@argyn said in Suzuki Vitara 2015:
@trail-rated said in Suzuki Vitara 2015:
Είναι εξίσου απολαυστικό και στο χώμα. Για το diesel θα σου πω , με λίγες παρεμβάσεις θα πάει αρκετά μακρυά .
λάστιχα 50-50, ψήλωμα (έχω 22 εκ ground clearance) ποδιά κινητήρα-σασμάν βάλε και την ροπή πετρελαιοκινητήρα 32,5 κιλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις οτι δύσκολα θα πει οχι οταν δεν μπει ο παράγοντας "αργό"στην εξίσωση.
Κοίτα μπορούμε να μπούμε σε μια συζήτηση για το τι μπορεί να πάει μέχρι που, με ποιες μετατροπές, με ποιές βοήθειες, με ποιά συχνότητα, με ποιές φθορές και με ποια ρίσκα. πχ Έχω δει τογιότα γιάρις και παπιά να βολτάρουν σε χωμάτινες διαδρομές που ούτε καν θα σκεφτόμουν να πατήσω. Αυτό δεν τα κάνει εκτός δρόμου οχήματα όμως.
Έχω περάσει με 4κινητο βιτάρα τελευταίας γεννιάς, με πολύ προσοχή και χωρίς να χρειαστεί να κατέβω από το αυτοκίνητο, ακροπολικές προσβάσεις θεατών που ο διοργανωτής χαρακτηρίζει "H= Hard= 4x4 ή Enduro" https://www.acropolisrally.gr/portal/el/theates/xartes - για μένα, και για το 99% πιστεύω του αγοραστικού του κοινού, αυτό είναι αρκετό, ως περιστασιακή χρήση. Τα πέραν αυτού ανήκουν στην σφαίρα επιρρόης του @gatoz και των συνοδοιπόρων του - τον ενθουσιασμό του οποίου δεν συμμερίζομαι και τα κουράγια των οποίων απλά δεν έχω.
Η δευτερη παράγραφος αποδεικνύει οτι το vitara είναι και off road έστω και περιστασιακά οπως και ο ίδιος βίώσες στο ράλλυ ακρόπολις. Το ίδιο βιώνω και εγώ τα τελευταίά σχεδόν 7 χρόνια συνύπαρξης μαζί του. Συνοψίζοντας θα πώ οτι αναμφισβήτητα είναι αμάξι με προσανατολισμό άσφαλτο ( εκεί έχει τα δυνατά του σημεία αλλά στο 99% των ορεινών περιηγητικών διαδρομών θα σε πάει και χωρίς φθορές και καταπονήσεις όπως ....γιάρις , παπάκια κλπ άσχετα οχήματα με το vitara.