
Βρετανία: Πρόστιμο στον πρωθυπουργό Σούνακ γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
https://www.imerisia.gr/kosmos/diethni-nea/63430_bretania-prostimo-ston-prothypoyrgo-soynak-giati-den-foroyse-zoniΜείνε όσο ραγιάς του κράτους και των πολιτικών θέλεις. Δε χρειάζεται να το διαφημίζεις κιόλας.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ γιατί στην Σοβιετική Ένωση θυμάμαι φωτογραφίες με ανθρώπους να κοιμούνται σαν τα ζώα, άδεια ράφια στα μαγαζιά και τεράστιες ουρές για ένα κομμάτι ψωμί; Δυτική προπαγάνδα θα ήταν μάλλον.
Άστεγος στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε! Μετά το 1985, λόγω του Γκορμπατσώφ, υπήρχαν ουρές στα καταστήματα. Άλλο όμως ουρά και άλλο να μην υπάρχει καθόλου φαγητό! Θαρρείς και εδώ ουρά δεν υτπάρχει όταν υπάρχουν προσφορές... Ποτέ κανείς στην ΕΣΣΔ δεν πείνασε όμως (μετά το 1950), σε αντίθεση με τις ΗΠΑ!!!
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
των επιχειρήσεων
Δε με εκπλήσσουν όλα αυτά που λες με την πλύση εγκεφάλου που έχεις υποστεί.
Αναρωτιέμαι όμως. Σου έβαλε φόρο καμιά εταιρεία? Μπήκε στο σπίτι σου να σου κατασχέσει την περιουσία επειδή χρωστάς ΕΝΦΙΑ? Και ένα σωρό ακόμα που δε χρειάζεται να τα αναφέρω.Πάρε τώρα μια ιδέα της διαφοράς μεταξύ ενός σοβαρού δεξιού κράτους και ενός κρατικίστικου σαν το δικό μας και σαν κι αυτά που θαυμάζεις.
Βρετανία: Πρόστιμο στον πρωθυπουργό Σούνακ γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
https://www.imerisia.gr/kosmos/diethni-nea/63430_bretania-prostimo-ston-prothypoyrgo-soynak-giati-den-foroyse-zoniΜείνε όσο ραγιάς του κράτους και των πολιτικών θέλεις. Δε χρειάζεται να το διαφημίζεις κιόλας.
Παραμένεις αστείος. Επειδή έζησα χρόνια στην Αγγλία, έβλεπα τους αστέγους να πεινάνε και να παρακαλάνε για 1 Λίρα, όταν εβγαζα λεφτά από το ΑΤΜ! Το επιφανειακό πρόστιμο στον ΠΘ σε καύλωσε... Αστείος μια ζωή θα είσαι...
ΥΓ: Βρείτε μου άστεγο στην ΕΣΣΔ εν έτει 1980!!!
-
Που να μείνει άστεγος στους δρόμους…τα γκούλαγκ τζάμπα τα είχανε?
-
Συγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η κοινωνική κατάσταση και το βιοποριστικό επίπεδο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με τις ΗΠΑ.
Ούτε καν σήμερα που θεωρητικά η Ρωσία είναι καπιταλιστική χώρα.
Φυσικά υπάρχει και η άλλη άποψη. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι όλοι μπορούν να ζήσουν με τα αρκούντως απαραίτητα. Ακραία ολιγάρκεια. Ένα ψωμί, λίγο νερό, ένα κρεββάτι και όλα μια χαρά. Και τουαλέτα έξω, στο μαντρότοιχο.Και ξέρω αρκετούς τέτοιους, κυρίως απόστρατους... και μέσα στο σόι μου...ακόμη περισσότερους.
-
Υπάρχει μία διάχυτη πεποίθηση ότι οι πολίτες της Σ.Ε. , ψοφολογούσαν της πείνας. Τα στοιχεία βέβαια παρουσιάζουν το ακριβώς αντίθετο της συγκεκριμένης παραφιλολογίας.
Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ ( του χωριού κιόλας με ταχύτητες μηδενικές....) , η Σ.Ε. είχε μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων ανά κάτοικο από τις Η.Π.Α. καθόλη την ιστορία της. https://nintil.com/the-soviet-union-food/ Το εν λόγω σάϊτ , αναφέρει πλήθος άλλων κρατών με παρόμοιες κλιματικές συνθήκες , μήπως και έτρωγαν περισσότερο οι Σοβιετικοί λόγω ψύχους. Τα αποτελέσματα , τα ίδια.
Αλλά , ας αφήσουμε ένα άγνωστο σάϊτ και ας επικεντρωθούμε σε γνωστά και αναγνωρισμένα.
https://www.nationalgeographic.com/what-the-world-eats/ Αν , γυρίσετε την μπάρα του χρόνου , η σύγκριση με το σήμερα της Ρωσίας είναι αποκαρδιωτική. Ο πολίτης λοιπόν της Σ.Ε. , τρέφονταν σε επίπεδα σίγουρα παρόμοια με όλου του δυτικού ανεπτυγμένου καπιταλιστικού κόσμου. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες άλλες μελέτες με μορφές pdf , αλλά και πορίσματα του ΟΗΕ , τα οποία αποδεικνύουν τα παραπάνω , αλλά δεν είναι μορφής κατάλληλης ,για ¨ανέβασμα" στο φόρουμ.Τέλος να ξαναπώ ότι ,ο πιο κρίσιμος δείκτης βιοτικού επιπέδου, το προσδόκιμο ζωής , κατέρρευσε μετά την πτώση της Σ.Ε. καθώς και ο δείκτης παιδικής θνησιμότοτητας εκτινάχτηκε σε επίπεδα τριτοκοσμικά. Τα μεγέθη αυτά, όπως και τα μεγέθη της διατροφής, η σύγχρονη καπιταλιστικότατη Ρωσία, δεν τα έχει προσεγγίσει στο ελάχιστο ακόμα.
Αυτά και τέλος, είμαι εκτός θέματος....
-
Ο Θεός μας έσωσε στην Ελλάδα από τον Κουμμουνισμό!
Ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω θα ήμασταν στην λίστα αυτή!
https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp?title=2023&displayColumn=0Δεν κοίταξα αναλυτικά αλλά φαντάζομαι οι πρώην κομμουνιστικές χώρες δεν θα υπάρχουν καθόλου στη λίστα, θα προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους.
-
Δεν ξέρω τα κριτήρια της συγκεκριμένης έρευνας αλλά όταν βλέπω ότι έχουμε ίδια βαθμολογία με την Βοσνία ή ότι η Βουλγαρία μας έχει ξεπεράσει με κάνει να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Οποίος έχει πάει σε αυτές τις χώρες καταλαβαίνει.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω τα κριτήρια της συγκεκριμένης έρευνας αλλά όταν βλέπω ότι έχουμε ίδια βαθμολογία με την Βοσνία ή ότι η Βουλγαρία μας έχει ξεπεράσει με κάνει να αμφισβητώ τα αποτελέσματα. Οποίος έχει πάει σε αυτές τις χώρες καταλαβαίνει.
Το κάθε σπίτι στην Βουλγαρία έχει δωρεάν ζεστό νερό από το Κράτος...
-
Εντάξει τότε, έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα με τέτοιο προνόμιο.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εντάξει τότε, έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα με τέτοιο προνόμιο.
Εγώ ζορίζομαι να ζεστάνω πάντως το δικό μου, γιατί θέλω 1000 Ευρώ το δίμηνο για πετρέλαιο...
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Θεός μας έσωσε στην Ελλάδα από τον Κουμμουνισμό!
Ποιος ξέρει πόσο πιο κάτω θα ήμασταν στην λίστα αυτή!
https://www.numbeo.com/quality-of-life/rankings_by_country.jsp?title=2023&displayColumn=0Δεν κοίταξα αναλυτικά αλλά φαντάζομαι οι πρώην κομμουνιστικές χώρες δεν θα υπάρχουν καθόλου στη λίστα, θα προσπαθούν ακόμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους.
Έτσι όπως το παρουσίασες νόμιζα ότι θα ήμασταν μαζί με το Κονγκό, την Τανζανία και την Μποτσουάνα.
46η θέση. Μια χαρά θεσούλα.
Η Ρωσία 66η θεσούλα; Γη της επαγγελίας...
-
Αυγενάκης. Άλλος ένας άφαντος κουραμπιές της πολιτικής σκηνής.
-
-
Καλώς τον @piliourits !!!!
Που είσαι ρε αδερφέ και μας πήρε φαλάγγι η δεξιά πτέρυγα του φόρουμ τόσες μέρες!!!!
Παίξε μπαλίτσα χαμηλά , μην σε ξαναχάσουμε πάλι σύντομα.
Μπήκαμε σε προεκλογικό κλίμα , θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο τοπικό αυτό οσονούπω , οι "εγώ δεν είμαι ΧΧΧΧΧ αλλά ..." θα μπούν τελική ευθεία και θα πέσει πολύ γέλιο , #erxetaiPIZZArocosifreddi , #thamasparountaspitiaoikommounistes
Δεν θα μείνει άντερο!
-
Μόνη διόρθωση: η ακρο-δεξιά πτέρυγα, που τελευταία κόπτεται και για την Δημοκρατία, την κατά προτίμηση, Βασιλευομένη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2